Gość: ONA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 19:47 Podoba Wam się? Jak je odbieracie? Pytanie czysto teoretyczne. Kiedyś nie mogłam się przekonać do zdrobnienia Tolek, teraz nawet je lubię. Jak jeszcze można zdrabniać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Anatol? 19.01.11, 20:00 Mnie się bardzo podoba, widnieje nawet na mojej liście (podobnie jak Anatolia). Odbieram je bardzo pozytywnie. A jak zdrabniać? Tolek, Toluś, Antolek, Anatek, Anatoś, nawet Antka i Antosia da się zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Anatol? 19.01.11, 20:23 Podoba mi się, ciekawa alternatywa dla modnego Antoniego. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Anatol? 19.01.11, 21:01 Bardzo mi się podoba i w pełnej formie i w zdrobnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Anatol? 19.01.11, 21:09 uwielbiam, takie imię wybrałabym teraz dla swojego drugiego jakby był w planach. tylko walczę mocno z mężem o to bo on nie przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: Anatol? 19.01.11, 22:42 Mnie tez się podoba. Mój dziadek był zdrabniany do Tolka a na imię miał Antoni tez pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Anatol? 19.01.11, 23:37 nawet mi się podoba, choć bez jakiegoś szczególnego zachwytu Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Anatol? 20.01.11, 02:11 Podoba mi się, rozważaliśmy, ale mąż uparł się że imiona zakończone na literę L są niemęskie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Anatol? 21.01.11, 23:08 mój syn ma tak na imie .mowimy do niego tolek, tolus, tolo,tolko. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurja1 Re: Anatol? 22.01.11, 00:01 Podoba mi się ale na Ukrainie ,ojciec mojej koleżanki Ukrainki tak się nazywał jej ówczesny chłopak również, uważam że w Polsce to imię jest nie do przyjęcia . Uważaj z wyborem marzeń czasem się spełniają Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anatol? 22.01.11, 00:12 lazurja1 napisała: > chłopak również, uważam że w Polsce to imię jest nie do przyjęcia . Ale dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś