Dodaj do ulubionych

następny pomysł

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 18:58
Firma handlowa import głównie z Chin podkolanówek przeciwżylakowych z
pierwszym stopniem kompresji rynek zbytu gwarantowany , w sumie brak
produktu konkurencyjnego , problem ze znalezieniem taniego producenta
Obserwuj wątek
    • carman1 Re: następny pomysł 05.06.05, 23:07
      A gdzie ten gwarantowany zbyt?
    • vokulski Re: następny pomysł 20.06.05, 15:20
      Gość portalu: wokulski napisał(a):

> Firma handlowa import głównie z Chin podkolanówek przeciwżylakowych z
      > pierwszym stopniem kompresji rynek zbytu gwarantowany , w sumie brak
      > produktu konkurencyjnego , problem ze znalezieniem taniego producenta

i to mnie dziwi brak zainteresowania tym pomysłem , kapitał jaki trzeba
      zainwestować to 30 -40 tys kilku ludzi i marże żędu 100 - 200 % żyć nie
      umierać ,

Kto czyta to forum ?? chyba tylko ludzie tacy jak ja maja jakies pomysły a
      brak im kasy
      • carman1 Re: następny pomysł 21.06.05, 19:37
        Ja jestem zainteresowany (bo akurat jestem z branży) i pytałem sie Ciebie gdzie
        ten gwarantowany zbyt, bo ja go dostrzec nie potrafie.
        • vokulski Re: następny pomysł 21.06.05, 20:33
          Carman - pamiętasz taką aukcję Venorutonu + podkolanówki pseudouciskowe 3 lata
          temu w aptekach na terenie całej polski . ???

Rynek zbytu jest olbrzymi naprawdę oceniam zbyt w okresie letnim min 50 tys
          miesięcznie oczywiście mówie o podkolanówkach z I stopniem kompresji
          wyższe stopnie nie mają szans ,
          • carman1 Re: następny pomysł 22.06.05, 15:21
            To rozumiem, że odbiorcami byłyby apteki, a jak z konkurencją? i czy masz juz
            namiary na jakiegoś producenta w Chinach?
            • vokulski Re: następny pomysł 22.06.05, 20:24
              Producenta nie szukałem bo nie mam kasy aby ruszyć ten biznes , ale tydzień
              czasu grzebania w necie i by się znalazł , nie wiem jak w tej chwili jest z
              certyfikacją , bo chyba instytut leków już tego nie robi , trzeba by to
              sprawdzić
              • vokulski Re: następny pomysł 27.06.05, 09:37
                Nie wiem czy to takie oczywiste to znalezienie producenta z chin , ponieważ
                jedyne maszyny do tego typu prosuktów produkują włosi , więc nie wiem czy
                chińczycy się wzieli za tą produkcję , która jednak jest bardziej niszowa niż
                masowa , w zeszłym tyg szukałem przez 8 h i nic nie znalazłem , poszukam
                jeszcze , ale mam obawy co do tego czy oni to w ogóle robią
                • Gość: twójbrat Re: następny pomysł IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 30.06.05, 20:43
                  drogi panie Stanislavus, jestem pod wrazeniem , i sercem Pan popieram
                  subiekt Rzecki
            • vokulski Re: następny pomysł 06.07.05, 21:15
              carman1 napisał:

> To rozumiem, że odbiorcami byłyby apteki, a jak z konkurencją? i czy masz juz
              > namiary na jakiegoś producenta w Chinach?

Kurcze szukałem i nic może jakieś złe krytewrium zarzucam albo co , bo nic nie
              znajduje ??

może oni tego nie produkują ?? co może być możliwe , bo maszyny do tych
              podkolanek robią Włosi
    • Gość: krzysiek Re: następny pomysł IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.06.05, 17:03
      to moze mi jakis pomysl podsuniecie, tzn. dla studenta coby wakacji nie
      zmarnować i coś nie coś zarobić. Napewno moim atutem jest biegła znajomość
      sprzętu komputerowego i oprogramowania zarówno biurowego jak i graficznego.......

pozdrawiam
      krzysiek
      • vokulski Re: następny pomysł 21.06.05, 20:34
        Gość portalu: krzysiek napisał(a):

> to moze mi jakis pomysl podsuniecie, tzn. dla studenta coby wakacji nie
        > zmarnować i coś nie coś zarobić. Napewno moim atutem jest biegła znajomość
        > sprzętu komputerowego i oprogramowania zarówno biurowego jak i
        graficznego.....
        > ..

Jak coś wymyslę to napiszę na razie nic mi nie przychodzi do głowy
        > pozdrawiam
        > krzysiek
      • Gość: iur Re: następny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 08:52
        Krzysiek, wykorzystaj wakację na naukę polskiego, żeby nie uzywać "coby"
        lecz "żeby". Nigdy nie pomógłbym Polakowi, który nie zna swojego języka.
        • vokulski Re: następny pomysł 22.06.05, 10:09
          Ok nie każdy studiował polonistykę , trzeba trochę wyrozumiałości , no chyba że
          są to jakieś ordynarne błędy językowe , niektóre zwroty są związane z
          regionami , po za tym jesli ktoś nie piastuje funkcji w której musiałby się
          wykazywać talentem oratorskim to takie delikatne wpadki nalezy wybaczać
          • aagain Re: następny pomysł 22.06.05, 11:52
            vokulski napisał:

> pamiętasz taką aukcję Venorutonu + podkolanówki pseudouciskowe 3 lata
            > temu w aptekach na terenie całej polski . ???
            W owym okresie moi znajomi z Francji, zamierzali wejść z całym asortymentem tych
            produktów. Niestety, nie znam przyczyny, dlaczego wycofali się z tego
            przedsięwzięcia. Natomiast, jeżeli to towar z Chin to trudno nie zarobić na nim;-)
        • Gość: krzysiek Re: następny pomysł IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.06.05, 12:57
          W Rzeszowie używa się tego zwrotu tak samo jak innych typu iść na pole ( znaczy
          przed dom, na podwórko itd.), więc niekoniecznie jest to „rażący błąd”. Ponadto
          słowo to użyłem specjalnie. Mimo wszystko że tego Pan nie zauważył to ja bym
          panu pomógł gdybym tylko mógł i wiedział w jaki sposób mogę pomóc. Ponadto
          udzielenia takiej czy innej pomocy, nie uzależniałbym od tego czy ktoś jest
          Polakiem czy też nie jest, wszak każdy jest człowiekiem i błędy przytrafiają się
          każdemu. Ale dziękuje za zwrócenie uwagi i będę o niej pamiętał.
          • Gość: jur Re: następny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 15:17
            Panie Krzyśku, dziękuję za odpowiedz, godną dżentelmena. W tej sytuacji nie
            pozostaje mi nic innego, jak wyciągnąc na odległość rękę do zgody i życzyć
            powodzenia w interesach.
            • vokulski Re: następny pomysł 22.06.05, 15:24
              to gratuluje ugody a ja serwuje na forum nastepny pomysł
            • Gość: krzysiek Re: następny pomysł IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.06.05, 18:37
              :-))

pozdrawiam
              krzysiek
    • biznesforum Re: następny pomysł 23.06.05, 09:15
      Odbiorcy sklepy medyczne, można sie jakoś "dogadać" z NFZ, żeby jakąś część
      refundowali. Interes myśle że dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka