Dodaj do ulubionych

CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.11, 13:53
CRM naprawdę ułatwia prace (jestem handlowcem). Nie wyobrażam sobie zapisywania wszystkich kontaktów z klientem w excelu lub o zgrozo w notesie!

Dobrze że sa takie artykuły bo może więcej przedsiębiorców postanowi zainwestować w CRM i ich pracownicy nie będą mieli utrudnionej tej gehenny jaka i tak są kontakty z klientami
Obserwuj wątek
    • Gość: raben CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą IP: *.centertel.pl 23.08.11, 08:23
      CRM tak ale na pewno nie od more7, do momentu sprzedazy produktu współpraca idzie jak po maśle, gorzej jak coś się zacznie psuć, rotacja pracowników jest tak duża, ze potem nikt nie jest w stanie namierzyć problemu, że o kompetencji szefostwa nie wspomnę. Żeby po rozpoczęciu pracy po 15 minutach trzeba dzwonić na help desk bo znowu coś się wykrzaczyło.
      Pracuje na tym bo MUSZĘ.
      • Gość: x no no - sprobuj Oracla - czyli PeopleSoft lub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 23:45
        Siebel - nie do wdrozenia - w Polsce slynne problemy TP z blekitna linia wynikaly wlasnie z klopotow z PeopleSoftem a teraz z Sieblem walczy N TV i pewnie jeszcze kilka innych firm.
        • Gość: bajek Re: no no - sprobuj Oracla - czyli PeopleSoft lub IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 20:22
          moze niektorym firmom to nawet najlepszy system crm by nie pomogl.
          ale u mnie w eniro coraz mocniej crm wchodzi w system funkcjonowania firmy. na poczatu troche bylo klopotow z przestawieniem sie z papierowych wersji umow i notowania wszystkiego na kartkach, na kompa.
          ale teraz to tak usprawnilo prace, ze glowa mala. a z punktu widzenia takiego pracownika jak ja co pracuje - rok, to taki crm sprawil, ze w ciagu tygodnia jestem w stanie podpisac 2-3 kontrakty wiecej niz wczesniej. wiec jak sie to przelozy na korzysci dla firmy - to sa widoczne od razu.
          • Gość: Fredrick Re: no no - sprobuj Oracla - czyli PeopleSoft lub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 08:56
            A czy znacie jakieś inne systemy cmr? Chciałbym zebrać jak najwięcej opinii na temat różnych ofert.
            • Gość: Kalina Re: no no - sprobuj Oracla - czyli PeopleSoft lub IP: *.ip.netia.com.pl 06.09.11, 09:44
              U mnie działa CRM7, wspomniany w artykule. Wiadomo, że nie od razu wszystko było ok, potrzebne były szkolenia i przestawienie się na inny sposób zarządzania firmą ale efekty ostatecznie spełniły moje oczekiwania. Dlatego nie chce mi się wierzyć w komentarze, że ten i ten CRM jest beznadziejny, nie do użytku. Przecież taki produkt w ogóle nie istniałby na rynku, gdyby był czymś kosztownym i jednocześnie nieprzydatnym...Z własnego doświadczenia wiem, że często niestety problemy z systemami CRM wynikają ze złej obsługi samych użytkowników, którzy albo mają za mało cierpliwości do nauki albo ze zbyt małej ilości szkoleń. A szkoda, bo to świetne narzędzie do poprawy jakości pracy w firmie...Polecam, polecam. A tak a propos-ciekawy artykuł:)
              • fredrick89 Re: no no - sprobuj Oracla - czyli PeopleSoft lub 06.09.11, 12:11
                Znajdzie się coś jeszcze? czy CRM7 całkowicie zdominował temat? :p
                • sivacek Re: no no - sprobuj Oracla - czyli PeopleSoft lub 19.09.11, 11:51
                  Znajdzie, znajdzie. Rynek jest spory i można spotkać się z ciekawym oprogramowaniem. Ja ostatnio zacząłem używać Zoho.
                  Są trzy wersje: 3-osobowa darmowa, do 15 osób- z abonamentem i wersja powyżej 15 osób- z abonamentem. Jest bardzo dużo funkcji, jeszcze się we wszystkich dobrze nie połapałem. Fajne jest to, że można liczyć na pomoc fachowców przy wprowadzeniu danych.
                  Wersja darmowa jest uszczuplona nieco w porównaniu z pozostałymi i nie można ustalać poziomów użytkowników, każdy jest administratorem. W kolejnych można pracownikom ustalić zakres działań.
                  Na szkoleniach miałem, że takie oprogramowanie bardzo ułatwia sprzedaż, zarządzanie zasobami w przedsiębiorstwie i ogólne ogarnięcie sytuacji:). Dzięki innowacjom jak crm-y można sobie nakreślić ścieżkę rozwoju przy zdecydowanie mniejszym wysiłku niż miałoby się to robić ręcznie.
                  • Gość: afik Re: no no - sprobuj Oracla - czyli PeopleSoft lub IP: *.centertel.pl 20.09.11, 11:10
                    A czy ta wersja darmowa to wersja trialowa, że można ją tylko używać przez pewien czas?
                    • sivacek Wersja darmowa nie jest trialowa 21.09.11, 10:46
                      Jeżeli chodzi o wersję darmową to jest ona do pełnego użytku, tylko lekko uszczuplona tak jak pisałem. Jeśli ktoś ma mała firmę, nie więcej jak 3 osoby to super rozwiązanie moim zdaniem, program szybko się daje opanować i nie jest jakiś wybitnie trudny jakby się wydawało.
                      • Gość: afik Re: Wersja darmowa nie jest trialowa IP: *.centertel.pl 26.09.11, 11:24
                        Dzięki za odpowiedź, rozumiem więc, że nie będę miał kilku funkcjonalności i możliwości ustawiania poziomów użytkowników, a jak z wprowadzaniem danych i ogólnie ogarnięciem tego wszystkiego, interfejs jest przyjazny?
                        • sivacek Re: Wersja darmowa nie jest trialowa 27.09.11, 12:30
                          Tak. Interfejs jest dość przyjazny dla użytkownika, oczywiście trzeba liczyć się z tym, że jeżeli ktoś nie miał z zoho, bądź innymi crm-ami nigdy do czynienia ten może mieć na początku trudności podczas użytkowania, jednak z czasem daje się ogarnąć. Przy pierwszym wprowadzaniu danych, bazy klientów do systemu crm można liczyć na pomoc specjalistów, mają taką usługę w swojej ofercie.
                          • Gość: afik Re: Wersja darmowa nie jest trialowa IP: *.centertel.pl 22.11.11, 12:03
                            Udało mi się ogarnąć trochę ten crm. Kilka rzeczy różniło się od tego czego się spodziewałem. Poza tym zgadza się, oprogramowanie całkiem fajne i użyteczne, pewnie na nim nie stracę :)
                      • Gość: quskar Re: Wersja darmowa nie jest trialowa IP: 213.17.159.* 15.04.12, 22:10
                        Ja właśnie ostatnio poszukiwałem takiego oprogramowania, które byłoby darmowe dla 3osobowej firmy. Założyłem taką z przyjaciółmi i musimy jakoś ogarnąć klientów. Fajnie, że udało mi się trafić w ten wątek, bo już traciłem nadzieję. Na początek trudno o wersje abonamentowe, tym bardziej, że jesteśmy firmą marketingową i dopiero zaczynamy zdobywać klientów... O zoho już kiedyś słyszałem, ale jak widać nie wszystkiego udało mi się dosłyszeć, bo nie wiedziałem o tej darmowej wersji.
                • cytrynkowa98 Re: no no - sprobuj Oracla - czyli PeopleSoft lub 24.11.14, 10:32
                  fredrick89 napisał:

> Znajdzie się coś jeszcze? czy CRM7 całkowicie zdominował temat? :p

Ja pracuję na CRM7 i przyznam się, że jestem zadowolona :) Może są lepsze, gorsze programy, ale dla mnie ten jest akurat najlepszy. Ogólnie poczytałam materiały edukacyjne na stronie ogólnie o tych systemach i stwierdziłam, że system dopasowany do firmy to podstawa - dlatego tez wybrałam to wdrożenie a nie inne. Polecam lekturę www.crm7.pl/crm/crm7-pomoc/artyku-y-edukacyjne/
                • milenanana Re: no no - sprobuj Oracla - czyli PeopleSoft lub 15.03.15, 20:03
                  Wydaje się że tak;/ szkoda bo jest mnóstwo innych fajnych i lepszych systemów.Np Limdesk na którym obecnie pracuje.Chyba jako jedyny ma aplikację do ściągnięcia na telefon-nie muszę siedzieć cały czas przed kompem by mieć podgląd do tego co robią pracownicy. Ma bezpłatną wersję do dwóch adresów więc jak ktoś nie potrzebuje więcej to nie musi płacić. Wcześniej pracowałam na Zoho i Freshdesk.Ten system bije oba na głowę bo przede wszystkim jest bardziej przejrzysty.Nie musiałam robić szkoleń z obsługi.Jak na razie najlepszy CRM na jakim pracowałam pl.limdesk.com/home
    • eula34 Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 07.09.11, 15:05
      Trzeba tylko pamiętać, że każdy projekt zarządzania firmą jest dobry do czasu, gdy nie przekracza pewnych granic. O co zresztą łatwo jest niestety. Jeśli firma nie jest dużo to lepiej pomyśleć o uproszczonej wersji w postaci programu do przydzielania określonych zadań.
    • Gość: FEN Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 20:25
      Mi jakoś ten CRM nie podchodzi. Przy odpowiednich, jak to można nazwać kwerendach w Excelu sprawuje sięon bez zarzutów. Jest przynajmniej kompatybilny i szybki. Mój również czytelny. Przy wielu klientach na prawdę, jeszcze się nie zgubiłem, a on mnie nie zawiódł :)
      ------------------
      Drukarnia internetowa
      • fredrick89 Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 08.09.11, 09:55
        a może znacie jakieś firmy oferujące wersje testowe swoich produktów?
      • Gość: Tomek Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą IP: *.ip.netia.com.pl 08.09.11, 10:54
        Jasne że Excel umożliwia prostą archiwizację danych ale to nie jest główny cel CRMów. One są przydatne gdy chcesz oprócz przechowywania danych, także analizować je pod kątem sezonowości czy opłacalności kontaktów i operacji handlowych. I z całym szacunkiem dla poczciwego Excela ale tego on raczej nie da rady już zrobić:) Rozwinięte CRMy pomagają przede wszystkim automatyzować działania, np. robić zbiorowe akcje marketingowe lub tworzyć oferty czy zbudować diagram postępowania dla pracowników albo połączyć dane tak, żeby zbudować spójny raport. Ogólnie w CRMie masz opcje, którymi dysponują poszczególne już istniejące programy ale różnica polega na tym, że zamiast mieć mnóstwo programów do pojedynczych czynności, w CRMie masz wszystko w jednym miejscu-oszczędność czasu, nerwów i pieniędzy.
        • eula34 Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 14.09.11, 12:46
          Niewątpliwie istotną opcją jest organizacja czasu pracy w systemie, co ogranicza zdecydowanie nadwyżkę lub braki w podziale obowiązków. Natomiast w zestawieniu z normalnym task labem standardowy CRM wypada słabiej jak dla mnie.
          • Gość: Fredzik Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 08:32
            Co kto lubi :) ja akurat jestem bardzo zadowolony z faktu wprowadzenia systemu CRM do firmy
    • Gość: bromba Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą IP: *.centertel.pl 06.12.11, 16:42
      Sporo firm, które zaczyna swoją działalność, również nie korzysta z dobrodziejstw systemów CRM - myślę, że rozwiązania te, w dalszym ciągu są zbyt mało rozpowszechnione, a wiedza na ich temat raczej znikoma. Gdyby można było znaleźć więcej takich miejsc jak ten blog sytuacja mogłaby ulec zmianie.
    • Gość: Użytkownik Re: wypróbuj ITCube'a IP: *.226.51.74.awist.pl 15.02.12, 13:03
      Wręcz niemożliwa, w ramach zakupionego pakietu, konfiguracja oprogramowania ITCube pod potrzeby klienta oraz niechęć do jakiegokolwiek dostosowania systemu przez producenta pod potrzeby użytkowanika. Firma ITCube stosuje metodę stosowaną w czasach głębokiego PRLu. Na początku jako "witamy Was-"są obietnice: wszystko się da,wszystko możemy...Jednak po podpisaniu kontraktu następuje całkowita zmiana frontu zgodnie ze sloganem"mamy Was"-Kliencie płać i płacz! Brak właściwej analizy przedwdrożeniowej, bardzo wysoka cena asysty, która jest niczym innym jak płatną gwarancją i to płatną abonamentowo. Wartośc asysty waha się od kilku do kilkunastu tysięcy złotych rocznie za jedynie gotowość pomocy technicznej. Jeżeli system zepsuje nie z winy użytkownika to helpdesk ITCube odmawia pomocy, jeśli nie jest wykupiona asysta. Na pytanie czy można ją nabyć od aktualnego miesiąca pada odpowiedź - NIE oraz wyliczana jest kwota, którą należy pokryć (wszystkie abonamenty od dnia zakupu systemu). To tak, jakby chcąc kupić MS Vistę należałoby wykupić wszystkie licencje począwszy od Windows95. W mojej opinii, jako użytkownika, taka postawa ITCube dyskwalifikuje produkt jako narzędzie CRM, a firmę przedstawia jako nierzetelną.
      • Gość: gość Re: wypróbuj ITCube'a IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.12, 15:10
        Ja też mogę polecić ITCuba. Pracuję na nim już ponad 4 lata. Cały czas jest rozwiajany i dochodzą nowe funkcje. Asysta za którą płace jest dla nas wartościowa, a jej koszt nie przekracza 20% wartości posiadanych licencji.
      • Gość: Piotr Stanek Re: wypróbuj ITCube'a IP: *.159.23.106.static.crowley.pl 11.05.12, 12:10
        Szkoda, że komentarz został napisany przez anonimowego użytkownika inaczej można byłoby się konkretniej odnieść do zarzutów. Niewątpliwie jest wiele nieprawdziwych informacji zawartych w tej wypowiedzi: Przykładowo:
        1) System ITCube jest zawsze konfigurowany na wdrożeniu pod wymagania Klienta chyba, że Klient nie wykupi wdrożenia czy analizy przedwdrożeniowej. Wygląda na to, iż przedstawiciel firmy który napisał ten komentarz nie wykupił analizy przedwdrożeniowej oraz szkoleń. Miał do tego prawo, ale nie powinien mieć o to do nikogo pretensji.
        2) ITCube Asysta obejmuje:
        - roczny, nielimitowany dostęp do telefonicznej oraz mailowej pomocy technicznej,
        - przedłużenie gwarancja na system na kolejny rok - w tym również na dostosowanie do zmieniających się przepisów prawa,
        - darmowy dostęp do aktualizacji systemu (rocznie dostępnych jest ok 4 aktualizacji).
        3) Usługę ITCube Asysta można nabyć w dowolnym momencie na kolejny rok.
        4) W przypadku gdy Klient kupuje Asystę nie za zasadach ciągłości to koszt tej Asysty zależy od wersji jaką Klient posiada. Wykupując Asystę Techniczną Klient nabywa prawo do zainstalowania wszystkich wersji, które zostały wydane przez okres kiedy nie miał wykupionego wsparcia technicznego. Oczywiście Klient nie pokrywa “wszystkich abonamentów od dnia zakupu systemu” – to jest całkowicie nieprawdziwe stwierdzenie.
        5) Cena Asysty Technicznej wykupionej na zasadzie ciągłości wynosi 20 % ceny posiadanej licencji. W najmniejszej konfiguracji (ITCube CRM na 3 użytkowników) koszt Asysty Technicznej wynosi 500 pln rocznie, czyli 41 pln miesięcznie. Tak więc nie jest prawdą, że koszt Asysty Technicznej wynosi od kilku tysięcy.
        5) Porównanie wykupienia Asysty na produkt ITCube CRM do zakupu programu MS Vista przy konieczności zakupienia wszystkich licencji windowsa jest całkowicie bezsensowne.
    • Gość: dieggo CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą IP: *.ip.netia.com.pl 19.02.13, 02:01
      Polecam system edokumenty, najwyższa półka jak na polskie warunki.
      Z tego co obserwuje maleńka firma z katowic rozrasta się niesamowicie szybko.
      wcześniej korzystałem z itcube i sharepointa.
      eDoki to naprawdę innowacyjne podejście, a ile możliwości rozbudowy!
      • Gość: budowlaniec Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.13, 20:35
        Słyszałem o tym systemie. Ma go znajomy w kancelarii podatkowej.
        Podobno nieźle ogarnia temat obiegu dokumentów, ma rozbudowane możliwości konfiguracyjne procedur obiegu dokumentów.
        eDokumenty nie posiadają jednak dobrego magazynu produktów, a to by mi się przydało do uporządkowania gospodarki narzędziami.
    • Gość: zenon CRM. Belisama4crm IP: *.aerostrada.com.pl 24.02.13, 20:32
      miał ktoś styczność z belisama4crm ? chciałem go wypróbować ale zanim to zrobię to chcę się dowiedzieć jakiś opinii. Chyba że jakiś inny dobry crm polecacie ? Ten słyszałem że jest prosty w obsłudze. Dzięki z góry.
      • Gość: Abc doc Re: CRM. Belisama4crm IP: *.aerostrada.com.pl 27.02.13, 23:45
        Uzywamy belisamy. Prosty i tani. Mamy go od ponad roku i spelnia swoje zadanie. Moge go z czystym sumieniem polecic. Zalezy oczywiscie jakie funkcje potrzebujesz bo kazdy crm inny i kazdy oferuje cos innego. Wg mnie ten sie swietnie nadaje do malych i srednich firm. Dodatkowo wazne ze zawsze jest do kogo zadzwonic po pomoc bo produkt polski. Pozdrawiam
    • Gość: vvvv praca inżynierska IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.13, 19:31
      Witam,
      jestem studentką Zarządzania i Inżynierii Produkcji, piszę pracę inżynierską właśnie na temat CRM i poszukuję firmy, z którą mogłabym współpracować. Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc w tym temacie. Proszę o kontakt na maila: studentka.zip90@gmail.com
    • Gość: e-cityvision.pl Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą IP: *.insite.pl 18.10.13, 12:44
      CRM to świetna sprawa. ;) W e-City Vision korzystamy z autorskiego programu i dzięki temu możemy sprawnie rozporządzać zadaniami, spotkaniami czy kontaktami z kontrahentami. Nie wyobrażamy sobie juz pracy bez tego. System powiadamia nas o nowych zadaniach, nadchodzących spotkaniach czy deadline'ach. Polecamy wszystkim,małym i dużym przedsiębiorcom, korzystanie z systemów CRM. ;)
    • smart_project RE: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 18.10.13, 14:59
      Myślę, że wartość CRM dla firmy jest niepodważalna. Co do użyteczności to jest kwestia dobrze zdefiniowanych wymagań. Jeśli dobrze opracujemy wymagania wszystkich użytkowników to na pewno znajdzie odpowiedni soft na rynku.
      Niektórzy proponują też system CRM, w którym można bardzo dużo funkcji pozmieniać – skonfigurować samemu. Możliwości jest dużo ale z doświadczenia wiem, że to jest kwestia metodycznego podejścia do wymagań i całego projektu jakim jest zakup i skuteczne wdrożenie systemu CRM.
      • Gość: Iza Re: RE: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania fir IP: *.aerostrada.com.pl 31.10.13, 19:20
        Od roku korzystam z belisama4crm jak na moje potrzeby jest wystarczający tym bardziej że jest darmowy ;-) Ostatnio zakupiłam płatny moduł marketingu do wysyłki maili, fajna sprawa, innych narazie nie potrzebuje bo moja firma jest jeszcże mała. Jak ktoś wyżej pisał wielkim plusem jest dobry kontakt z handlowcem firmy.
        • pegowianin Re: RE: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania fir 07.11.13, 20:51
          Witam,

chciałem przedstawić swój autorski CRM. W założeniu miał być to system dla biur kredytowych oraz ubezpieczeniowych, gdzie mamy kontakt z klientami, umawianiem spotkań itd. System można dowolnie przetestować pod adresem simplycrm.pl login: test, hasło: test. Jestem w stanie przygotowac również inne projekty w zależności od potrzeb danej firmy.
          • Gość: Paulina Re: RE: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania fir IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.07.15, 13:26
            odświeżę temat, znacie jakąś firmę z Wrocławia oferującą CRM'a dostosowanego do potrzeb klienta?. Nasza branża jest dość specyficzna i szukamy rozwiązania szytego na miarę dla nas.
            • Gość: dieggo Re: RE: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania fir IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.15, 13:52
              Ja wciąż polecam eDokumenty - tu masz link: www.edokumenty.eu/
              Niedawno wprowadzili zupełnie nowy standard, czyli budowanie rejestrów i swoich modułów przez użytkowników - super :)
              Kiedyś mieli gorsze wsparcie, tzn. nie szło się do nich dodzwonić, ale teraz widzę, że poprawili opiekę serwisową. Pewnie zauważyli, że klienci się wkurzali hehe
              Mają usługę w chmurze, my właśnie z takiej korzystamy.
              A propos lokalizacji, również jesteśmy z Wrocławia i korzystamy z systemu głównie jako CRM + obieg faktur kosztowych. Wdrożenie było szybkie i bezbolesne, nie potrzebowaliśmy przyjazdu konsultantów, mimo że są z Górnego Śląska.
              • Gość: dandelion Re: RE: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania fir IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.07.15, 00:06
                Dużo tego jest na rynku obecnie, zarówno darmowych CRM-ów, jak i płatnych. miniCRM, sugarCRM, EPESI BIM, zoho crm... Trzeba wiedzieć, czego tak naprawdę się potrzebuje. W każdym razie ja uważam, że nawet małe biznesy powinny zainwestować w CRM, gdyż niejednokrotnie okazuje się, że jako wartość dodana do biznesu potrafią one znacząco podnosić jego efektywność. Jeśli ktoś się jeszcze waha, wystarczy przeczytać sobie ten artykuł: minicrm.pl/blog/dlaczego-uzywac-crm/, który mówi konkretnie o tym, dlaczego warto używać CRM i zawiera kilka wskazówek na temat tego, czym kierować się przy jego wyborze.
                • feniks-feniks Re: RE: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania fir 17.07.15, 09:41
                  właśnie postanowiłam wdrożyć do swojej malutkiej firmy CRM. Na razie chcę mieć darmowy, żeby na początek nie wydawać kasy. Mój wybór padł na Berberis. Może ktoś zna ten program, używa i może się wypowiedzieć na jego temat?
                  dzięki z góry ! pozdrawiam

www.feniks-feniks.pl/identyfikatory/
    • afaktury Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 19.12.15, 18:20
      Sama instalacja narzędzia, to nie wszystko. Należy również zrozumieć czym jest "filozofia CRM", bo nie jest to, tylko proste narzędzie do instalacji na komputerze.
    • marwinka8 Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 10.10.18, 23:43
      Zgadzam się, dzisiaj CRM to bardzo duże ułatwienie, zwłaszcza w pracy handlowca. Moja firma korzysta z csmart.pl i bardzo sobie chwalimy, jest prosty, szybki i niedrogi, a znacząco ułatwia naszą pracę.
    • sieciakk Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 02.04.21, 12:56
      Jeśli chodzi o fajny CRM to polecam ci Firma www.firmao.pl/ds . Oprogramowanie jest bardzo intuicyjne i można go używać z każdego urządzenia. Z tego co widzę u nich na stronie to mają teraz 14 dni testowania za darmo, więc naprawdę warto spróbować.
    • maciek7701 Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 16.01.23, 20:24
      Taaak, zgadzam się! Nie wyobrażam sobie fukcjonowania bez crmu teraz, bo cenię porządek i szybki dostęp do informacji nt klienta czy plików :D Metasales ma fajny crm - korzystam od kilku miesięcy, bo poprzedni crm nam nie podchodził. Link do ich strony: metasales.pl/
    • moniaa823 Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 09.01.24, 23:27
      Zdecydowanie się z tym zgadzam! Odkąd w mojej fimie korzystamy z crm, życie stało się prostsze :D kiedyś musiałam siedzieć godzinami nad raportami, a teraz kilka kliknięć i załatwione. Totalny porządek z dokumentami, wszystkie informacje o moich klientach są w 1 miejscu, bajka! Jakby ktoś szukał, to korzystam z metasales.pl ;)
    • albertmistrz Re: CRM. Zupełnie inny sposób zarządzania firmą 12.01.24, 16:33
      CRM to świetna sprawa. ;) W e-City Vision korzystamy z autorskiego programu i dzięki temu możemy sprawnie rozporządzać zadaniami, spotkaniami czy kontaktami z kontrahentami. Nie wyobrażamy sobie juz pracy bez tego. System powiadamia nas o nowych zadaniach, nadchodzących spotkaniach czy deadline'ach. Polecamy wszystkim, małym i dużym przedsiębiorcom, korzystanie z systemów CRM. Jeśli ktoś potrzebuje pomocy w sprawach prowadzeia firmy transportowej to polecam frimę ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka