k_linka 28.01.06, 13:04 Czy myslicie ze w Jezycjadzie pojawi sie nowa rodzina Janusza? O tym ze takowa istnieje informuje Laure Alma Pyziak. Badz co badz - to rodzenstwo Rozy i Laury. A moze rodzina Pyziaka to tylko wymysl Almy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psiamama Re: Dzieci Janusza Pyziaka 28.01.06, 15:07 mam nadzieje że sie nie pojawią , po "Języku Trolli" straciłam zainteresowanie Pyziakiem , a tym bardziej jego rodziną . Odpowiedz Link
nchyb Re: Dzieci Janusza Pyziaka 28.01.06, 15:56 > straciłam zainteresowanie > Pyziakiem , a tym bardziej jego rodziną . Czy to znaczy, że ani Tygrys ani Pyza Cię już nie interesują? ... :-) Odpowiedz Link
k_linka Re: Dzieci Janusza Pyziaka 28.01.06, 17:53 He he... Tak mysle ze to troche podejrzane, ze Janusz pojawia sie solo albo z siostra? Ale moze ta jego nowa rodzinka istnieje rzeczywiscie? A co myslicie o watku - corka Janusza szuka kontaktu z przyrodnim rodzenstwem w Polsce? Odpowiedz Link
wuefka Re: Dzieci Janusza Pyziaka 28.01.06, 19:54 Rodzina chyba istnieje - u Almy Pyziak stoją zdjęcia Januszka z kobietą i dwójką dzieci. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Dzieci Janusza Pyziaka 28.01.06, 21:31 No i nowa rodzinka Janusza może dostać "czarną polewkę" albo przewrotnie - jej nie dostanie ;) Odpowiedz Link
ksara44 Re: Dzieci Janusza Pyziaka 08.02.06, 20:01 a co te dzieci sa winne? pewnie nawet nie wiedza, ze maja w Polsce 2 siostry!!! Mozliwe , ze bedzie cos takiego, ze nagle sie dowiaduja i szukaja z nimi kontaktu. Odpowiedz Link
diana89 :] 12.02.06, 22:23 nie podoba mi sie pomysl za bardzo. ale zobaczymy. POZDRAWIAM =] Odpowiedz Link
tuskaroz Re: Dzieci Janusza Pyziaka 11.07.06, 11:21 To możliwe, że w którejś części będzie wątek Janusza Pyziaka i jego rodziny. Bo to przecież rodzina Laury i Róży! Ale nie wiadomo... Może Pyziak będzie zapomniany...? Wszystko zależy od MM, ale może fajnie byłoby przeczytać o Pyziaku, który od tak dawna nie był wspominany... Odpowiedz Link
jedynataka Re: Dzieci Janusza Pyziaka 12.07.06, 12:01 mam nadzieje tylko, ze nie beda to dzieci w stylu mlodych Kopcow czy innych gimnazjalnych kolegow i kolezanek Zaby. Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Dzieci Janusza Pyziaka 12.07.06, 12:57 których głównym grzechem jest posiadanie plakatow z Michaelem Jacksonem na ścianie;> Odpowiedz Link
szprota Re: Dzieci Janusza Pyziaka 12.07.06, 13:02 zapomniałyśmy o graniu w "prince of persia" ;P Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Dzieci Janusza Pyziaka 12.07.06, 13:07 faktycznie, zapomniałyśmy, to przeciez taka straszna i brutalna gra...;> Odpowiedz Link
szprota Re: Dzieci Janusza Pyziaka 12.07.06, 16:11 aha, no i powinny jeść batoniki. nie wiem, czy tylko ja mam schizę, ale zauważyłam, że te reklamowane w tiwi pojawiają się u M.M. wyłącznie w kontekście śmieci - papierków na chodnikach czy ohydnych budek zdobnych w ich reklamy. Odpowiedz Link
klaudziol111 Tak !!! W Czarnej Polewce ! 01.08.06, 16:42 Podobno ma się coś z tym wyjaśnić, bo ubiegają się o to czytelniczki ! Fajnie co :) Odpowiedz Link
mmaupa Re: Dzieci Janusza Pyziaka 01.08.06, 21:19 Pojawia sie, i pewno zaczna sie zenic z "naszymi". Tylko kto ze starych jezycjadowcow jest w odpowiednim wieku? Pawelek Zeromski? Moze jakies Zaczatko? Odpowiedz Link
martina.15 Re: Dzieci Janusza Pyziaka 06.08.06, 23:46 niech sobie istnieje, w to nie watpie, ale jako samotna mama powiem tak o tej osobie: niech go druga zona zostawi, Gaba odrzuci i niech d.... dostanie za swoje. a,co! Odpowiedz Link
k_linka Re: Dzieci Janusza Pyziaka 07.08.06, 00:39 Ja tak zlosliwie zauwaze ze druga zona Pyziaka na pewno jest zla kobieta, zdemoralizowana, oziebla uczuciowo, plytka intelektualnie - po pierwsze bo poslubila rozwodnika (porzadne kobiety w Jezycjadzie nie wiaza sie z rozwodnikami!!), a po drugie na pewno stanowi element "kary" za porzucenie Gaby z corkami (gdyz bohaterow Jezycjady, podobnie jak bohaterow telenoweli meksykanskich, chilijskich i wenezuelskich, kara za grzechy spotyka juz za zycia). I jesli rzeczona zona pojawi sie jako postac, to nie watpie, ze bedzie skonstruowana jako kontrast dla swietej Gabryjeli, aby Pyziak tym bardziej zalowal za grzechy, gdy przekona sie, jaka Gaba jest madra, ciepla, troskliwa.... i jakie wspaniale, pelne ciepla, mlosci i kultury (zwlaszcza antycznej) byloby jego zycie wsrod Borejkow... Odpowiedz Link
anutek115 Re: Dzieci Janusza Pyziaka 07.08.06, 12:22 He, he, he... Zapewne masz rację, k_linko, wszak nawet Eugeniusz Jedwabiński został ukarany za porzucenie Ewy drugą żoną, zimną, excusez le mot, suką posiadającą odrażającego synalka... A przecież jedyną zasługą Ewy było posiadanie tak wyjątkowej córki jaką jest Aurelia! Gabriela ma o wiele więcej zasług, kara więc musi byc niewspółmiernie surowsza! Odpowiedz Link
laura-gomez Re: Dzieci Janusza Pyziaka 07.08.06, 12:26 Grześ ożenił się z rozwódką, a zły przecież nie jest.. Odpowiedz Link
anutek115 Re: Dzieci Janusza Pyziaka 07.08.06, 13:34 Ale to, widzisz, dobra rozwódka była ;-). Z tych porzuconych. Sama by przenigdy męża nie zostawiła. I jeszcze - po dwudziestu latach i pomimo drugiego zamążpójścia - się po tym porzuceniu nie pozbierała... Odpowiedz Link
k_linka Re: Dzieci Janusza Pyziaka 07.08.06, 14:30 laura-gomez napisała: > Grześ ożenił się z rozwódką, a zły przecież nie jest.. Nie jest tez porzadna kobieta!!!! Odpowiedz Link
jottka nooo 07.08.06, 15:06 bo tu zachodzi zapewne przypadek dopuszczalny jedynie w kombinacji rozwódka - porządny mężczyzna:) jeśli ona, jak słusznie zauważył anutek, dobrą rozwódką była, to wtedy w nagrodę zostaje wybrana przez porządnego mężczyznę, który ją 'podnosi ku sobie' w drugą stronę (dobry rozwodnik - porządna kobieta) to nie działa, gdyż wzorzec podstawowy mówi o 'kobiecie upadłej', a mężczyzn upadłych wzorzec nie przewiduje:) Odpowiedz Link
laura-gomez Re: Dzieci Janusza Pyziaka 07.08.06, 19:19 no ale to chyba działa w obie strony Odpowiedz Link
k_linka Re: Dzieci Janusza Pyziaka 07.08.06, 22:44 No kiedy wlasnie dziala tylko w jedna. Cbdo Poza tym Gabrysia jako taka jest "rozwodka nie do konca", gdyz: 1. Maz od niej uciekl, mimo jej wysilakow by sprowadzic/utrzymac go przy sobie 2. Pyziak po powrocie ie tylko nie poniosl zadnych konsekwencji swej ucieczki od zony (jak znam metody wychowawcze Gabryjeli), ona sie spontanicznie ucieszyla na wiesc o jego powrocie (moze zolza jestem, ale przemkneloby mi przez glowe - juz ja mu nawrzucam...) 3. Z pierwszym mezem laczyl ja slub zaledwie cywilny, mniej wazny niz taki koscielny 4. Po ucieczce meza przezyla w umartwieniu 20 lat samotnie, rozpamiatujac zwiazek z Pyziakiem, podchodzac do tej sprawy jako do zyciowej porazki 5. Pyziek jak sie okazuje zlym czlowiekiem jest, cham, prostak, kryminalista, nadcisnieniowiec i po co takiemu dochowywac wiernosci? Odpowiedz Link
anutek115 Re: Dzieci Janusza Pyziaka 08.08.06, 10:29 Nie, nie, k_linko, 20-tu lat to ona nie przeżyła samotnie, bo dopiero teraz mogłaby (mniej więcej) za mąż się wydac. Tylko problem przeżywała dogłębnie przez 20 lat i cierpiała z godnością. Odpowiedz Link
k_linka Re: Dzieci Janusza Pyziaka 08.08.06, 18:00 Przepraszam, zbyt sie rozpedzilam. Przesadzilam chyba dwukrotnie? Niemniej Gaba dlugo zyla w samotnosci po odejsciu meza. Odpowiedz Link
laura-gomez Re: Dzieci Janusza Pyziaka 08.08.06, 10:57 a przynajmniej powinno czyżby MM była seksistką: kobiecie więcej uchodzi, a mężczyźnie mniej? Ewa i Eugeniusz byli odpowiedzialni za swój rozwód mniej więcej w tym samym stopniu, Aurelia zamieszkała z matką, jak to zwykle bywa w takich przypadkach, na pogrzeb swej byłej Eugeniusz przyszedł jak nalezy i zaopiekował sie córką. A że znalazł sobie inną kobietę - miał do tego prawo (Ewa w pożyciu łatwa nie była). Nie uważam,zeby byl gorszym rodzicem od swej eks-małżonki: oboje nie byli doskonali, ale się starali. W końcu w "DZiecku piatku" to Eugeniusz robi pierwszy krok i podbiega do córki, żeby ją przytulić. Wcale nie był taki zły. Odpowiedz Link
martina.15 Re: Dzieci Janusza Pyziaka 07.08.06, 15:38 a co do samej Gabrysi- to mam nadzieje ze MM pokaze ze nie da rady przejsc obok bylego ktory zrobil ci krzywde obojetnie. sama na swoim przykladzie to przezylam- w sadzie glowa wysoko, troche kpiny, ale nogi sie trzesly i przewylam caly dzien. to bedzie takie ludzkie- ale niech sie nie da draniowi. w ogole nie rozumiem tego pragnienia "rozwiazania" tej sprawy-po co? zniknal to nie wroci- przynajmniej tak jest w zyciu. ciesze sie mimo wszystko ze go Mila wywalila kiedys. Odpowiedz Link
anutek115 Re: Dzieci Janusza Pyziaka 07.08.06, 15:55 Martino, MM od 20 lat pokazuje, że się nie da przejśc obojętnie obok byłego, który zrobił ci krzywdę... I jeśli dojdzie do konfrontacji, to raczej sądzę, że Róży i Laury z Pyziakiem, a nie Gabrysi, która swoje spotkanie w sądzie ma już za sobą. A wywalac go kiedyś powinna Gabrysia właśnie, a nie Mila. Odpowiedz Link
laura-gomez Re: Dzieci Janusza Pyziaka 08.08.06, 11:00 też uważam, ze sprawa Pyziaka mogłaby pozostać nierozwiązana Odpowiedz Link
m_agata Re: Dzieci Janusza Pyziaka 11.08.06, 12:31 no właśnie o to chodzi że Gaba by nie wywaliła Pyziaka (za dobra kobieta jest). Pyziak jako kryminalista w pewnym sensie zachował sie z klasą - wystąpił o rozwód żeby nie kalać dobrego imienia Gaby i jej rodziny. Odpowiedz Link