Gość: rex Ufffffffffff - przed chwilą kupiłem 5 IP: *.aster.pl 06.10.09, 18:40 serków wiejskich z PIĄTNICY!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.warszawa.mm.pl 06.10.09, 19:01 Moim zdaniem najlepsze serki są z OSM Krasnystaw. Widać to po półce w sklepie (często brakuje lub biorę ostatnie sztuki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.blich.krakow.pl 06.10.09, 21:22 Krasynystaw rządzi! To prawda. Jak ktoś nie zna, niech sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje 07.10.09, 10:44 Sprawdziłem. Nie smakują mnie ich wyroby. Śmietana jakaś zbyt stała, zgęszczona ponad miarę. Reszta produktów też mnie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Mleko zsiadle z Krastnegostawu jest tez doskonale! IP: *.umcs.lublin.pl 07.10.09, 11:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton A gazeta.pl :) jest stronnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 19:18 Po co pisać takie bzdury o serkach :). Napiszcie dlaczego tak PełO jest przez was bronione. Prawda jest taka, że złodziej został złapany za rękę :) a kolesie teraz go bronią. Żadne ładne słówka i bukieciste zdania tego nie zmienia :). Chciałbym przeczytać na łamach waszego szmatłwca coś nie koloryzowanego pod waszych pupilków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo & Ponuro Re: A gazeta.pl :) jest stronnicza ? IP: *.natpool21.outside.ucf.edu 06.10.09, 23:59 Czy wszystkie swoje posty ("pytonie") pisujesz nie na temat i z glowka gleboko zanurzona w PiSuarze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka bardzo dobrze, że publikują takie testy ! IP: *.kimsufi.com 06.10.09, 19:41 uczciwi są nagradzani darmową reklamą, a krętacze antyreklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: bardzo dobrze, że publikują takie testy ! IP: *.aster.pl 06.10.09, 20:50 to najpożyteczniejszy tekst miesiąca ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.xdsl.centertel.pl 06.10.09, 19:53 Demaskować i karać surowo oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy najlepszy garwoliński biały ser tłusty... 06.10.09, 20:51 jedyny jadalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.ghnet.pl 06.10.09, 20:55 I tak najlepszy jest ziarnisty z resmlecza a nie jakas tam piątnica , ale to jest tajemnica glęgoko skrywana pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje 06.10.09, 20:56 oczywiście że dodają syf, jak taki serek mialby wytrzymać 30 i więcej dni bez konserwantów? a producenci czuja sie bezkarni, bo jesi dodają zgodnie z prawem tj nie przekraczaja\ limitów to nie mozna ich podac do sądu o odszkodowanie np.\ za zachorowanie na raka, bo dodali dopuszczalna prawem ilosc. oni zaplaca tylko kare np. 100000zł za wadliwe oznakowanie opakowania. a wiecie ile kosztowalaby ich wymiana w skali calego kraju serków ktore przeterminuja się w sklepach? ok. 1,5 mln zlotych. rachunek jest prosty: taniej placic karę niz miec serki ktore zepsuja sie po tygodniu. smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Normalnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 15:13 Są różne sposoby konserwowania - pasteryzacja, ultradźwięki i inne. Nie tylko chemiczne. Gimnazjum się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sturbow Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.chello.pl 06.10.09, 21:08 Bez testów konsumenckich już to dawno wiedziałam :) A to dlatego, że serek wiejski Piątnicy przy złym przechowywaniu lub gdy kończy mu się data do spożycia- gęstnieje. A przecież nie byłoby z tym problemu, gdyby dodać odpowiednie "ulepszacze". Ktoś wyżej pisał o skwaśniałych serkach z Piątnicy - to właśnie to śwaidczy o braku konserwantów. Zanim kupię serek wiejski, muszę go zawsze "poprzelewać". Jeśli nie widzę, że plywa (a dobrze czasami się trzeba przypatrzeć), to nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 21:51 Zauważcie, że wreszcie zaczynają pisać konkretnie- firma X wali konserwanty a firma Y nie. I o to chodzi- żeby konsument wiedział, kto go kantuje i unikał jak ognia. Jak dotąd widziałem tylko analizy typu: 50% producentów dodaje sztuczne składniki. I zupełnie nic to nie wnosiło. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje 07.10.09, 16:01 Bo skoro to jest ser i mleko, to ma bakterie, które ten ser produkują i powodują kwaśnienie. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek sku...ele - oszuści i chciwi kłamcy IP: *.finemedia.pl 06.10.09, 22:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Pro Test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 22:23 "Czy chcesz poznać pełną treść tego testu? Musisz dokonać jego zakupu. Opłaty możesz dokonać za pomocą SMS-a, przelewem lub kartą." ładna mi organizacja konsumencka ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *,,* Buhahaha IP: *.members.linode.com 07.10.09, 07:46 No to mnie rozbawili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt niech ktoś wreszcie weźmie się za soki bez cukru IP: *.acn.waw.pl 06.10.09, 22:28 nawalą do opakowania soku pomarańczowego fruktozy i zrobią reklamę, że bez dodatku cukru. to ci dopiero! a ludzie kupują to ścierwo. w końcu fruktoza to już nie cukier, nie? a, że jest łatwiej przyswajalna i psuje zęby tak samo jak cukry złożone to wcale nie problem. konserwanty w serkach, wbrew ludowym mądrościom, nikomu nie zaszkodzą, a cukier owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olno Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.10.09, 22:32 Wreszcie raport z testow, w ktorym podano nazwy producentow. PROSZE O WIECEJ. Jest jeszcze milion art. do przetestowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technolog Żywności Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.09, 22:36 Przypadkiem wyczytałam dzisiaj na stronie Mlekovity, że serek wiejski uraczony dodatkiem substancji konserwujących otrzymał zaszczytny tytuł: PRODUKT ROKU 2009. Podobno to werdykt 5000 polskich konsumentów. Kupiłam go zaledwie kilka razy, ze względu na chwilowy brak mojego ulubionego. Ale po dzisiejszym artykule już nigdy nie trafi do mojego żołądka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenus Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.09, 00:41 "Pani Technolog" Zachowujesz się jak szara masa, wierzysz w propagandę i nawet nie próbujesz dotrzeć do źródła informacji. Po co nam ludzie z wykSZtałceniem... Wiedza na papierek była potrzebna..? Przeczytaj wyniki z badań a się dowiesz czegoś ciekawszego niż ta zdawkowa informacja w artykule "sponsorowanym". Niestety takie czasy, bussines is bussines…trzeba pomóc takim jak TY wskazać najlepszą markę bo inne rynek jej kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje 07.10.09, 01:24 Zapraszam do Francji,tutaj to... dbaja o "wiedze chemiczna" obywateli ,no i" rozrywke" w czasie pichcenia ( gogle obowiazkowe w czasie smazenia)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwnyklient Proszę o więcej testów konsumenckich! IP: 213.134.152.* 07.10.09, 07:10 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Podpuszczka i do roboty IP: *.toya.net.pl 07.10.09, 07:39 A wystarczy kupić podpuszczkę w tabletkach i zrobić samemu pyszny serek. Podpuszczka dostępna np. na www.zdrowodomowo.pl/ czy allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ",," Nie cfaniakuj tylko zapodaj przepisa IP: *.lab.os3.nl 07.10.09, 08:00 Jak w temacie Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Nie cfaniakuj tylko zapodaj przepisa IP: *.toya.net.pl 07.10.09, 08:19 10 litrów mleka może być sklepowe(mikrofiltrowane, nie może być pasteryzowane w wysokiej temperaturze), 1/4 tableki podpuszczki. Mleko podgrzewamy do 33-34 stopni, 1//4 tabletki podpuszczki rozpuszczamy w 100ml letniej wody. Rozpuszczoną podpuszczkę dodajemy do mleka i mieszamy 1 minutę Garnek zawijamy w koc i pozostawiamy na 40-60 minut. Po tym czasie kroimy wytworzony skrzep nożem co 0,5 cm(w poprzek,wzdłuż i po skosie). Mieszamy delikatnie i odcedzamy na durszlak(można go wyłożyć pieluchą tetrową). Pozostawiamy do ocieknięcia. 1-1,5 kg serka gotowe Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Nie cfaniakuj tylko zapodaj przepisa IP: *.umcs.lublin.pl 07.10.09, 11:13 A skad wiesz, ze do tego mleka juz czegos nie dodano? Mleko powinno pochodzic wylacznie od tzw. baby, ktora ma zdrowe krowy wypasane na czystym pastwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Nie cfaniakuj tylko zapodaj przepisa IP: *.toya.net.pl 07.10.09, 11:50 Jasne ja biorę od rolnika po zylu litr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulka Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:46 Pewnie że najlepszy jest serek wiejski z Piątnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Podpuszczka i do roboty IP: *.toya.net.pl 07.10.09, 08:49 A wystarczy kupić podpuszczkę w tabletkach i zrobić samemu pyszny serek. Podpuszczka dostępna np. na www.zdrowodomowo.pl/ czy allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.netblok.pl 07.10.09, 09:02 piątnica rulezzz....z miodkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Rozwiązanie - jakże banalne! IP: 195.60.242.* 07.10.09, 09:03 Każdy z producentów którego produkt(dowolny) jest niezgodny z ustaleniami, lub celowo wprowadza w błąd konsumenta, zataja ważne dla niego informacje - kara 500 tys. a produkt na 10lat wyrzucony ze sklepowych półek, a sam pracodawca dostaje zakaz produkcji tego wyrobu (również na min. 10 lat) coby cwaniak jeden z drugim nie ograniczył się do zmiany opakowania jak to często bywa w praktyce. - oczywiście tylko za orzeczeniem sądu który udowodni że zabieg ten był celowy a producent działał z premedytacją. ... i po problemie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Rozwiązanie - jakże banalne! IP: *.umcs.lublin.pl 07.10.09, 13:58 Wystarczyloby wszem i wobec oglosic ten ranking, uwypuklajac najgorsze lokaty. Konsumenci sami by sie odwrocili od nieuczciwych firm. A tak, GW jak zwykle funduje govnianego njusa. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje 07.10.09, 09:27 ja tylko Piątnicę kupowałam w Kauflandzie, aczkolwiek w lato łatwo było się naciąć, jak serek nie chlupał, to często gęsto był już kwaśny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piko Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.171.91.11.static.crowley.pl 07.10.09, 10:53 masz racje :) w dodatku nie ma czegos takiego jak kwas sorobowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Czy ma ktos z Was ten ranking i moglby go wrzucic? IP: *.umcs.lublin.pl 07.10.09, 11:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 11:29 Tylko Piątnica. Sprawdzilismy kilka firm. Kupujemy ok 20 tygodniowo :). W duzych kubelkach, te 5% i te lekkie tez. Idealnie zrownowazony smak. Bez oszustw. Jedyny minus to to, ze ciezko z tych kubelkow folie odrywac - szczegolnie jak sie jest polprzytomnym rano. jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: 78.133.225.* 07.10.09, 15:20 Idealny, akademicki wręcz przykład marketingu szeptanego jest pod tym artykułem :) Tyle o jednej firmie/produkcie już dawno nie czytałem. A wykazywanie małych, niewiele znaczących wad i jedna negatywna na kilka pozytywnych opinii to dokładne spełnianie wytycznych tego typu działań reklamowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 17:43 Co za zenada. Pisze o piatnicy bo tylko ich serki mi smakuja. Nic wiecej nic mniej. Nie mam nic wspolnego z ta firma. Juz tego nie mozna? Na pewno w tym kraju to mozna narzekac - na to jest ogolne przyzwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynaryjny Co trzeci producent serków wiejskich oszukuje IP: *.satfilm.net.pl 07.10.09, 11:35 Bo bogacący się Polak ma taką naturę, z musi szybko się wzbogacić, przekrętem i najlepiej kosztem rodaka. Przytoczone przykłady z kontroli wskazują, że NIE należy kupować przetworów firm PRYWATNYCH !!!!!! Jeśli mleko czy jego pochodne to z OSM-ów bo tam jeszcze zachowują poczucie przyzwoitości. Podobna sytuacja jest z przetworami MIĘSA. Zauważcie, ze z rynku zniknęły tak popularne niegdyś - za komuny tzw. "tanie jadki" gdzie tanio sprzedawano mięso zwierząt pochodzące z uboju koniecznego ( z powodu wypadku czy nie zakaźnych chorób ) a także zniknęły zakłady utylizacyjne gdzie palono padłe zwierzęta. Dziś wszystko idzie do przerobu na kiełbasy, pasztety itp. przetwory. S m a c z n e g o ! Odpowiedz Link Zgłoś