Dodaj do ulubionych

zamienniki do tonerów?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.11, 15:17
czekam na wasze opinie. sam zastanawiam się od dłuższego czasu i wiele już opinii słyszałem na ten temat: z jednej strony niska cena (zamiennik), z drugiej gwarancja niezawodności i jakość (oryginał). Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: openfinanse.24i7pl Re: zamienniki do tonerów? IP: *.icpnet.pl 21.10.11, 10:07
      Dwa razy kupiłem zamiennik i się nie sprawdził,drukarka często nie rozpoznaje zamiennika -wolę zainwestować w oryginalny,niż później zastanawiać się na co zrobić
    • Gość: kleks Re: zamienniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.11, 13:22
      ja mam zupełnie inne dośiwadczenia z zamoennikami niż poprzednik, ich jakość; nie ustępuje oryginałom, a przy zakupie dobrego jakościowo zamiennika z certyfikatem oem, nie widać wręcz różnicy. Wydajność; zamienniki są wydajniejsze niż oryginalne tusze, czasami nawet kilkukrotnie. No i w końcu cena; nawet o połowę taniej niż oryginały.
    • Gość: Marek k Re: zamienniki do tonerów? IP: *.play-internet.pl 24.10.11, 15:19
      Czasami zdarza mi się kupować zamienniki do drukarki HP. Jedne lepsze, drugie gorsze. Te z certyfikatem OEM drukują nawet dobre.
      • Gość: xxx Re: zamienniki certyfikat OEM? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.11, 13:26
        co to za tajemniczy certyfikat o którym piszesz :P ?
        • karmazynowysfinx Re:certyfikat OEM 28.10.11, 17:21
          taka samą wydajność i jakość wydruku, jak w tonerach oryginalnych, warto na to zwrócić uwagę przy zakupie zamiennika, więcej decusdruk.pl/gwarancja.html .
    • umm_fatema Re: zamienniki do tonerów? 25.10.11, 17:24
      Hmm... W domu używamy zamienników i działa wszystko. Ja się jakoś specjalnie na tym nie znam, ale załatwiamy wszystko z e-atramenty i gra.
    • Gość: Mariusz Re: zamienniki do tonerów? IP: *.30.101.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.09.22, 11:42
      Generalnie zakup tonera zamiennego to nie musi być ryzyko. Zależy jednak co kupujesz. Bywają tonery lepsze niż oryginały, posiadające certyfikaty itp.
      Ja na przykład używam ASARTO. Jest to zamiennik ale nigdy mnie nie zawiodł
      Jeśli mogę polecić to zobacz na Tekst linku
      Ważne również skąd kupujesz i jaką masz obsługę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka