framberg 30.07.06, 11:43 Dzisiaj wpadamy w Perseidy. Powinny spadać z północnego wschodu po kilka na minutę. Jeśli niebo będzie bez chmur to wieczorem będę leżał na tarasie z kieliszkim wina i gapił się w noc. Zróbcie to samo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warum Re: Meteory 30.07.06, 13:40 Ja mam zachmurzone dzis niebo(( Zdajcie relacje co widac, a jak beda spadaly obok was to sie schowajcie . Odpowiedz Link
mantra1 Re: Meteory 30.07.06, 13:45 Poloze sie pod parapetem, nogami w kierunku wybuchu, jak nas uczyli na P.O. w szkole ) Odpowiedz Link
sereni Re: Meteory 30.07.06, 13:55 Gdy miałam 19 lat, wakacje spędzałam najczęściej nad morzem.Pamiętam swoją Pierwsza Miłość.Jeździł motorem ( MZetka)i zabierał mnie w nocy na brzeg skarpy nad samym morzem.Opowiadał wtedy,że to specjalnie dla mnie sprawił by spadały gwiazdy. Słodkie to było było wtedy ) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Meteory 30.07.06, 14:02 Gwiazdy spadały i szybciutko wypowiadało się życzenie aby się spełniło to czy tamto. I nieważne, że się nie spełniało, ważne że wtedy potrafiło się marzyć. Widać było też na niebie błyskawice po których nie było grzmotów. Tam skąd pochodzę zwano je "małankami". Odpowiedz Link
sereni Re: Meteory 30.07.06, 14:14 Wiesz... chyba zostało to we mnie.Dzisiaj też gdy widzę spadajaca gwiazde, wypowiadam w myślach marzenie.Życzę sobie tego,zebym nigdy nie przestała marzyć.Udaje się Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Meteory 31.07.06, 00:24 MIałam nadzieję, że chociaż dzisiaj mogę być marzycielką ale, gdzie tam Niebo gwiaździste, a nawet maciupeńki meteor nie przeleciał Pozostaje twardo stanąć na nogi, zabrać swoje litery z balkonu i przestać wierzyć, że a nóż? ... do następnego razu)) Odpowiedz Link
framberg Re: Meteory 01.08.06, 14:36 Niebo było gwiaździste ale meteory zobaczyłem tylko dwa (największy rój miał być około 2 w nocy). Potem zasnąłem i obudziło mnie zimno. No ale te dwa były Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Meteory 01.08.06, 14:44 I gdzie tutaj sprawiedliwość Dla jednego podwójnie a dla mnie jak zwykle wielkie zero)) Odpowiedz Link