Dodaj do ulubionych

Badania historii Muranowa - prośba o pomoc

23.05.07, 22:14
Wydział Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego
ul. Stawki 5/7
00-183 Warszawa

Szanowni Państwo,
w najbliższym tygodniu chcielibyśmy przeprowadzić na terenie Muranowa badania ankietowe dotyczące postrzegania historii tej dzielnicy. Badanie ma charakter anonimowy i dobrowolny. Będzie przeprowadzane przez studentów Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. Każdy ankieter wyposażony będzie w imienny identyfikator ze zdjęciem i logiem Wydziału Psychologii. Bylibyśmy Państwu niezmiernie wdzięczni za okazaną pomoc i wzięcie udziału w naszym badaniu.

Osoby zainteresowane udziałem w naszym badaniu bardzo proszę o kontakt.

Z wyrazami szacunku,

Adrian Wójcik
Pracownia Badań Środowiskowych
Wydział Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio ja chętnie n/t 23.05.07, 22:17

• tukee Re: Badania historii Muranowa - prośba o pomoc 23.05.07, 23:38
      ja bardzo chętnie.
      • tukee Re: Badania historii Muranowa - prośba o pomoc 23.05.07, 23:40
        ale czy ktos sie odezwie na adres pocztowy gazetowy, czy trzeba gdzieś przyjść?
        • outremer Re: Badania historii Muranowa - prośba o pomoc 24.05.07, 08:42
          Witam,
          odezwę się mailowo, a niezależnie nasi ankieterzy chodzą teraz po Muranowie i pukają do mieszkań - jeśli ktoś trafi na sierotkę, proszę jej nie wyganiać. :)

Pozdrawiam serdecznie,
          Adrian Wójcik
          • warszawianka_jedna uwaga 24.05.07, 09:53
            outremer napisał:

>ankieterzy chodzą teraz po Muranowie i p
            > ukają do mieszkań - jeśli ktoś trafi na sierotkę, proszę jej nie wyganiać. :)

2 dni temu pod byle pretekstem taka sierotka weszła do domu moich rodziców,
            druga weszła za jej plecami, przeszukała wszystkie szuflady i ukradała
            pieniądze przeznaczone na ważny cel.

Dlatego jeśli mam powaznie traktowac taką ankietę, to umówię się w miejscu
            publicznym. Wszelkie sierotki pętające sie po moim bloku, przegonię na cztery
            wiatry.
            • tukee Re: uwaga 24.05.07, 10:22
              ja tez nie wpuszczam do domu nikogo obcego, nawet jakby mówił , ze ma dla mnie
              dwie stówy.
              • sloag Re: uwaga 24.05.07, 13:49
                ja w badaniach tez moge wziąć udział, ale takich bez dodatkowych atrakcji!!!!:)
              • jokerka1 Re: uwaga 24.05.07, 14:25
                A trzy? ;-))
            • outremer Re: uwaga 25.05.07, 00:22
              Witam,
              nie posądzałbym o to żadnego ze swoich ankieterów. ;> Ale dlatego też założyłem ten wątek, żeby poinformować o badaniach. Podobnie w wybranych domach rozwieszamy ogłoszenia anonsujące naszych ankieterów.

Pozdrawiam serdecznie,
              Adrian Wójcik
              • vvesna Re: uwaga 25.05.07, 08:56
                > Witam,
                > nie posądzałbym o to żadnego ze swoich ankieterów. ;> Ale dlatego też założ
                > yłem ten wątek, żeby poinformować o badaniach. Podobnie w wybranych domach rozw
                > ieszamy ogłoszenia anonsujące naszych ankieterów.

My też nie posądzamy o to ankieterów z Wydziału Psychologii UW. Tylko proszę
                zauważyć, że jeśli takie ogłoszenie sobie wisi czy to w budynku, czy w
                Internecie to mogą je czytać nie tylko mieszkańcy, ale też ewentualni oszuści,
                którzy potem mogą się podszywać pod ankieterów i przy odrobinie sprytu zrobić
                sobie nawet "identyfikatory". Ciężka sprawa z tym wpuszczaniem obcych osób do
                domu. Ja mam taką zasadę, że wpuszczam obcych ludzi tylko wtedy, kiedy nie
                jestem sama.

Aha, ale tak właściwie jestem chętna poddać się badaniu, tylko mam pytanie - czy
                dotyczy ono tylko Muranowa w jego administracyjnych granicach (między Andersa a
                JPII)? Bo ja z wolskiej strony Muranowa jestem, czyli z tzw. Nowolipek.
              • warszawianka_jedna Re: uwaga 25.05.07, 10:00
                outremer napisał:
                > Podobnie w wybranych domach rozw
                > ieszamy ogłoszenia anonsujące naszych ankieterów.

a jaki jest klucz do wyboru tych własnie domów?
                Jeśli naprawdę chcecie porozmawiać ze starszymi mieszkańcami Muranowa, to
                wystarczy wybrać się na skwer przy Andersa, gdzie na ławeczkach w cieniu drzew
                siedzą sobie okoliczni emeryci.

Jeśli macie gotową ankiete możecie ją umiescić na naszym forum. Ponieważ
                czytają je osoby, które mieszały tu przed laty, gwarantuję duże zainteresowanie.

Poza tym, proponuję wgryźć sie w nasze forum z naukową dociekliwością a
                znajdziecie prawdziwe rarytasy dotyczące historii Muranowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka