Dodaj do ulubionych

uwaga na six payment services kolejny parabank

IP: *.opera-mini.net 23.05.13, 21:03
Ostrzegam przed współpracą z tą firmą - instaluje terminale płatnicze. Nie dość, że czeka się około 2 tygodnie na terminal. To potem jest jeszcze ciekawiej. Po awarii trzeciej z kolei czekałam tydzięń na technika w six payment wypierali się, że to jakaś inna firma - paranoja po prostu. Szczytem wszystkiego jest fakt, że ta firma jest zarejestrowana nie w Polsce tylko w LUXEMBURGU !!! i nie wystawia faktyr VAT ten trzeba doliczyć sobie samemu do ich usług i wtedy wychodzi drożej o 23%.

Nie polecam Wygląda mi na parabank i skok na moje pieniądze.

Obserwuj wątek
    • Gość: wala Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: 78.133.196.* 26.06.13, 16:37
      Bez żartów prosze pani. Nie dolicza sie żadnego VAT tylko wykazuje należny i NALICZONY w jednej deklaracji i to jest neutralne. Niech sie pani zapyta w urzedzie i odzyska bezsensownie zaplacony VAT. Zycze lepszych posunięć biznesowych na przyszlosc i rekomenduje jakies szkolenie z przepisów zanim wytoczy sie artylerie bo tylko mozna sie skompromitowac. Jak dobrze, ze to anonimowo...
    • Gość: Renia22 Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: *.centertel.pl 15.07.13, 23:40
      Miałam kiedyś terminal od nich i potwierdzam że nie wystawiają FV - tłumaczenie na infolinii było takie, że nie muszą. Podatki płacą w Luxemburgu a ja takie firmy omijam szerokim łukiem.
      Po obniżeniu prowizji w styczniu okazało się, że moje prowizje nie mogą obniżyć - znalazłam firmę która obniżyła i wystawia fv - jak się chce to można.

Nie polecam
    • radeczekplu Re: uwaga na six payment services kolejny paraban 16.07.13, 16:10
      dzięki za info
      • Gość: Ciekawe z tym VAT Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: *.147.131.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.13, 22:20
        Jak nie płacą VAT w Polsce, jak mają tu przedstawicielstwo, podejrzane
    • Gość: Sklep Re: uwaga na six payment IP: *.centertel.pl 31.08.13, 11:55
      Płacą podatki w Luxemburgu a nie w Polsce dlatego nie mogą wystawić VAT na prowizję.
      Zawsze jakiś naiwny się znajdzie ( jak ja)
      który podpisze z nimi umowę na terminal, mi podnieśli prowizję po 3 misiącach na ponad 2%.
      Miałam problem z terminalem to nie mogli się dogadać z posgroup czyli firmą od terminala po czyjej stronie tkwi problem 2 tygodnie nie dIałał terminal z winy posgroup ale ani myśleli obniżyć wynajem za ten miesiąc.

NIE POLECAM niekompetencja, olewactwo i podwyżki
      • Gość: bogdan Re: uwaga na six payment IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 14:58
        głupia jesteś i tyle.
        biznes ewoluował, czy tego chcesz czy nie. PayU też jest zarejestrowane w Luxemburgu i też optymalizuje podatki właśnie tam. To, że wystawia Ci fakturę w Polsce to tak naprawdę ukłon w stronę klientów, bo gdyby kierowali się tylko i wyłącznie zyskiem, to też operowaliby z LX.

Poza tym, tam gdzie pojawiają się miliardowe przychody, szuka się optymalizacji. IKEA, Amazon, Inditex, Allegro, Skype, Apple itd. itd. wszystkie są na offshore. I oszczędzają, żeby inwestować. Jeśli nie wiesz, co to znaczy, to powodzenia w biznesie.

Polskie — eService i Polcard. Proszę bardzo.
        • Gość: bobik Re: uwaga na six payment IP: *.opera-mini.net 19.12.13, 22:09
          EService właśnie się sprzedał firmie z USA - EVO.

Wszyscy klienci otrzymają oodwyżki za chwilę, polcard to First Data takźe z USA...

Jeśli radzisz komukolwiek nie posz kłamstw.

Six payment services opiera się na pośrednikach sam rozlicza i nie wystawia faktur na prowizje więc nie można tego wrzucić w koszty i jest to duży problem dla firm. Handlowcy oczywiście o tym nie informują bo nikt by nie zainstalował terminala od nich.

Nie polecam wszystkich trzech wymienionych firm bo same kłopoty z nimi... A pośrednicy six to tragedia z serwisem terminali, na instalację poczekasz z 2 tygodnie a na wizytę serwisu z tydzień.

Bobik
    • Gość: Obserwator Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: *.205.207.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.12.13, 16:29
      Gdybys kolezanko znala prawo to wiedzialabys o rozliczeniach wewnatrzwspolnotowych i fakturach wewnetrznych. Jezeli sie rozliczasz jak napisalas to sama skoczylas na swoja kase :-)
      Nieznajomosc prawa szkodzi ale zeby nazywac kogos parabankiem bo jest zarejestrowany w Luksemburgu?? Na pewno tez jest tam cos ruskiego i ukryta opcja niemiecka.

Z takim podejsciem to raczej Ty jestes paraprzedsiebioraca bo nie znasz prawa albo kogos kto prawo to zna.

• Gość: SSSD Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 20:10
        na prowizje bankowe jest VAT 0% , czyli są zwolnione z Vat a więc żadna z firm nawet zarejestrowane w Polsce nie doliczy VAT-U do prowizji i nie wystawi faktury VAT.
        www.elavon.waw.pl
        • Gość: marino Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: *.centertel.pl 10.02.14, 08:14
          Ale jest jeszcze coś takiego jak podatek dochodowy. Wystarczy sobie wystawić fakturę wewnętrzną.
    • Gość: gosc Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.12.14, 21:51
      Gdybyś chociaż trochę znała rynek to nie pisała byś takich głupot. Six payment services jest dostawcą usług płatniczych. Faktycznie pochodzą ze Szwajcarii ale mają bardzo duży polski oddział. Serwisy (czyli też instalacje) na terminale które oferują prowadzi zewnętrzna firma opłacająca techników w całym kraju. Six jako taki nie posiada własnych serwisantów.
      • Gość: scuzz Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.14, 10:30
        Ja dodam od siebie tyle, ze tez sie dalem wkopac. Jest zapis w umowie ktory obniza prowizje z doladowan z okolo 5% do 1% po 3 miesiacach wspolpracy, jak ja tak mozna nazwac. Za niedlugo na szczescie konczy sie ta tragedia. Wniosek z tego taki, ze niestety nic na szybko, trzeba wszystko czytac i nie ufajmy przyjaznym handlowcom, ktorzy obiecuja kokosy. Pozdrawiam
    • aga-tka1 Re: uwaga na six payment services kolejny paraban 12.04.15, 14:41
      nie polecam. Totalna sciema. Daja takie terminale w ktorych w szybkim tempie uszkadza se gniazdo zasilajace, W przypadku rezygnacji ze wspopracy okazuje sie ze gniazdo jest uszkodzone i... cud naprawa 500 zl bo ono nie naprawiaj, a daja firmie zewnetrznej. Na zadanie wyceny naprawy z zewnetrznej firmy pelna cisza... ogolnie nie polecam bo dziadostwo. Nawet majac sprawny sprzet moze okazac sie ze po jego zwrocie i rozwiazaniu umowy dostaniecie fv za naprawe 500 zl plus 3 miesiace karnej oplaty.
    • Gość: Anetka_wawka Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: *.centertel.pl 01.02.16, 13:52
      Potwierdzam negatywną opinię - otrzymałam używany i uszkodzony terminal od six. Na serwis czekałam około tygodnia zwodzona telefonami, że technik już jedzie, że bedzie dzisiaj - 6 dni dokładnie jechał. Na miejscu okazało się, że uszkodzone jest gniazdo ładowania terminala - otrzymałam używany terminal dość mocno wyeksploatowany. Na koniec technik powiedział, ze będzie wymiana ale że to moja wina i mogą mnie obciążyć kosztem naprawy. Ostatecznie po ostrej awanturze, że nie zapłacę odstąpili od kary (ale chcieli mnie obciążyć). Czym prędziej zmieniłam dostawcę ale moja opinia o six payment jest bardzo krytyczna - nieprofesjonalni i bez serwisu. Nie polecam. Aneta.
      • Gość: Jerry Re: uwaga na six payment services kolejny paraban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.17, 17:34
        Są trzy poziomy serwisu, complete, extra, advanced. proszę czytać w umowie co oznaczają. Serwis pełni profesjonalna firma zewnetrzna, która obsługuje i innych Agentów rozliczeniowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka