Dodaj do ulubionych

Proponuję mały post

19.10.06, 17:24
Tak sobie myśle,że na ,,sprężynę'' wolałabym poczekać z 5 lat,jeśli miałoby to
taki skutek jak z ,,Opium w rosole...''Dajmy Pani Musierowicz urlop:)
Obserwuj wątek
    • laura-gomez Re: Proponuję mały post 19.10.06, 17:50
      etam.. na JT tez trzeba było długo czekać i co? - jest jednym z najsłabszym
      tomów Jezycjady. moim zdaniem takiej ksiązki, która dorówna OwR, juz nie będzie
      • dakota77 Re: Proponuję mały post 19.10.06, 18:10
        Ja tez nie wierze, ze powrot do dobrych czasow moze jeszcze nastapic. "OwR" uwazam za wybitna
        czesc Jezycjady, najnowsze tomy to takie "przeczytaj i zapomnij". Mysle, ze nie samo tempo pisania jest
        winne. Poza tym 5 lat to strasznie dlugo, latwo mozna wypasc z rynku, a przeciez rachunki za cos
        trzeba placic;-). MM mowila niedawno, ze na pewno dociagnie cykl do 20 tomow, a moze i wiecej. Wiec
        juz wiemy, czego mozemy sie podziewac- ciag dalszy telenoweli:)
        • psiamama po co wiec czytacie jesli to taka tandeta?? 19.10.06, 21:44
          zaczynam podejrzewać że na tym forum zaczyna sie syndrom polskiego
          narzekactwa , kiedyś to były czasy,a to co nowe to beznadzieja.
          Ja nie wiem jak by miala pani MM pisać żeby wszystkim dogodzić.
          • meduza7 Re: po co wiec czytacie jesli to taka tandeta?? 20.10.06, 09:12
            DOBRZE!
            • ready4freddy Re: po co wiec czytacie jesli to taka tandeta?? 20.10.06, 09:52
              no wlasnie, dobrze. bo aktualnie pisze, niestety, kiepsko. porownanie chocby Idy
              Sierpniowej z Zaba czy Imieninami (ze nie wspomne o tragiczynym pod tym
              wzgledem JT) pokazuje, jak wielka moze byc roznica w stylu.
          • jop Re: po co wiec czytacie jesli to taka tandeta?? 20.10.06, 09:20
            Bo kiedyś było bardzo dobrze i cały czas mamy nadzieję, że jeszcze kiedyś
            będzie. (Acz może złudną.)
          • mama_kotula Po co czytamy? Bo nałóg to nałóg... :-P 20.10.06, 09:43

• dakota77 Re: po co wiec czytacie jesli to taka tandeta?? 20.10.06, 13:51
            psiamama napisała:

> zaczynam podejrzewać że na tym forum zaczyna sie syndrom polskiego
            > narzekactwa , kiedyś to były czasy,a to co nowe to beznadzieja.
            > Ja nie wiem jak by miala pani MM pisać żeby wszystkim dogodzić.

Czytam ze starego sentymentu. Gdybym zaczela cykl od tych nowszych tomow, na pewno bym go nie
            pokochala. Jaki powinna pisac MM? Dobrze, bo ostatnio ze stylem jest bardzo kiepsko. I tak cieplo tak
            kiedys. Nie szybko, nie byle jak, i nie w stylu marnego serialu w odcinkach. To tyle;)
    • mallina Re: Proponuję mały post 21.10.06, 00:38
      ja mam pierwsze 5 czesci, a od niedawna czytam reszte - teraz skonczylam
      "Tygrysa i Roze".
      najmniej podobal mi sie "Brulion Bebe B".
      przyznaje, ze przy niektorych nowych(dla mnie) czesciach mam jakies odczucie iz
      powstaly w pospiechu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka