monazpruszu Re: program do księgowości 09.08.16, 12:44 Jak korzystam z Rachmistrza nexo (jestem na ryczałcie) - fajny, prosty i w sumie nie jest taki drogi. Też prowadzę sama firmę i księgowość. Odpowiedz Link Zgłoś
marekgazeta.pl Re: program do księgowości 01.09.16, 18:01 OSZUSCI mimo 5 letniej wspolpracy odradzam odradzam odradzam., wykorzystują kadża okazje żeby krioć klienta , najnowszy pomusł Sage to zmuszanie cenami do przejscia na cos co oni nazywaja Symfonia 2.o W skrócie chodzi o to ze mimo ze ktos raz kupil u nich licencje na program a trzeba bedzie program zaktualizowac , to trzeba albo kupic i zaplacic za wszystkie wersje do tylu nawet te ktorych sie nie chce , co oczywiscie sie nie oplaca bo np trzxeba zaplacic za 25 zmian ,.Wtedy trzeba kupic licencje od nowa bo to wychodzi taniej niz zmiany. Innym spposobem jest to ze oprocz licencji dodatkowo placi sie na rok za tzw wspacie ( czyli dodatkowo co 12 miesiecy placi sie za tzw symfopakiet ja placilem 1600 zl na rok . Jednak w 09 2016 wykombinowali tak ze dotychczasowa usliuge wsparcia ktora dawala na 12 miesiecy prawo do aktualizacji - podwyzyli tak jej cene ze sie nie oplaca jej wykupic i proponuja nowya funkcjonalnosc za ok 2 tys ( cvzyli znowu trzeba doplacic zeby miec to samo co przedtem ) Generalnie caly czas mieszaja i wyciagaja pieniadze STRASZNI OSZUSCI ODRADZAM - mimo 5 letnie wspolpracy bede z nich rezygnowal bo zupelnie nie szanuja klientow Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
kamillo010101 Re: program do księgowości 28.12.16, 19:54 Chyba pana troszkę za mocno poniosły emocje. Też mam oprogramowanie Sage i nikt mnie nie zmuszał do Symfonii 2.0. A wykupienie wsparcia, o którym pan wspomina nie jest obowiązkowe. Ja przeszedłem na wersję 2.0, bo chciałem mieć dostęp do raportowania JPK. Nie było żadnych ukrytych kosztów, od razu wiedziałem, ile zapłacę i się na to świadomie zgodziłem. Z wyzwiskami bym uważał na pana miejscu, bo niejeden za to wylądował na sali sądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marinka Re: program do księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.16, 13:33 Ja bym się nie bawiła w programy księgowe tylko skorzystałabym z usług profesjonalnego biura księgowego. Spora konkurencja tych biur sprawiła że ceny za prowadzenie księgowości są mega niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: program do księgowości IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.16, 12:56 Ta jasne, dodaj tez ze trzeba podać numer konta księgowego przy zapisie do kpir. Dla kogoś kto nigdy nie miał nic wspólnego z pełną księgowością bedzie to niezrozumiałe i nielogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bienka3 Re: program do księgowości 01.12.16, 17:02 A jak to jest w przypadku JPK Z tego co się orientuję niewiele programów dla księgowych oferuje możliwość automatycznego generowania/ Ja się na Symfonię 2.0 teraz nastawiam mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semaxim.pl Re: program do księgowości IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.16, 17:18 Niewiele programów ? podejrzewam, że wszystkie a na pewno większość bo taki wymóg prawny z tym, że w jednych jest to bardziej przyjazne dla użytkownika a w innych wręcz odwrotnie. Ja ze swojej strony mogę polecić Comarch Optima, pliki JPK generuje się jednym przyciskiem a na dodatek równolegle z plikiem automatycznie generuje się plik excella, w którym można bardzo łatwo i przejrzyście pooglądać co się znajduje w JPK bo sam plik JPK jest dla zwykłego użytkownika nieczytelny. Chcesz wiedzieć więcej napisz do nas na adres biuro@semaxim.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowa88 Re: program do księgowości IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.16, 14:18 Hej! Dobry wybór. Polecam razy milion :) Działam sobie na Symfonii 2.0 już jakiś czas i rzeczywiście da się z automatu wygenerować JPK. Program sprawdza ci poprawność danych, więc ogólnie mega. Bałam się tego JPK, ale zaktualizowałam sobie Symfonię, trochę poćwiczyłam i jakoś daję radę. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: program do księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.17, 10:11 Ja nie polecam samodzielnej księgowości. Kiedyś chciałem spróbować i skonczylo się to dla mnie wieloma zaległościami księgowymi i ponagleniami z urzędu. Pomogło mi biuro General Outsource i tak zostałem z nimi i współpracuje do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
reklamowy123 Re: program do księgowości 09.02.17, 13:55 polecam MK Rzeczpospolitej Odpowiedz Link Zgłoś
palladyn123 Re: program do księgowości 17.02.17, 14:25 Polską firmą z dużym doświadczeniem i dobrym ERP jest z pewnością Unit4. Jak to z tego typu systemami – pod siebie można wybrać modułu, które będą potrzebne w naszej firmie. Już po samym rozwiązaniu dla kadr i płac (szczegóły tutaj: www.unit4.com/pl/produkty/hr/teta-hr ) widać, jak podchodzą do tematu. No ale jak ktoś już wcześniej pisał – to rozwiązanie sprawdzi się w średnich i dużych firmach. Dla nich dobre oprogramowanie to konieczność, ale też spore ryzyko. Można utopić sporo pieniędzy w marne rozwiązania, a wyjście z nich jest dość trudne. Dlatego osobiście stawiam na największych graczy, którzy gwarantują dobrą obsługę. No i warto też poczytać o nich opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: program do księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.17, 09:47 Zamiast prowadzić księgowość samodzielnie może lepiej zdecydować się na zdalne usługi? Ja korzystam z biura rachunkowego Modrzejewski i śmiało moge polecić ich usługi :) Odpowiedz Link Zgłoś
moje-prywatne-konto Re: program do księgowości 23.05.17, 12:48 Prostym w obsłudze programem do księgowości jest Księga (Pakiet Przedsiębiorcy) - jest instalowana na dysku i umożliwia wysyłanie plików jkp oraz e-deklaracji. Instalkę mozna pobrać ze strony www.pakietprzedsiebiorcy.pl/ksiega Odpowiedz Link Zgłoś
blaukluiv Re: program do księgowości 01.06.17, 12:50 Ja już trzeci rok korzystam z usług firmy Reset, (www.reset2.pl/oferta/standard/r2fk). Program intuicyjny i szybko można się wdrożyć - przynajmniej takie są moje odczucia, nigdy nie miałem większych problemów. To czy lepiej prowadzić księgowość na zewnątrz czy kupować program zależy od firmy i możliwości ludzi, którzy w niej pracują. U nas "wewnętrzne" prowadzenie księgowości się udało i traktuję to jako sukces :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: program do księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.18, 11:41 Po co samodzielnie księgować jak mozna zlecic księgowosc komu kto sie na tym dobrze zna, ja mam spokoj bo ksiegowosc prowadzi mi biuro general outsource z krk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornel Re: program do księgowości IP: *.myslenice.net.pl 25.07.18, 13:17 Program? Nie lepiej zdecydować się na pomoc zdalną biura? ja korzystam z OPTIMY z Krakowa, biura rachunkowego Odpowiedz Link Zgłoś
pasacik1422 Re: program do księgowości 02.08.18, 09:14 Może zlecić to do biura rachunkowego? Zajmą się tym kompletnie i Cię nieco odciążą od księgowości. Mój znajomy korzysta z usług firmy tax experts. Oferują oni tanią księgowość dla małych firm, doradztwo podatkowe i biznesowe. Myślę, że warto zapoznać się z ich ofertą, bo to nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
malinarek70 Re: program do księgowości 24.12.18, 13:44 Wypróbuj Fineco Software Mała Księgowość. Możesz rozliczać KPiR, VAT, ryczałt, kilometrówkę, środki trwałe etc. Wysyłać JPK bezpośrednio z programu bez żadnego pośrednictwa innych aplikacji, wysyłać eDeklaracje. Często aktualizowany i z przyzwoitym wsparciem. Przed zakupem, co ważne, można sobie zadarmo sprawdzić i przetestować: Program księgowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiolka Re: program do księgowości IP: *.myslenice.net.pl 27.02.19, 10:46 Polecam, General Outsource szybko i tanio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: program do księgowości IP: *.net.internetunion.pl 04.06.19, 13:49 A ja polecam program wfirma - program do samodzielnego księgowania. Nie trzeba dużo płacić, a i program bardzo intuicyjne. Jest też opcja 30 dni na bezpłatne przetestowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wersusss Re: program do księgowości 06.06.19, 12:36 A może program księgowy enova? To bardzo kompleksowe rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjans_76 Re: program do księgowości 03.09.19, 11:49 Dzisiaj nie trzeba być już wysoko wykwalifikowaną księgową aby obsługiwać program do księgowania… Znakomitym przykładem są programy do księgowania firmy firmao.pl/ . To przed wszystkim prostota i łatwość obsługi. Cena za korzystanie z tej aplikacji też nie jest wygórowana… Odpowiedz Link Zgłoś
smoczatku Re: program do księgowości 14.05.20, 13:24 Ja mogę się wypowiedzieć tylko o programie enova korzystamy z niego już dłuższy czas i mogę stwierdzić, że zdaje egzamin. Nasz księgowy mówi, że to jeden z lepszych na jakich pracował. Zawsze możesz też spróbować po prostu kilku różnych programów w wersji testowej i na tej podstawie podjąć decyzję Odpowiedz Link Zgłoś
smoczatku Re: program do księgowości 14.05.20, 13:25 Ja mogę się wypowiedzieć tylko o programie enova korzystamy z niego już dłuższy czas i mogę stwierdzić, że zdaje egzamin. Nasz księgowy mówi, że to jeden z lepszych na jakich pracował. Zawsze możesz też spróbować po prostu kilku różnych programów w wersji testowej i na tej podstawie podjąć decyzję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzy1214 Re: program do księgowości IP: *.dynamic.mm.pl 22.05.20, 13:16 słyszałem dużo o www.systim.pl/ jakies opinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ejdam Re: program do księgowości IP: *.play-internet.pl 25.02.21, 21:35 Ja to wole polegać na specjalistach i powierzyć księgowość komuś, kto się zna i pomoże mi w optymalizacji kosztów. Kto ogarnie wszystko na tip top, żeby nie było żadnej lipy. Dlatego korzystam z usług QualityDot, biura rachunkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aglatak Re: program do księgowości IP: *.242.140.140.iaas.home-whs.pl 15.07.21, 10:08 Od siebie polecam przekonać się do wystawiania faktur elektronicznych: bizneo.pl/programy-do-fakturowania,ac104/faktury-elektroniczne-powszechnie-pozadana-forma-dokumentow-ksiegowych,1330 Na stronie opisane są zalety tego rozwiazania. Jest to bezpieczne, wygodne jak również szybkie. Poza tym weźmy również pod uwagę aspekt ekologiczny. Dzieki wprowadzeniu cyfrowego fakturowania nie produkuje się nadmiaru śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub934 Re: program do księgowości IP: *.play-internet.pl 15.02.22, 15:34 www.infakt.pl/polecam/ksiegowosc_on-line, moge polecić, korzystam nieprzerwanie od 2013 :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.czarneckaa Re: program do księgowości 25.04.22, 17:09 Wartym uwagi rozwiązaniem jest system ERP. Enova365 dla pracownika jest dobrym programem, bo integruje rożne obszary działalności. Można go wykorzystywać jako program stacjonarny znajdujący się na fizycznym dysku komputera. U siebie w firmie skorzystałam z usługi firmy Coderia oferującej ten program i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigaklima Re: program do księgowości 26.04.22, 21:28 ja jednak wolę korzystać z pomocy profesjonalnego biura księgowego i polecam serdecznie Centrum Usług Księgowych Europartner. Niezawodna pomoc Odpowiedz Link Zgłoś