16.08.07, 19:53
słyszałem o tym jakiś czas temu, ale dziś trafiłem na artykuł:
wiadomosci.onet.pl/1584724,11,1,1,,item.html
myślę, że to dobry pomysł
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: ICE 16.08.07, 23:49
      Byłby dobry, gdyby wiedzieli o tym ci z pogotowia, co przyjeżdżają ratować.
      A jakoś mi się nie wydaje...
      • krwawymsciciel Re: ICE 17.08.07, 13:16
        racja
        czesto nie wiedza, ze na prawie jazdy mozna znalezc specjalne naklejki z grupa
        krwi (do kupienia na allegro bodajze)
        i ze tatuaz 'nieskonczonosc' znaczy, ze osoba wyrazila zgode na pobranie swoich
        narzadow do przeszczepu w razie smiertelnego wypadku

swoja droga nie ma tez zunifikowanego systemu na to czego i gdzie szukac,
        popatrzcie jaki pierdolnik jest z wykorzystywaniem do przeszczepow narzadow
        ofiar wypadkow. najpierw, ze brak sprzeciwu = zgoda domniemana, potem mimo
        wszystko lekarze pytaja o zgode rodzine, a teraz chyba trzeba bedzie taka zgode
        oficjalna nosic ze soba. jesli ktos chce, zeby 'w razie czego' nic sie nie
        zmarnowalo (np: ja) ma troche problem, bo przeciez nie wytatuuje sobie na
        plecach 'wezcie se co tam se chcecie a reszte wywalcie'
        • vvesna Re: ICE 17.08.07, 16:14
          > i ze tatuaz 'nieskonczonosc' znaczy, ze osoba wyrazila zgode na pobranie swoich
          > narzadow do przeszczepu w razie smiertelnego wypadku

No tak, tylko, że taki tatuaż bez informacji, że został zrobiony odpowiednio
          dawno, dyskwalifikuje dawcę, ze względu na możliwość zarażenia się czymś podczas
          jego wykonywania.
          Po zrobieniu sobie tatuażu nawet krwi przez jakiś czas nie można oddawać. Tylko
          nie pamiętam, czy jest to rok, czy pół roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka