Dodaj do ulubionych

Przedstawmy sie

• lukrecjak Re: Przedstawmy sie 06.01.09, 12:59
      Witam wszystkim czytelnikow tego forum.Na imie mam Iwona i jestem w Bukareszcie
      od 2 miesiecy.Moj chlopak jest Rumunem.Poznalismy sie w Londynie ale tak
      wyszlo,ze przyszlo mu sprobowac sil w swoim kraju.Przyjechalam tutaj by sie
      przekonac czy dam rade tu zamieszkac na dluzej.
      Na razie nie jestem do konca przekonana bo tesknie za rodzina.
      Rumunia jako kraj podoba mi sie.Bylam tu kilka razy i krajobrazy odwiedzanych
      miejsc mnie zachwycily.Ale czy dam rade zyc w wielkim miescie tego nie weim.
      Na razie probuje..
      • Gość: niunek1111 Re: Przedstawmy sie IP: 213.233.101.* 18.01.09, 13:07
        lukrecja- mamy ten sam staż :) i pewnie te same rozterki.... ale może jak
        wszyscy poprzednicy przedstawie się - jęstem Jędrek mam 33 lata. Od 2 miesięcy
        próbuję się odnaleźć w Bukareszcie. Na codzień oprócz tego, że pracuję i próbuję
        nie przytyć to właśnie zebrałem się w sobie skonsolidować się z tutejszą Polonią
        - która jak widzę jest obecna. Jeśli ktoś będzie miał ochotę pogadać czy
        wyskoczyć do miasta piszcie niunek1111@interia.eu
        • zsolarowana Re: Przedstawmy sie 03.02.09, 11:14
          mam na imie Natalia. 22 lata.. od listopada 2008 mam chłopaka z RUmunii ,
          konkretnie z Constantzy.A to forum odnalazłam własnie po mojej wycieczce nad
          morze Czarne i Bukareszt.
          pressya@wp.pl jakby ktoś chciał pogadać ;)
      • Gość: dantela Re: Przedstawmy sie - do lukrecji IP: 89.136.141.* 03.07.09, 08:41
        hej Iwona , mam na imie Sylwia, jestem w nieco podobnej sytuacji.
        mam 27 lat i probuje sie odnalezc w bukareszcie, rozwazam czy moze
        nie zostac tu na dluzej.jestem tutaj jeszcze przez miesiac wiec moze
        w wolnej chwili spotkalybysmy sie na kawe ?moj kontakt
        stansylwia@o2.pl
    • wolfnorth Re: Przedstawmy sie 30.05.09, 14:41
      Witam

Rok temu przyjechalem do Rumunii sluzbowo na 4 miesiace. Zakochalem sie w Rumunii a za niedlugi czas w pewnej rumunce. Tak sie zaczelo. Obecnie mieszkam w Devie. Miasteczko piekne, okolice piekne , dziewczyny piekne. Zachecam wszystkich kto jeszcze nie byl do odwiedzenia tego pieknego kraju i przemilych ludzi. Chetnie poznam polakow mieszkajacych w rumunii. Piszcie. Pozdrawiam
      • aaaaar Re: Przedstawmy sie 03.07.09, 16:42
        tak sobię myślę ;)korzystając z okazji,że dzis mi stuka 8 miesięcy w
        tym kraju, a korzystam z forum od około 10 - bardzo mi pomogliście
        podjąć decyzje o wyjezdzie:) chyba można sie już ujawnic ;)
        Agnieszka, lat 27, zachodnia Rumunia, pracuję tutaj i dlatego tu
        jestem, jak długo jeszcze do końca nie wiem..., pozdrówki
    • Gość: Jarek Re: Przedstawmy sie IP: 212.33.72.* 16.11.09, 20:22
      Pozdrawiam, 6 lat w Rumunii, Iasi, Suceava, później Cluj, popostu
      kocham Rumunie, serdeczne pozdro dla avroml , od OrtodoxTeolo :-)
    • lichtenbergescu Re: Przedstawmy sie 19.01.10, 22:04
      Witam, do tej pory kilka razy jako gosc Licho. Od prawie roku mieszkam w
      Bukareszcie a od ponad 2,5 zwiazany jestem z Rumunia bezposrednio. Pozdro dla
      tych, ktorzy mnie znaja ( w koncu mam konto choc nie latwo bylo mi zalozyc
      milionowe konto na kolejnym portalu - ale to tak ja z kartami kredytowymi, nie
      zaleznie ile ich masz to i tak zawsze beda sie stara Cie namowic na kolejna:) )
      i dla wszystkich forumowiczow.
    • aim-ee Re: Przedstawmy sie 05.02.10, 08:36
      Witam ;)

Iza, lat 22, rumunocholiczka.
      Od ponad roku w nieformalnym jeszcze związku z uroczym mieszkańcem Suceavy.

Pierwszy raz w Rumunii byłam latem zeszłego roku. Na moje nieszczęście prędzej 'Rumunia' przyjeżdza do mnie niż ja do Rumunii.

Na forum pojawiłam się, by póki co, gdy nie ma dogodnych połączeń taaaam znaleźć - i taką mam nadzieję - osóbkę, z którą mogłabym się przybrać ;)

A i może upewnić się w przekonaniu, że przeprowadzka do Rumunii będzie dobrą decyzją :)

Zostanę na dłużej. Pozdrawiam.
      • aim-ee Re: Przedstawmy sie 05.02.10, 08:37
        ups! za ort przepraszam.
        • grog.2 Re: Przedstawmy sie 23.02.10, 19:51
          Czesc, mieszkam w Bukareszcie od 6 miesiecy, a jeszcze nie widzialem zadnego Polaka, hej gdzie sie ukrywacie? ;) Macie tu jakies miejsca spotkan? Pozdrawiam
          • mila-o2 Re: Przedstawmy sie 11.09.10, 23:46
            ja bylam w tym roku pierwszy raz w Rumunii, w odwiedzinach u przyjaciela, bylo swietnie, nieiwele zwiedzilam bo poza Timisoarą, Devą, Sigishoarą, Medjas oraz Alba Julia nie udalo nam sie pojechac nigdzie wiecej. Chce sie nauczyc jezyka, tak by przy nastepnych odwiedzinach moc kominukowac sie z rodzina moich przyjaciol i ich znajomymi, bo na razie to byly tylko podstawowe zwroty grzecznosciowe, a jezyk nawet zapada mi w pamieć:) bede tu zagladac na pewno, moze, jak bedzie ok z kasa wybiore sie na jakis jezykowy kurs zimowy w ktoryms z miast Rumunii, jakbyscie cos uslyszeli przypadkiem na ten temat to dajcie prosze znac na tym forum albo na maila gazetowego:) pozdrawiam wszystkich!
          • 6_dorota Re: Przedstawmy sie 12.02.11, 20:51
            ja też nikogo tu nie spotkałam od 6 miesięcy... odezwij się, jeśli jeszcze jesteś
            pozdrawiam,
            d.
    • Gość: izka cluj IP: 86.35.232.* 03.11.10, 10:57
      a ja jestem w rumuni od 9 miesiecy mieszkam w Cluj Napoca i mam 24 lata ;)
    • Gość: Rumunia Re: Przedstawmy sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 10:10
      Tu jest kilka wpisów washandgo.wordpress.com/2011/02/18/magiczna-warownia-biertan-rumunia/
      • christo1250 Re: Przedstawmy sie 03.01.12, 14:07
        Cześć. Na imię mam Krzysiek. W Rumunii przejazdem byłem 14 lat temu. Bardzo jestem ciekaw jak zmienił się ten fascynujący kraj...
        • abednego Re: Przedstawmy sie 19.01.13, 03:28
          Witam, jeszcze nie byłem na Rumunii, ale znam stamtąd trochę młodych osób, w tym bardzo miłą dziewczynę:) z której powodu zainteresowałem się tym krajem i zacząłem naukę języka. Bardzo chciałbym wyskoczyć na parę dni w okolice północnej Rumunii powiedzmy koło Cluj, ale nie mam za bardzo możliwości, gdyby ktoś się wybierał z Polski to prosiłbym o informację, podzielimy koszty podróży:)

Abed-Nego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka