leniwy_wiesniak 16.08.07, 19:53 słyszałem o tym jakiś czas temu, ale dziś trafiłem na artykuł: wiadomosci.onet.pl/1584724,11,1,1,,item.html myślę, że to dobry pomysł Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio-kocio Re: ICE 16.08.07, 23:49 Byłby dobry, gdyby wiedzieli o tym ci z pogotowia, co przyjeżdżają ratować. A jakoś mi się nie wydaje... Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: ICE 17.08.07, 13:16 racja czesto nie wiedza, ze na prawie jazdy mozna znalezc specjalne naklejki z grupa krwi (do kupienia na allegro bodajze) i ze tatuaz 'nieskonczonosc' znaczy, ze osoba wyrazila zgode na pobranie swoich narzadow do przeszczepu w razie smiertelnego wypadku swoja droga nie ma tez zunifikowanego systemu na to czego i gdzie szukac, popatrzcie jaki pierdolnik jest z wykorzystywaniem do przeszczepow narzadow ofiar wypadkow. najpierw, ze brak sprzeciwu = zgoda domniemana, potem mimo wszystko lekarze pytaja o zgode rodzine, a teraz chyba trzeba bedzie taka zgode oficjalna nosic ze soba. jesli ktos chce, zeby 'w razie czego' nic sie nie zmarnowalo (np: ja) ma troche problem, bo przeciez nie wytatuuje sobie na plecach 'wezcie se co tam se chcecie a reszte wywalcie' Odpowiedz Link
vvesna Re: ICE 17.08.07, 16:14 > i ze tatuaz 'nieskonczonosc' znaczy, ze osoba wyrazila zgode na pobranie swoich > narzadow do przeszczepu w razie smiertelnego wypadku No tak, tylko, że taki tatuaż bez informacji, że został zrobiony odpowiednio dawno, dyskwalifikuje dawcę, ze względu na możliwość zarażenia się czymś podczas jego wykonywania. Po zrobieniu sobie tatuażu nawet krwi przez jakiś czas nie można oddawać. Tylko nie pamiętam, czy jest to rok, czy pół roku. Odpowiedz Link