fandzolka502 19.10.06, 17:24 Tak sobie myśle,że na ,,sprężynę'' wolałabym poczekać z 5 lat,jeśli miałoby to taki skutek jak z ,,Opium w rosole...''Dajmy Pani Musierowicz urlop:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laura-gomez Re: Proponuję mały post 19.10.06, 17:50 etam.. na JT tez trzeba było długo czekać i co? - jest jednym z najsłabszym tomów Jezycjady. moim zdaniem takiej ksiązki, która dorówna OwR, juz nie będzie Odpowiedz Link
dakota77 Re: Proponuję mały post 19.10.06, 18:10 Ja tez nie wierze, ze powrot do dobrych czasow moze jeszcze nastapic. "OwR" uwazam za wybitna czesc Jezycjady, najnowsze tomy to takie "przeczytaj i zapomnij". Mysle, ze nie samo tempo pisania jest winne. Poza tym 5 lat to strasznie dlugo, latwo mozna wypasc z rynku, a przeciez rachunki za cos trzeba placic;-). MM mowila niedawno, ze na pewno dociagnie cykl do 20 tomow, a moze i wiecej. Wiec juz wiemy, czego mozemy sie podziewac- ciag dalszy telenoweli:) Odpowiedz Link
psiamama po co wiec czytacie jesli to taka tandeta?? 19.10.06, 21:44 zaczynam podejrzewać że na tym forum zaczyna sie syndrom polskiego narzekactwa , kiedyś to były czasy,a to co nowe to beznadzieja. Ja nie wiem jak by miala pani MM pisać żeby wszystkim dogodzić. Odpowiedz Link
ready4freddy Re: po co wiec czytacie jesli to taka tandeta?? 20.10.06, 09:52 no wlasnie, dobrze. bo aktualnie pisze, niestety, kiepsko. porownanie chocby Idy Sierpniowej z Zaba czy Imieninami (ze nie wspomne o tragiczynym pod tym wzgledem JT) pokazuje, jak wielka moze byc roznica w stylu. Odpowiedz Link
jop Re: po co wiec czytacie jesli to taka tandeta?? 20.10.06, 09:20 Bo kiedyś było bardzo dobrze i cały czas mamy nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie. (Acz może złudną.) Odpowiedz Link
dakota77 Re: po co wiec czytacie jesli to taka tandeta?? 20.10.06, 13:51 psiamama napisała: > zaczynam podejrzewać że na tym forum zaczyna sie syndrom polskiego > narzekactwa , kiedyś to były czasy,a to co nowe to beznadzieja. > Ja nie wiem jak by miala pani MM pisać żeby wszystkim dogodzić. Czytam ze starego sentymentu. Gdybym zaczela cykl od tych nowszych tomow, na pewno bym go nie pokochala. Jaki powinna pisac MM? Dobrze, bo ostatnio ze stylem jest bardzo kiepsko. I tak cieplo tak kiedys. Nie szybko, nie byle jak, i nie w stylu marnego serialu w odcinkach. To tyle;) Odpowiedz Link
mallina Re: Proponuję mały post 21.10.06, 00:38 ja mam pierwsze 5 czesci, a od niedawna czytam reszte - teraz skonczylam "Tygrysa i Roze". najmniej podobal mi sie "Brulion Bebe B". przyznaje, ze przy niektorych nowych(dla mnie) czesciach mam jakies odczucie iz powstaly w pospiechu Odpowiedz Link