yowah76 10.10.09, 19:52 Tu tez napisze i TU bede pierwsza ;) wlasnie nabylam takowe dzielo (oraz "Folklor Swiata Dysku" wreszcie) i bede czytac, chociaz powinnam sie pograzyc w psychologii psa i kota... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: Unseen Academicals 10.10.09, 20:00 My z malzem nabylismy te ksiazke w Sztokholmie, w cudownym sklepie z fantastyka po angielsku:). Mielismy niespodzianke, bo nie mielismy pojecia,ze ten tom juz sie ukazal:). Tyle ze maz wywalczyl sobie prawo do przeczytania go w pierwszej kolejnosci:) Odpowiedz Link
yowah76 Re: Unseen Academicals 10.10.09, 20:18 Ja tez mialam niespodzianke, bo sie spodziewalam "Raising Taxes". Weszlam ci ja do ksiegarni, wlasnie tegoz "Folkloru" poszukac, bo jak byl to nie kupilam a potem wcielo - teraz juz paperback byl, ale to moze i lepiej - i przy kasie staly te nowe. Jakbym nic nie kupowala to bym nie zauwazyla w ogole... Odpowiedz Link
kai_30 Re: Unseen Academicals 10.10.09, 20:43 Ooo, ja też myślałam, że kolejne będą podatki! To polecę do Empiku, może już mają :) Dzięki, yowah :) Odpowiedz Link
dakota77 Re: Unseen Academicals 10.10.09, 20:54 A Empik sprowadza anglojezyczne hardcovery? Ja u nich widuje raczej paperbacki. Unseen Academicals predzej bedzie miec American Bookstore. Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Unseen Academicals 17.10.09, 03:41 Tez wlasnie zanabylam w Hastings. Ale musi poczekac w kolejce, na razie mecze Finansjere po polsku...czy tez macie wrazenie ze jego ksiazki zaczely byc mniej smieszne? Odpowiedz Link
dakota77 Re: Unseen Academicals 17.10.09, 11:58 To nie czytaj po polsku, po angielsku sa smieszne jak trzeba:) A tak powaznie, co masz na mysli piszac, ze ksiazki TP staly sie mniej smieszne? Chodzi ci o to, ze sa gorsze czy powazniejsze? Bo ja uwazam, ze z biegiem lat jego ksiazki staja sie coraz lepsze:). Tylko ze podczas gdy pierwsze tomy cyklu byly zbiorem gagow, a swiat byl w nich ledwo zarysowany, teraz ksiazki sa nieco mroczniejsze, analizy glebsze. TP jest genialnym obserwatorem i te obserwacje z naszej rzeczywistosci przenosi do Swiata Dysku. Czytam Unseen Academicals i jest bardzo dobrze. Tylko caly czas sie zastanawiam, ile ksiazek TP da jeszcze rade napisac w zwiazku z choroba:( Odpowiedz Link
yowah76 Re: Unseen Academicals 17.10.09, 23:49 A mnie sie sredno podobalo, chociaz pare smaczkow jest, ale to moze wina moich problemow z koncentracja ostatnio;) Folklor za to byl b. przyjemny. A po niemiecku Swiat Dysku to Der Scheibenwelt ;)Ciekawe, jak tlumacza wypowiedzi Uberwaldczykow? Odpowiedz Link
dakota77 Re: Unseen Academicals 17.10.09, 23:52 Ja jestem wciaz w trakcie UA, ale jestem zachwycona. Odpowiedz Link
yowah76 Re: Unseen Academicals 18.10.09, 00:55 www.paulkidby.com/tshirts/seamstress-1.htm Moze, eee, koszulke? Odpowiedz Link
yowah76 Re: Unseen Academicals 18.10.09, 00:57 Chociaz to co ja planowalam kupic chyba przestali sprzedawac, jak zwykle ;) Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Unseen Academicals 18.10.09, 01:45 Mialam na mysli ze wczesniej bylo zrownowazenie filozofii i zdrowego humoru. mam wrazenie ze balans sie przesunal w strone filozofii...Humor jest ale jesli porownac tomy o czarownicach i teraz o strazy...czarownice sa zabawniejsze. Odpowiedz Link
dakota77 Re: Unseen Academicals 18.10.09, 01:50 U mnie akurat czarownice i Rincewind sa dosc nisko w rankingu, zdecydowanie prowadzi straz i Smierc:) Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Unseen Academicals 18.10.09, 01:50 Byc moze jego choroba powoduje ze po prostu trudniej jest pisac o smiesznych rzeczach... Odpowiedz Link
dakota77 Re: Unseen Academicals 18.10.09, 14:12 UA jest zdecydowanie smieszne, choroba poczucia humoru mu jeszcze nie odbrala. Zreszta ze wszystkich wywiadow widac, ze Terry walczy i stara sie zachiwac optymizm. A zmiana w jego ksiazkach jest przeciez duzo wczesniejsza niz zdiagnozowana choroba. Odpowiedz Link
dakota77 Re: Unseen Academicals 27.10.09, 09:05 Zapomnialam napisac, ze skonczylam pare dni temu te ksiazke. Moim zdaniem jest swietna. Pojawila sie masa swietnych nowych postaci, moglismy znow spotkac Rincewinda. Fajna rzecz, naprawde. Odpowiedz Link
yowah76 Re: Unseen Academicals 07.01.10, 01:18 www.polityka.pl/historia/179376,1,kop-mnie-piesc-mnie.read Czyli, jak zwykle, z zycia wziete ;) Odpowiedz Link