07.09.16, 18:29
Dzisiaj drugi dzień urlopu, a ja już obskoczyłam kilka niezłych "lumpeksów" w mieście.
Za niewielkie pieniądze kupiłam mnóstwo body, pajacyków, półśpiochy. Wszystko firmowe, jak nowe, uniwersalne kolory.
W drodze powrotnej w Biedronce wypatrzyłam mleczko Lovela za 12 zł, a jutro biorę się za prasowanie ☺
Wiem, że za szybko, ale nie mogłam się powstrzymać. W poprzednich ciążach na koniec drugiego trymestru już wszystko miałam skompletowane.
No i służę radą i pomocą!
Obserwuj wątek
    • peepy Re: Wyprawka 07.09.16, 21:32
      muszka - szalejesz big_grin ja też już się pomału rozglądam co mi tam ewentualnie brakuje dla przyszłego kolejnego członka rodziny tylko czekam do usg połówkowego gdy lekarz definitywnie potwierdzi płeć smile cciuszków po najmłodszym synku mam sporo, a gdyby była dziewuszka to obiecane mam rzeczy od koleżanek choć sama będę szaleć na zakupach po tym połówkowym tongue_out resztę rzeczy typu łóżeczko, wanienka, przewijak, itd mam, zostaje mi tylko chusta, wózek, kosmetyki i parę drobiazgów bo na pewno skuszę się na jakich nowy otulaczyk czy kocyk tongue_out
    • maj_a25 Re: Wyprawka 08.09.16, 21:16
      Bardzo szybko wzięłaś się za zakupy. Pamiętam że w pierwszej ciąży też nie mogłam się powstrzymać. A teraz wszystko mam po młodej. Po cichu liczę na drugą córkę ale jeśli będzie syn to nie zamierzam kupować żadnych ciuchów. Mamy dużo uniwersalnych. Na pewno kupię jakiś fajny otulaczek. I będę musiała rozglądnąć się za wózkiem ale to może w marcu... Łóżeczko ciągle stoi u nas w sypialni bo młoda trzyma w nim bobaski. Nie wiem czy będzie chciała oddać łóżeczko nowemu członkowi rodziny
      • malszysz Re: Wyprawka 09.09.16, 12:45
        Ja nie mam nic, w ciągu tych lat wszystko porozdawałam; teraz ja mam dostać z różnych stron, głównie ciuszki, także tego jeszcze nie kupuję chociaż kusi mnie; sądzę, że kilka rzeczy np. wózek pochłonie sporo kasy więc na razie staram się nie kupować czegoś co może dostanę gratis po dziecku koleżanki smile kupiła za to sobie dżinsy ciążowe, trochę za duże ale w sklepie były ostatnią sztuką z poprzedniej kolekcji więc zamiast 180 zł zapłaciłam 40 zł smile a raczej za kilkanaście tygodni dopasuję się do nich
    • agnieszkallo Re: Wyprawka 17.09.16, 04:35
      Generalnie wszystko oddałam. Zostaly mi wanienka, koce, pościel i to co jeszcze uzywam przy mojej dwulatce. A i mam wózek (kolorystycznie tylko dla dziewczynki) i fotelik samochodowy(kolor unisex). Reszte musimy kupic. Nic nie dostaniemy, bo nie mamy od kogo. Ale juz powiedzialam, ze od Mikołaja chetnie dostaniemy coś pod kątem maluszka, a na pierwsze wizyty poprosimy ubranka albo grzechotki.
    • ann_czy Re: Wyprawka 19.09.16, 12:03
      Ja mam sporo rzeczy - ubranek po starszaku, ale on z listopada więc dużo trzeba będzie rzeczy dokupić. W pierwszej ciąży sporo rzeczy dostaliśmy (mieliśmy pożyczone) typu łóżeczko, łóżeczko turystyczne, leżaczek i inne pierdoły. Teraz trzeba będzie kupić bo już nie mamy od kogo dostać. Wózek, fotelik też sprzedaliśmy bo myśleliśmy że raczej się nie przyda. dobrze, że parę miesięcy przed nami to powoli będziemy kompletować,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka