Dodaj do ulubionych

Romanpidlaszuk - Spamer !!!

22.10.05, 21:46
to tyle i co z nim zrobić ?
on ma jakąś manię
Obserwuj wątek
    • bielszczanin Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 22.10.05, 22:06
      A po co chcesz coś z nim robić?

Niech sobie pisze w swoim wątku, w innych się nie udziela.

Można nie zaglądać i nie czytać jego wypowiedzi.
      • burak-cukrowy Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 22.10.05, 22:11
        zupełnie dobra rada , lecz jakoś tak dziwnie - otwieram wątek a tam :
        - romanpidlaszuk , romanpidlaszuk, romanpidlaszuk , romanpidlaszuk ,
        romanpidlaszuk , romanpidlaszuk , romanpidlaszuk , romanpidlaszuk ,
        romanpidlaszuk , romanpidlaszuk , romanpidlaszuk , romanpidlaszuk ,
        romanpidlaszuk, roman...............
        • oginn Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 22.10.05, 22:42
          Poustawiajcie wreszcie te tablice z nazwami dwujęzycznymi po polsku i po
          ukraińsku, to będziecie może mieli z nim spokój.
    • romanpidlaszuk odpowiadam: 23.10.05, 01:42
      Wydaje mi sie ,ze jest potrzebny watek o tematyce ukrainskiej na
      bialostockim,bielskim i hajnowskim forum,gdyz mieszkaja tu tez Rusini
      rozmawiajacy gwara ukrainska.Uwazam,ze taki watek traktujacy o naszych
      sprawach,problemach,bedacy tez swoista tablica ogloszen o naszych imprezach
      kulturalnych na pewno jest przydatny.

Faktycznie w ukrainskim watku na bielskim forum ostatnio pisze tylko ja ale
      licze ,ze wy tez sie przylaczycie!:)

Czasami jakis wpis ,ktory uwazam za wazny umieszczam w watkach o tematyce
      ukrainskiej na bialostockim,bielskim i hajnowskim forum jednoczesnie aby byl on
      bardzie widoczny i przez to bardziej dostepny,mam nadzieje,ze to nic zlego.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Bielszczan,tych w Bielsku i tych rozsianych po
      calym Swiecie!

P.S.
      To wspaniala rzecz ten internet!:)

• marcingeorge Re: odpowiadam: 23.10.05, 03:56
        up up up up up up up up up up up kraina..ukraina...!!!
      • long_gin Re: odpowiadam: 23.10.05, 10:41
        Harnaś - powiedział Kozak do swojej diwczyny.
        • kristian_wolf Re: odpowiadam: 04.11.05, 22:03
          mistrz Ulrich von Jungingen Ukraińców Podlasia .
          • hansgrubber Re: odpowiadam: 04.11.05, 22:17
            Jestem za wszelimi mniejszosciami ale uznanie ze gwary w tym regionie sa
            oczywiscie ukrainskie to uzurpacja. Stad moj lekko przesmiewczy ton.
            • romanpidlaszuk Re: odpowiadam: 04.11.05, 22:26
              Jestem za wszelimi mniejszosciami ale uznanie ze gwary w tym regionie sa
              oczywiscie ukrainskie to uzurpacja. Stad moj lekko przesmiewczy ton.
              -------------------------------------------------------------------------
              A wiec tu cie boli Hans...
              Rozumiem,ze jestes gotow do polemiki z wynikami badan jezykoznawczych na ten
              temat...:)

Z prywatnymi pogladami jak np. moje i innych Podlasian w tej sprawie nie musisz
              sie zgadzac...
              • hansgrubber Re: odpowiadam: 04.11.05, 22:34
                Jesli mnie cos boli to pomysl ze jezykoznawcy decyduja o narodowosci. Poza tym
                kto robil te badania? Jezykoznawcy z Kijowa? :)
                • romanpidlaszuk Re: odpowiadam: 04.11.05, 22:41
                  Jesli mnie cos boli to pomysl ze jezykoznawcy decyduja o narodowosci. Poza tym
                  kto robil te badania? Jezykoznawcy z Kijowa? :)
                  ---------------------------------------------------------------------
                  Ja mam na mysli badania naukowcow z polskich uniwersytetow,Warszawa,Wroclaw.

P.S.
                  Chce byc dobrze zrozumiany,nie chce sie klocic na ten temat.
                  Swoje zdanie na temat omawianej sprawy przedstawialem juz nie raz,Twego punktu
                  widzenia nie znam do konca,jak chcesz to go pezedstaw,proponuje do skorzystania
                  watek na ktorym ja sie produkuje.
                  Pozdrawiam.
                  • hansgrubber Re: odpowiadam: 04.11.05, 22:45
                    :) Czesciowo je poznales.
                    • romanpidlaszuk Re: odpowiadam: 04.11.05, 22:50
                      :) Czesciowo je poznales.
                      --------------------------------------
                      tak :)

P.S.
                      Narodowosc dobrze jest wybrac na podstawie jakich sensownych przeslanek
                      np.pochodzenia przodkow ustalonego na podstawie sklasyfikowania ich ojczystego
                      jezyka .
                      • hansgrubber Re: odpowiadam: 04.11.05, 23:04
                        A co z Zydami? Czesc mowila po hebrajsku a czesc w jidysz. Ktorzy sa prawdziwi?
                        • romanpidlaszuk Re: odpowiadam: 04.11.05, 23:28
                          A co z Zydami? Czesc mowila po hebrajsku a czesc w jidysz. Ktorzy sa prawdziwi?
                          ----------------------------------------------------------------------------
                          Sugerujesz,ze mozna sie czuc Bialorusinem a nie Ukraincem mimo,ze przodkowie od
                          pokolen rozmawiaja gwara ukrainska,to jest strasznie naciagane i nie trzyma sie
                          kupy,przyznasz sam.

P.S.
                          A co do Zydow to obecnie wszyscy powrocili do swojego pierwotnego jezyka
                          hebrajskiego-okazuje sie ,ze mozna,nawet po paru tysiacach lat.
                          Mysle,ze to jest dobry przyklad dla ukrainskojezycznej ludnosci Podlasia,ktora
                          polonizuje sie dopiero od kilkudziesieciu lat.
                      • bielszczanin Re: odpowiadam: 04.11.05, 23:30
                        Nie chcę się wtrącać, natomiast moim zdaniem Twoje poglądy Romanie to
                        redukcjonizm. Odrębność etniczna i kulturowa to nie tylko język. To coś dużo
                        bardziej subtelnego i złożonego.
                        I ratio to nie wszystko. Zdecydowanie.
                        • romanpidlaszuk Re: odpowiadam: 04.11.05, 23:35
                          Nie chcę się wtrącać, natomiast moim zdaniem Twoje poglądy Romanie to
                          redukcjonizm. Odrębność etniczna i kulturowa to nie tylko język. To coś dużo
                          bardziej subtelnego i złożonego.
                          I ratio to nie wszystko. Zdecydowanie.
                          -----------------------------------------------------------------------
                          Bardzo milo,ze sie "wtraciles",czy moglbys konkretniej sprecyzowac co knkretnie
                          masz na mysli i jak to sie ma do Podlasian miedzy Bugiem i Narwia?
                          Pozdrawiam.
                          Proponuje przeniesc dialog na watek o tematyce mniejszosciowej,gdzie do tej
                          pory glownie ja sam sie produkuje.
                          • hansgrubber Re: odpowiadam: 05.11.05, 09:56
                            To bardzo proste mozna mowic - jak mowisz gwara ukrainska - i byc Bialorusinem,
                            Polakiem czy Rosjaninem. Irytujace jest to ze na podstawie tego szczegolu
                            wmawiasz komus "dziecko w brzuch". Byly juz takie momysly blad wlosy mierzenie
                            nosow i czaszek itp. Wcale nie przesadzam!
                            • romanpidlaszuk Jak to jest? 05.11.05, 17:55
                              To bardzo proste mozna mowic - jak mowisz gwara ukrainska - i byc Bialorusinem,
                              Polakiem czy Rosjaninem. Irytujace jest to ze na podstawie tego szczegolu
                              wmawiasz komus "dziecko w brzuch". Byly juz takie momysly blad wlosy mierzenie
                              nosow i czaszek itp. Wcale nie przesadzam!
                              Hans,moze przejdzmy do konkretow ,ja jak wielu Podlasian rozmawiajacych gwara
                              ukrainska zastanawialem sie jakiej jestem narodowosci,to chyba nie grzech,co?.

Dziadkowie mowili,ze jestesmy Ruscy,po skonfrontowaniu naszej gwary z jezykiem
                              rosyjskim-nie pasowalo mi to.

Aktywisci bialoruscy mowili,ze jestesmy Bialorusinami,po porownaniu naszej
                              gwary z jezykiem bialoruskim stwierdzilem,ze cos nie pasuje ta koncepcja.

Kiedys przypadkowo uslyszalem jezyk ukrainski i stwierdzilem,ze najbardziej
                              jest on podobny do naszej gwary ze wszystkich jezykow z jakimi sie
                              zetknalem,zaczelem sie tym interesowac i dowiedzialem sie,ze naukowcy
                              jezykoznawcy studiujacy podlaskie gwary doszli do tych samych wnioskow.
                              dowiedzialem,sie tez,ze naukowcy uwazaja,ze ludnosc rozmawiajaca gwara
                              ukrainska,zyjaca obecnie miedzy Bugiem przywedrowala w te strony 1000+ lat temu
                              z Wolynia.

Za kogo powinienem sie uwazac twoim zdaniem w swietle powyzszych faktow?Ja sie
                              uwazam,za Ukrainca i uwazam,ze mam racje.

Mozna jak mowisz rozmawiac gwara ukrainska i uwazac sie za Bialorusina lub
                              nawet Chinczyka ale wtedy moim zdaniem ignoruje sie podstawowe fakty
                              identyfikujace przodkow takie jak jezyk ,kultura(np.te same
                              zwyczaje,obrzedy,piosenki) i wiedza o tym skad na dane tereny przybyli.
                              Co pozostaje wowczas? Chyba tylko instrukcja stalina o zakwalifikowaniu
                              ukrainskojezycznych mieszkancow Polesia i Podlasia do narodu Bialoruskiego...

Insynuacje o "dziecku w brzuch" ,okreslaniu kolorow i mierzeniu czegokolwiek
                              uwazam,za powielanie PRLowskiej propagandy starajacej sie przedstawic patriotow
                              ukrainskich jako co najmniej jakichs faszystow.

P.S.
                              Zachecam Hans do kontynuowania dyskusji na sasiednim forum:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=26087313
                              • hansgrubber Re: Jak to jest? 05.11.05, 19:18
                                Problem z Tobą polega na tym ze duzo piszesz a malo czytasz - albo
                                precyzyjniej - robisz to niezbyt sumiennie. Np nie odpowiadasz na pytania.
                                Rozmawiasz ze sobą i w przenośni i w praktyce.
                                • romanpidlaszuk Re: Jak to jest? 05.11.05, 20:56
                                  Problem z Tobą polega na tym ze duzo piszesz a malo czytasz - albo
                                  precyzyjniej - robisz to niezbyt sumiennie. Np nie odpowiadasz na pytania.
                                  Rozmawiasz ze sobą i w przenośni i w praktyce.
                                  ----------------------------------------------------------------------
                                  Jakies przyklady,linki?
                                  • hansgrubber Re: Jak to jest? 05.11.05, 21:10
                                    Nie. Na razie stracilem ochote.
                                  • burak-cukrowy Re: Jak to jest? 05.11.05, 21:58
                                    a Gienek R. na przykład tylko nagrywa i montuje nagrania i z tego materiału
                                    wybiera tylko 5 minut na antenę !
                                    a romanpodl. cały czas nadaje !
                                    Romaan , szto Ty ne pidesz spaty ? nie choczes jisty ?
                                    • romanpidlaszuk Re: Jak to jest? 06.11.05, 00:29
                                      Romaan , szto Ty ne pidesz spaty ? nie choczes jisty ?
                                      ---------------------------------------------------------------------
                                      Szcze za rano spaty a obid wzhe zjiw.:)
                                      • obuszek Re: Jak to jest? 08.11.05, 09:57
                                        Romanie żal mi Ciebie- hehe
                                        ne wsrajsia z nerwów bo bude smerdieło i wsie wysmiejut Tebe - hehe
                                        • burak-cukrowy Re: Jak to jest? 08.11.05, 20:43
                                          Lubię ja dzieci do mnie mówią "Baćko"
                                          czy to po ukraińsku ?
                                          • romanpidlaszuk Re: Jak to jest? 09.11.05, 02:21
                                            Lubię ja dzieci do mnie mówią "Baćko"
                                            czy to po ukraińsku ?
                                            --------------------------------------------------------------------
                                            wedlug mnie to jest mieszanina bialoruskiego i ukrainskiego
                                            1.po ukrainsku to jest "bat'ko"
                                            2.po bialorusku zdaje sie "bac'ka"
                                        • romanpidlaszuk Re: Jak to jest? 09.11.05, 01:58

Ja ne je nerwowyj,hovoru spokijno,korotko i na temat ale czytajuczy twoji
                                          posty baczu szczo...ty szczos nerwowo woroszysz srakoju...;)

• romanpidlaszuk Re: Jak to jest? 09.11.05, 02:04
                                            Ja ne je nerwowyj,hovoru spokijno,korotko i na temat ale czytajuczy twoji
                                            posty baczu szczo...ty szczos nerwowo woroszysz srakoju...;)

Ne bijsia,PRAWDA tebe wyzwolyt z pseudobilorus'koji brechni i z brechni
                                            o "Polakach" prawoslawnych...:)

Holowa do hory,vse bude dobre ! :)
                                            • z_powiatu Re: Jak to jest? 11.11.05, 17:02
                                              I tutaj Roman jest... Hajnowka, Bialystok, Bielsk Podlaski... gdzie jeszcze?
                                              Ale spoko, nie musze odwiedzac tych wszytkich forum... Roman wkleja wszedzie to
                                              samo :) Dzieki :D
                                              • romanpidlaszuk Re: Jak to jest? 11.11.05, 17:34
                                                -------------------------------------------------------------
                                                To dla twojej wygody,prosze bardzo.
                                                • romanpidlaszuk Dlaczego ci to przeszkadza panie Z_Powiatu? 11.11.05, 17:48
                                                  -------------------------------------------------------------
                                                  To dla twojej wygody,prosze bardzo.

Staram sie pisac wszedzie,gdzie mieszkaja Ukraincy na Podlasiu,czy to zle?
                                                  • z_powiatu Re: Dlaczego ci to przeszkadza panie Z_Powiatu? 11.11.05, 18:32
                                                    A napisalem, ze przeszkadza?
                                                    Bez odbioru...
                                                  • hansgrubber Re: Dlaczego ci to przeszkadza panie Z_Powiatu? 11.11.05, 22:46
                                                    Nie no wpadnij do nas jeszcze :)
                                                  • bielszczanin Re: Dlaczego ci to przeszkadza panie Z_Powiatu? 11.11.05, 22:54
                                                    Oprócz spraw związanych z podnoszonymi przez monotematycznego i
                                                    redukcjonistycznego Romana podejmujemy inne tematy.

Także z_powiatu odbiór!
                                                  • obserwer11 Re: Dlaczego ci to przeszkadza panie Z_Powiatu? 11.11.05, 23:13
                                                    Romek z południa powiatu hajnowskiego , zawsze jest na czasie !
                                                    za to podziwiam go .
                                                    odbiór !
    • partizan79 Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 12.11.05, 22:06
      a co cie wkurza, że prawde pisze?
      • hansgrubber Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 13.11.05, 00:05
        Jest swieto prawda tyz prawdo i gow.o prawdo - Romek reprezentuje te
        ostatnia. :)
        • bielszczanin Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 13.11.05, 01:03
          Nieodżałowany ks.Tishner podobnie mawiał...
          prowda, tyz prowda, i gówno prowda
          • currohimenez Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 13.11.05, 01:16
            Jest jeszcze prawda gazeta.
            • currohimenez Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 13.11.05, 10:07
              No co Wy? Jeszcze śpicieeee?
              • hansgrubber Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 13.11.05, 11:23
                Pozwolilem sobie zaczerpnąć cytacik z nieodżałowanego księdza.
          • partizan79 Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 14.11.05, 10:43
            tishner??? nie czaję typa..
        • romanpidlaszuk Czy uzasadnisz swoja teze? 13.11.05, 20:33
          Jest swieto prawda tyz prawdo i gow.o prawdo - Romek reprezentuje te
          ostatnia. :)
          ------------------------------------------------------------------
          Uzasadnisz jakos swoja teze czy tylko poprzestaniesz na rzuceniu sloganu
          wyrwanego z kontekstu ?
          • hansgrubber Re: Czy uzasadnisz swoja teze? 13.11.05, 21:49
            Uzasadnialem wielokrotnie ale Ty - zachowujesz sie jak teza wyrwana z kontekstu
            sloganu. :)
            • romanpidlaszuk Re: Czy uzasadnisz swoja teze? 14.11.05, 00:41
              Uzasadnialem wielokrotnie ale Ty - zachowujesz sie jak teza wyrwana z kontekstu
              sloganu. :)
              ------------------------------------------------------------------------
              Pokaz link gdzie uzasadniales.
              • hansgrubber Re: Czy uzasadnisz swoja teze? 14.11.05, 01:43
                Nawet w tym watku.
          • obserwer11 Re: Czy uzasadnisz swoja teze? 13.11.05, 21:57
            Ojciec Teze ? o to chodzi w kontekscie ?
            • romanpidlaszuk bez komentarza... 14.11.05, 00:43
              "Ojciec Teze ? o to chodzi w kontekscie ?"

• partizan79 Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 14.11.05, 11:08
          co do prawdy to jest taka: ludzie, gdy wchodzą na forum bielskie i czytają
          wypociny Waszej kliki, zniesmaczeni opuszczają to miejsce i nie chcą tu wracać.
          również jestem tego zdania i wnętrzności mi się przewracają, gdy czytam Wasze
          posty a już jak kogoś chcecie wysiudać, bo myśli inaczej i niezgodnie z Waszym
          zdaniem to mnie zalewa krew. to Ty i Wasze internetowe Kółko Wzajemnej Adoracji
          jesteście spamerami i zniechęcacie ludzi do udzielania się na forum. piszcie
          swoje bzdety ale dajcie pisać innym.
          • hansgrubber Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 14.11.05, 13:01
            1. To dosyc osobliwy zwyczaj by pisac w liczbie mnogiej ( my towarzysze wicie
            rozumicie...)
            2. Zabieg o tyle zrozumialy ze gdy rzuca sie ciezkie ale niczym nie uzasadnione
            oskarzenia - zapewne trzeba je choc formalnie wesprzec. A w grupie nawet
            fikcyjnej latwiej. :)
            3. Czytasz ale nic nie rozumiesz ( zaraz kogo mi to przypomina? ) - bo gdy bylo
            inaczej zauwazylbys ze bardzo sie to roznimy a - jak to raczyles ujac - klika -
            moze powstac tylko w niezbyt rozsadnej glowie.
            4. Nikt nikogo nie chce wysiudac, ale pokrytykowac troche mozna prawda czy nie?
            Ma byc jak - w wicie rozumicie - przeszlosci? Ja nie tesknie za tym.
            5. Nie dajemy pisac innym? Chyba znalazles jakies inne bielskie forum. Co
            gorsza mijasz sie z prawda piszac ze zniechecamy - zachecamy i to z niezlym
            skutkiem.
            • partizan79 Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 14.11.05, 13:04
              no tak, aż musiałem coś napisać.
              • bielszczanin Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 14.11.05, 14:09
                No, pojechałeś po naszym forum ostro!
                • hansgrubber Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 14.11.05, 14:23
                  Ale czy slusznie? :)
                  • bielszczanin Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 14.11.05, 14:26
                    Słusznie! Porządek musi być!
                    Hansiegrubberze, proszę Cię, nie spamuj znowu!
                    • hansgrubber Re: Romanpidlaszuk - Spamer !!! 14.11.05, 23:35
                      A Ty nie trolluj. :)
                      • burak_cwiklowy Re: Pochodzenie SŁOWIAN-NOWA KONCEPCJA 15.11.05, 09:24
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=31703949

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka