Dodaj do ulubionych

Ryzykowna dotacja na e-biznes

25.05.11, 00:30
Czy kilka zdań o dotacjach nie może powstać w redakcji portalu?
Trzeba korzystać z okazji do promowania firmy pana Czarneckiego,
nie pisząc jeszcze, że to reklama? :(
Obserwuj wątek
    • Gość: kiwus Ryzykowna dotacja na e-biznes IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 10:14
      A niech Pan Czarnecki pisze, jeśli tylko mądrze. Te dotacje z 8.1 to totalna porażka. Wyłącznie dla osób, które mają sporo pieniędzy. W razie niewypału będzie trzeba zwrócić wszystko.
      • gadum4 Re: Ryzykowna dotacja na e-biznes 26.05.11, 12:19
        Cała dobrodziejstwo dotacji na e-biznes to tylko pozory. Założeniem jest wspieranie działań firmy o charakterze innowacyjnym. O taki raz, że trudno, dwa że potem firma staje się celem ataków odnośnie tego, że Parp na lewo i prawo rozdaje kasę. How come?
        • krzysztofwro Re: Ryzykowna dotacja na e-biznes 01.06.11, 13:58
          Moim zdaniem zdecydowanie lepiej postawić firmę z własnych środków. Z unijnymi pieniążkami jest tak, że trzeba się tłumaczyć z każdego głupiego grosza. Coś się powinie, coś się nie będzie zgadzać i wszystkie pieniądze będzie trzeba oddać. Z nawiązką. Lepiej zrobić wszystko własnymi siłami, satysfakcja znacznie większa.
        • guuglarz Re: Ryzykowna dotacja na e-biznes 03.09.15, 10:58
          W ubiegłym roku starałem się o dotację na założenie firmy (branża budowlana) i mogę powiedzieć, że jeśli nie macie wykształcenia ekonomicznego, to z napisaniem biznesplanu nie dacie sobie rady - sam wniosek o dotację tez jest dość skomplikowany. Jako, że nie mogłem sobie z tym poradzić, zleciłem pozyskanie dotacji innej firmie ( www.dotacje-exportgroup.pl ) - dotację otrzymałem, ale kosztowało mnie to nie co pieniędzy. Po otrzymaniu dotacji przygotujcie się też na kontrole - UE nie rozdaje pieniędzy na prawo i lewo i dokładnie kontroluje na co są wydawane i jak.
      • alexon19 Re: Ryzykowna dotacja na e-biznes 27.05.11, 09:36
        coraz trudniej zrobić coś przy pomocy dotacji coraz więcej warunków ale mimo to warto powalczyć i zaryzykować a nóż się uda !
    • Gość: zegarynka Re: Ryzykowna dotacja na e-biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 22:51
      Teraz reklama jest wszędzie...
      • gadum4 Re: Ryzykowna dotacja na e-biznes 31.05.11, 12:48
        Sam lead budzi wątpliwości. Sam biznesplan nie wystarcza, nawet najlepszy może nie przejść selekcji. Jakby na to bardziej obiektywnie spojrzeć, to tak naprawdę warto mimo wszystko próbować. Być czy nie być aniołem biznesu to nie tylko kwestia trafnej odpowiedzi, także jej uzasadnienia.
    • Gość: everfallingdarknes Re: Ryzykowna dotacja na e-biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 16:32
      Reklama czai sie wszedzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka