Dodaj do ulubionych

Mały jubileusz

24.11.10, 18:35
Szanowni Forumowicze! Chciałbym w tym miejscu (no bo gdzie indziej ?) odnotować mały jubileusz. 24.11.2010 mija 10 lat promocji Ziemi Bielskiej w Internecie. Dokładnie 10 lat temu strona została nagrodzona w konkursie T-matic Grupa Computer Plus i Centrum Edukacji Nauczycieli w Białymstoku w kategorii „Prezentacja regionu”. Jest to jedna z pierwszych w regionie i najdłużej istniejących stron promujących Ziemię Bielską. Jak ten czas leci…

Pozdrawiam
Sławomir Niedźwiecki
www.ziemiabielska.org
Obserwuj wątek
    • wujekjarek1 Re: Mały jubileusz 24.11.10, 20:31
      gratuluje i zycze wytrwalosci na nastepne lata... jeszcze wiele pieknych miejsc mozna sfotografowac :)

wuj pozdrawia
    • bahdan Re: Mały jubileusz 24.11.10, 20:57
      Gratulacje!
    • szpila555 Re: Mały jubileusz 24.11.10, 20:59
      Przyłączam się do gratulacji wujkajarka.
      Sławku, robisz naprawdę dobrą robotę dla promocji naszego Miasta oraz regionu.
      • s.niedzwiecki Re: Mały jubileusz 25.11.10, 11:39
        szpila555 napisał:

> Przyłączam się do gratulacji wujkajarka.
        > Sławku, robisz naprawdę dobrą robotę dla promocji naszego Miasta oraz regionu.

Pewnie tak :), ale nasze miasto zasluguje na więcej! Jeżeli popatrzeć na mapę to Bielsk jest jedynym miasteczkiem na ścianie wschodniej o takim potencjale! Niestety, Bielsk ma za mały budżet, żeby rozwijać się bardziej dynamicznie. Proszę zwrócić uwagę na to, co się dzieje w ostatnich latach w Białymstoku! Ciężkie miliony idą na budowę nowych dróg, ścieżek rowerowych, stadionu, czy przebudowę Rynku Kościuszki. Oczywiście skala obu miast jest inna, ale mam wrażenie, że ta dynamika rozwoju Białegostoku odbywa się kosztem m.in. Bielska. Poza tym w naszym Bielsku przydałby się jeszcze dwie duże firmy, które zatrzymałyby ludzi w mieście.
        • markochmeleski.1 winszuję również 26.11.10, 06:40
          Pewnie tak :), ale nasze miasto zasluguje na więcej! Jeżeli popatrzeć na mapę to Bielsk jest jedynym miasteczkiem na ścianie wschodniej o takim potencjale! Niestety, Bielsk ma za mały budżet, żeby rozwijać się bardziej dynamicznie. Proszę zwrócić uwagę na to, co się dzieje w ostatnich latach w Białymstoku! Ciężkie miliony idą na budowę nowych dróg, ścieżek rowerowych, stadionu, czy przebudowę Rynku Kościuszki. Oczywiście skala obu miast jest inna, ale mam wrażenie, że ta dynamika rozwoju Białegostoku odbywa się kosztem m.in. Bielska. Poza tym w naszym Bielsku przydałby się jeszcze dwie duże firmy, które zatrzymałyby ludzi w mieście.

Panie Sławku przecież będzie IKEA ? :)
    • pawlozsiul Re: Mały jubileusz 24.11.10, 22:43
      10 lat temu to się chyba jeszcze łączyłem z netem przez legendarne już 0202122 i "ppp". Tym większe gratulacje i życzenia kolejnych dziesiątek.
      • s.niedzwiecki Re: Mały jubileusz 25.11.10, 09:55
        Ja w tym czasie miałem ISDN i łączyłem się z nr 0202422. ISDN dawał możliwość w jednym czasie łączyć się z internetem i jednocześnie prowadzić rozmowę telefoniczną. Na owe czasy była to bardzo nowoczesna usługa. Szkoda, że ISDN w Polsce nie przyjął się za bardzo. Swoją drogą ciekawe, że we wrześniu br. (w dobie internetu szerokopasmowego) pewne lokalne radio wykorzytało technologię ISDN do transmisji na żywo szkolnej uroczystości (m. in. ze wzdlędu na stabilność połączenia).

PS. O kolejne dziesiątki będzie coraz trudniej.
        • pawlozsiul super 25.11.10, 22:59
          Ja niestety blokowałem całą linię telefoniczną. Zdarzało się, że ludzie dzwonili do mnie na wielką motorolę centertela (chyba ze 3 kilogramy) z pytaniem, co mi szwankuje w telefonie stacjonarnym. Minuta takiego połączenie zżerała jakieś ćwierć pensji.
    • black-choch-lik72 Re: Mały jubileusz 24.11.10, 22:51
      Panie Slawku, przylączjąc się do gratulacji poprzedników, gratuluję przede wszystkim zdjęć - ruiny kościola w Jalówce naprawdę fantasyczne - prawie jak w Anglii. Sugeruję jednak,aby wstęp i opis historyczny regionu nieco uściślić - dzisiejszy stan wiedzy na to naprawdę pozwala - weźmy choćby liczne opracowania Zbigniewa Romaniuka.
      NP. rok 1430 jest datą przyznania Bielsku - przywileju na wójtostwo, a nie praw miejskich, te (magdeburskie prawa miejskie) Bielsk otrzymal pod koniec XV w. Z jakiegoś powodu mamy tablicę i park wlk. ks. lit. Aleksandra Jagiellończyka:).
      Teraz z trochę innej beczki: Krzyżacy urządzali na teren WKL (w tym na Podlasie) - Rejzy, czyli wyprawy,których celem bylo zdobycie lupów, na które zapraszli znakomitych rycerzy z Europy, aby i Ci mogli sobie pohulać (m.in. przyszly król Anglii Henryk IV) . Czyli innymi slowami urządzali sobie tutaj safari, gdzie trofeum nie byly lwy, tylko niewolnicy i zdobyczne dziewki. W mniejszym stopniu dotyczylo to granic o które spieralo się Mazowsze z WKL, a wcześniej z Rusią Halicko-Wlodzimierską.
      Pozdrawiam Jacek P.
      • s.niedzwiecki Re: Mały jubileusz 24.11.10, 23:41
        Dziękuję za cenne uwagi. Postaram się je uwzględnić. Jeżeli chodzi o ruiny kościoła w Jałówce, to zdjęcia nie oddają oczywiście całego klimatu tego miejsca. Trzeba tam po prostu pojechać i zobaczyć ruiny na własne oczy.
    • s.niedzwiecki Re: Mały jubileusz 24.11.10, 23:31
      Dzięki za gratulacje. 10 lat w „normalnym życiu” to dużo, a 10 lat w dobie Internetu to cała wieczność. Tak na marginesie, to dużo się w tym czasie zmieniło. Zmienił się stan wiedzy, zmieniły się technologie, 10 lat temu nie było szerokopasmowego Internetu, technologii mobilnych, nie było YouTube, portali społecznościowych, e-banków, e-handlu, e-nauki, e-pracy, itp. A podobno to dopiero początek zmian, które czekają nas w najbliższych latach i tylko zwiastun tego co nas czeka w przyszłości.
    • to_ja8 Re: Mały jubileusz 25.11.10, 08:55
      Mam pytanko:
      gdzie znajduje się ruina kościoła św. Antoniego z 1908 r.?
      • s.niedzwiecki Re: Mały jubileusz 25.11.10, 09:15
        to_ja8 napisał:

> Mam pytanko:
        > gdzie znajduje się ruina kościoła św. Antoniego z 1908 r.?

Jałówka – wieś w Polsce położona w województwie podlaskim, w powiecie białostockim, w gminie Michałowo.
        pl.wikipedia.org/wiki/Ja%C5%82%C3%B3wka_(gmina_Micha%C5%82owo)
    • partizan79 Re: Mały jubileusz 25.11.10, 13:00
      A i ja przygratuluję. Ładne zdjęcia robisz. Przyjemnie się ogląda. Widać, że wkładasz w to serce.. Jeśli mógłbym o coś prosić, to właśnie o dodawanie większej ilości zdjęć.. Nieraz bywałem na Twojej stronce, ale rzadko zaglądam ze względu na brak aktualizacji..

P.S. Wybacz, że tak nie per Pan, ale rozumiesz, internet..:)
      • s.niedzwiecki Re: Mały jubileusz 26.11.10, 09:47
        Niewiele mam na swoje usprawiedliwie. Proszę o wyrozumiałość :). Cóż, priorytety, priorytety. Ostatnio jednak zrobiłem kilka nowych fotocastów. Na stronie głównej jest link do mojego profilu na YouTube: www.youtube.com/user/slavvn#p/u - tu można oglądąć dziesiątki zdjęć właśnie w formie fotocastów. Cieszę się jeśli oglądanie moich zdjęć sprawia komuś przyjemność. CDN.
        • s.niedzwiecki Re: Mały jubileusz 29.11.10, 09:16
          Kilka jesiennych jeszcze zdjęć z bliższej i dalszej okolicy:

www.ziemiabielska.org/galeria/Orlanskie/album/index.html
          www.ziemiabielska.org/galeria/Siemianowka/album/index.html
    • pub.blues1 Wielki Jubileusz !!! 25.11.10, 15:31
      i Wielkie Gratulacje od Puba
      • burak-cukrowy Re: Wielki Jubileusz !!! 28.11.10, 20:57
        To-i ja się dołączam, sporo zdjęć obejrzałem, istne cudo prawie jak partyzanczuk ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka