Dodaj do ulubionych

Jeżycjada w Simsach

13.03.16, 15:52
Ostatnio wpadłam na pomysł stworzenia Borejków w popularnej grze The Sims 3. Jakie macie pomysły na rozgrywkę, cechy postaci? Można by zrobić z tego coś na podobieństwo Akcji Reprodukcji (akcja-reprodukcja.blogspot.com/) lub Schedy Księcia Półkrwi (snape-manor.blogspot.com), tylko z inną serią.
Obserwuj wątek
    • lowett Re: Jeżycjada w Simsach 13.03.16, 23:35
      Cechy charakteru:
      dziad Borej - mól książkowy, snob, niezdarny
      Kostucha - rodzinna, materialistka, schludna
      Gaba - kumpel, towarzyski, dobry
      Grzegorz - samotnik, zapaleniec, nie angażujący sie
      IG - ambitny, znawca sztuki, zadufany
      Łałra - miłośnik muzyki, wredny, nie cierpi dzieci
      Pyza - infantylny, rodzinny, dobry
      • rose_burton Re: Jeżycjada w Simsach 14.03.16, 08:05
        Dzięki c: Myślałam raczej o TS3, ale pomyślę o TS4 - widzę, że będzie łatwiej.
        • lowett Re: Jeżycjada w Simsach 18.03.16, 20:21
          No, kto tam jeszcze jest...

Fryc - geniusz, perfekcjonista, ambitny
          Wolfi - aktywny, wesoły, niechlujny
          Łucja - mól książkowy, ambitny, towarzyski
          Ida - szalony, wredny, gorąca głowa
          Marek - leniwy, samotnik, uwielbia naturę
          Józin - aktywny, ponury, zadufany
          Pulpa - smakosz, kreatywny, wesoły
          Baltona - kumpel, wesoły, towarzyski
    • lauratygrysica Re: Jeżycjada w Simsach 18.03.16, 19:55
      Ja już dawno stworzyłam Simową Jeżycjadę, ale niestety nie miałam kopii zapasowej i przepadła. Teraz zaczynam od nowa.
    • mofd21 Re: Jeżycjada w Simsach 27.08.16, 10:40
      A odświeżę, bo parę dni temu czytając to forum wpadłam na podobny pomysł, tyle tylko że w mojej ulubionej dwójce (tym bardziej, że tam jednak łatwiej panować nad całym otoczeniem i ta część jest stabilniejsza). To znaczy - stworzyłam od zera nowe otoczenie (co najłatwiej zrobić właśnie w tej części), a "założycielem" tego miasta ma być jedna z postaci z Jeżycjady, akurat ta za którą autorka raczej nie przepada, delikatnie mówiąc ;)
      • haszyszymora Re: Jeżycjada w Simsach 27.08.16, 10:51
        Pyziakowo? :D
        • mofd21 Re: Jeżycjada w Simsach 27.08.16, 11:02
          Początkowo miało się nazywać Pyziakowice, ale stwierdziłam, że bez przesady i nazwałam je Ząbkowice, na cześć Ząbkowic Śląskich ;) Ale dobrze myślisz, założycielem ma być Janusz Pyziak - z tym że jego żoną nie jest Gabriela <złośliwy uśmiech> Planuję też umieścić gdzieś tam Paulinkę z Idy Sierpniowej.
    • rose_burton Re: Jeżycjada w Simsach 08.12.16, 22:40
      Z powodu choroby miałam ostatnio trochę czasu na Simsiaczki, a że przy tym czytałam analizę McDusi, przypomniałam sobie o wątku :)
      Dwójki nie mam i nie lubię, czwórka nudzi się po pięciu minutach, więc myślę o trójce. Stworzyłoby się coś na kształt Legacy Challenge, o. Pikselowi Borejkowie mieszkali by w Sunset Valley (ewentualnie w Twinbrook czy Moonlight Falls), a w kreatorze powstaliby tylko Ignacy, Mila, ich córki i Pyziak (tak jak w Kwiecie Kalafiora). Reszta postaci rodziłaby się w trakcie gry lub byłaby wprowadzana do miasta (w przypadku nie-Borejków).
      Dodatkowo wykorzystałabym dodatek Nie z tego świata i zrobiła z nich istoty nadnaturalne :p
      I tak Mila Sekutnica i Ida byłyby wampirami (dietoterrorystka pijąca krew to piękna wizja...), Ignacy ewentualnie czarodziejem (chociaż najbardziej pasuje mi do niego zombi), Pyziak oczywiście również zostałby wąpierzem. Z Natalii można zrobić wróżkę. Reszta zależy od gry, mam jedynie nadzieję, że Laura urodzi się krwiopijcą (ach, pyziacze nasienie), no i kolory włosów będą kanoniczne (chociaż simsowa genetyka jest dziwna).
      Jak coś zacznę to dam zdjęcia itd., a nawet chyba założę blogaska na wzór tych powyżej :)
      Btw. mam mod na story progression, więc nie mogę się doczekać, jak potoczą się losy Pyziaka po spektakularnym rozstaniu z Gabą.
    • rose_burton Re: Jeżycjada w Simsach 09.12.16, 17:04
      Coś mnie dziś natchnęło, więc oto pikselowi Borejcy: Mila, Ignacy, Gaba, Ida, Natalia, Patrycja i Pyziak, który jest wampirem.
      A oto ich dom.
      Sypialnia Mili i Ignaca.
      Sypialnia dziewczynek.
      Duży pokój.
      Kuchnia.
      ...I Pyziak śpiący na ławce w ogrodzie (w domu nie ma dla niego miejsca :p)
      Zapraszam na blogaska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka