kadi-lak 16.12.09, 17:28 No wlasnie, drodzy. Zyjecie w Polsce.Niestety. poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,7372370,Sad_obnizyl_rekordowe_odszkodowanie___To_nie_Ameryka_.html Jak wiele mowia te trzy slowa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dirloff Re: Zyjemy w Polsce 16.12.09, 17:49 Wybacz dosadność Kadi, lecz pomimo całej sympatii do Ciebie jako forumowicza, dochodzę do wniosku, że masz jakiś kompleks Polski i/lub polskości. Nie twierdzę, że do tych absurdów które linkujesz tu nie dochodzi, prywatnie uważam wręcz przeciwnie i interpretuję funkcjonujące w Polsce prawodawstwo, relacje społeczne i gospodarcze oraz pseudoelity naszego państwa jako objaw syndromu rep. bananowej, jednak to co Ty robisz to już permamentne i perwersyjne wyszukiwanie patologii, absurdów i problemów naszego kraju. Powinieneś być bardziej zdystansowy, bo zaczynasz popełniać merytoryczne błędy, vide sprawa BlueNote w Poznaniu. I znowuż Poznań, jak widzę. Czyżbyś był z pochodzenia poznańską pyrą bądż podpoznańskim bambrem? Ponowię swoją dobrą radę - pisz o Stanach w formie reporterskiej. To było wyjątkowo dobre i chętnie poczytałbym podobne wpisy. Natomiast ten wpis to takie prowokacyjne w zamierzeniu rozmienianie się na drobne. Forumowiczu Kadi i psie Sabo, nie idzcie tą drogą, nie bądżcie Piesiewiczem! Odpowiedz Link
diego_vesselis Re: Zyjemy w Polsce 16.12.09, 18:08 dir, daj mu ten luksus niech sobie troche poujada, w usa nie ma sie gdzie wypowiedziec bo yankesów polskie tematy w ogóle nie interesują. A chłopak ma wyraźna potrzebę ulżenia sobie, ja go rozumiem, czasami w zyciu cos sie nie uda, nie wyjdzie tak jak się planowało. Więc pokrzepic sie trzeba, że jednak wyjazd z PL był słuszna decyzja, skoro takie idiotyzmy tam sie dzieją Odpowiedz Link
dorota_3 I dobrze nam z tym (z grubsza) 16.12.09, 21:02 Właśnie przy wątku o Blue Note próbowałam poradzić Kadilakowi, żeby rozładował frustrację w działaniu, nie gadaniu. Na razie zakłada kolejne wątki traktując PiG jak kozetkę psychoanalityka. Można i tak, Kadi, pokój z Tobą, niech Ci ulży Acha, Kadilak, czy Ty płacisz jakieś podatki w Stanach? To spójrz na to: www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/12/15/AR2009121504534.html Odpowiedz Link
kadi-lak Re: I dobrze nam z tym (z grubsza) 16.12.09, 21:18 To dziwne pytanie...oczywiscie ze place, w koncu jestem legalnie zatrudniony w duzej firmie. Cos za to rowniez w konu dostaje, chociaz nie twierdze ze jestem bardzo szczesliwy dajac co roku rownowartosc nowego Lexusa. Burdel z bankami zostanie uporzadkowany, w koncu Main Street podnosi juz glos by dac po ryju Wall Street. Odpowiedz Link
diego_vesselis Re: I dobrze nam z tym (z grubsza) 16.12.09, 21:18 właśnie, rozładowac frustracje w działaniu można i trzeba, ale jest jeden warunek: trzeba mieć coś sensownego do roboty. A patrząc na poczynania kadilaka i jeszcze conajmnniej jednego autora - ilośc zakładanych watków, ilość i obszernośc wpisów, odpowiedzi, również podklejane załączników które trzeba przeczytac przecież. To wszystko skłania do wniosku, że jedynym działaniem kadilaka jest czytanie forum i pisanie na forum. Więc idąc dalej czepiasz sie, bo kadi własnie w działaniu frustracje rozładowuje Odpowiedz Link
kadi-lak ........ i na odwytke ......... 16.12.09, 21:25 mozna by napisac, ze ludzie na tym forum szczekaja na Ameryke,traktujac PiG jak kozetke psychoanalityka, bo rozladowuja frustracje spowodowana tym ze z Polski nie wyjechali. Amen. Odpowiedz Link
kadi-lak Dir 17.12.09, 14:11 dirloff napisał: > Wybacz dosadność Kadi, lecz pomimo całej sympatii do Ciebie jako forumowicza, > dochodzę do wniosku, że masz jakiś kompleks Polski i/lub polskości. pamietam, co do mnie napisales kiedys, Dir, w sprawie mojego pisania Pracuje wlasnie nad malym eseikiem, niedlugo zamieszcze Odpowiedz Link
prze.mek.f Re: Zyjemy w Polsce 16.12.09, 19:25 W USA odszkodowania płacone przez służbę zdrowia stanowią 1.8% PKB. Jeśli w Polsce odszkodowania miałyby być tej samej wysokości (w przeliczeniu na mieszkańca) musiałyby stanowić już 5.8% PKB. Składka zdrowotna dla wszystkich ubezpieczonych w ZUS i w KRUS musiałaby wzrosnąć z tego tytułu o 540zł/mc. Polski po prostu nie stać na takie odszkodowania. ((1.8%x14330mld$PKBx38.5mlnPL/303.8mlnUS)/14.4mlnUBEZP)*2.85USDPLN/12mcy = 540PLN Odpowiedz Link
kadi-lak Re: Zyjemy w Polsce 16.12.09, 19:41 prze.mek.f napisał: > Polski po prostu nie stać na takie odszkodowania. A na operacje wyciecia migdalkow zakonczona zamiana chlopaka w zywego trupa stac ? > ((1.8%x14330mld$PKBx38.5mlnPL/303.8mlnUS)/14.4mlnUBEZP) *2.85USDPLN/12mcy = 540P > LN Odpowiedz Link
kadi-lak Info juz na Stronie glownej GW 16.12.09, 21:34 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7372370,Sad_obnizyl_rekordowe_odszkodowanie___To_nie_Ameryka_.html Tlustym drukiem Trudno sie dziwic, ten tekst o Ameryce wygloszony przez dyrektora szpitala jest tak kretynski, ze mam nadzieje, straci on ciepla posadke za bycie bezmozgowcem. Odpowiedz Link
letelete Re: Zyjemy w Polsce 16.12.09, 22:32 Popieram. Te trzy słowa są kwintesencją mentalności kasty urzędniczej w naszej pięknej Polsce. A ściślej - kasty kierującej, dyrektorującej, zarządzającej... jak zwał, tak zwał. To nie Ameryka, wicie, rozumicie... Nie wimy! Nie rozumimy! Odpowiedz Link
0ion Re: Zyjemy w Polsce 17.12.09, 00:44 750tys to powinno być odszkodowanie za to, że ktoś tu musi mieszkać Mam na myśli Polskę jako miejsce na mapie, bo jako państwa to jej nie ma od 1939. BTW ciepisz na typową przypadłość emigranta. Pewnie nie znasz nawet za dobrze angielskiego i nie mówiąc o akcencie a już jesteś bardziej amerykański od niggra z getta Odpowiedz Link
e-punk Re: Zyjemy w Polsce 17.12.09, 01:49 0ion napisał: > 750tys to powinno być odszkodowanie za to, że ktoś tu musi mieszkać > Mam na myśli Polskę jako miejsce na mapie, bo jako państwa to jej nie ma od 193 > 9. > BTW ciepisz na typową przypadłość emigranta. Pewnie nie znasz nawet za dobrze a > ngielskiego i nie mówiąc o akcencie a już jesteś bardziej amerykański od niggra > z getta A tobie pwenie z dupy smierdzi. Odpowiedz Link