lukrecjak Re: Przedstawmy sie 06.01.09, 12:59 Witam wszystkim czytelnikow tego forum.Na imie mam Iwona i jestem w Bukareszcie od 2 miesiecy.Moj chlopak jest Rumunem.Poznalismy sie w Londynie ale tak wyszlo,ze przyszlo mu sprobowac sil w swoim kraju.Przyjechalam tutaj by sie przekonac czy dam rade tu zamieszkac na dluzej. Na razie nie jestem do konca przekonana bo tesknie za rodzina. Rumunia jako kraj podoba mi sie.Bylam tu kilka razy i krajobrazy odwiedzanych miejsc mnie zachwycily.Ale czy dam rade zyc w wielkim miescie tego nie weim. Na razie probuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunek1111 Re: Przedstawmy sie IP: 213.233.101.* 18.01.09, 13:07 lukrecja- mamy ten sam staż :) i pewnie te same rozterki.... ale może jak wszyscy poprzednicy przedstawie się - jęstem Jędrek mam 33 lata. Od 2 miesięcy próbuję się odnaleźć w Bukareszcie. Na codzień oprócz tego, że pracuję i próbuję nie przytyć to właśnie zebrałem się w sobie skonsolidować się z tutejszą Polonią - która jak widzę jest obecna. Jeśli ktoś będzie miał ochotę pogadać czy wyskoczyć do miasta piszcie niunek1111@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
zsolarowana Re: Przedstawmy sie 03.02.09, 11:14 mam na imie Natalia. 22 lata.. od listopada 2008 mam chłopaka z RUmunii , konkretnie z Constantzy.A to forum odnalazłam własnie po mojej wycieczce nad morze Czarne i Bukareszt. pressya@wp.pl jakby ktoś chciał pogadać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dantela Re: Przedstawmy sie - do lukrecji IP: 89.136.141.* 03.07.09, 08:41 hej Iwona , mam na imie Sylwia, jestem w nieco podobnej sytuacji. mam 27 lat i probuje sie odnalezc w bukareszcie, rozwazam czy moze nie zostac tu na dluzej.jestem tutaj jeszcze przez miesiac wiec moze w wolnej chwili spotkalybysmy sie na kawe ?moj kontakt stansylwia@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wolfnorth Re: Przedstawmy sie 30.05.09, 14:41 Witam Rok temu przyjechalem do Rumunii sluzbowo na 4 miesiace. Zakochalem sie w Rumunii a za niedlugi czas w pewnej rumunce. Tak sie zaczelo. Obecnie mieszkam w Devie. Miasteczko piekne, okolice piekne , dziewczyny piekne. Zachecam wszystkich kto jeszcze nie byl do odwiedzenia tego pieknego kraju i przemilych ludzi. Chetnie poznam polakow mieszkajacych w rumunii. Piszcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaar Re: Przedstawmy sie 03.07.09, 16:42 tak sobię myślę ;)korzystając z okazji,że dzis mi stuka 8 miesięcy w tym kraju, a korzystam z forum od około 10 - bardzo mi pomogliście podjąć decyzje o wyjezdzie:) chyba można sie już ujawnic ;) Agnieszka, lat 27, zachodnia Rumunia, pracuję tutaj i dlatego tu jestem, jak długo jeszcze do końca nie wiem..., pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Przedstawmy sie IP: 212.33.72.* 16.11.09, 20:22 Pozdrawiam, 6 lat w Rumunii, Iasi, Suceava, później Cluj, popostu kocham Rumunie, serdeczne pozdro dla avroml , od OrtodoxTeolo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lichtenbergescu Re: Przedstawmy sie 19.01.10, 22:04 Witam, do tej pory kilka razy jako gosc Licho. Od prawie roku mieszkam w Bukareszcie a od ponad 2,5 zwiazany jestem z Rumunia bezposrednio. Pozdro dla tych, ktorzy mnie znaja ( w koncu mam konto choc nie latwo bylo mi zalozyc milionowe konto na kolejnym portalu - ale to tak ja z kartami kredytowymi, nie zaleznie ile ich masz to i tak zawsze beda sie stara Cie namowic na kolejna:) ) i dla wszystkich forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
aim-ee Re: Przedstawmy sie 05.02.10, 08:36 Witam ;) Iza, lat 22, rumunocholiczka. Od ponad roku w nieformalnym jeszcze związku z uroczym mieszkańcem Suceavy. Pierwszy raz w Rumunii byłam latem zeszłego roku. Na moje nieszczęście prędzej 'Rumunia' przyjeżdza do mnie niż ja do Rumunii. Na forum pojawiłam się, by póki co, gdy nie ma dogodnych połączeń taaaam znaleźć - i taką mam nadzieję - osóbkę, z którą mogłabym się przybrać ;) A i może upewnić się w przekonaniu, że przeprowadzka do Rumunii będzie dobrą decyzją :) Zostanę na dłużej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grog.2 Re: Przedstawmy sie 23.02.10, 19:51 Czesc, mieszkam w Bukareszcie od 6 miesiecy, a jeszcze nie widzialem zadnego Polaka, hej gdzie sie ukrywacie? ;) Macie tu jakies miejsca spotkan? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mila-o2 Re: Przedstawmy sie 11.09.10, 23:46 ja bylam w tym roku pierwszy raz w Rumunii, w odwiedzinach u przyjaciela, bylo swietnie, nieiwele zwiedzilam bo poza Timisoarą, Devą, Sigishoarą, Medjas oraz Alba Julia nie udalo nam sie pojechac nigdzie wiecej. Chce sie nauczyc jezyka, tak by przy nastepnych odwiedzinach moc kominukowac sie z rodzina moich przyjaciol i ich znajomymi, bo na razie to byly tylko podstawowe zwroty grzecznosciowe, a jezyk nawet zapada mi w pamieć:) bede tu zagladac na pewno, moze, jak bedzie ok z kasa wybiore sie na jakis jezykowy kurs zimowy w ktoryms z miast Rumunii, jakbyscie cos uslyszeli przypadkiem na ten temat to dajcie prosze znac na tym forum albo na maila gazetowego:) pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
6_dorota Re: Przedstawmy sie 12.02.11, 20:51 ja też nikogo tu nie spotkałam od 6 miesięcy... odezwij się, jeśli jeszcze jesteś pozdrawiam, d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka cluj IP: 86.35.232.* 03.11.10, 10:57 a ja jestem w rumuni od 9 miesiecy mieszkam w Cluj Napoca i mam 24 lata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumunia Re: Przedstawmy sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 10:10 Tu jest kilka wpisów washandgo.wordpress.com/2011/02/18/magiczna-warownia-biertan-rumunia/ Odpowiedz Link Zgłoś
christo1250 Re: Przedstawmy sie 03.01.12, 14:07 Cześć. Na imię mam Krzysiek. W Rumunii przejazdem byłem 14 lat temu. Bardzo jestem ciekaw jak zmienił się ten fascynujący kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
abednego Re: Przedstawmy sie 19.01.13, 03:28 Witam, jeszcze nie byłem na Rumunii, ale znam stamtąd trochę młodych osób, w tym bardzo miłą dziewczynę:) z której powodu zainteresowałem się tym krajem i zacząłem naukę języka. Bardzo chciałbym wyskoczyć na parę dni w okolice północnej Rumunii powiedzmy koło Cluj, ale nie mam za bardzo możliwości, gdyby ktoś się wybierał z Polski to prosiłbym o informację, podzielimy koszty podróży:) Abed-Nego Odpowiedz Link Zgłoś