Dodaj do ulubionych

Drugie potwierdzenie?

21.09.10, 15:19
Czy ktoś dostał tak jak ja drugie potwierdzenie?
Po wysłaniu 14 września biznesplanu po kilku godzinach otrzymałam potwierdzenie, iż moje zgłoszenie w konkursie wpłynęło.

Dziś dostałam e-mail z imieniem i nazwiskiem konkretnego pracownika raiffeisen banku, iż mój e-mail został przez niego odebrany?

Ktoś też tak ma?
Obserwuj wątek
    • kaaala Re: Drugie potwierdzenie? 21.09.10, 15:54
      ja nie, tylko jedno potwierdzenie dostałam
      • sq9dde Re: Drugie potwierdzenie? 24.09.10, 14:32
        Wyslalem BP 14.09 o godz 22.12 .Odpowiedz dostalem o 22.17 . Po co bylo zwlekac do ostatniej chwili ? Teraz ciesza sioe ci ,cowyslali wczesniej i tego problemu nie maja ...
    • janiolka Re: Drugie potwierdzenie? 21.09.10, 16:06
      tak, jak tak mam i właśnie chciałam spytać, czy ktoś wie o co chodzi?
      • adek3city Re: Drugie potwierdzenie? 22.09.10, 18:56
        ja nie dostałem drugiego maila. i co teraz?
    • mobiteka Re: Drugie potwierdzenie? 23.09.10, 12:32
      Też tak mam.
      BP wysłałem 14.09 wieczorem. Potwierdzenie z systemu (pomysłnafirme@) dostałem 15 nad ranem.
      A 21.09 po południu dostałem maila z imieniem i nazwiskiem pracownika RF, że mail został odebrany. Później tego samego dnia dostałem znowy maila z systemu (pomysłnafirme@)
      że 15.09 minął termin nadsyłania BP na konkurs.
      Jak to rozumieć ?
      • alejandrozz Re: Drugie potwierdzenie? 23.09.10, 14:58
        ale jak to -przeciez expert banku powiedzial ze bp mozna bylo wysylac do 15 wrzesnia do 23.59. czy ktos moglby wreszcie powiedziec czy prace wyslane 15 beda w ogole brane pod uwage? dlaczego poza tym jedni dostaja potwierdzenia, inni nie, a jeszcze inni dostaja rozne potwierdzenia od roznych osob...
        • fredaster Re: Drugie potwierdzenie? 23.09.10, 22:01
          Cytat z regulaminu: "3. w dniach 15.06 - 15.09.2010 r. wyśle opis swojego pomysłu na firmę w postaci biznesplanu skonstruowanego według wzoru przedstawionego w pkt 6.2. niniejszego Regulaminu. Datą zgłoszenia do konkursu jest data wpłynięcia biznesplanu do Banku."

A więc jeśli ktoś wysłał biznesplan na styku... może się obawiać... Bo decyduje data "wpłynięcia" maila do systemu banku... Serwery banku obsługują również wszelaką pocztę wewnętrzną, również z zagranicy. Można sobie wyobrazić obciążenie - sam pracuje w korporacji międzynarodowej i wiem ile czasami czeka się na dojście maila z niewielkim nawet załącznikiem ;/ Teraz pozostaje jedynie pytanie w jakim momencie serwer wysyła auto-
          odpowiedź - czy z opóźnieniem, czy w momencie faktycznego "przetworzenia". Jeśli to drugie to zapewne sporo osób będzie w kropce... bo ich biznesplany zgodnie z regulaminem nie będą mogły brać udziału w konkursie. Jeśli ktoś otrzymał potwierdzenie przed godziną "0" zapewne nie ma się czego obawiać. A dwa dodatkowe maila zapewne nie wiele oznaczają... widocznie z jakichś względów były przesyłane do konkretnego pracownika - po co szukać od razu minusy, a nóż biznesplan został wstępnie wysoko oceniony che che.
          • alejandrozz Re: Drugie potwierdzenie? 23.09.10, 23:11
            jest w tym sporo racji. ja np wyslalem o 23.52 bo przy ostatecznym zapisie do pdf zrobil sie z mojego dokumentu zart - glownie ze wzgledu na tabelki - i musialem cos z tym zrobic, i ostatecznie dokument wyslalem kilka minut przez deadlinem. nei wiem mam nadzieje ze jednak rf ma dobre i szybkie serwery ktore szybko przepchnely moj bp na swoje konto.

zycze wszystkim powodzenia, bo jednak byloby slabo gdybysmy mieli odpasc z tak glupiego powodu

pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka