Dodaj do ulubionych

dobrego kuriera pilnie szukam

IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.10, 11:57
Chciałem was zapytać jakie znacie solidne i stosunkowo tanie (jeśli
można to połączyć?) firmy kurierskie? Niedawno zmieniłem pracę i
teraz do moich obowiązków będzie należało między innymi wysyłanie
listów, paczek i przesyłek. Wcześniej czytałem już sporo opinii na
necie ale wiele jest negatywnych i sprzecznych, dlatego liczę na
was, że polecicie mi dobrą, rzetelną i solidną firmę kurierską.
Zależy mi na tym, żeby firma obsługiwała głównie Polskę za granicę
raczej nie będę wysyłać. Jeśli znacie takie firmy piszcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr_k Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: 130.36.95.* 12.08.10, 07:49
      Witam,

prowadzę firmę www.NajlepszeKarmy.pl i często korzystam z usług kuriera. Do tej pory korzystałem z firmy DHL za pośrednictwem serwisu wysylajnajtaniej.pl, ale będę zmieniał ponieważ błędy trafiają im się za często. Niestety nawet nigdy nie usłyszałem za nie słowa przepraszam.
      Niedawno znalazłem nowy serwis sendbyus.pl, wysyłają paczki poprzez firmę DPD, mają najtańszą ofertę w tej chwili. Koszt wysłania paczki do 30kg to 16,63 zł. Zobaczymy jak będzie się układała współpraca.

Pozdrawiam
      pk
      • Gość: gość Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.net.kth.pl 19.10.10, 17:28
        Jeśli wysyłasz za granicę (lub zza granicy do Polski), to szczerze polecam Eurospedycję ( www.eurospedycja.com ). Jeden z najlepszych w Europie (działają chyba na trasach: Irlandia - Polska - Wielka Brytania - Włochy - Dania - Holandia; nie wiem jak w reszcie krajów). Przesyłki są tanie jak barszcz, dostarczają je bardzo szybko i bez najmniejszych problemów. Do tego nie trzeba nigdzie chodzić, odbierają od drzwi ;) www.eurospedycja.com
    • lukasz-bie Re: dobrego kuriera pilnie szukam 12.08.10, 16:26
      Korzystam z serwisu kurierem.pl tam mi pokazuję prawie wszystkie
      dostępne firmy kurierskie i pośredników, zawsze można coś wybrać.
    • Gość: Cebula Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 23:41
      Witam.
      Kiedyś pracując w firmie architektonicznej musiałem pilnie wysłać materiały na konkurs. Był wieczór (bo się z projektem spóźniliśmy) a do 12:00 następnego dnia można było składać prace w Warszawie. Ciężko wieczorem jest z kurierem, PKP i konduktor odpada, nikt nie miał siły na jazdę do stolicy. Na szczęście kumpel mi podesłał maila do pogotowia kurierskiego. Gość zabrał wieczorem materiały i pojechał na rano do Wawy. Dał nawet dobrą stawkę za kilometr. Jak by ktoś chciał skorzystać: kurier24.biuro@gmail.com
      • Gość: pakersi Zielona Gó Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.14, 12:13
        Polecam punkty kurierskie Pakersi. Współpracujemy z DHL-em OPEK-iem I K-eX-em. Zadzwoń lub napisz zielonagora@pakersi.pl 730 799 750. Rabaty uzależnione od ilości wysyłanych paczek i długości współpracy. ZAPRASZAM
      • Gość: roman1234 Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.lukman.pl 16.07.15, 11:07
        korzystam z epaki i jestem zadowolony wszystko na czas. mam własnego opiekuna który za mnie załatwia różne rzeczy. nie muszę dzwonić po infoliniach tylko dzwonie do niego i już..
        • Gość: roman1234 Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.lukman.pl 16.07.15, 11:09
          polecam jakub.cabaj@epaka.pl mój opiekun w epace. solidny gość
    • foreest Re: dobrego kuriera pilnie szukam 04.02.11, 14:11
      jeśli chodzi o pzresyłki kurierskie, także zagraniczne to na pewno AIN Kurier, DHL też jest niezły ale droższy. AIN jest naprawdę tani, no i dotąd nie zawodny ;)
      • brygida284 Re: dobrego kuriera pilnie szukam 19.07.11, 09:58
        Trzeba przyznać, że ten broker kurierski to super sprawa. Generalnie sama idea funkcjonowania takiej firmy jest dla nas - klientów bardzo dogodnym rozwiązaniem, dzięki któremu możemy zyskać poprzez tańsze wysyłanie paczek. Popieram takie inicjatywy.
    • katarzyna69172 Re: dobrego kuriera pilnie szukam 04.02.11, 20:47
      witam,
      proponuje żebyś wszedł sobie na strone www.logistyka365.pl/
    • Gość: office_21 Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.cku.zgora.pl 08.02.11, 12:51
      witam w miłym gronie poszukiwaczy.... mamy podobny problem...... dajcie kilka firm ... nie chcę uprawiać kryptoreklamy.... ma doświadczenia z m.in. TNT.... czas na zmiany
    • Gość: gość forum Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.cku.zgora.pl 28.03.11, 11:51
      moim zdaniem są 2-3 firmy godne zaufania - moja subiektywan ocena. Ja już 6 m-cy wysyłam za pomocą DPd = jesteśmy zadowoleni - jeszcze dodatkowy bonus zbierasz punkty i wymienia się na nagordy
    • Gość: Piotr117711 Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.play-internet.pl 19.09.11, 10:25
      Ja osobiście od dłuższego czasu zrezygnowałem z bezpośrednich "kontaktów" z kurierami (nie opłaca mi się podpisywać umowy bezpośredniej, bo nie mam gwarancji miesięcznego ustalenia wysyłanych paczek, raz jest więcej, raz mniej, a umowy-przeglądałem kilka z wiodącymi firmami na rynku, mają tak zrobione, że nie ważne, że w jednym miesiącu przekroczysz limit o x szt, wystarczy że w następnym będzie Ci brakowała przysłowiowa sztuka i lecisz z rabatami, co może skutkować tym, że finalnie musisz dopłacić do przesyłki).Tak jak wspomniałem dosyć długo szukałem na rynku najlepszego dla mnie rozwiązania. Analizowałem wiele firm pośredniczących. Między innymi znalazłem firmę (nie podam nawet Ci jej nazwy, bo przeanalizowałem ofertę i stwierdziłem, że jest ona tak zredagowana, że szukają naiwnych, którzy patrzą na podstawową cenę i dają się złapać w pułapkę), która na banerze się ogłaszała, że najtańsze przesyłki krajowe, bodaj za 15.99zł Problem w tym, że to była cena netto bez opłaty paliwowej, którą ustawili sobie na poziomie prawie kosmicznym 10% (dla porównania średnio te "droższe" firmy mają to ustalone na poziomie 2-4%). Dodatkowo pobranie 20zł i czas oczekiwania na zwrot gotówki 30 dni r o b o c z y c h !!!! Ja akurat wysyłam większość paczek za pobraniem to mnie to interesowała, jak podliczyłem wszystko, czyli koszty podstawowe, VAT, opłatę paliwową, a dodatkowo mocno rozbudowaną tzw. strefę B, gdzie opłata podstawowa wzrastała o ponad 50% to mi wyszło że jest to jedna z droższych firm na rynku i praktycznie koszt jaki proponuje prawie niczym nie ustępuje kosztowi zamówienia kuriera bezpośrednio w firmie kurierskiej. Więc zanim podejmiesz decyzję na zasadzie najtaniej, to sprawdź to o czym pisałem bo z najtaniej finalnie może zrobić się najdrożej.... Nie mniej znalazłem firmę, która ma najlepsze warunki w stosunku do moich wymagań (nie piszę że tak musi być również w Twoim przypadku, choć warto abyś ich sprawdził-wystarczy przeanalizować koszt wysyłki na kalkulatorze, dostępnym na ich stronie. (chyba jest to zatytułowane wycena przesyłki kurierskiej). Bardzo dużymi atutami w przypadku tej firmy kurierskiej . są dwie sprawy. Raz, że w przypadku zamówienia kuriera on line i dokonania również w ten sposób płatności (poprzez Dotpay) do godziny 12.00 kurier odbiera paczkę w tym samym dniu (jak zamówisz później to realizacja jest następnego dnia) Dodatkowo oczekiwanie na zwrot gotówki wynikającej z pobrania to tylko 7 dni (można to skrócić do 3 dni lub nawet "odzyskać" gotówkę z tym samym dniu, ale są to dodatkowe koszty). Nie mniej dla mnie czas 7 dni jest zadowalający i wystarczający więc z innych opcji nie korzystałem. Następne atuty-ubezpieczenie do 500zł bez dodatkowej opłaty (tu też na szczęście nie musiałem z tego korzystać)-przykładowo inne firmy ubezpieczają w cenie np do 340zł, wyżej to dopłata 5 zł netto, nie ma czegoś takiego jak strefa A i B, jest to o tyle ważne, że jak opiszesz koszt wysyłki to nie musisz się przysłowiowo "modlić" aby klient był ze strefy A bo jak będzie z B to będziesz musiał dopłacić z własnej kieszeni. No i dla mnie podstawowa sprawa terminowość odbioru i dostawy. Nie zdarzyła się sytuacja, że kurier nie dojechał w dniu na który był zamówiony, jak również, że po 24 godzinach paczka sobie jeszcze gdzieś leżała a nie była u klienta (oczywiście pomijam sytuację, że kurier nie zastał klienta-bo to osobna sprawa)
      • Gość: Mordek975 Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.12, 17:36
        Ja od kliku lat wysyłam paczki za pośrednictwem firmy wysylamtaniej.pl i nie narzekam. Mają atrakcyjny cennik, a paczki dochodzą błyskawicznie, a więc polecam.
      • Gość: ambu Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.as13285.net 05.09.14, 13:58
        Zamówiłam transport kilku palet EURO na www.e-palety.com i otrzymałem korzystną cenę 115 zł netto za wysyłkę na terenie całego kraju. Polecam do współpracy, bo to najlepsza oferta kurierska!
    • Gość: pakka.pl Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 15:33
      Jeśli pracujesz w firmie w której Twoja praca wiąże się z wysyłaniem przesyłek, to polecam zapoznanie się z nową platformą kurierską www.pakka.pl Korzystanie z tej platformy ma kilka zdecydowanych plusów, ponieważ serwis został wyposażony w wiele przydatnych funkcji, m.in: możliwość składania zamówień zarówno w dniu podjęcia przesyłki jak i z wyprzedzeniem, szablony zdefiniowanych paczek, tworzenie zleceń seryjnych, dostęp do statystyk na temat wysłanych przesyłek. A dla sklepów internetowych jest jeszcze kilka innych dostępnych opcji.
    • monisia_3030 Re: dobrego kuriera pilnie szukam 12.07.12, 23:53
      Ja akurat korzystam z brokerów. Najczęściej korzystam z wysylamtaniej PL. To ciekawe ale ich ceny są dużo niższe niż bezpośrednio u kurierów. Ponadto przesyłki docierają w krótkim czasie i zniżki też są zachęcające
      • monisia_30 Re: dobrego kuriera pilnie szukam 19.08.12, 22:36
        Ja mam dobre doświadczenia z wysylam taniej. Godny polecenia broker. Mają super promocje zwłaszcza na wysyłki zagraniczne do Anglii czy Niemiec. Od dłuższego czasu z nich korzystam i jestem bardzo zadowolona bo wszystko dochodzi szybo, tanio i w całości
    • Gość: Magda Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 23:17
      Zainteresowanych Ofertą na przesyłki kurierskie proszę o mail na magdusiadzendr@wp.pl
      Sama współpracuję z jednym z brokerów, mam bardzo dobrą stawkę, mogę polecić.
    • Gość: adek Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.189.218.66.skyware.pl 31.08.12, 18:00
      Polecam Ci Kuriera Jerzego ,wysyłki w Polsce oraz do wszystkich krajów ,ceny kilka razy niższe .
      forum biznesowe
      • Gość: Gefasr Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 12:07
        Ja ogólnie polecam kuriera wysylamtaniej.pl sam korzystam z jego usług w ramach wysyłek za granicę i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony.
    • Gość: pawjanusz Re: dobrego kuriera pilnie szukam IP: 89.70.107.* 10.09.12, 22:58
      Ja tam korzystam z kuriera pakersi.pl

Korzystałem wcześniej z grupy przewozowej, sendita i innych brokerów, ale ciągle denerwował mnie utrudniony kontakt. W Pakersach uzyskują odpowiedź na mejla w ciągu 5 minut, a pod telefonem też zawsze ktoś siedzi. polecam
    • Gość: luska solidny kurier IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.14, 12:16
      Polecem Pakersi.pl
      • Gość: Gość Re: solidny kurier IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.16, 17:30
        Pakersi punkt poznański.Chciałabym podzielić się z potencjalnymi klientami tej firmy niemiłym doświadczeniem „współpracy”. Zamówiłam u tej firmy przewozowej usługę dostarczenia do innego miasta przesyłki o dużym gabarycie, umieszczonej na palecie . Zostały uzgodnione szczegóły. O wyznaczonym czasie firma nie przyjechała, nie odbierała telefonów. Dopiero jak zadzwoniłam z innego numeru odebrał pracownik firmy, zapewniając, że „już zaraz będą”. Ale nie przyjechali , a za jakiś czas otrzymałam wiadomość od firmy, że nie dojadą bez podania przyczyny i wyjaśnień. W wyniku tego zapakowana przesyłka została pod otwartym niebem narażona na zniszczenie przez deszcz i wiatr, dopóki nie umówiłam się z inną firmą.
    • bluejeans456 Re: dobrego kuriera pilnie szukam 06.09.14, 12:00
      Kiedy pracowałam w firmie, która realizowała dużo wysyłek, korzystaliśmy z serwisu epaka. Mają dobre ceny, a jeśli wysyłasz więcej niż bodajże 5 paczek w miesiącu, to przygotują dla Ciebie indywidualną ofertę. Kurier przyjeżdża do firmy i zabiera paczkę o dogodnej porze, więc nie ma też problemu z dostarczaniem jej do firmy kurierskiej.
      • bbe.ataa Re: dobrego kuriera pilnie szukam 08.09.14, 19:45
        dobrego kuriera można znaleźć na FastPost.pl jest to strona gdzie znajduje się 4 przewoźników, zaufanych. Można wybrać sobie najtańszą, bądź odpowiedniego kuriera. Ja często z nimi wysyłałam i nigdy jeszcze mnie nie zawiedli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka