11.04.05, 19:22
Czy jest na forum osoba ,która posiada informacje na temat wynajęcia"wysepki
handlowej" w hipermarketach.Chodzi mi o informacje dotyczące ceny wynajęcia
takiej powierzchni itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: Ważne! IP: 80.50.27.* 11.04.05, 20:18
      Do 10 m około 5 tys.za miesiąc,potrafi być więcej, w zalezności od miasta. I
      wynajęcie jest bardzo trudne - chyba, że to nowo otwierane centrum.
      • Gość: seth11 Re: Ważne! IP: *.msk.pl / 80.51.103.* 11.04.05, 22:05
        Chciałbym tylko dodać że to cena netto.
        Wynajmowałem kiedyś coś takiego i zalatwienie to była mordęga.
        Siedzieliśmy tam 3 miesiące.
    • kori9 Re: Ważne! 12.04.05, 21:59
      "Wysepka handlowa"-za 5tys miesięcznie to chyba przesada ponieważ tyle kosztuje
      wynajęcie sklepu w hipermarkecie.No może mam złe zródła.Dziękuję za
      odpowiedz.Jeżeli jeszcze ktoś posiada inne informace dotyczace tego tematu to
      bardzo proszę o napisanie.Pozdrawiam.
      • Gość: ania Re: Ważne! IP: .48.115.* / 80.48.115.* 13.04.05, 00:43
        Niestety ja też mam podobne wiadomości. W Łodzi np. 1m2 sklepu to koszt rzędu
        1500-2000 tys.Z takim stoiskiem jest inaczej, ale 5 000 tys. to jest raczej
        realna stawka i cena też przyzwoita (to też zależy co chcesz sprzedawać). Weź
        pod uwagę że to jest wysepka...czyli tzw."przyciągacz".No , ale bez "łapki"
        chyba nie dasz rady tak poprostu otworzyć sobie "wysepkę".Chyba,że w tym
        hipermarkecie rządzi ktoś z rodzinki..to OK. Tak czy inaczej życzę powodzenia.
        • kori9 Re: Ważne! 13.04.05, 06:31
          Dziękuję Aniu:-)
      • Gość: maciej Re: Ważne! IP: 80.50.27.* 13.04.05, 11:15
        Wiesz, ja też myślę, że to przesada, ale wiadomości mam ze źródła - czyli z
        galerii handlowej, w której chciałem wynajmować miejsce. Dodam jeszcze, ze to i
        tak nie jest dużo biorąc pod uwagę fakt, że za same weekendy życzą sobie 700
        zł - za jeden oczywiście. A o miejsce jest szalenie trudno. A sklepy w
        galeriach w Szczcinie kosztują 12 tys. miesięcznie - i to też wiadomość
        bezpośrednio z dyrekcji galerii.
        • kori9 Re: Ważne! 13.04.05, 15:02
          Ojej...:-)tak sobie myslę że ludzie którzy mają takie "wysepki handlowe"z
          np.spinkami do włosów,lub świeczkami muszą strasznie dużo tego sprzedać żeby
          wyjść na swoje.Z drugiej jednak strony w centrach handlowych jest największy
          przepływ ludzi i sprzedaż jest od poniedziałku do niedzieli.Osobiście to
          spodziewałam się że czynsz będzie wysoki,ale nie spodziewałam się az tak
          wysokiego!Pozdrawiam.
        • kori9 Re: Ważne! 13.04.05, 15:06
          Maćku mam pytanie do Ciebie bo wspomniałeś o Szczecinie -czy Tobie chodziło o
          Galaxy?
          • Gość: maciej Re: Ważne! IP: 80.50.27.* 13.04.05, 19:18
            Galaxy:)
            • Gość: kori9 Re: Ważne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:15
              tak myślałam:-)
    • Gość: Maciej Re: Ważne! IP: 80.50.27.* 13.04.05, 22:22
      No, to chyba nie było trudne :). Ale czytałem kiedyś artykuł w buissness week
      (chyba z listopada) o cenach w Wawie i to wygląda podobnie. Galaxy mnie nie
      zaskoczyło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka