Dodaj do ulubionych

czy mi ktos wyjasni ...

26.04.14, 18:05
co to za swieto dzisiaj jest badz bedzie jutro? o ile mi wiadomo to ustawa o barwach narodowych itp wyraznie ZABRANIA wieszania flagi narodowej bez okazji pod grozba sankcji prawnych.
czy to tylko prymitywne podlizywanie sie lokalnym przedstawicielom kosciola przez niedoszlego burmistrza?
w sumie to i byly burmistrz prawo traktowal wybiorczo
Obserwuj wątek
    • korolog Re: czy mi ktos wyjasni ... 26.04.14, 20:42
      W kwestii co to za święto nie pomogę ci bo sam nie wiem. A z tym zakazem wywieszania flagi państwowej bez okazji to nie jestem przekonany że jest jak napisałeś. Jest jakaś tam ustawa z 2004 roku która pozwala wywieszać flagę każdemu i nie tylko z okazji świąt państwowych czy narodowych ale również uroczystości prywatnych.
      www.polskaflaga.pl/DolaczDoNas.html
      • sebcioo Re: czy mi ktos wyjasni ... 26.04.14, 21:09
        masz racje - w 2004 zmieniono ustawe i zniesiono ograniczenie

"Przed rokiem 2004 nie było tego „problemu” flagę można było wywieszać tylko w określone dni, a za wywieszenie w innym terminie groziła odpowiedzialność karna."
        www.okopowaflagi.pl/index.php/o-flagach?showall=&start=2
        • ram-bo Re: czy mi ktos wyjasni ... 26.04.14, 21:56
          no to nasz forumowy " patriota" ma poważny problem !!! Ludzie wieszają flagi i ustawa tego nie zabrania ... !!! SZOK !!!
          W jakim Polskim domu ciebie wychowywali ???
          • sebcioo Re: czy mi ktos wyjasni ... 26.04.14, 22:47
            patriotyzm to cos co ma sie w sercu badz glowie a nie na balkonie lub slupie, durniu.
            • ram-bo Re: czy mi ktos wyjasni ... 27.04.14, 09:36
              nie odpowiedziałeś na pytanie ! " psi wentlu"

• chrisbaz Re: czy mi ktos wyjasni ... 27.04.14, 14:57
                A co ci do Flagi mojego Kraju? Nie jesteś Polakiem to milcz w tematach mojej Ojczyzny. Przez takich jak ty jest wieczny smród w kwestiach narodowościowych na podlasiu i nietylko.
                • sebcioo Re: czy mi ktos wyjasni ... 27.04.14, 15:40
                  no i oberwalo sie durniowi rambusiowi
                  • ram-bo wyjaśni ci Wikipedia 27.04.14, 15:56
                    Oj chciałbyś !!! koleżanko sebciooo !!

A Patriotyzm to postawa, to przekonania, to wychowanie dzieci tak aby przynajmniej flagę w święto narodowe wywiesiły, a nie tylko w głębi serca "coś" schowane.
                    Dla IDIOTÓW i psich wentylów twego pokroju. wyborcy ruchu palikota. miłośnika równości z dziada pradziada .. Wikipedia - wyjaśnia -

pl.wikipedia.org/wiki/Patriotyzm
                    • ram-bo Re: wyjaśni ci Wikipedia 27.04.14, 15:59
                      i jeszcze cytat.

„Komu dowcipu równo z wymową dostaje,
                      Niech szczepi miedzy ludźmi dobre obyczaje;
                      Niechaj czyni porządek, rozterkom zabiega,
                      Praw ojczystych i pięknej swobody przestrzega”.
                      Jan Kochanowski – wiersz „O dobrej sławie”

• sebcioo Re: wyjaśni ci Wikipedia 28.04.14, 08:03
                        ty jestes az tak durny ze potrzebowales wikipedii zeby powiedziala ci co to jest patriotyzm.
                        • ram-bo Re: wyjaśni ci Wikipedia 28.04.14, 08:29
                          dla idiotów zawsze cytuje ..

pl.wikipedia.org/wiki/Idiota
                          • sebcioo Re: wyjaśni ci Wikipedia 28.04.14, 08:32
                            do tego akurat nie potrzebowales wikipedii - wystarczylo lustro
                            • ram-bo Re: wyjaśni ci Wikipedia 28.04.14, 13:10
                              ...... hohohoohoohoh !!!!! mało się nie posikałem ze śmiechu !! hahahhahahahah

ale z ciebie żartowniś hahahhahahhahaha

ja pierdziele co za żart uhahaha !!!!

no więc - lustereczko powiedz przecie kto jest największym IDIOTĄ na świecie ?

• mexico86 Re: czy mi ktos wyjasni ... 28.04.14, 19:57
      Co tam mały kacapku Putin zaczyna marsz na zachód to się odważny zaczynasz robić? Bramy powitalne już tam baćko zbija w stodole?? Skąd kacapku taka nienawiść do katolików? Toć żyjem razem w jednym mieście. Z katolikami na soczki nie chodzisz? to dla ciebie śmieci? Prawosławnym dawałeś ściągać w szkole a katolowi plułeś w twarz???? Powtórzę Ci Jeszcze raz ty mały skacapiały sku...synu, jak nie znajdziesz sobie dziewczyny to będzie już z tobą tyko gorzej. Skoda w koncu się rozpadnie i nie będzie już nic.
      • ram-bo tak se trafiłem 29.04.14, 19:53

Egipt
        Re: Moi drodzy!
        Autor: sebcioo 13.05.10, 18:41
        Dodaj do ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz cytując Odpowiedz
        Skad nagle taki wysyp trolli i durni? Byle slowo o dzieciach i juz palma
        odpier... niektorym? Myslec trzezwo przestaja?
        Co to "sebcioo" to napis na dropsach?
        Jeszcze durnie maja czelnosc grozic "lepiej trzymaj sie z daleka" itp. Bo co?
        Pokazecie przy dzieciach jakie z was prymitywy? A moze naslecie na mnie wasze
        bachory?

Sebek lepiej i szybciej rób kopiuj/wklej. już na kilku forach ludzi wyzywałeś, po kiego się powtarzać twórczo ?
        • mexico86 Re: tak se trafiłem 29.04.14, 23:37
          To mała gnida.

• ram-bo Re: tak se trafiłem 30.04.14, 19:38
            Kolego "mały gó...jad" było bardziej adekwatnym określeniem- małej gnidy.
            • mexico86 Re: tak se trafiłem 30.04.14, 21:05
              Spierać się nie będę może być gõwnojad.
              • ram-bo Święto Flagi. 01.05.14, 21:31
                Czy nasz forumowy "mały gó..nojad" jutro flagę wywiesi?

Co na to jego ustawa z 2004 r. Można wywiesić ?

A co z 3 maja ? Flaga RP. Będzie ???

Sebcioo a na pochodzie byłeś ? Jak wrażenia ? Tęcza w W-wie stoi bezpieczna ?

• sebcioo juz ci chrisbaz odpowiedzial 03.05.14, 10:43
                  chrisbaz napisał(a):

> A co ci do Flagi mojego Kraju? Nie jesteś Polakiem to milcz w tematach mojej Oj
                  > czyzny. Przez takich jak ty jest wieczny smród w kwestiach narodowościowych na
                  > podlasiu i nietylko.
                  • ram-bo sebcia co czujesz - ? 03.05.14, 13:31
                    - sebcia co czujesz jak myślisz ?? mocno boli ??
                    • sebcioo sprobuj kiedys to sie przekonasz, nie boj sie 03.05.14, 23:55
                      • ram-bo Re: sprobuj kiedys to sie przekonasz, nie boj sie 04.05.14, 20:26
                        sebcia to w/w zdanie brzmi jak nachalny pedalski podryw z twojej strony ! a ja się tak nie bawię ! sorry taki mam już klimat !
              • korolog Re: i jeszcze odnośnie flagi 01.05.14, 21:32
                to są podobno określone zasady wieszania. Flaga Polski ma pierwszeństwo przed flagą innego państwa, flagą watykańską ,kościelną, Unii Europejskiej. Np. jeżeli wiszą trzy flagi to flaga państwowa powinna wisieć po środku. Da się zauważyć trochę błędów. W okolicy gdzie mieszkam na gimnazjum nr 1 przy ul. 11 listopada flaga unijna wisi pośrodku a państwowe po bokach. Tak samo na plebanii przy ulicy kościelnej, po środku flaga kościelna narodowe po bokach. Niby drobnostki ale jednak.
                • ram-bo euro- wizjaaaa 11.05.14, 00:30
                  sebciaaa twoja faworytka, z Austrii, ta kobieta z brodą wygrała .... ty to masz nosa! ja bym brodacza na scene nie wpuścił !!!
                  • zdrafko Re: euro- wizjaaaa 11.05.14, 01:22
                    ram-bo napisał:

> sebciaaa twoja faworytka, z Austrii, ta kobieta z brodą wygrała .... ty to ma
                    > sz nosa! ja bym brodacza na scene nie wpuścił !!!

Jaka kuźwa kobieta, toż to facet co z siebie pajaca robi, a banda debili go oklaskuje.Świat schodzi na dno, coraz głębiej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka