ps64 27.08.09, 17:05 Kolejny blok odnawia elewację tym razem Nowolipki 11 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warszawianka_jedna Re: Remonty 28.08.09, 11:33 u mnie remontują dach, na elewację nie starczyło pieniędzy ;-( Odpowiedz Link
ps64 Re: Remonty 28.08.09, 13:52 Dobre i to, może w następnym roku zrobią elewację, najważniejsze, że coś się zmienia szkoda, że tak wolno, ale i tak jest to rewolucja do czasów ADM, zobaczymy jak będzie wyglądała ulica po remoncie, chodnik, trawniki, oświetlenie. Komenda policji doczekała się elewacji, to może kolejne bloki również, oby tylko nie pojawili się podwórkowi malarze ze swoimi bazgrołami. Odpowiedz Link
karolski4n Re: Remonty 12.09.09, 13:08 warszawianka_jedna napisała: > u mnie remontują dach, na elewację nie starczyło pieniędzy ;-( Nowolipki 6? Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Remonty 13.09.09, 19:04 karolski4n napisał: > warszawianka_jedna napisała: > > > u mnie remontują dach, na elewację nie starczyło pieniędzy ;-( > > Nowolipki 6? aha Odpowiedz Link
karolski4n Re: Remonty 14.09.09, 08:11 warszawianka_jedna napisała: > aha Aaaaa, to witam szanowna sasiadke :) Widzialem rowniez, ze i drzwi wejsciowe pomalowali.... Odpowiedz Link
ps64 Re: Remonty 15.09.09, 17:15 Uff już mogłyby się te remonty zakończyć sąsiad z przeciwka N.11 Odpowiedz Link
karolski4n Re: Remonty 17.09.09, 07:50 ps64 napisał: > Uff już mogłyby się te remonty zakończyć A tak. Moglbyby. Chociaz codziennie z sympatia dla robotnikow ;) obserwuje postepy prac zwiazanych z remontem samej ulicy. Od strony JP zaczyna to rzeczywiscie sensownie wygladac, choc jeszcze slupkow brak. Przy Zamenhoffa tez juz cos widac (chyba bedzie zatoczka autobusowa zaraz przy skrzyzowaniu). Tylko wykonczenie palacu Mostowskich cos dlugo trwa... raz na jakis czas widze jednego jegomoscia pilnujacego lopaty.... a mogliby juz to skonczyc. Generalnie, obserwuje zmiany na lepsze. :) > sąsiad z przeciwka N.11 sasiad z N.4 Odpowiedz Link
ps64 Re: Remonty 17.09.09, 11:20 Nie można narzekać na ekipy, pracują intesywnie, a nie chodzą z piwkiem. Od sklepu meblowego do karmelickiej krawężniki wstawili wysokie, więć tam chyba koniec parkowania. Odpowiedz Link
karolski4n Re: Remonty 17.09.09, 11:41 ps64 napisał: > Od sklepu meblowego do karmelickiej krawężniki wstawili wysokie, > więć tam chyba koniec parkowania. tak, na to wyglada. Zreszta, tam nawet jest to uzasadnione. Ale w zwiazku z tym, powinni zaproponowac inne miejsca. Za kilka tygodni powinno byc juz jasne, gdzie zaparkujemy a gdzie nie :) Odpowiedz Link
ps64 Re: Remonty 17.09.09, 12:08 Tylko zgaduje, wydaje mi się że tamta strona zostanie wyłączona z parkowania, natomiast po drugiej stronie parkowanie pod kątem i może parkometry. Odpowiedz Link
el_condorpasa Re: Remonty 17.09.09, 16:07 Jeśli nawet wyłączą toi tak wszyscy będą parkować. Po drugiej stronie na razie nie będzie parkometrów. Może w przyszłości... Było to już poruszane na tym forum Odpowiedz Link
ps64 Re: Remonty 18.09.09, 10:59 hmm tam w ofercie jest ponad 600 słupków gdzieś muszą wstawić. el_condorpasa napisał: > Jeśli nawet wyłączą toi tak wszyscy będą parkować. > Po drugiej stronie na razie nie będzie parkometrów. Może w przyszłości... Było > to już poruszane na tym forum Odpowiedz Link
karolski4n Re: Remonty 21.09.09, 13:01 Dokladnie. Ja juz zaczynam sie bac - wczoraj wieczorem 3 rundki zrobilem zanim udalo mi sie wcisnac samochod w jakas dziure... Odpowiedz Link
ps64 Re: Remonty 21.09.09, 14:31 a dzisiaj zmieniają chodnik przed N.8 kolejny odcinek bez możliwości parkowania. Ilość rundek może wzrosnąć :) karolski4n napisał: > Dokladnie. > Ja juz zaczynam sie bac - wczoraj wieczorem 3 rundki zrobilem zanim udalo mi si > e > wcisnac samochod w jakas dziure... Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Remonty 15.09.09, 22:04 karolski4n napisał: > Aaaaa, to witam szanowna sasiadke :) witam! Odpowiedz Link
warszawianka_jedna zapomnieli o schodach? 25.09.09, 18:41 Remont Nowolipek na półmetku, ale chyba o czymś zapomnieli. Między nr 6 a 8 są bardzo zdewastowane schody. Właśnie położono nowy chodnik ale schody nie zostały naprawione. Za raz pewnie się okaże, schody są bezpańskie i nie ma kto się nimi zająć. Odpowiedz Link
el_condorpasa Re: zapomnieli o schodach? 25.09.09, 21:18 Najprawdopodobniej schody należą do innego właściciela terenu. Sądze, że w tym wypadku jest to ADK a nie ZTP. Podobna sytuacja jest przecież w bramie budynku Nowolipki 4? Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: zapomnieli o schodach? 26.09.09, 15:58 el_condorpasa napisał: > Najprawdopodobniej schody należą do innego właściciela terenu. Sądze, że w tym > wypadku jest to ADK a nie ZTP. to chyba bardziej skomplikowane. przypominam sobie, że kiedyś odnowiono 1/2 tych schodów od strony nr 8 bo należała do AMW. Druga połówka należąca do ADM nie została nawet ruszona, nawet teraz widać, że jest bardziej zniszczona. Ciekawe czy teraz się dogadają, czy zostawią taką ruinę. Odpowiedz Link
el_condorpasa Re: zapomnieli o schodach? 26.09.09, 17:41 Myślę,że się nie dogadają bo coś tam albo inna wymówka. Ale jak ktoś zleci sobie z tych schodów to będzie "dochodzenie" po której stronie szedł :) Odpowiedz Link
karolski4n Re: zapomnieli o schodach? 27.09.09, 21:27 Z tego co mi wiadomo, schody w bramie pod 4. naleza do wspolnoty, a nie do miasta. Efekt? Chodnik nowy ukladaja, ale schody nie tkniete. A zanim wspolnota znajdzie srodki na remont, chodnik przejdzie jeszcze 2 albo 3 remonty. :( Szkoda... Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Remonty 28.09.09, 20:07 ps64 napisał: > Kolejny blok odnawia elewację tym razem Nowolipki 11 no i jak wam się podoba? Odpowiedz Link
karolski4n Re: Remonty 29.09.09, 09:33 warszawianka_jedna napisała: > ps64 napisał: > > Kolejny blok odnawia elewację tym razem Nowolipki 11 > no i jak wam się podoba? Kolorek calkiem, calkiem - podoba mi sie. Natomiast, o ile dobrze pamietam, oblozyli to styropianem, co chyba nie jest dobrym pomyslem... Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Nowolipki 11 29.09.09, 10:41 przede wszystkim stracono wszelkie detale architektoniczne i dom stał się płaski i bez wyrazu jak PRL-owskie bloki. Kolorek też sztampowy, budyń z posypką ;-( Jeśli nadal wspólnoty według własnego gustu, byle najtaniej, będą odnawiały swoje domy, grozi nam zatracenie oryginalności Muranowa. Znikną wszelkie ozdoby, gzymsy, malowane szlaczki i inne detale wyróżniające architekturę tego osiedla. Odpowiedz Link
kropkaa Re: Nowolipki 11 30.09.09, 22:24 I będzie to wszystko wyglądać jak skupisko bunkrów:((( Tudzież sypialnie z wielkiej płyty. A za 2-3 lata elewacje będą odpadać (już po roku zaczynają się sypać kanty i rogi) i będzie gorzej niż było. Zaś wspólnoty spłacające kredyty przez następne 20 lat nie będą mieć ani grosza na odnowienie. Odpowiedz Link
karolski4n Re: Nowolipki 11 05.10.09, 07:51 Oj, z przykroscia musze sie zgodzic z Kropką. Obejrzalem dokladnie wyremontowowany budynek N.11. Ok, jest czysty, elegancki, kolory calkiem w porzadku, widac, ze zadbany, ale... Jest nijaki. Stracil swoj muranowski urok. Zrobil sie z niego taki klocek.... Szkoda. :( Odpowiedz Link
ps64 Re: Nowolipki 11 05.10.09, 17:10 Chociaż jestem zwolennikiem pozostawienia elementów dawnej architektury Muranowa to oglądając elewację Nowolipki 11 uważam że nie jest aż tak źle. Remont na pewno nie był najtańszym kosztem, problem na pewno istnieje gdzie każda wspólnota może odremontować swój blok jak chce i powstanie zbiór przypadkowych nie pasujących bloków, ale można zrobić to jeszcze gorzej, proponuję wycieczkę na tyły bloku Nowolipki 13 (nie od ulicy), tam zachowano w 100% dawny wygląd, moim zdaniem elewacja prezentuje się fatalnie i do tego wykonana w połowie. Odpowiedz Link