13.12.13, 08:47
Witam, Zamierzam w niedługim czasie skorzystać z faktoringu. Jakie polecacie firmy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemo Re: Faktoring IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.13, 21:59
      Jak faktoring to w Bibby najlepiej.
      • jsztur Re: Faktoring 17.12.13, 20:18
        Czemu tam? Myślałem trochę o jakimś banku, Bibby wydaje mi się mało znane.
        • maulszekbart Re: Faktoring 18.12.13, 12:41
          Może Alior?
          • Gość: ya Re: Faktoring IP: *.158.216.50.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.13, 17:54
            dokładnie, korzystam z faktoringu Aliora i potwierdzam, że warto
      • Gość: Michał Gruszczyńsk Re: Faktoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.16, 10:09
        lub w Centrum Wspierania Polskiego Biznesu
      • marcin.borkowski79 Re: Faktoring 19.12.21, 10:53
        Lepiej tego nie rób. Jak wypowiesz im umowę na 3 miesiace przed końcem to spotka cię kara.
        Opisałem ten proceder w wątku tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,23,7444171,7444171,co_to_jest_faktoring_.html?p=172887949
    • jsztur Re: Faktoring 20.12.13, 04:26
      Żeby porównać oferty banków i firm faktoringowych to musiałbym mieć chyba doktorat z ekonomii:) Dzwoniłem do Bibby ich oferta wydaje się rozsądna.
    • Gość: Przemo Re: Faktoring IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.13, 20:36
      Dużo zależy od twojej zdolności kredytowej. Banki mają ostrzejsze kryteria przy podpisywaniu umowy.
      • ania_waw3 Re: Faktoring 22.12.13, 13:51
        Gość portalu: Przemo napisał(a):

> Dużo zależy od twojej zdolności kredytowej. Banki mają ostrzejsze kryteria przy
        > podpisywaniu umowy.
        Zgadzam się, o wiele łatwiej podpisać umowę z firmą prywatną. Ja tak zrobiłam i jestem zadowolona z ich usług ;)
    • Gość: Mała Re: Faktoring IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.13, 15:25
      A czy koszta nie zależą od wartości faktur? To chyba jakiś procent?
    • ania_waw3 Re: Faktoring 27.02.14, 13:58
      Firma ma ustaloną prowizję, zależną m.in. od wysokości faktur czy liczby odbiorców
      • mareknaslosa Re: Faktoring 27.02.14, 14:15
        na blogach można znaleść sporo odpowiedzi na pytania
    • Gość: wiki Re: Faktoring IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.14, 15:37
      Za nim podejmiesz decyzję, warto zastanowić się czy to aby na pewno jest dobre rozwiązanie. Faktoring to bardzo dobre rozwiązanie dla firm, których głównym źródłem dochodów jest sprzedaż towarów i usług z odroczonym terminem płatności.
      • fran_ces Re: Faktoring 04.04.14, 20:51
        Jeżeli ktoś szuka firmy to raczej już przemyślał, kwestię samego faktoringu ;) Prowizja to ok. 2-3 % od wartości faktury, ale nie jest to regułą, dużo zależy od innych czynników, o któryś ktoś wyżej wspominał.
        • Gość: ktoś Re: Faktoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 19:43
          dużo informacji można uzyskać na stronie firmy bibby.
          Ja tam szukałem odpowiedzi.
          • fran_ces Re: Faktoring 14.04.14, 22:19
            CHyba cen raczej tam nie znajdziesz, po to trzeba udać się do firmy ;)
        • Gość: Investium Re: Faktoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 10:41
          Najlepsze dwa faktoringu jakie znam to 1.

Faktoring swoim klientom oferuje kilkanaście instytucji factoringowych, bezpłatne doradztwo doświadczonego brokera oraz factoring z regresem, bez regresu, eksportowy, odwrotny i samorządowy.

goo. gl/7YC9rm

2.

Faktoring zapewnia klientom Raiffeisen Banku ekspresowy dostęp do gotówki za faktury ich kontrahentów. Rozwiązanie to rozwiązuje problem zatorów płatniczych, jednocześnie dając możliwość wydłużenia terminów płatności.

goo. gl/K4fCBH
      • Gość: Investium Faktoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 10:41

Faktoring swoim klientom oferuje kilkanaście instytucji factoringowych, bezpłatne doradztwo doświadczonego brokera oraz factoring z regresem, bez regresu, eksportowy, odwrotny i samorządowy.

goo. gl/7YC9rm

2.

Faktoring zapewnia klientom Raiffeisen Banku ekspresowy dostęp do gotówki za faktury ich kontrahentów. Rozwiązanie to rozwiązuje problem zatorów płatniczych, jednocześnie dając możliwość wydłużenia terminów płatności.

goo. gl/K4fCBH
      • Gość: Michał Gruszczynsk Re: Faktoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.16, 09:47
        Warto się skontaktować już bezpośrednio z faktorem, ja korzystam z usług faktora Centrum Wspierania Polskiego Biznesu. Potrafią dopasować finansowanie do potrzeb.
    • Gość: Investium Faktoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 10:39
      [B][SIZE=3]Najlepsze dwa faktoringu jakie znam to 1.

goo. gl/7YC9rm

2.

goo. gl/K4fCBH[/SIZE][/B]
      • Gość: Michał Gruszczyńsk Re: Faktoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.16, 09:44
        Jeśli chodzi o współpracę z firmą faktoringową z całym przekonaniem najlepiej działało mi się z Centrum Wspierania Polskiego Biznesu. Działają błyskawicznie i w rozsądnej cenie.
    • Gość: Investium Faktoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 10:46

goo. gl/7YC9rm

2.

goo. gl/K4fCBH
    • Gość: Pauula Re: Faktoring IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.14, 13:24
      Bardzo dobry faktoring oferowany jest tutaj, polecam. Oferuje kilkanaście instytucji factoringowych, bezpłatne doradztwo doświadczonego brokera oraz factoring z regresem, bez regresu, eksportowy, odwrotny i samorządowy. Kontaktują się po wypełnieniu formularza na stronie: pauula10.produktyfinansowe.pl/e/lead/464/
      Sprawdź czy nikt nie zaciągnął na Ciebie kredytu, tu można sprawdzić BIK za darmo: pauula10.produktyfinansowe.pl/e/lead/1149/label=f
    • Gość: zuzia.g Re: Faktoring IP: 78.88.33.* 21.01.15, 21:30
      Faktoring staje się bardzo popularny. Pozwala na zachowanie płynności finansowej, jest mało ryzykowny. Czasem warto rozważyć też, oprócz klasycznego, tzw. na żądanie. Czytałam o nim na blogu o faktoringu .
      • Gość: Michał Gruszczyńsk Re: Faktoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.16, 09:42
        Jeśli chcesz dowiedzieć się czy faktoring jest najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem zgłoś się do Centrum Wspierania Polskiego Biznesu. Potrafią sensownie i rzeczowo wytłumaczyć i znaleźć finansowanie dla firmy. Godny polecenia partner.
    • didnieruchomosci Re: Faktoring 08.07.16, 14:28
      Faktoring staje się coraz bardziej popularny ponieważ firmy zyskują dzięki niemu dużo możliwości. Nie tylko pomaga w momencie kryzysu i rozwiązuje problem z brakiem płynności finansowej. Faktoring dodatkowo pomaga nowo powstałemu przedsiębiorstwu rozwinąć się szybciej (więcej w temacie: mikrofaktoring.pl/czy-mozliwe-jest-finansowanie-faktur-firmy-nowo-powstalej-startupu/) ale co najważniejsze pomaga zdyscyplinować spóźniających się z zapłatą kontrahentów. Warto zapoznać się z tematem, dlaczego firmy szukają faktora. Więcej na ten temat: mikrofaktoring.pl/dlaczego-szukamy-faktora-czesc-iii/
      • Gość: Magdalena Re: Faktoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.16, 09:40
        Polecam faktora Centrum Wspierania Polskiego Biznesu zajebista firma
    • Gość: Michał Gruszczyńsk Re: Faktoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.16, 10:04
      A korzystałeś z Centrum Wspierania Polskiego Biznesu ? tel. 32 229 84 62 Obsługują klientów z KRD i BIK :)
    • Gość: Magda Re: Faktoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.16, 10:10
      ja polecam Centrum Wspierania Polskiego Biznesu
    • mariusz_1977 Re: Faktoring 22.12.18, 16:15
      Witaj. Firm i ofert jest na rynku wiele ww.smeo.pl, www.faktorin.pl, www.credstep.pl i inne
      Każdy oferyje różne możliwości, stawki i obsługę. Np. w smeo i credstep obsługa jest online.
      w credstep mają też inne waluty np. EUR lub SEK. Sam widzisz, że wiele te firmy różni.
      Także nie polecę konkretnej. Acha i też banki mają oferty, ale to już szukaj na ich stronach
      • Gość: TomekTomek1 Re: Faktoring IP: *.rev.snt.net.pl 07.01.19, 16:42
        Ale kolego odkopałeś :D post z 2013... Jak ktoś szuka faktoringu, zapraszam do kontaktu, doradzę i pomogę ;) 506263009
    • kolin85 Re: Faktoring 14.01.19, 15:36
      Ja polecam SMEO - wszystkie informacje są na ich stronie - smeo.pl/ ;)
      • Gość: Bronisław Re: Faktoring IP: *.pragma.pl 16.04.19, 15:27
        taniej od SMEO wychodzi www.pragma.pl/finansowanie-faktur/ - SMEO ma trik, że tylko 1 faktura jest tania, a pozostałe już wypadają blado

polecam jeszcze faktoring w invipay invipay.com/ ale ostatnio mają jakieś problemu
        • Gość: Gość Re: Faktoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.19, 10:25
          to nie trik, oni po prostu mają teraz taką promocję, że 1. faktura jest taniej - smeo.pl/promocje/. Kolejne też wychodzą ok. Najlepiej jeśli ten kto szuka sam porówna;)
    • aliss_00 Re: Faktoring 24.05.20, 13:05
      Faktoring FINEA
      Wymień fakturę na gotówkę!

pieniądze nawet tego samego dnia
      brak abonamentu i stałych opłat
      Finansowanie Faktur
      Finansowanie Zakupów
      minimum formalności
      leadstar.pl/c?pid=30750&tid=3184&ha=1785608377&r=5024&epi1=xxx&epi2=yyy
    • kaja70072 Re: Faktoring 01.06.20, 18:57
      Sprawdź w googlach po opiniach i recenzjach. Tak będzie najlepiej.
    • tadeusz.mitera88 Re: Faktoring 30.09.21, 11:35
      Faktoring to tylko z firmą Small Business Spec z Gdyni. Na pewno ci pomogą.
    • michal491299 Re: Faktoring 01.02.23, 20:03
      Faktoring to usługa, która powinna być wykonywana jedynie przez profesjonalistów. Ja od pewnego czasu korzystam z usług tego Pana - dominikmakuch.pl/faktoring/ i szczerze polecam. Przy pierwszym kontakcie wiedziałem, że zna się na rzeczy.
    • michal491299 Re: Faktoring 01.02.23, 20:05
      Faktoring to usługa, która powinna być wykonywana jedynie przez profesjonalistów. Ja od pewnego czasu korzystam z usług tego Pana - https://dominikmakuch.pl/faktoring/ i szczerze polecam. Przy pierwszym kontakcie wiedziałem, że zna się na rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka