obserwer11 16.08.05, 01:50 1. Cimoszewicz - 10zł ( obserwer11) Kto da więcej ? /można obstawiać swojego kandydata / prosiłbym , aby te wirtualne pieniądze przy kolejnej licytacji dodawać ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 10:57 1.Cimoszewicz - 10,00 2.Kaczyński - 8,00 3.Borowski - 2,00 4.Pepper - 0,50 Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 11:34 jesli zostanie kandydatem prof. Szyszkowska -glosuję na nią. Reszta to nieuczciwi karierowicze-hieny polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 14:14 5.prof.Szyszkowska - 0,30 Odpowiedz Link Zgłoś
marcingeorge Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 18:16 Stawiam 10 na Cimoszkę,i 10 na Macieja G.,że odpadnie po pierwszej turze i nawet intryga synalka mu nie pomoże.Chociaż jak Kwach został prezydentem to praktykujące babcie z partii Romana modliły się o zabranie mu urzędu prezydenta bo nie miał magistra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 21:05 Gratulacje za odwage. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcingeorge Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 21:49 za watek bukmacherski?czy za to ,że przyszły "żelazny kanclerz" Roman G.wszystkich nas obstawiających rozliczy?hahahhah:) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_kosynier Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 22:07 Żelazny kanclerz niech najpierw sam siebie rozliczy za machloje z bankiem,a tak poważnie też stawię na Cimoszewicza, choć po ostatnich wydarzeniach tylko 8,a na starszego G, to mi nawet rubli żal nie mówiąc o naszej narodowej walucie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 22:17 Gratulowalem Halszce. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcingeorge Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 22:27 spoko spoko hahah!!! teraz to wszystkich przeciwnych sobie i głosujących nie na tatusia Romuś się pozbędzie hahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 17.08.05, 11:31 "gratuluję"...hm....dzięki ale to nie odwaga a wyrazenie swojego stanowiska-to moje zdanie w temacie .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 16.08.05, 22:40 hmmm...miałem z nią zajęcia na studiach i przyznam że ciekawie mówi ale do polityki się nie nadaje :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 17.08.05, 11:23 Mnie sie zdaje ze ta kobita chce tylko wprowadzić w zycie swoje, często smieszne i dziwne pomnysły. A z polityką nic nie ma wspólnego. A to dlatego że jak ktoś jest madrym człowiekiem to na polityka sie nie nadaje (przynajmniej w obecnej sytuacji politycznej w Polsce) Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 17.08.05, 11:42 swoje i czesto smieszne i dziwne pomysły"?hm...a inni wprowadzają czyje -jak sądzisz?Smieszne i dziwne bo dotykają spraw typowo ludzkich, mowiacych o czlowieczenstwie kogos kto sie zwie niby człowiekiem ?Bo mowi jezykiem trafiajacym do najprostszego czlowieka bez nadęcia politycznego?Bo przypomina nam o tym iz nie sadziami z ramienia jakiegokolwiek Boga a tylko rownymi wobec siebie na tej ziemi i nie wolno nam nikogo krzywdzic a ewentualnie niesc pomoc? Bo nie popada w megalomanstwo i kabotynstwo polityczne i nie hołduje aferom , korupcji jak rowniez jej to w niczym nie dotyczy? Bo nie przedkłada wlasnego interesu nad interes społeczny?Bo juz tak bardzo jestesmy przyzwyczajeni do obrazu poliyka skrzywionego i takiego za ktorym ida afery?A moze jednak czas na innych politykow - tych "prawdziwych" podobnych Szyszkowskiej .....moze juz CZAS.....moze jest jeszcze szansa iz nasze dzieci nie bedą polityka kojarzyły z kims kto jest hiena i aferzystą.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 11:41 hallszka napisała: > swoje i czesto smieszne i dziwne pomysły"?hm...a inni wprowadzają czyje -jak > sądzisz? Przeczytaj jeszcze raz całe zdanie i nie przekrecaj to zrozumiesz o co mi chodzi. (Po "swoje", jest przecienek a nie "i")I postaw naciska na wyrazy "chce tylko", a nie na swoje. Nie wystarczy mieć kilka pomysłów i ładnie mówić o człowieku i jego problemach, zeby być dobrym prezydentem. Prezydent to przede wszystkim reprezentant kraju i obywateli. A jak patrzę na tę kobietę to jakos nie moge sobie wyobrażić jak by ona mnie reprezentowała w tym śmiesznym odzieniu ;D No i z tą fryzurą. Jej kilka pomysłów nie wystarczy zeby żądzić krajem. Jak bierzace problemy zacznie rozwiazywać swoim filozoficznym tokiem myślenia to dalekko nie zajedzie, a my razem z nią. Ludzie, któzy chcą zmieniać świat często przeliczaja siły na zamiary i zapominają o skutkach ubocznych swoich czynów. Smieszne i dziwne bo dotykają spraw typowo ludzkich, mowiacych o > czlowieczenstwie kogos kto sie zwie niby człowiekiem ? Najbardziej ludzkich spraw dotyka doktryna Leppera. Dać wszystkim po krowie i niech wracają na łono natury jak za dawnych czasów. Bo mowi jezykiem > trafiajacym do najprostszego czlowieka......... Wałęsa też mówił zawsze prostym językiem, czasem nawet okazywało sie ze tak prostym że słów brakowało, albo wydobywały sie słowa typu "moge lewe nogie podać...". Nie wiem co w tym takiego wyjatkowego. > Bo nie popada w megalomanstwo i kabotynstwo polityczne i nie hołduje aferom , > korupcji jak rowniez jej to w niczym nie dotyczy? Wszystko sie moze zdarzyć. chociaż jej pewnie nikt nie będzie w nic wrabiał i o nic posądzał bo i tak nie ma szans. Bo nie przedkłada wlasnego > interesu nad interes społeczny? Duzo wiesz o tej pani. Mnie sie zdaje że nie wporzadku było to ze na studiach miałam wpisane zajecia z Szyszkowską na których ani razu sie nie pojawila. Jej obowiazkiem było przyjsc i wyłożyć nam swoje filozofie, za które zapłaciliśmy. Bo juz tak bardzo jestesmy przyzwyczajeni do > obrazu poliyka skrzywionego i takiego za ktorym ida afery?A moze jednak czas na innych politykow - tych "prawdziwych" podobnych Szyszkowskiej .....moze juz > CZAS.....moze jest jeszcze szansa iz nasze dzieci nie bedą polityka kojarzyły z kims kto jest hiena i aferzystą. Jak polityk sam sobie na aferę nie zapracuje, to ktoś mu ja zprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 11:49 uhm.....przerost tresci nad formą...duzo słow :)))Oczywiscie to zrozumiałe ze mozesz byc odmiennego zdania ale nie trafia do mnie argument /chociaz :)/iz mozna kogos odrzucac jako kandydature z uwagi na to iz nie wyobrazamy sobie by reprezentowal nas za granica ktos tak ubrany i z taka fryzura:)))))To bylo bardzo przekonywujace. hahaha A ja nie wyobrazam sobie by reprezentowal mnie ktos kto ładnie sie usmiecha a to co mysli znacznie sie rózni i odbiega od tego co mowi a jeszcze bardziej od tego co robi -Jesli wogole potrafi myslec i grac role "wielkiego swiatowego polityka". pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 20.08.05, 22:03 hallszka napisała: .....nie trafia do mnie argument /chociaz :)/iz > mozna kogos odrzucac jako kandydature z uwagi na to iz nie wyobrazamy sobie by > reprezentowal nas za granica ktos tak ubrany i z taka fryzura:))))) Ja sobie zartowałam. Oczywisci, że masz racje że ważniejsze jest co sie mówi i robi, niz to jak sie wygląda. A tu cos na poprawienie chumoru. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/72,53600,2876793.html?a=27944874&v=3#opinie ... bo przecież każdy moze miec swoje zdanie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 21.08.05, 11:42 > > "Ja sobie zartowałam. Oczywisci, że masz racje że ważniejsze jest co sie mówi i > robi, niz to jak sie wygląda. > > A tu cos na poprawienie chumoru." > hm.....to napisała hajdis Zastanawiam czy mam cokolwiek do napisania w tym miejscu....hm...moze juz tylko to,ze "zartowałas " w mało zartobliwy sposób -mamy widocznie tez zupelnie inne poczucie humoru bo nijak nie trafia do mnie prostactwo w rzekomo dowcipnym ujeciu tematu tego co zaproponowałas "na poprawienie chumoru" pozdrawiam i duzo dobrego:) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 21.08.05, 12:44 Bo to jest czarny humor ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 12:01 ponadto zastanawiam sie dlaczego wlasnie zapłaciłas za cos co nie mialo mDuzo wiesz o tej pani. Mnie sie zdaje że nie wporzadku było to ze na studiach > miałam wpisane zajecia z Szyszkowską na których ani razu sie nie pojawila. Jej > obowiazkiem było przyjsc i wyłożyć nam swoje filozofie, za które zapłaciliśmy. iejsca?;:)a JESLI TO ZROBILAS TO ZROBILAS TO SWIADOMIE- NIEPRAWDAZ?/cytat:)-Ja z przyjemnoscia chodziłam na zajecia ktore prowadzila -nawet te ponadobowiazkowe-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 12:13 PRZEPRASZAM HAJDIS ZA MAŁE ZAMIESZANIE SŁOWNE ALE KOMP MI ZROBIŁ PSIKUSA:) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 14:45 hallszka napisała: > PRZEPRASZAM HAJDIS ZA MAŁE ZAMIESZANIE SŁOWNE ALE KOMP MI ZROBIŁ PSIKUSA:) Nic nie szkodzi. Ja rozumiem to co piszesz, chyba ty nie rozumiesz o czym ja pisze. Mimo że komp mi psikusów nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 15:15 mam li tylko zdanie odmienne na temat pani Szyszkowskiej a zrozumienie tego co napisałas -hajdis nie było zbyt wielkim wysilkiem intelektualnym-zdecydowanie roznimy sie we własnych wyborach i optujemy za czyms zupełnie INNYM.pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 14:44 hallszka napisała: > ponadto zastanawiam sie dlaczego wlasnie zapłaciłas za cos co nie mialo mDuzo > wiesz o tej pani. Mnie sie zdaje że nie wporzadku było to ze na studiach > > miałam wpisane zajecia z Szyszkowską na których ani razu sie nie pojawila > . Jej > > obowiazkiem było przyjsc i wyłożyć nam swoje filozofie, za które zapłacil > iśmy. > iejsca?;:)a JESLI TO ZROBILAS TO ZROBILAS TO SWIADOMIE- NIEPRAWDAZ?/cytat:)-Ja > z przyjemnoscia chodziłam na zajecia ktore prowadzila -nawet te > ponadobowiazkowe-pozdrawiam Wiesz ja też sie zastanawiam dlaczego nie raczyła przybyć na zadne zajecia. Za to jej pomocników było wielu i z chęcią przybywali ;D Pani profesor myślaca o człowieku, jego potrzebach itd..... zatraciła sie w podążaniu za karierą polityczną i zapomniała o prostym studencie, który przyszedł na wykłady, by posłuchać filozofii kobiety, którą miał wpisaną jako wykładowce przedmiotu. I nie wyobrazam sobie zebym nieświadomie płaciła czesne za studia. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 15:27 fakt hajdis ujęłas to bardzo klarownie:)Mnie sie zdaje ze ta kobita chce tylko wprowadzić w zycie swoje, często smieszne > i dziwne pomnysły. A z polityką nic nie ma wspólnego. A to dlatego że jak ktoś > jest madrym człowiekiem to na polityka sie nie nadaje (przynajmniej w obecnej > sytuacji politycznej w Polsce) -tylko ja zdecydowanie sie z tym nie zgadzam:)i nie uwazam iz madry człowiek nie nadaje sie na polityka-nawet w obecnej sytuacji w Polsce.A zdanie w ktorym ze podkresliłas iz"ta kobita chce tylko wprowadzic w zycie swoje, czesto smieszne i dziwne pomysły"..hm...a ktore z tych pomysłow są "smieszne i dziwne? Rozwiniesz temat? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 20:58 czytałas kiedys "fakty i mity". To taka porządna, super mądra gazeta ;D Nawet szyszkowska wywiadów udziela tej gazecie i ma jej poparcie WOW! Gratulacje!!!! A śmieszny jest dla mnie postulat "Zasiłki dla wszystkich bezrobotnych" (i to wysokie mają byc w dodatku). Wspaniale. Ciekawe ile jest osób bez ambicji, chętnych do życia za zasiłek, który wystarczy na przeżycie ;)) Jest jeszcze wiele innych, ale nie chce rozpetac wojny na poglady. Mam swoje, tak jak chyba wiekszosc ludzi. Ale nie mam zamiaru nikogo do nich przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 22:51 wiem o czym piszeszale czy jest to porządna/hahaha w jakim sensie?:)/,super mądra to pojęcie tez bardzo względne:)Ale skoro tak twierdzisz:).Hm... nie smiałam nawet pomyslec o tym, iz głownym argumentem przeciwko Szyszkowskiej jest Twoim zdaniem-pano hajdis jej "fryzura i odzienie"i jak wynika z Twojego postu -słusznie. Znasz jeden z jej postulatow niemniej nie zapytam czy znasz szczegoły tejze propozycji.Opieka socjalna , w tym zasiłki dla bezrobotnych są czyms zupelnie normalnym w innych panstwach Europy - my zas tylko zwiększamy ich ilosc bez konkretnych propozycji na rozwiązanie problemu. Jestem ciekawa czy mowiłabys podobnie kiedy bys sie znalazła na miejscu takiego bezrobotnego i smiem watpic czy własciwym argumentem jest tu brak ambicji-to odwazne stwierdzenie , w bardzo dosadny sposob obrazające wielu zapewne ludzi. Jestem daleka od brania udziału w jakiejkolwiek wojnie nawet gdybys ją "rozpętała na poglądy". Ale chętnie podyskutuję -rzecz jasna bez zamiaru przekonania w czymkolwiek.:) Hm..napisalas wczesniej hajdis "Jak bierzace problemy zacznie rozwiazywać swoim filozoficznym tokiem myślenia to dalekko nie zajedzie, a my razem z nią. Ludzie, któzy chcą zmieniać świat często przeliczaja siły na zamiary i zapominają o skutkach ubocznych swoich czynów." Hm..pomonę malo istotne szczegoły ale napiszę krotko -bo temat zaczyna byc przegadywaniem- moze za mało jest tejze filozofii i etyki w kims kto sie zwie mianem polityka na dzisiaji stąd techniczno-biurokratyczne traktowanie człowieka ktory jest juz tylko numerem ewidencyjnym.A ludziom ktorzy chcą zmieniac swiat w tym co sie dzieje chwała , dobrze ze jeszcze tacy są i winnismy ich wspierac . Ale to juz tylko taka refleksja.konczę polemikę hajdis -dziekuje i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 19.08.05, 11:29 I podoba się CI ze twoja faworytka sie wypowiada na łamach takiego pisma??? Znam wszystkie jej postulaty, a szczegułów miałam nadzieję od ciebie sie dowiedzieć ;). To tylo taki przykład i myslałam że podasz jakieś argumenty przemawiajace za tym rozwiazaniem. Dla mnie twierdzenie ze wysokie zasiłki są czymś zupełnie normalnym na zachodzie - to nie argument. Naszego państwa raczej nie stać na utrzymywanie ludzi, którym nie chce sie pracować i wystarczy im to, powiedzmy 600zł miesiecznie. Myslisz że na zachodzie nie ma takich ludzi, których państwo utrzymuje??? To sa właśnie ludzie bez ambicji i planów, żyjacy dniem dzisiejszym. Pracy dać ludziom, a nie wysokich zasiłków. Bo jak sie zrówna zasiłki z najniższa krajową to nikt do pracy nie pujdzie. > czy mowiłabys podobnie kiedy bys sie znalazła na miejscu takiego bezrobotnego i smiem watpic czy własciwym argumentem jest tu brak ambicji-to odwazne > stwierdzenie , w bardzo dosadny sposob obrazające wielu zapewne ludzi. Z kad wiesz czy nie jestem bezrobotna? Jestem za tworzeniem miejsc pracy a nie dawaniem wysokich zasiłków wszystkim bezrobotnym. watpisz że zebrała by sie spora garstka ludzi, która godziła by sie żyć za zasiłki?? Ja nie wątpie. I nie przypisuj mi słów, których nie napisałam. Wcale nie twierdze, że wszyscy bezrobotni nie mają ambicji. Twierdze, że wielu godziło by sie żyć za zasiłek. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 19.08.05, 11:39 co do pisma nie wypowiadam sie to Twoje zdanie iz jest takie bądz inne - czytam zupelnie inne ale nie o tym tu. Pozwolę spbie zostawic to co napisałas bez komentarza . Szanuje Twoje zdanie odmienne :)pozdrawiam i zycze duzo radosci i doswiadczania zyczliwosci innych. To milo ze znasz postulaty pani Szyszkowskiej-jak wynika z tego co pisalas w tym watku innych rowniez . To stanowi ze jestes mądrym i swiadomym wyborcą. Co do szczegołow by nie powielac juz i tak przegadywaniem tematow zapraszam na strone pani Szyszkowskiej www.szyszkowska.org.....jak rowniez do sięgnięcia po jej ksiązki. W tym co pisze jest cała ona i jej poglądy. Poza tym jest wiele spotkan z Pania Szyszkowską -byc moze jednak dane Ci bedzie poznanie jej osobiscie . pozdrawiam raz jeszcze i dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 19.08.05, 11:46 a fakt hajdis ,iz pani Szyszkowska wypowiada sie w roznych pismach stanowi li tylko na jej plus -szanuje kazdego i nie lekcewazy poddajac ocenie "dobre-złe"- ...kazdy sam dokonuje wyboru co czyta i gdzie./STARA ZASADA:)-TO CO DOBRE DLA MNIE NIE MUSI BYC DOBREM DLA CIEBIE I ODWROTNIE/. Odpowiada mi fakt hajdis iz jest ona konsekwentna w tym mowi i nie zmienia zdania w zaleznosci od okolicznosci . Ale jak widzisz sięgajac po to pismo -jak ono sie zwało?:)))))) poczytałas obie o tym co ma pani Szyszkowska do powiedzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 19.08.05, 12:08 hallszka napisała: > a fakt hajdis ,iz pani Szyszkowska wypowiada sie w roznych pismach stanowi li > tylko na jej plus -szanuje kazdego i nie lekcewazy poddajac ocenie "dobre-złe"- Jak to jest wierzyc ślepo w dobro czegos czego sie nie zna? ciekawe? Jak to jest? Myslałam że tak można wierzyć tylko w Boga. Kup sobie gazetkę, choć jeden numerek. Tak z ciekawosci. Ja zajrzałam tez z czystej ciekawosci, wiecej nie chcę bo mi sie wszystko w głowie poprzestawia, jak to zaczne czytać. Rozrywka jest wysmienita, ale na dłuzszą mete myslę że może szkodzić, a co gorsza wciagnąc. Ale jak widzisz sięgajac po to pismo -jak ono sie zwało?:)))))) > poczytałas obie o tym co ma pani Szyszkowska do powiedzenia:) Przyuważyłam jej nazwisko pod artykułem. Przeczytałam jedna jej ksiazke. Wiecej nie mam potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 19.08.05, 12:11 bez komentarza :)ale dziekuje za rade -niestety nie skorzystam . Mam swoje pisma i na razie przy nich pozostane , niemniej byc moze kiedys siegnę:)) gazety "w głowie mi nie przestawiają:))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 19.08.05, 12:16 Sa ludzie, którym przestawiają. I to czesto ze skrajnosci w skrajnosć Odpowiedz Link Zgłoś
mediator4 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 20.08.05, 00:41 hajdis pozwól za zadam Ci jedno pytanie.Moze dwa. Jaki jest Twoj iloraz inteligencji ? Po przeczytaniu wątku i Twoich ripost odnosze wrazenie ze masz kłopoty z własciwym kojarzeniem.Jak mozna w sposob tak bezczelny ,bezkrytyczny przede wszystkim wobec siebie, probowac wmawiac innym co to napisali lub nie zwłaszcza ze ni w ząb nie rozumiesz tego co piszą do Ciebie-to zaslepienie czy glupota?. Za kogo Ty kobieto Siebie uwazasz ?Bo gdybys uwazniej poczytała to co wypisujesz moze bys o wiele wczesniej zrezygnowała z pisania durnot.Odczep sie od tematu pisania na temat jacy to ludzie są, bo psycholog z Ciebie raczej nedzny a znajomosc ludzi tez nijaka. Nie zabawiaj sie w sędziowanie ich.Zarzucasz innym brak kultury w pisaniu a poczytaj co wypisujesz Ty .Słowo napisane czy mowione jest zwerbalizowaną myslą i ma taką samą moc jak mysl. Jak piszesz Ty o innych , jakim językiem piszesz............?!Dajmy spokoj z ortografią-ilosc popełnianych błędow przekracza wszelkie zasady komunikacji. "Cimoszewicz nie jest kontrowersyjny, nie ma szalonych pomysłów, nie obiecuje niestworzonych rzeczy (Jak narazie. Do pewnego czsu wydawał mi sie (przepraszam za wyrazenie) - pizdowaty. Ostatnio zaczą nawet sie odzywac trochę. Mysle że on sie nadaje na prezydenta. przynajmniej wstydu by nam nie narobił (Czego nie można sie spodziewać po całej reszcie)" Co to za język? I co to za" Nam"?????Ja sie nie identyfikuje z Tobą i nie zyczę bys mówiła w moim imieniu !Kobieto!Zacznij czytac co wypisujesz i widziec własną groteskową role w tym pisaniu albo pisz wyrazając tylko wlasne zdanie bez obrazania innych.Czy dostałas juz odpowiedz dlaczego nie doszlo w Twoim zyciu do spotkania prof Szyszkowskiej?Moze jednak jak podumasz chwile to znajdziesz.A moze i nie to bardziej prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 20.08.05, 10:08 No weź przestań, bo będe płakać........ ;(( Fajna to zabawa a ty chcesz wszystko zepsuć... nie rób tego proszę Jak to napisała Hallszka "uderz w stół a nożyce sie odezwą"????????? Ale ty mi przecież chciałeś tylko uswiadomić ze sie ze mną nie identyfikujesz... no i jeszcze kilka innych ciekawych rzeczy..... jej chyba znowu będe płakać. To dziwne że mimo moich błedów jednak rozumiesz co piszę ;))(chyba). Jeszcze popatrz sobie czasem na emotki ;D pozdrawiam serdecznie. bo zdrowie to podstawa, a bulwersacje mu szkodzą Odpowiedz Link Zgłoś
mediator4 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 20.08.05, 11:07 hajdis to co mialem Tobie do powiedzenia bylo nizej . Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 20.08.05, 21:17 Średni z ciebie mediator szczerze mówiąc. A ciekawe czy masz jakies poczucie humoru??? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 21.08.05, 11:54 hm...jeszcze słowo do hajdis -piszesz "Jak to napisała Hallszka "uderz w stół a nożyce sie odezwą"??? hajdis -to stara makatkowa mądrość / nie jestem jej autorem -nie znam autora/ podobnie jak setki innych ale niosą jakąs mysl -pomimo iz poddajemy to interpretacjom dowolnym i na wlasny uzytek. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 21.08.05, 12:35 Miło, że mnie uswiadomołaś :) Choć nie wiem gdzie napisałam, że powiedzenie jest twojego autorstwa. ale to przecież niewazne.......... A interpretacja.... chyba na tym polega jej sens, że kazdy posługuje sie nia według swoich potrzeb Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 21.08.05, 11:35 mediator ze4--uleganie emocjom zwłaszcza na forum - to niepotrzebna strata energii.Dobrze wiesz ze nie masz wplywu na to co i jak kto pisze tu . W tym miejscu moze pisac kazdy i albo odpowiadamy na to albo nie .Jezeli chodzi o mnie badz spokojny raczej niewielkie szanse ma ktos kto bedzie chciał mi wmowic cokolwiek:)). To tylko polemika a ze ktos rozumie / lub nie /to co sie pisze w taki czy inny sposob - to juz jego problem.Ale z jednym masz słusznosc:)kazdy z nas jest juz duzym chłopcem lub dziewczynką i nie zabawiajmy sie w wychowywanie wzajemne albo proste doradztwo tam gdzie o to nie proszą.Daruj sobie tez oceny - nie warto-kazdy jest na własnej drodze rozwoju i wlasnych doswiadczen .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 17.08.05, 11:50 a kto sie Twoim zdaniem "nadaje' na polityka?To ze jest etyczna , ze jest filozofem i potrafi mowic o CZLOWIEKU I JEGO POTRZEBACH o tym iz polityka jest dotknięta skrzywieniem i polityk dzisiejszy rowniez a jej wołanie jest czesto wolaniem na puszczy nie stanowi o tym iz sie nie nadaje. Doskonale wiesz i po tym co sie zadziało na dzisiaj w tej dziedzinie to wymaga wielu dzialan by doszło do jakichkolwiek zmian glownie w pojmowaniu swiata przez kogos kto chce uchodzic i nazywac politykiem-ale uwazam ze warto. Tez mialam z nią kiedys zajęcia ale wspieram ją i jestem z nią do dzisiaj . Uwazam ze jest swietnym politykiem a to ze zmiany pozytywne nie następują szybciej niz bysmy chcieli stanowi o wszystkich stronach . Rowniez o tych czego tak naprawde oczekuja wyborcy -nie tylko politycy . Jestem ZA SZYSZKOWSKĄ ....Obysmy mieli więcej wlasnie takich politykow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
s-wis.p-sia Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 17.08.05, 18:46 Leszek Bubel. 3 gr polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 17.08.05, 20:15 jakie 0,30 gr?! No wiesz?! 10 zł na Szyszkowską!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
s-wis.p-sia Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 17.08.05, 20:46 Jakie 0,30 gr? Coś Ty! Całe 3 gr polskie! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 00:33 Niskie dziś notowania ! ] a może coś o Tusku ? daję na - 3,00 netto - brutto 3,66 Odpowiedz Link Zgłoś
wielkiptok Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 11:06 A ja daję 10zł na miotłę dla Szyszkowskiej żeby odleciała wraz ze swoimi pomysłami Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 11:37 z ktorymipomyslami mialaby pani Szyszkowska odleciec? wielkiptoku?:))))Znasz je chociaz? Ktore uwazasz za bardzo dyskusyjne -chetnie podejme polemikę:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wielkiptok Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 12:00 Oczywiście. Chośby przyzwolenie na adopcję dzieci przez homoseksualistów i obsesyjne przekonanie o nierówności kobiet i mężczyzn w Polsce. Ale dzisiaj mój czas na forum dobiegł końca, muszę lecieć, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 12:32 ..."wielkiptok napisał: > Oczywiście. Chośby przyzwolenie na adopcję dzieci przez homoseksualistów i > obsesyjne przekonanie o nierówności kobiet i mężczyzn w Polsce. Ale dzisiaj mój > > czas na forum dobiegł końca, muszę lecieć, pozdrawiam" hm...nijak sie ma adopcja dzieci w tym i nie o niej mowi Szyszkowska a tylko o rejestracji zwiazkow pomiedzy "innymi" ludzmi ktore i tak funkcjonuje i nie badzmy w tym hipokrytami udajac chociazby ze ich nie ma . A rownosc pomiedzy kobieta i mezczyzna ?! Tak naprawde w istocie czym jest i na czym polega ?Ja niestety nie wiem pomimo,iz uwazam Siebie za kobiete swiadomą i czlowieka hahaha. Ona pisze i podkresla roznice pomiedzy kiobieta a mezczyzna co jest niezaprzeczalne . O tym jak bardzo jestesmy rozni zatem nie mozemy byc tez rowni:))).Jedno jest pewne :))zarowno kobieta jak i mezczyzna "bywają"kims kto sie zwie Człowiekiem. Nie chce mi sie popelniac zabawy słowem , przepychaniem i pisaniem argumentami oczywistymi zatem jak sadze doskonale sie rozumiemy i darujmy sobie pisanie o oczywistosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 13:26 wybaczcie to nie miało byc w pojęciu "innymi" ludzmi a ludzmi z "innymi" preferencjami o nieco odmiennej orientacji- wielkie sorry-bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 13:08 Odleciales na miotle? :) A teraz powaznie - gdzie w programie politycznym Szyszkowskiej znalazles "przyzwolenie na adopcję dzieci przez homoseksualistów"? Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 13:24 wiesz hansgrubber to zapewne zgodnie z zasadą "ludzie mowią":)))Po co sie zagłębiac w temat jesli mozna powtorzyc kilka obiegowych sloganów i popełnic lekko krytykę w czambuł :))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 22:11 Oczywi,ście macie rację oboje ! coraz bardziej Hallszka mi imponuję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 22:14 Dobrze Drogie miłe Panie oraz Panowie ! W tym wątku sa zakłady na kandydatów ! nie polemiki osobiste ! Proszę trzymajmy się z góry narzuconemu tematowi ! z góry dziękuję ! autor . Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 22:27 e tam obserwer polemika nie zamknęła jeszcze zadnego wątku przeciwnie Twoj jest bardzo aktywny . Ale ok 110 zl na Pania Szyszkowską:))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 22:32 Gdybym znał Hallszkę dałbym na jej kadydaturę 111,oo Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 22:54 qrcze!obserwer -liczylam na nieco wiecej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 23:22 jak bedę startowac w kolejnych to zapewne dasz znacznie więcej:))))ale dobrze- od tego mozemy wyjsc-dobra cyfra:)i juz znasz mnie "troche". Przypominam o tym, iz mamy sie scisle trzymac tematu:) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 23:27 coraz bardziej mnie imponujesz Hallszko? Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 23:34 to jak z tym obstawianiem obserwer?:) Rozumiem ze 111 na panią Szyszkowską;))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 23:38 Należy policzyć wszystkie pieniążki na każdego kandydata od nas wszystkich ! może Halinko zrobisz to ? Masz widzę najwięcej siły , jesteś aktywna ! Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 23:42 ic z tego -idę w sen . Sily zbieram na jutro a notabene to Twoj wątek i Ty jestes tu bankierem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 23:46 Dobrze policzę jutro ! Lecz Twoja Pani Szyszkowska naprawdę nie ma szans ! Będziesz musiała zwrócił kasę ! ile dałaś 110zł ? Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 18.08.05, 23:49 ja 110 ale Ty postawiłes 111 na Szyszkowską :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 19.08.05, 07:21 Przypomniało mi się, więc zaraz po przebudzeniu włączyłem komputer: Jest taka strona ( polidea.pl/ ) z zakładami dotyczącymi polityki, gdzie gra się o pestiż a nie pieniądze. Możan zobaczyć jak nieco większy rynek niż bielskie forum wycenia kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 19.08.05, 08:42 Bardzo ciekawe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 21.08.05, 14:57 Miałam nie iś cna wybory ale teraz na pewno pójde i na pewno zaglosuję na Cimoszewicza!!!!Na bank...bo NIENAWIDZĘ kampanii wyborczych podsyconych chamstwem i nienawiścia i chęcią niszczenia....a taka teraz jest....:) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Policzyłem Kasę Forum Bielska - Prezydent 2005 22.08.05, 21:55 1. prof.Szyszkowska -120zł30gr+ 10zł(na miotłę , aby odleciała ) 2. Hallszka - 112,00 ( czy ona startuje ? kto wie ?) 3. Cimoszewicz - 28,00zł 4. Kaczyński - 8,00zł 5. Tusk - 3,66zł 6. Borowski - 2,00zł 7. Lepper - 0,50zł 8. Bubel - 0,03zł lubię bielskie Klimaty ! Odpowiedz Link Zgłoś
marcingeorge Re: Policzyłem Kasę Forum Bielska - Prezydent 200 22.08.05, 22:08 1000 PL na Cimoszewicza,że będzie prezydentem!!! i 500PL na Macieja G.,że się wstydzi syna!!!od samego początku śmierdziała ta jego prowokacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Policzyłem Kasę Forum Bielska - Prezydent 200 22.08.05, 23:08 a Bubel nie startuje :) na szczescie :P Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 23.08.05, 00:20 ja-alutka napisała: > Miałam nie iś cna wybory ale teraz na pewno pójde i na pewno zaglosuję na > Cimoszewicza!!!!Na bank...bo NIENAWIDZĘ kampanii wyborczych podsyconych > chamstwem i nienawiścia i chęcią niszczenia....a taka teraz jest....:) Ja alutko, nienawidzisz nienawiści? Ciekawe Lepiej być cicho, nic nie mówić i chować śmieciuszki pod dywan, i się tylko uśmiechać (albo nie) do wyborców, tak? Lepiej by prezydentem był człowiek, który zapełnienie nikogo oprócz siebie ( i kolesiów – może) nie szanuje i ma ludzi za debilów, tak? Na złość babci odmrożę sobie rączki. To, że kampania jest taka a nie inna też mnie nie cieszy - bo chłopaki zamiast zająć się dyskusją o ważnych sprawach zajmują się duperelami. Ale nie sądzisz, ze po części wunne są temu media? To już nie ma innych tematów jak tylko przepychanki i kłamstewka Cimoszewicza? Jest tylu kandydatów. Cimoszewicz w ostatnim półroczu zaimponował mi jedną kwestią - że nie pozwolił na majstrowanie przy ordynacji. I to wszystko. Ale to, że taki "niezależny propaństwowiec" przez pół roku chował w szufladzie projekt dot. emerytur a później ja przyjechali (górnicy) i zrobili rozróbę to szybciutko zmienił zdanie - a później jako bezpartyjny kolega obecnego prezia przekazał górnikom wiadomość - to jest poniżej krytyki. Fajny (mam nadzieję nie) prezydent. Już przyjazd do Warszawy zapowiedzieli inni. E tam Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 23.08.05, 08:21 Ciekawe to co napisałeś ! Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 23.08.05, 18:50 a to by stonowac emocje przedwyborcze -pozdrawiam:) republika.pl/puszcza_bialowieska/nadeslane.htm Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zakłady Forum Bielska - Prezydent 2005 23.08.05, 22:12 A to ci reklama Podlasia !!! Odpowiedz Link Zgłoś