contento 24.12.04, 09:02 Jak w temacie poszukuje informacji na temat kosztów przesyłek towarów z China , czy to możliwe że koszt przesyłki oscyluje w granicach 40 usd/kg ??? Bo mnie przeraziły te koszty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kadziu Re: Jakie koszty importu z Chin ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:17 a co chcesz sprowadzic? ile kilo , bo jak 2-5 kilo to moze byc taki koszt , a jak 500-1000 to nie. z tego co wiem to większy cargo kosztuje 3-4 USD za kilo. oczywiscie to jest tylko transport. oprócz tego cło itp. wszystko mozesz sie dowiedzic w jakis agencji celnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poważny Re: Jakie koszty importu z Chin ??? IP: *.ciech.waw.pl 29.12.04, 10:44 polecam strone programu taric, tam znajdziesz info o clach z Chin do UE. poza tym koszt transportu zalezy tez od rodzaju: lotniczy jest najdrozszy, z kolei statek jest najdluzej trwajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jakie koszty importu z Chin ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:18 Witam Lotniczy około 4,6 $ za kilogram morscki 170$ za m sześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzsku.com Re: Jakie koszty importu z Chin ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 00:14 Witam Wysyłałem paczki z Pekinu pocztą Chińską(systemem, OTHER,)nie jest to ani poczta lotnicza, ani statek.Polega to na tym że jest to pewien kompromis miedzy ceną statku a szybkością samolotu i jeśli jest wolna powieszchnia w samolocie to leci pierwszym niezaładowanym co może nastąpić jutro, ale także możesz czekać i tydzień.Z mojego doświadczenia wiem że nigdy nie trwało to dłużej ja 10 dni pod warunkiem że polska poczta czegoś nie pochrzaniła, a miałem taki przypadek i mój towar wrócił z powrotem do chin.Wada jest taka że musi to ktoś nadać na poczcie na miejscu i jednorazowa przesyłka nie może ważyć więcej jak 10kg.Cena ok.700 yuanów co daje ok.360 zł, tj.36 zł za kg. Odpowiedz Link Zgłoś
contento Re: Jakie koszty importu z Chin ??? 12.01.05, 09:48 Usługa się nazywa "OTHER" ?? bo nie wiem jak im to napisać jest to zwykła przesyłka , i jak wygląda to od strony bezpieczeństwa , bo jakoś jednak pokutuje przeswiadczenie że jednak duzo rzeczy na poczcie ginie ?? jak byś coś napisał to będe wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś