Gość: Konrad IP: 192.100.112.* 30.11.10, 14:10 A gdzie mBank? Wedlug mnie to u nich jest najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MMike Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.impan.gov.pl 30.11.10, 14:34 bezsensowne założenia - jaki mikroprzedsiębiorca wypłaca 10x po 100zł z konta firmowego? Zazwyczaj przelewa na konto prywatne i stamtąd dysponuje gotówką (na firmowym zsitawia ew. kwoty na zus i US, a i to nie zawsze) Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Ranking kont dla jednoosobowych firm 30.11.10, 18:30 MBank ma na prawdę fajne konto dla firm. Ani razu mnie nie zawiedli a raz bardzo miło zaskoczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fila Re: Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.10, 21:56 Rzeczywiście założenia bezsensowne i wyliczenia nic nie mające się do realiów. Ja mam konto w Inteligo od wielu lat a od maja gdy zmienili taryfy płacę 0 zł. Mam tam podkonto prywatne (tak mi poradzili w banku) na które przelewam pieniądze z firmowego i wypłacam gotówkę w bankomatach BP PKO i WBK bez prowizji, tak samo przelewy. Z firmowego przelewam tylko do ZUS (3 a nie 2 przelewy jak pisze autor) i US - bez prowizji, a karty uzywam tylko do płatności bezgotówkowych. Konto oszczednościowe i lokaty mam na prywatnym. Poza tym przelew z konta firmowego kosztuje 1 zł a nie 10 zł. Po co wiec takie bzdurne artykuły i błędne rankingi? Widać jednak, że Gazeta juz tak nisko upadłą, że płaci za takie bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski Re: Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: 195.69.83.* 01.12.10, 19:49 jakie 3 przelewy do ZUS ??? microprzedsiebiorca robi 2 - skladka zdrowotna i społeczna !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 18:51 a po co komu konto firmowe dla jednoosobowej firmy jak moze miec zwykly rachunek bankowy? autor nie szczegolnie sie widac wyslil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski Re: Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: 195.69.83.* 01.12.10, 19:50 a moze dlatego ze prawo wymaga ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBAGroup Re: Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: 212.182.38.* 30.11.10, 19:04 Bardzo nie rzetelny ranking. Dane są mocno nie aktualne. Spójrzcie na tabelkę jest ona datowana na 22.10.2010. Założyłem firmę w piątek i chyba zdecyduje się na HSBC. Przelewy są po 1zł przez cały okres a nie przez miesiąc oraz miesięczne konto kosztuje 0 zł. Wypłata z bankomatu również za free. Jak dla mnie to jest najlepsze konto. Jeśli widzicie jakieś minusy dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.nat.tvk.wroc.pl 30.11.10, 19:32 Niestety autor rankingu nie zwrocil uwagi, ze gdyby nie kryterium "10 wyplat z bankomatu po 100 zl", to najatrakcyjniejsza bylaby oferta banku Meritum! Bo wyplata ze wszystkich bankomatow jest darmowa, pod warunkiem ze wyciagamy kwote od 200 zl wzwyz. A tak wychodzi nam absurdalna oplata 50 zl miesiecznie za konto biznesowe w Meritum :D W tej chwili jesli chodzi o wszelkie prowizje to tamtejsze konto firmowe jest w rzeczywistosci najtansze - bo prowizji za wyplate z bankomatu mozna w prosty sposob uniknac, j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
mabo80 Ranking kont dla jednoosobowych firm 30.11.10, 20:02 Potwierdzam -bardzo nierzetelny artykuł.Alliorbank dla konta zarabiającego, nie przewiduje zadnych darmowych bankomatów, a za kazda wypłate w bankomatach cash4you lub euronet pobiera opłatę -1zł.Publikowanie tego artykułu jest całkowicie bezsenowne-ilość błędów w zestawieniach sprawia ze jest on całkowicie nieprzydatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rober A czy ja zakładając działalność i nie będąc ... IP: *.star.net.pl 30.11.10, 20:27 ... Vatowcem muszę zakładać konto - byłem w skarbówce i tam facet powiedział, że raczej nie muszę - ktoś z Was może się orientuje jak to wygląda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: A czy ja zakładając działalność i nie będąc . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 21:55 Jest obowiązek dokonywania płatnośći do US i ZUS z konta - z dowolnego konta. Tak jest w ustawie o swobodzie gospodarczej. Nikt nie ma obowiązku posiadania konta firmowego. To naciągactwo banków. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: A czy ja zakładając działalność i nie będąc . 01.12.10, 08:12 Zwrot VAT przy rozliczeniach z Urzędem Skarbowym możesz dostać tylko na konto, to czy musisz mieć konto by podatek płacić przelewem, zależy od formy opodatkowania. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jednoosobowa firma Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.mpi.int.pl / 10.0.9.* 30.11.10, 20:54 Świetny artykuł! Autor zapomniał dodać raz że kilka banków dwa że konto firmowe konieczne jest do założenia jeśli mamy wpływ na rachunek w postaci jednej wpłaty równy lub większy niż równowartość 15tys euro. Zapominał też dodać ze US najpierw blokuje konto firmowe a potem prywatne i to jest istotną zaletą dodatkowego konta "firmowego" poza oczywiście gotowcem do wysyłania opłat za ZUS i US bo nikt nas nie zmusi by kasę za wykonaną robotę przelewał na inne konto lub dawał nam do rączki. Mam konto w ing. Płace 3pln miesięcznie za kartę której nie używam. Z konta wykonuję 3 darmowe przelewy przez net - księgowa, ZUS (bo tak wygodniej - gotowy wzór przelewu), doładowanie komórki (bo nie trzeba nic pisać a kasa jest zaraz na komórce) i przelew na te operacje z darmowego konta osobistego w innym banku. Nieświadomi młodzi przedsiębiorcy byli zawsze stadem jeleni do golenia przez banki. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 01.12.10, 00:27 ty za to jestes jelonkiem ktory uparl sie na prowadzenie firmy w biurokratycznej polszy taki z ciebie byznesmen ze nawet na abonament na komorke cie nie stac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yan51 Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 21:27 Przelew internetowy z konta mBiznes to 1 zł a nie 10 zł jak w tabeli. Zatem jak to zesumujemy to wyjdzie nam najtaniej! Nie pracuję w żadnym Banku. Jestem jednoosobowym przedsiębiorcą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 21:28 Ta przykładowa osoba zakładająca konto w Raiffeisenie musiałaby jeszcze dopłacić 18zł miesięcznie za pakiet srebrny chyba, że już od początku utrzymywałaby średnie saldo 40.000 zł. O tym nikt nie wspomina a doliczając taką kwotę - oferta robi się mało ciekawa. Takie artykuły i porównania powinny być robione poprzez analizę tabel opłat a nie poprzez wysyłanie zapytań do banków. A ci którzy mają własną działalność wiedzą i uważają na to aby ich nie okraść (wystarczy że ZUS to robi), więc takie rankingi (sponsorowane) nie nadadzą się nawet psu na budę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.238.67.189.ip.abpl.pl 30.11.10, 21:34 Dziwny ranking, ja nie płacę ani złotówki za konto firmowe DIRECT w ING. Za przelewy ZUS i US 0 zł , kartę dezaktywowałem i tez nic nie płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomkubia Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 22:10 po co jednoosobowej firmie konto firmowe,wystarczy konto osobiste ,można znależc naprawdę darmowe konta ,wystarczy tylko wpłacać na nie określone środki,sam mam konto firmowe ale tylko dlatego że dostałem bez pytania 10 tys na start,gdyby nie to to zostałbym tylko przy osobistym ,bo i tak wszystko przelewam z tego konra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalzyta Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.toya.net.pl 30.11.10, 22:19 W HSBC całkiem inne stawki - po 4 m-cach 1 zł za przelew krajowy - a artykula jakieś niesprawdzone informacje są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiebiorca BZUDRA! mBank ma przelewy za 1 zł a nie za 10zł !! IP: 89.78.19.* 30.11.10, 23:57 n/t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient VW Bank Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: 46.113.223.* 01.12.10, 08:10 A gdzie VWBank. U nich to wszystko jest za darmo. Wpłata utargu 0%! Przelewy=0zł!! Bez łask. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiramisu Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.54.18.31.static.telsat.wroc.pl 02.12.10, 00:00 ja tam w getin konto z kredytem na start brałem i póki co nie mam na co narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Ranking kont dla jednoosobowych firm IP: *.pres.cable.virginmedia.com 03.12.10, 09:33 Przelewy z anglii do polski www.przelewy24.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś