Dodaj do ulubionych

Program do wystawiania rachunków: co polecacie?

12.01.13, 13:08
Niedawno założyłam działalność gospodarczą i szukam dobrego, prostego w obsłudze programu do wystawiania rachunków (nie interesują mnie faktury VAT). Oczywiście najlepiej, gdyby do tego program był niedrogi. Polecacie coś?
Obserwuj wątek
    • rychpsych Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 18.01.13, 10:57
      Ja w swojej firmie wystawiam rachunki w programie Pakiet Przedsiębiorcy Rachunek. Mogę Ci go polecić z czystym sumieniem. Był niedrogi i można go pobrać za darmo do przetestowania ze strony www.pakietprzedsiebiorcy.pl/rachunek

POLECAM :))
      • plugawic Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 20.01.13, 22:25
        Dzięki:)
        • rb700 Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 24.03.13, 08:28
          Rozwiązań jest wiele ale dopiero przy szczegółach wychodzi co może się jeszcze przydać. Cena corocznej aktualizacji też ma pierwszorzędne znaczenie.
          Robienie "mix-ów" z różnych firm często jest prawdziwym utrapieniem po kilku miesiącach działań kiedy nie można z bazy wyciągnąć czego potrzebujemy.
          Ja po konsultacji na www.it-robbo.pl/ zdecydowałem się na WF-Mag dla Windows od www.wapro.pl/wapro/prestiz/sprzedaz-magazyn.
          Jak dla mnie jest przejrzysty i bardzo intuicyjny przy czym mam pełne wsparcie techniczne od firmy.
        • marcysia_30 Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 22.04.13, 09:25
          www.bizin.pl
    • ksiegawie Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 10.06.13, 21:06
      przeważnie programy do wystawiania faktur vat, mają tez możliwość wystawiania rachunków. Na przykład w serwisie dobreprogramy.pl masz kategorię z darmowymi programami tego typu.
    • tajemniczy_antek Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 06.09.13, 08:28
      Jak co to ja polecam Proste Faktury (www.prostefaktury.pl) - pomimo takiej nazwy to również program do wystawiania rachunków. A już zgodnie z nazwą jest naprawdę prosty w użyciu i zdecydowanie niedrogi. Używam ja i paru moich znajomych w firmach o bardzo różnym pokroju i wszyscy są zadowoleni, chociaż wiadomo, jakieś mankamenty znajdzie się we wszystkim. Producent ma też fajnych ludzi z obsługi - tzn. oficjalnie niby nie mają wsparcia technicznego, ale wiem że jak kolega zadzwonił z jakimś problemem to faktycznie starali się pomóc.
    • ifirma Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 24.02.14, 12:34
      Cześć, plugawic. Nadal szukasz darmowego programu do rachunków? Możesz skorzystać z naszego darmowego programu do rachunków ifirma.pl. Co prawda w tym programie możesz też wystawiać faktury, które Cię nie interesują, no ale wystarczy po prostu nie korzystać z tej opcji ;)
      Możesz je wystawiać na smartfonie, tablecie i komputerze. Co Ty na to?
      Pozdrawiamy!
    • anna.k57 Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 14.03.14, 09:04
      korzystam z programu Faktura VAT Pakietu Przedsiębiorcy, polecam go wszystkim którzy cenią prostotę, nie wygórowaną cenę i b. dobra funckjonalność programu. Mają również program Rachunek i jest podobny do tego mojego - wiec mysle ze bedzie zadowolona. Wersja testowa do pobrania tutaj:

pakietprzedsiebiorcy.pl/download
      • aniakam32 Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 27.04.14, 17:36
        Akurat dla niewielkiej firmy dobry może być program SKP z strony www.ksiegapodatkowa.pl Program ma moduły do prowadzenia KPiR oraz fakturowania. Masz też pełne wsparcie techniczne od producenta.
    • karrol38 Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 13.05.14, 21:58
      Polecam system BizIn, który oferuje cała gamę możliwości dla młodego przedsiębiorcy. Wystawianie faktur, paragonów, czy prowadzenie magazynu, a to wszystko w bardzo wygodnej mobilnej wersji. Polecam, bo jest szybko, prosty i darmowy.
    • kotwzielonychbutach Ja polecam Proste Faktury 12.07.14, 23:14
      Za czasów jak wystawiałem rachunki używałem programu Proste Faktury ( www.prostefaktury.pl ), teraz używam nadal do faktur. Tak czy siak, rachunki czy faktury, program jest kapitalny - używa go wielu moich znajomych. Teraz ma dużo funkcji, ale jest od zawsze prosty i obsłudze. Sajgon w oknach innych programów potrafi przerazić, a tutaj jest całkiem inaczej. Drogo też nie jest - nie widziałem innego programu o takich możliwościach za 60 zł rocznie - i to na firmę, nie za stanowisko! Jedyna wada to brak pracy w sieci, ale za podobne pieniądze można sobie dokupić usługi online które częściowo ten problem rozwiązują.
    • biuro24.pl Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 28.07.14, 17:27
      Zapraszamy do skorzystania z usług Biuro24.pl. Platforma Biuro24 to system fakturowania dla małych i średnich firm. To mobilność, wygoda i bezpieczeństwo przez 24h na dobę bez limitów faktur, klientów, stanowisk i produktów. Nasz system jest dostępny z dowolnego urządzenia wyposażonego w przeglądarkę, z każdego miejsca na świecie. Automatyczne przyjmowanie płatność, samoczynne uzupełnienie danych Twojej firmy po wprowadzeniu NIP, dodawanie własnego logo do faktur, ustawianie wybranego szablon e-mail z fakturą, otrzymywanie powiadomienia e-mail i SMS-to tylko niektóre funkcje które zaoszczędzą Państwa czas.
      Poniżej mają Państwo do dyspozycji kod rabatowy na dodatkowe 3 miesiące darmowego testowania (razem 4 miesiące)
      Kod: JF3AS
    • kuniszny Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 27.10.15, 08:34
      Tu masz jeszcze rozwiązanie stosowane w sprzedaży i dystrybucji www.connecto.pl/erp/sprzedaz-i-dystrybucja/ możesz sobie porównać z konkurencją i coś wybrać jednak sporo osób decyduje się na connecto ze względu na szybkie działanie czy wsparcie specjalistów.
    • radekkos Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 13.05.16, 10:37
      Polecam ten: program do rachunków. To naprawdę bardzo dobre rozwiązanie, nowoczesne i bardzo wygodne w użyciu. Według mnie warto właśnie wybrać ten program.
    • Gość: murarz-tynkarz Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.16, 12:27
      jeśli nie jesteś Vatowcem jak ja to powinien spełnić Twoje oczekiwania program Rachunek Pakiet Przedsiębiorcy,niezwykle intuicyjny i funkcjonalny program www.pakietprzedsiebiorcy.pl/rachunek
    • ale.kow94 Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 28.11.17, 10:06
      Moim zdaniem doskonałą propozycją, idealnie celującą w Twoje potrzeby będzie program do rachunków od iFirmy - program do wystawiania rachunków
      Zdecydowanie spełnia określone przez Ciebie wymagania. Przy tym, program ten możesz mieć za darmo.
    • fil8080 Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 24.05.19, 11:48
      Dobry i niedrogi program do wystawiania rachunków (lub faktur bez VAT) to Fineco Rachunek. Można go pobrać tutaj:

www.finecosoftware.pl/rachunek
    • kaja70072 Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 26.05.19, 01:11
      Polecam Elisoft Firma 2019 :)
    • avantilol Re: Program do wystawiania rachunków: co polecaci 05.07.19, 21:39
      Poszukaj firm które specjalizują się w oferowaniu tego typu usług online. Takich serwisów jest bardzo dużo. Często wystawienie kilku faktur w miesiącu jest nawet bezpłatne.
      Ostatecznie zostaje EXCEL, wbrew pozorom , to wszechstronne narzędzie. Ja swego czasu używałem go właśnie do wystawiania faktur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka