02.09.11, 11:57
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • czymkowski Re: Kalendarze opinie 02.09.11, 12:49
      Więc ja polecam kalendarze planszowe, są lepsze od książkowych bo książkowe trzeba stawiać na półce, a kalendarze planszowe można powiesić jako plakat na przykład....
      • Gość: mbz Re: Kalendarze opinie IP: *.speedway.lublin.pl 02.09.11, 16:07
        ja się nie zgadzam, że planszowe są lepsze, na przykład znam takie firmy, gdzie nie można nic wieszać na ścianach, więc wtedy książkowe kalendarze lepiej się sprawdzają.
      • gazka Re: Kalendarze opinie 10.09.13, 12:36
        Jeśli chodzi o kalendarz promujący firmę to zdecydowanie książkowe, które nosi się przy sobie oraz te na ścianę, które cały czas przypominają o swojej intencji.
      • 1prom Re: Kalendarze opinie 10.09.13, 13:33
        ja biorę kalandarze różnego typu i różnej formy. Ale tylko promnet jest dla mnie dobrą firmą która jeszcze ani razu mnie nie zawiodła
        • gazka Re: Kalendarze opinie 10.09.13, 17:43
          Jestem tego samego zdania! najbardziej cieszy mnie ta wysoka jakość i to, że dają rabaty.
      • Gość: piotrrrr Re: Kalendarze opinie IP: *.szczecin.mm.pl 12.05.14, 20:02
        kalendarze to reklama przez cały rok, dobre są takie ścienne, ewentualnie w postaci podkładów na biurko
    • inka650 Re: Kalendarze opinie 02.09.11, 13:59
      A do czego te kaledarze są Tobie potrzebne? Wtedy będzie mi łatwiej poradzić
      • czymkowski Re: Kalendarze opinie 02.09.11, 16:15
        Inka, kalendarze jako forma promocji, reklamy. Książkowe sa gorsze ponieważ:
        -nie widać loga firmy,
        -nie masz go na wierzchu,
        itd...

- planszowe, możesz powiesić na ścianie, możesz wkleić fajny tekst, zdjęcie itd

więc wypad z książkowymi ;)
        • jolka7-p Re: Kalendarze opinie 02.09.11, 18:03
          Potrzebne mi są głównie dla reklamy, ale nie tylko. hm ja jednak skłaniam się ku książkowych, robią z dużym nadrukiem tak że widać logo, i co najważniejsze można coś w nim zapisać, nie każdy chce wieszać u siebie duże kalendarze, żeby promować czyjąś firmę, a taki książkowy ucieszy każdego.
          • inka650 Re: Kalendarze opinie 02.09.11, 19:36
            Ja myślę że firmy zgodzą się na jakiekolwiek kalendarze, chociażby dlatego że dostaną je za darmo. A że tam kogoś będą reklamować...pfff.... :) Jednakże wydaje mi się, że te plakatowe przemawiają do większej ilości klientów. Zależy gdzie zostaną umieszczone, ale jeśli w zatłoczonym miejscu, np w urzędzie pocztowym (co ja bym zrobiła, choć nie wiem czy można :) ), gdzie ludzie stoją godzinami w kolejkach i gapią się na wszystko wokół. Wówczas taki kalendarz wydałby się niesamowicie interesujący :D

A jaką firmę chcesz reklamować? Chodzi o branżę
            • czymkowski Re: Kalendarze opinie 02.09.11, 21:29
              inka, nie jest tak. Oczywiście ze jak coś jest za darmo to łatwiej to komuś dać, ale ja osobiście wyrzucam wszystkie ulotki do kosza :) mimo że są za darmo ;)
              Jedynym argumentem dla którego mogę się zgodzić że kalendarz książkowy jest lepszy to to, że można na nim pisać, ale jak ktoś zamaluje logo to co wtedy?

Lepsze są kalendarze plakatowe, biurkowe itp
            • jolka7-p Re: Kalendarze opinie 02.09.11, 22:56
              reklama usług kosmetyczno-fryzjerskich. Myślę że w takim książkowym będę mogła napisać duużo więcej informacji o firmie, o tym co robimy, a nie samą nazwę adres i nr telefonu... wiem że wieszają kalendarze plakatowe w różnych miejscach, ale i zależy też od branży, w urzędzie mi nie powieszą mojego o salonie kosmetycznym, a książkowe mogą sobie leżeć na parapetach, jak będzie tam sporo info to będzie bardziej co poczytać niż na plakatowym.
              • Gość: mbz Re: Kalendarze opinie IP: *.speedway.lublin.pl 03.09.11, 07:25
                To może ustalmy, jaka będzie wielkość tego kalendarza książkowego, bo ja wciąż skłaniam się ku książkowym. Sama dostałam w tamtym roku kalendarz formatu A4 z pięknym nadrukiem loga firmy, moim imieniem i nazwiskiem i wstyd przyznać, ale jeżdżę z nim na spotkania z klientami, bo ma mnóstwo miejsca na zapiski. i wtedy jak gdyby reklamuję tę firmę, której kalendarz noszę ze sobą (na szczęście branża nie inna niż moja ;) )
                • jolka7-p Re: Kalendarze opinie 03.09.11, 13:39
                  myślałam o jak najbardziej różnych wielkościach, chce sporo ich zamówić, takie a4 to faktycznie super pomysł, chyba nie ma co się już zastanawiać, zwolennicy planszowych już odpuścili czyli przyznali nam rację, że nas pomysł lepszy, dzięki mbz :)
                  • czymkowski Re: Kalendarze opinie 03.09.11, 14:54
                    Nie jest tak ze przyznam Wam rację, owszem książkowe może i są przydatne do robienia zapisek ale pomyśl o tym, że planszowe, plakatowe mogą stanowić równie dobrze baner reklamowy. Możesz go powiesić wszędzie, jeżeli zrobisz fajna grafikę na pewno przyciągnie niejednego obserwatora, nie mam na myśli "rozbieranych panienek" bo to bardziej dla dewiantów niż dla normalnych ludzi...
              • inka650 Re: Kalendarze opinie 03.09.11, 14:10
                A powiedz mi komu chcesz te książkowe kalendarze rozdawać? Skoro będziesz miała problemy z plakatowym, to również z książkowym. Ta sama zasada.
                • Gość: buulls Re: Kalendarze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 19:03
                  Logo firmy bardziej wpadnie w oko jeśli będzie na planszowym, wystarczy, że ktoś się rozejrzy. Rozdawanie książkowych? Dajcie spokój, to musicie mieć niezły budżet, żeby bawić się w takową promocje firmy.
                  • Gość: mbz Re: Kalendarze opinie IP: *.speedway.lublin.pl 03.09.11, 20:08
                    Ale wiadomo, że nie wszystkie muszą być formatu A4, zależy, dla jakiego klienta przeznaczone. Poza tym w takim książkowym zmieści się więcej treści merytorycznej, przecież można zawrzeć jakieś informacje o produktach firmy, a w planszowym jak zmieścisz za dużo treści i nawet powiesisz na ścianie w urzędzie, to tzw petent z daleka i tak nie odczyta, co jest napisane.
                    • jolka7-p Re: Kalendarze opinie 03.09.11, 21:14
                      qrcze, ja kiedyś na studiach dostałam taki kalendarz książkowy, reklamowy z jakiejś firmy brukarskiej, miałam go cały rok i dałam tej firmie w tym czasie sporo klientów, studenci jak nie mają co robić, nudzą się na wykładach to czytają co im w ręce wpadnie dlatego jestem za książkowymi, nie mówię tylko o dużych, takie mniejsze niż a5 wydają mi się najlepsze.
                      • inka650 Re: Kalendarze opinie 04.09.11, 08:22
                        Jolka, jak uważasz, ale za treść merytoryczną płacisz więcej. Do tego Polacy nie lubią czytać, wolą oglądać obrazki. A salon kosmetyczny nie wymaga wielkiej reklamy w postaci reklamy merytorycznej. No chyba że masz tak wielki budżet. A dlaczego tak spodobały Ci się te kalendarze? Ulotki nie mogą być, taniej to wychodzi?
                    • inka650 Re: Kalendarze opinie 04.09.11, 08:28
                      No ja w ogóle odradzam A4, co najwyżej A5. A powieszona na ścianie zdawkowa informacja, dajmy na to:

"USŁUGI KOSMETYCZNE "xxxx"
                      UL. HERBOWO

W MIESIĄCU STYCZNIU PROMOCJE: PEELING, PEDICURE ZA 30ZŁ!"

A to na tle grafiki przyciągającej wzrok.

To jest w ogóle fajny pomysł, aby na każdy miesiąc roku ustaliź wielką promocję na usługi, co zostałoby już umieszczone na danym miesiącu kalendarza.

Kto by się nie skusił?
                      Ja czytając cos takiego w urzedzie pocztowym, od razu bym wybiegła :)
    • inka650 Re: Kalendarze opinie 04.09.11, 09:42
      Tak, jeśli dla wybranych klientek, które u nas miesięcznie zostawiają kilka tys. zł to owszem, kalendarz książkowy na świeta Bożego Narodzenia. Jednakże większość skuteczność odniosą plakatowe porozwieszane wszędzie gdzie się da.
      • Gość: mbz Re: Kalendarze opinie IP: *.speedway.lublin.pl 04.09.11, 09:47
        ale czy ludzie będą chcieli takie kalendarze planszowe wieszać? bo jak dostaną jakiś ładniejszy lub powieszą coś wcześniej, to ten od nas mogą wrzucić gdzieś za szafę i kompletnie o nim zapomnieć, albo dać w miejsce, gdzie taki kalendarz nie będzie widoczny. sama wiem po swojej firmie, że kalendarz, który mi sie nie podoba oddaję kolegom na produkcję a tam nie przebywa dużo ludzi i taki kalendarz "marnuje się"
        • inka650 Re: Kalendarze opinie 04.09.11, 10:08
          No to już zadanie dla osoby zlecającej wykonanie kalendarza. Musi byc zaprojektowany tak, by ozdabiał, by przyciągał oko, by niewielka ilość wyrazów kusiła.
          Przed takim zleceniem, warto jednak by było zorientować się ile firm jest zainteresowanych kalendarzem. Wówczas również można dopasować nakład do potrzeb.
          • jolka7-p Re: Kalendarze opinie 04.09.11, 11:18
            te książkowe wcale nie są takie drogie jak Ci się inka chyba wydaje, a co do plakatowych to pytałam gdzie i kto by mi je rozwiesił, nawet z sklepach spożywczych byłby problem bo wieszają oni takie ze swoimi produktami, a książkowe gdzie pytam każdy by mi przyjął, nawet w aptekach! nie chcę wydać kasy na te plakatowe, żeby młodzież sobie po nich rysowała, bo nie wiem czy w innych miejscach gdzie o takich zdarzeniach nie ma mowy udałoby mi się powiesić. Tak szczerze to powiedzcie gdzie widzieliście duże plakatowe kalendarze np. z mojej branży kosmetycznej? bo ja sobie jakoś nie przypominam:/
            • jolka7-p Re: Kalendarze opinie 04.09.11, 11:21
              a co do kalendarzy dla stałych klientek to ok, ale dla mnie to żadna reklama, one i tak z moich usług korzystają, ale jeśli dam jej takich 10 i rozda je znajomym z pracy to już czyni reklamę w miejscu gdzie mojego plakatowego kalendarza nie powieszą bo nie mogą.
              • Gość: buulls Re: Kalendarze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 11:30
                Ale to ciągle domysły, że może komuś je dać, rozdać. A jak da wszystkie swojej rodzinie, a ona pójdą do szafy, albo do zabawy dla dzieci? Jeśli kalendarz wisi na ścianie, to przynajmniej mamy tę pewność, że ktoś to nasze logo zauważy, proste.
                • Gość: mbz Re: Kalendarze opinie IP: *.speedway.lublin.pl 04.09.11, 14:31
                  ale tak jak Jola pisała- jaką mamy gwarancję, że ktoś zechce nam ten plakatowy kalendarz powiesić?
                  • inka650 Re: Kalendarze opinie 04.09.11, 14:42
                    No to proponuje po szkołach i przedszkolach rozwiesić. Te miejsca zawsze cierpia na brak artykułów papierniczych. I dzieci nie porysują, nie spotkałam się z takim przypadkiem.
                    Jeden kalendarz wiszący - kilkanaście/dziesiąt osób go zobaczy. Kalendarz osobisty najczęściej jest oglądany przez jedną osobę - właściciela.
                    • inka650 Re: Kalendarze opinie 04.09.11, 15:24
                      Wiesz Jolka, zrobisz jak uważasz. Ja tylko wygłaszam swoją opinię na ten temat i twierdzę, że ścienne są lepszą reklamą. jednakże jeśli nie masz na nich klientów, to wybierz książkowe. Zakładam że tu nabywców już masz.
                      Nie odpowiedziałaś dlaczego tak bardzo zależy ci na reklamie w formie kalendarza. A próbowałaś innych metod? Bannerów, ulotek , radia itp?
    • Gość: mbz Re: Kalendarze opinie IP: *.speedway.lublin.pl 04.09.11, 16:56
      ja jednakże wciąż twierdzę, że książkowe są lepsze i nie trafiają do mnie argumenty, że taki plakatowy zobaczy więcej osób, moje doświadczenia potwierdzają, że kalendarze książkowe zdecydowanie robią większe wrażenie, nawet jak się je wręcza klientowi, czy klientce, to otrzymujesz efekt "wdzięczności", co sprzyja budowaniu lojalności klienta. a trudno wręczać kalendarz zwinięty w rulonik... Może warto jednak bazować na tym, by firmę reklamowała też stała klientela, zadowolona z "dopieszczania"?? Pozdrawiam i życzę trafnej decyzji!
      • Gość: buulls Re: Kalendarze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 19:48
        Inne sposoby są przereklamowane, ulotka żyje średnio kilka minut, od przyjęcia przez osobę to najbliższego śmietnika... Ja się będę upierał przy ściennych, tak jak powiedziano, szkoły to dobre miejsce na nie i wydaję mi się, że planszowy ZAWSZE dotrze to większej liczby odbiorców i tyle.
        • inka650 Re: Kalendarze opinie 04.09.11, 21:46
          W sumie tak sobie czytam o tych kalendarzach na innych forach i faktycznie, ta forma reklamy jest rekomendowana ze względu na skuteczność i całoroczną reklamę bardzo niskim kosztem. Kwiestia tylko właśnie jak dysponować tą tanią formą. Jolka skoro jesteś przekonana do osobistych kalendarzy to oczywiście życzę powodzenia. Ja jestem skłonna ku ściennym, ale też możesz zdecydować się na to i na to. To zależy od funduszy i materiałów.
          Poinformuj nas jak się sprawa potoczyła i czy reklama się przyjęła. Będzie to napewno wskazówką dla innych.
    • Gość: FEN Re: Kalendarze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 23:11
      Nie wiem, szczerze co powiedzieć, ponieważ nie korzystałem z ich usług. Od roku jestem wiernym fanem firmy TPSdruk i tam podobne rzeczy zamawiam. Mają dość niskie ceny i szczerze są warci polecenia. Jak coś, to adres stronki: www.tpsdruk.pl/
    • Gość: Ann432 Re: Kalendarze opinie IP: *.broker.com.pl 11.09.11, 16:52
      Jolka7-p. Wydaje mi się że książkowe nie sprawdzą się najlepiej jako forma reklamy. Prędzej jako jakiś gadżet dla stałych klientów czy coś w tym stylu (nie wiem jaką firmę prowadzisz :) )
      Firmy którą podałaś nie znam, więc tutaj Ci już nie pomogę.
    • Gość: supcio Re: Kalendarze opinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 12:48
      sa naprade ok nasza firma zamowila je w tamtym roku, po promocyjnej cenie i jak sie okazalo warto, moj nawet teraz lezy przedemna :) papier jest wysokiej jakosci malobrudzacy wiec wszystko tak jak sie tego oczekuje
      • inka650 Re: Kalendarze opinie 05.10.11, 18:34
        No, a to jest ważne. Często się zapomina o takich szczególach, patrzy sie tylko na cenę i czas
    • niewiem133 Re: Kalendarze opinie 06.10.11, 20:46
      Zamawiam u niego już dawno i polecam jak najbardziej..! Kalendarze są solidne i w odróżnieniu od innych nie rozklejają się..
    • jarek6555 Kalendarze 07.10.11, 23:36
      Jeśli nie wiesz, który rodzaj zamówić to zamów i trochę książkowych dla stałych klientek aby one mogły powiedzieć o Twojej firmie miłe słowa innym znajomym i planszowe do różnych miejsc gdzie można je wywiesić w formie reklamy.
    • Gość: Pralina Kalendarze biurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.12, 22:49
      A czy ktoś zamawiał może kalendarze z tej firmy prom.net? Chodzi mi główne o biurowe stojące i plakatowe. Musze zamówić większą ilość, a te, które zamawiałam w zeszłym roku nie były najlepszej jakości i jak się później okazało, sporo przepłaciłam. Możecie coś polecić?
      • Gość: siekierka Re: Kalendarze biurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 12:45
        bierz z kalendarze.promnet.pl ! Jak teraz zamówisz to może jeszcze jakiś rabat, a mają wszystkie rodzaje, wizytókowe, stojace, wiszące, zawsze znajdziesz coś dla swojej firmy. No i solidne wykonanie, to się u mnie liczy najbardziej.
        • Gość: Flora Re: Kalendarze biurowe IP: *.icpnet.pl 13.09.12, 22:19
          Opłaca się, w zeszłym skusiłam się i zamówiłam z prom.net parę sztuk kalendarzy na prezent dla najbliższych. Obdarowani byli zadowoleni i podpytują się czy w tym roku dostaną od Mikołaja takie same kalendarze.
          • zmywaczun Re: Kalendarze biurowe 14.09.12, 08:42
            też miałam w zeszłym roku ten kalendarz i jestem zadowolona, ładnie wygląda i co najważniejsze nie rozwalił się przez cały rok wyjmowania i noszenia z torebki, dobrze złożony jest bo kartki nie latały.
      • Gość: Miszak Re: Kalendarze biurowe IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 18:54
        z tego co wiem mają dobre kalendarze, widziałem u mojego kolegi, zamawiał dla ojca do firmy, porządne, grube, ładny papier, druk. Myślę, że możesz zamawiać. Z tego co wiem to Ci moi znajomi zamawiają już któryś rok z kolei, na 2013 pewnie też.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka