Dodaj do ulubionych

Internet bezprzewodowy- a dofinansowanie

24.02.05, 13:57
Dzień dobry!
Mam pytani: Mój kolega prowadzi firmę, która udostępnia internet droga radiowa. Mieszka na terenie nizinnym, gdzie jedyna mozliwością przesłania internetu jest postawienie masztu, na którym umieszczone bedą anteny i dzieki temu, bedzie udpostępniony internet. Czy istnieje mozliwość dofinansowania budowy takiego masztu. Bedzie to kosztować około 10 tysiecy. Chciałabym zwrócić uwagę na fakt, ze na tym terenie jest bardzo duze zapotrzebowanie na internet, gdyz niewielu mieszkańców moze posiadać neostrade. Pomysł popiera wójt gminy. Czy istniałaby mozliwośc dofinansowania tej inwestycji? Prosze o odpowiedz!Jesli tak to jakie dokumenty i gdzie nalezałoby złozyc. za odpowiedz z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • gaba21 Re: Internet bezprzewodowy- a dofinansowanie 25.02.05, 12:00
      Czy ktoś mi odpowie na moje pytanie?Bardzo prosze
    • dariusz.sobolewski Re: Internet bezprzewodowy- a dofinansowanie 25.02.05, 16:08
      Kwota inwestycji jest niewielka. Nie wiem także jaki przedsiębiorca będzie w
      tym przypadki inwestorem (czy jest to mikroprzedsiębiorstwo czy np. średnia
      firma). W przypadku mikroprzedsiębiorców czyli przedsiębiorców, który w co
      najmniej jednym z dwóch ostatnich lat obrotowych: zatrudniali średniorocznie
      mniej niż 10 pracowników oraz osiągnęli roczny obrót netto ze sprzedaży
      towarów, wyrobów i usług oraz operacji finansowych nie przekraczający
      równowartości w złotych 2 milionów euro, lub sumy aktywów jego bilansu
      sporządzonego na koniec jednego z tych lat nie przekroczyły równowartości w
      złotych 2 milionów euro oraz działają na rynku krócej niż trzy lata, programem
      unijnym, z którego można skorzystać jest Zintegrowany Program Operacyjny
      Rozwoju Regionalnego Działanie 3.4 "Mikroprzedsiębiorstwa". Dotacje udzielane
      są na usługi doradcze (np. w zakresie opracowania biznes planu ) oraz
      inwestycje. Informacji na ten temat udzielają i wnioski przyjmują albo Urzędy
      Marszałkowskie albo inne instytucje wyznaczone w tym celu (np. Agencje Rozwoju
      Regionalnego). Szczegółowe informacje o terminach przyjmowania wniosków oraz
      instytucjach je przyjmujących można znaleźć na stronach Ministerstwa
      Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej www.zporr.mgpips.gov.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka