Dodaj do ulubionych

Homosie gora

22.01.08, 17:14
Trybunal Sprawiedliwosci w Strasburgu przyznal racje lesbijce,ktorej odmowino
prawa do adopcji dziecka ze wzgledu na brak wlsciwych warunkow wychowania
dziecka.W/w lesbijka zyje w zwiazku wraz z inna.Trybunal uznal decyzje
francuskiego sadu za dyskryminujaca ze wzgledu na orientacje seksualna.Rzad
francuski musi zaplacic 10 tys euro odszkodowania.
Gdybysmy podpisali tak upragniona przez SLD i PO Karte Praw Podstawowych
niedlugo polskie homosie wygrywalyby podobne procesy.
Tym razem polski ciemnogrod zwyciezyl!
Obserwuj wątek
    • partizan79 Re: Homosie gora 22.01.08, 17:45
      A Ty jako Naczelny Bielskowy Heteroś postanowiłeś się z nami
      podzielić ową zapierającą dech w piersiach informacją..
      • lechowski51 Re: Homosie gora 22.01.08, 17:54
        Niose niesmialo kaganek wiedzy by oswiecic partizana,klakiera 102 i szarika 102
        w jednej osobie.Ty tworzysz sztuczne byty a ja dziele sie prawda
        • partizan79 Re: Homosie gora 22.01.08, 18:10
          Wiesz, gdzie możesz sobie tym kagankiem zaświecić.. Używam jednego
          nicka i dlatego po napisaniu przypadkiem z innego od razu się do
          tego przyznałem. Być może to dla Ciebie zbyt skomplikowane..
          • to_ja8 Re: Homosie gora 22.01.08, 18:26
            partizan79 napisał:

> Wiesz, gdzie możesz sobie tym kagankiem zaświecić.. Używam jednego
            > nicka i dlatego po napisaniu przypadkiem z innego od razu się do
            > tego przyznałem. Być może to dla Ciebie zbyt skomplikowane..

Aha..., czyli ten zapasowy nick, to na wypadek kotła i konieczności głębszej
            koń-śpi-Racji...
            • partizan79 Re: Homosie gora 22.01.08, 18:34
              Serwis, na kocioł z Tobą to pół nicka wystarczy..
        • nikzimowy Ty , z kagankiem , 22.01.08, 18:10
          żebyś sobie dolnych zwisających części ciała przypadkiem nie opalił .
          Bóg stworzył "kochających inaczej" , bo tak widać chciał . Nie waż
          się być bardziej boski od Boga , bo czyśca nawet nie doswiadczysz .
          Wałesać się bedziesz po forach , najwyżej .
          • lechowski51 Re: Ty , z kagankiem , 22.01.08, 18:42
            Moze nick zamiast pisac o tym co nie masz pojecia zajmiesz sie poezja.Widze w
            Tobie talent od rymow czestochowskich.
            • hansgrubber Homoseksualne zwiazki? 22.01.08, 19:41
              W komunie i w faszyzmie takie fanaberie sa nie do pomyslenia.
              Lechowski nawet nie wiesz ze jestes komuchem. :) A z
              chrzescijanstwem masz tylko tyle wspolnego ze umiesz sie zegnac. Ale
              malpe tego tez mozna nauczyc. Z Ewangelii nie rozumiesz nic - o czym
              swiadczy chocby tytul Twego postu.
              • mexico86 Re: Homoseksualne zwiazki? 22.01.08, 19:55
                Tych co kochaja kozy tez pochwaliacie Hansggruberskie Nicki????????
                • hansgrubber Re: Homoseksualne zwiazki? 22.01.08, 20:03
                  Ja sie do Twoich rozrywek nie wtracam.
                  • lechowski51 Re: Homoseksualne zwiazki? 22.01.08, 22:47
                    Widze hans ze sie rozwijasz!Nie dosc ze jestem dla Ciebie faszysta to jeszcze
                    dodales mi zaszczytne miano komunisty.Dziekuje Ci esteto,golebiu pokoju i
                    tolerancji.Ciekaw jestem co zostalo Ci w zanadrzu ze slow milosci i
                    chrzescijanskiego milosierdzia dla blizniego?Nawet intelektualista tego forum
                    nick zimowy i jesienny nie zaszczycil mnie przynaleznoscia do komunistow.
                    Hans jestem pelen podziwu
                    • hansgrubber Re: Homoseksualne zwiazki? 23.01.08, 00:36
                      1. Nie moja wina ze stosunek do mniejszosci seksualnych (choc nie
                      tylko)to papierek lakmusowy sklonnosci totalitarnych. I nie udawaj
                      tu golabka pokoju bo mozemy policzyc epitety w naszych postach i
                      zaloze sie ze wyjde na dziewiczo czystego apostola milosci
                      bliznich. :)
                      • lechowski51 Re: Homoseksualne zwiazki? 23.01.08, 10:47
                        ...witam prawiczka milosci blizniego
                        • lechowski51 Re: Homoseksualne zwiazki? 23.01.08, 12:57
                          Do
                          poczytaniawww.dziennik.pl/swiat/article112627/Polscy_geje_ciesza_sie_z_prawa_do_adopcji.html
                        • hansgrubber Re: Homoseksualne zwiazki? 23.01.08, 17:45
                          Buzi dupci. :)
                          • abramsky Re: Homoseksualne zwiazki? 24.01.08, 08:39
                            odrzucenie Boga - Homoseksualiści i inne zboczenia :
                            Rzym 1 rozdz.
                            18 Albowiem gniew Boży ujawnia się z nieba na wszelką bezbożność i nieprawość tych ludzi, którzy przez nieprawość nakładają prawdzie pęta. 19 To bowiem, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich, gdyż Bóg im to ujawnił. 20 Albowiem od stworzenia świata niewidzialne Jego przymioty - wiekuista Jego potęga oraz bóstwo - stają się widzialne dla umysłu przez Jego dzieła, tak że nie mogą się wymówić od winy. 21 Ponieważ, choć Boga poznali, nie oddali Mu czci jako Bogu ani Mu nie dziękowali, lecz znikczemnieli w swoich myślach i zaćmione zostało bezrozumne ich serce. 22 Podając się za mądrych stali się głupimi. 23 I zamienili chwałę niezniszczalnego Boga na podobizny i obrazy śmiertelnego człowieka, ptaków, czworonożnych zwierząt i płazów. 24 Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. 25 Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. 26 Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. 27 Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. 28 A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi.
                    • pawlozsiul "totalitarysta" - lepiej brzmi? 23.01.08, 23:37
                      I zwalnia z jałowego roztrząsania, czy bliżej Ci do Dzierżyskiego,
                      czy do Goebbelsa.
                      • mexico86 Re: "totalitarysta" - lepiej brzmi? 23.01.08, 23:43
                        A siebie do kogo bs przyrownal?
                        • lechowski51 Re: "totalitarysta" - lepiej brzmi? 24.01.08, 10:40
                          Pawloziul moze zamiast rywalizowac z nickiem i hansem w nadawaniu mi kolejnych
                          tytulow podejmiesz normalna rozmowe.
                          Z tekstu ktory cytuje abramsky to widac ze slucham raczej Boga a nie postepowych
                          podszeptow i jedynie slusznych opini hansgrubera
                          • pawlozsiul Re: "totalitarysta" - lepiej brzmi? 24.01.08, 18:06
                            lechowski51 napisał:

> widac ze slucham raczej Boga

Skoro rozmawiasz z samym Bogiem, to przepraszam - nie będę się
                            wtrącał do tej dyskusji.
                        • pawlozsiul Re: "totalitarysta" - lepiej brzmi? 24.01.08, 18:04
                          mexico86 napisał:

> A siebie do kogo bs przyrownal?

Mesiu, kochanie - w tej materii zdaję się na Ciebie. Już tyle
                          określeń mi ukułeś, że jeszcze kilka nie sprawi Ci problemu.
                          • lechowski51 Re: "totalitarysta" - lepiej brzmi? 24.01.08, 18:14
                            Kazdy ma swoje ksiegi prawdy.Ty pawloziul wczytujesz sie w Manifest
                            Komunistyczny ja w Ewangelie
                            • hansgrubber Re: "totalitarysta" - lepiej brzmi? 24.01.08, 18:51
                              To odpowiedz jak zginał Judasz?
                              • ram-bo Re: "totalitarysta" - lepiej brzmi? 24.01.08, 19:16
                                Brońcie pedziów!
                                Partyzanty, hansy, zimowe niki
                                - ukryte pragnienia.... Brońcie marzeń!
                                Równość, Wolność i Socjalizm !
                                Pedzie wszystkich krajów łączcie się!!!

• lechowski51 Re: "totalitarysta" - lepiej brzmi? 24.01.08, 19:25
                                  hans zamiast zadawac kolejne pytania odnies sie do w/w tekstu Pisma
                                  Swietego.Nikt jak Ty wybitny teolog tego forum nie jest w stanie zinterpretowac
                                  lepiej tego antyhomosiowskiego i bedacego wyrazem mysli rodem z ciemnogrodu tekstu
                                  • hansgrubber Re: "totalitarysta" - lepiej brzmi? 24.01.08, 21:29
                                    1. Oczywiscie tekst ma jednoznaczna wymowe. Ale w ST jest sporo
                                    innych ciekawych recept: "Kto by zlorzeczyl ojcu albo matce winien
                                    byc ukarany smiercia" (Wj 21,17) albo "Jeśli ktoś będzie miał syna
                                    nieposłusznego i krnąbrnego, nie słuchającego upomnień ojca ani
                                    matki, tak że nawet po upomnieniach jest im nieposłuszny, ojciec i
                                    matka pochwycą go, zaprowadzą do bramy, do starszych miasta, i
                                    powiedzą starszym miasta: «Oto nasz syn jest nieposłuszny i
                                    krnąbrny, nie słucha naszego upomnienia, oddaje się rozpuście i
                                    pijaństwu». Wtedy mężowie tego miasta będą kamienowali go, aż umrze.
                                    Usuniesz zło spośród siebie, a cały Izrael, słysząc o tym, ulęknie
                                    się." (Pwt 21, 18-21) :) Moge jeszcze poszukac. :)
                                    2. Co z tym Judaszem? :)
                                    • obserwer11 Judasz, był taki jak inni, ale 24.01.08, 21:37
                                      kiedy poczuł moc srebrników, zastanawiał się jak zrobić interes i urządzić się ! Ten temat aktualny jest wśród młodych absolwentów, adeptów i alumnów ...
                                      • bielszczanin Re: Judasz, był taki jak inni, ale 25.01.08, 10:23
                                        Nie wiem czy temat jest aktualny (co masz w ogóle na myśli).
                                        Może abramsky się na ten temat wypowie.

O ile dobrze wiem się powiesił albo rzucił w przepaść...

Sprawa Judzasza jest jak dla mnie niepokojąca.
                                        Postawiłbym klika pytań - ale nie wiem czy nie byłyby na opak
                                        zrozumiałe. W każdym bądź razie jego osoba była potrzebna dla
                                        Zbawienia. I w życiu bym nie ośmielił się go potępić. W końcu z jego
                                        zła powstało dobro. Bóg działa w nieodganiony sposób. Czasmi w
                                        trudny dla człowieka do zrozumienia sposób.
                                        • lechowski51 Re: Judasz, był taki jak inni, ale 25.01.08, 11:12
                                          Judasz byl zdrajca i po to jednym z 12 Apostostolow,bysmy rozrozniali nieprawosc
                                          od godnego postepowania.
                                          W cytowanych hans przez Ciebie fragmentach PS tez jasno okreslona norma etyczna
                                          w postepowaniu dzieci wobec rodzicow.Natomiast czym innym jest kara.POdobnie w
                                          cytowanych przez abramskiego fragmentach PS mamy jasny przekaz co jest
                                          normalnoscia a co dzialaniem przeczacym wielkosci istoty ludzkiej.Bog ukaral
                                          mezczyzn i kobiety i zaczelli zyc ze soba!Homoseksualizm nie jest zatem norma a
                                          zboczeniem.Oczywiscie czym innym jest bycie homosiem a czym innym zycie w
                                          grzechu i nieprawosci.
                                          • bielszczanin Re: Judasz, był taki jak inni, ale 25.01.08, 11:40
                                            Tutaj (jeśli chodzi o Judasza) otwiera się pole do zastanwiania:
                                            - o Judzaszu (zdrajcy) pisano już w Starym Testamencie (zrobił to co
                                            zrobił aby sie wypełniło proroctwo) i co ważniejsze
                                            - Jezus wiedział że on go zdradzi (przed tym).
                                            Może to naiwne pytanie, ale co w takim razie z wolną wolą?
                                            On już się urodził, aby zdradzić?
                                            Więc czy może zdrajca być zdrajcą, jeśli nie miał na to wpływu?
                                            Czy jest grzechem realizować wolę Pana Boga - a jak mniemam
                                            zdradzenie było mu przeznaczone przez Niego.

Nie jestem teologiem - na pewno są mądre odpowiedzi na te
                                            wątpliwości - szczerze mówiąc fajnie by było je usłyszeć.
                                            • hansgrubber Re: Judasz, był taki jak inni, ale 25.01.08, 14:25
                                              1. Z wolna wola jest w ogole klopot - bo albo wolna wola albo
                                              wszechmoc boza. Tak na chlopski rozum. :) No ale sa rozne tradycje
                                              godzenia tych dwoch elementow.
                                              2. Co do Judasza - problem polega na tym ze sa dwa opisy smierci
                                              Judasza (Mt 27, 5-6) u Mateusza sie wiesza, w Dziejach Apostolskich
                                              ( Dz 1, 18-19) skacze ze skaly, a przynajmniej umiera na skutek
                                              pekniecia ciala.
                                              3. U Hlaski jest taka wspaniala interpretacja postaci Judasza, ze
                                              byl jedynym z uczniow ktory w Jezusa wierzyl. :)
                                          • hansgrubber Re: Judasz, był taki jak inni, ale 25.01.08, 14:03
                                            1. Norma etyczna jest jasna a elementem tej normy jest kara. Dla nas
                                            nie do przyjecia - mam nadzieje - a dla wspolczesnych - oczywista.
                                            Podobnie homoseksualizm byl owczesnie i w tamtej kulturze
                                            postrzegany za ciezki wystepek, jesli nie zbrodnie, dzis jest norma.
                                            Norma byl tez w starozytnej Grecji, Nowy Testament ktory powstawal
                                            pod silnym wplywem kultury greckiej juz tak silnego pietna
                                            antyhomoseksualnego nie nosi. :)
                                            2. Mowiac krotko - jak ktos mnie czestuje fragmentami archaicznego
                                            tekstu z ST to pytam sie o inne normy zapisane w tej ksiedze, i
                                            czekam na wprowadzenie roznych spolecznych wynalazkow tamtego czasu:
                                            obowiakowego ozenku w wieku 17 lat, ograniczen do sfery rodzinnej
                                            dla kobiet, wprowadzenia niewolnictwa itp :)
                                            • lechowski51 Re: Judasz, był taki jak inni, ale 25.01.08, 14:23
                                              -Czcij ojca i matke swoja
                                              -Nie zabijaj
                                              To sa normy.Natomiast czym innym jest kara za ich nieprzestrzeganie.Na
                                              przestrzeni wiekow w roznych cywilizacjach roznie przestrzegano tych zasad i
                                              rozne byly konsekwencje ich nieprzestrzegania.
                                              Zatem normy nie ulegaja zmianom.Norma rowniez od zarania gatunku ludzkiego bylo
                                              wspolzycie kobiety z mezczyzna bo bez tego nie byloby zycia.
                                              Skoro wiec hans chcesz za norme uznac zycie mezczyzny z mezczyzna to w
                                              konsekwencji moja rodzina jest nienormalna a cywilizacja smierci pozadanym celem
                                              rodu ludzkiego
                                              • hansgrubber Re: Judasz, był taki jak inni, ale 25.01.08, 14:32
                                                Poniewaz takze kilkaset gatunkow wsrod zwierzat dopuszcza sie
                                                stosunkow homoseksualnych wynika z tego ze to o nie jest norma norma
                                                jednak jest. :) Pretensje do Pana Boga - on stworzyl swiat. I
                                                homosekualistow. :)
                                                • lechowski51 Re: Judasz, był taki jak inni, ale 26.01.08, 10:59
                                                  Niestety hans z przyroda jestem na bakier.Moze dlatego z takich zachwytem czytam
                                                  Mackiewicza,bedacego mistrzem opisu losu czlowieka w symbiozie z
                                                  przyroda.Probowalem cos znalezc na temat kilkuset gatunkow rozmnazajacych sie
                                                  przez homoseksualizm.Niestetety nic nie znalazlem.Podaj wiec choc kilka
                                                  przykladow,bo z tego co wiem no nawet w ramach jednego gatunku zwierzeta nie
                                                  kopuluja ze soba np.krowa z koniem
                                                  • hansgrubber Re: Judasz, był taki jak inni, ale 26.01.08, 13:49
                                                    1. Skoro szukales gatunkow rozmnazajacych sie przez homoseksualizm
                                                    to nie ma sie co dziwic ze nie znalazles. Moze poszukasz mezczyzn w
                                                    ciazy? Nawet tym w czarnych sukienkach sie to nie zdarza.
                                                    2. Zajrzyj do encyklopedii. Ale nie do katolickiej. :)
                                                  • lechowski51 Re: Judasz, był taki jak inni, ale 26.01.08, 14:54
                                                    Hans uchyl rabka swojej tajemnej wiedzy.Podaj kilka choc gatunkow zwierzecych
                                                    lubujacych sie w homosiowskiej kopulacji....za Boga nie moge tego znalezc w
                                                    zadnej encyklopedii..probowalem nawet Jewish
                                                  • mexico86 Re: Judasz, był taki jak inni, ale 26.01.08, 15:03
                                                    moze Lechowski to zwierzaki z Hansa hodowli wiesz jak
                                                    jest...........jaki pan taki kram
                                                  • hansgrubber Re: Judasz, był taki jak inni, ale 26.01.08, 16:31
                                                    1. Prosze bardzo.
                                                    poland.indymedia.org/pl/2006/11/24530.shtml
                                                    2. Ach ta inteligencja katolicka. :) Czyta tylko modlitewniki i
                                                    Protokoly medrcow Syjonu.
                                                  • lechowski51 Re: Judasz, był taki jak inni, ale 26.01.08, 16:48
                                                    Hans ...ten tekst zostal uznany za naukowy chyba przez rektora Uniwersytetu
                                                    Nienormalnosci w Czarnej Sredniej i ma tyle wspolnego z prawda co slynny raport
                                                    na temat seksualnosci Amerykanow
                                                  • hansgrubber Re: Judasz, był taki jak inni, ale 26.01.08, 16:52
                                                    No tak w uczelni Rydzyka nie mialby szans a i na KUL-u tez
                                                    zapewne. :) Ostatecznie tam slonce nadal lata wokol ziemi, a
                                                    Kopernika tylko przez przypadek nie spalilo katolickie zarliwe
                                                    pragnienie prawdy.
                                                  • bielszczanin KUL... 26.01.08, 18:11
                                                    Jak mniemam, Hans, Twój obiektywizm kończy się, gdzie się zaczyna "katolicki".
                                                    Np. w nazwie zacnej uczelni.
                                                  • hansgrubber Re: KUL... 26.01.08, 18:43
                                                    Zacna ale niepotrzebna. Panstwo powinno finansowac uczelnie
                                                    wdrazajace najwyzsze technologie a nie kuznie koscielnych kadr.
                                                  • bielszczanin Re: KUL... 26.01.08, 18:49
                                                    a Ty jak zwykle
                                                    zmieniasz temat
                                                  • hansgrubber Re: KUL... 26.01.08, 18:53
                                                    Napisales w tytule KUL, ja napisalem o KUL-u wiec gdzie tu zmiana
                                                    tematu? :)
                                                  • bielszczanin Re: KUL... 26.01.08, 18:56
                                                    nie rób ze mnie i z siebie...
                                                  • hansgrubber Re: KUL... 26.01.08, 19:01
                                                    ...?
                                                  • bielszczanin ! 26.01.08, 19:06

• lechowski51 Re: ! 26.01.08, 19:37
                                                    KUL to nie tylko wydzial teologii a tez socjologia,psychologia itd.Wejdz na
                                                    rankingi uczelni a zobaczysz,ze nie uczy sie tam tylko historii
                                                    papiestwa.Opetany antykatolicka fobia zapomniales ze wszystkie uczelnie ksztalca
                                                    kadry dla Polski a nie dla KK
                                                  • hansgrubber Re: ! 26.01.08, 20:33
                                                    Ok z KUL-em przesadzilem. :) Ale finansowanie koscielnych uczelni
                                                    uwazam za watpliwe.
                                                  • lechowski51 Re: ! 26.01.08, 20:42
                                                    ....za watpliwe uwazam wogole finansowania przez panstwo wyzszego
                                                    szkolnictwa.Dzisiaj z podatkow biednych sprzedawczyn,pielegniarek itd
                                                    finansujemy ksztalcenie dzieci lekarzy i wlascicieli hipermarketow...dzieci z
                                                    biednych domow placa za studia bo przegraly wyscig szczurow z tymi co od malego
                                                    korzystaja z korepetycji i chodza do dobrych szkol
                                                  • hansgrubber Re: ! 26.01.08, 21:11
                                                    No tu sie zgodze. Tzn z druga czescia. Bo z bezplatnych uczelni bym
                                                    nie rezygnowal. Trzeba podnosic poziom szkol i budowac przedszkola.
                                                    A nie dawac kase na religie w szkole. Pol miliarda rocznie.
                                                  • bielszczanin Re: ! 26.01.08, 20:50
                                                    nawet jeśli "kościelna" to kształci przede wszystkim w kierunkach "niekościelnych"

i sobie nieźle z tym radzi
                                                  • lechowski51 Re: ! 26.01.08, 21:25
                                                    Przedszkola jak i domy dziecka nalezy zlikwidowac.Dzieci powinny wychowywac sie
                                                    w domach rodzinnych a nie kuzniach lamania osobowosci i glajsztowania charakterow.
                                                  • hansgrubber Re: ! 26.01.08, 21:32
                                                    No tak - nic tylko zaplakac. To sie nazywa XIX-wieczny pomysl na
                                                    swiat. To w kwestii przedszkoli. A domy dziecka? W przepojonym
                                                    chrzescijanska miloscia polskim spoleczenstwie, ktore tak masowo w
                                                    czynie spolecznym wspiera upamietnienie swego duchowego przywodcy JP
                                                    II nie ma chetnych do adopcji, tworzenia rodzinnych domow dziecka
                                                    itp a i wladze samorzadowe maja lepsze pomysly np buduja pomniki. :)
                                                  • bielszczanin Re: ! 26.01.08, 21:52
                                                    i tu się ogólnie muszę zgodzić
                                                  • lechowski51 Re: ! 26.01.08, 22:08
                                                    Przedszkola wspaniale sie rozwijaja w ojczyznach Kim Ir Sena i Castro.Natomiast
                                                    co do Domow Dziecka!?Latwo tam dzieciaka wyslac ale stamtad wyciagnac to
                                                    gehenna.Nie prosciej dac pieniadze bezrobotnym biednym rodzinom by wychowywali
                                                    te dzieciaki w malych domach,w cieple rodzinnym?
                                                  • bielszczanin Re: ! 26.01.08, 22:16
                                                    www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead01&layout=18&news_id=219969&news_cat_id=1535&page=text
                                                    polecam
                                                  • hansgrubber Re: ! 27.01.08, 19:07
                                                    Przedszkola na wysokim poziomie i to obowiazkowe od 5 roku zycia a
                                                    moze i od 4 to pomysl na polski cud edukacyjny, na wyrownywanie
                                                    szans i prawdziwa demokracje. Ja np takich pomyslow i ich realizacji
                                                    oczekuje od politykow, zwlaszcza od lewicy.
                                                  • obserwer11 Re: ! 26.01.08, 23:43
                                                    www.opoka.org.pl/struktury_kosciola/inne/szkolnictwo/index.html
    • bionda83 Re: Homosie gora 27.01.08, 01:06
      nawiązując do tytułu postu, chciałabym zauważyć, że nadal jesteśmy ksenofobami a
      nasze poczucie jednej, jedynej i właściwej racji jest niezachwiane :/
      • hansgrubber Re: Homosie gora 27.01.08, 19:03
        Trudno sie nie zgodzic choc tu raczej mozna mowic o homofobii.
        • lechowski51 Re: Homosie gora 27.01.08, 21:49
          Do poczytania wszystkim ktorzy uwazaja ze wspolczesne panstwo lepiej rozwiazuje
          sprawy rodzin jak one
          samewww.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead33&news_cat_id=1535&news_id=222410&layout=18&forum_id=10709&fpage=Threads&page=text
          • bielszczanin Re: Homosie gora 27.01.08, 22:47
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=74724420&a=74904249
            jak byś się jeszcze do tego odniósł łaskawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka