Dodaj do ulubionych

czesci samochodowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 12:48
Witam
Mam takiego pomysła!!!
Chce otworzyc sklep warsztat samochodowy ale samochodów dostawczych!!
Podobno jest zapotrzebowanie na tego typu sklep-warsztat w Krakowie
Czesci sprowadzałbym z rozbitków na zachodzie np. Anglia i naprawiłbym
samochody we własnym warsztacie?

Co o tym sadzicie????

Pozdrawiam i czekam na sugestie!!!!!
Obserwuj wątek
    • vokulski Re: czesci samochodowe 28.12.05, 13:07
      Gość portalu: yaro napisał(a):

> Witam
      > Mam takiego pomysła!!!
      > Chce otworzyc sklep warsztat samochodowy ale samochodów dostawczych!!
      > Podobno jest zapotrzebowanie na tego typu sklep-warsztat w Krakowie
      > Czesci sprowadzałbym z rozbitków na zachodzie np. Anglia i naprawiłbym
      > samochody we własnym warsztacie?
      >
      > Co o tym sadzicie????
      >
      > Pozdrawiam i czekam na sugestie!!!!!

Bardzo dobry pomysł , musisz jedynie zadbać o jakis marketing i sensowne
      poinformowanie właścicieli tych samochodów o tym że istniejesz na rynku , potem
      musisz się często przypominać , warto podać im przykładowe koszty naprawy ,
      jest z tym trochę roboty , ale to działa . Jak juz będziesz miał klientów i
      będziesz dobry w tym co robisz to już samo pójdzie , a możesz np poprosić aby
      zadowoleni klienci polecali cię przez CB itp
    • vokulski Re: czesci samochodowe 30.12.05, 10:19
      Musisz bardziej sprecyzować jakich informacji oczekujesz , będzie łatwiej dla
      odpowiadających

Najlepiej wypisz nurtujące cię pytania
    • Gość: max Re: czesci samochodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 23:38
      Hmm twoja kasa twój pomysł twój wybór. Ja ci powiem tak na pewno nie
      zdecydowałbym sie naprawiać swojego busa na używanych częściach, dlaczego???
      powodów jest wiele np
      - samochód dostawczy jest samochodem drogim tzn 4-5 letni to koszt ok 60-70 tys
      i kogos kogo stac na takie auto stac go tez na naprawe.
      - Samochód dostawczy jest narzędziem które musi cały czas jeździc bo jak nie
      jezdzi to nie zarabia a co za tym idzi jak ktos ma wybór zaoszczędzić 500zł i
      naprawic auto na używce a później ściągać je lawetą np z bułgarii to jaki w tym
      sens.
      - o ile znajdziesz juz nabywców na swoje usługi to napewno na nich nie zarobisz
      bo skoro ktoś już decyduje sie naprawić auto na używkach to jest nastawiony na
      to że zapłaci za naprawe grosze także sie zastanów.
      Ps. Mój znajomy prowadzi zakład mech naprawia iveca ducata jumpery i boxery nic
      pozatym i we wrzesniu sprowadzał z włoch maszyne do serisowania aut od 2002roku
      i zapłacił za nią 270tyś mówił że musiał wziąść kredyt bo bez tego juz sie nie
      dało ale pociesza sie tym ze nie wybrał wczesniej specializacji merc lub ww bo
      teraz by juz nie wytrzymał konkurencji
      ale wybór należy do ciebie powodzenia
    • Gość: yaro Re: czesci samochodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:35
      Witam

Dzieki za odpowiedzi

A czu konkurencja jest duza?
      Wydaje mi sie ze jest mało takich specjalistycznych warsztatów!
      Moge takze naprawiac na czesciach nowych i jakis serwis ogumienia a uzywki by
      były dodatkiem

Pozdrawiam
      • Gość: dddd Re: czesci samochodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 18:38
        Co do części z Angli to część z nich nie pasuje (np.lampy inne odbłyśniki,
        przekładnie kierownicze itp.) chyba, że będziesz lepił jedno z trzech, a to już
        odstraszy klienta.Dobry warsztat to duże pieniądze, sam o tym myślałem ale jak
        policzyłem to musiałbym ze 3-mieszkania dać w zastaw.Ale zyczę powodzenia!!!!
    • Gość: marek Re: czesci samochodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 10:20
      Próbowałem podobnie
      problem wychodzi gdy musisz sprowadzić jedną część bo nie masz innych klientów
      a koszty przerastają zysk i tak jest często
    • Gość: mario Re: czesci samochodowe IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.02.06, 20:45
      Tez mnie to interesuje, kumple twierdza ze fajna kasa do wziecia, chca mnie
      wciagnac

Warto???????????
    • Gość: yaro Re: czesci samochodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:33
      No i co z takim pomysłem?
      • Gość: max Re: czesci samochodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:59
        To ty od 2ch miesięcy sie pytasz może zaczniesz sam myślleć i coś w tym
        kierunku robić. No chyba ze myslisz że ja ci otworze to przez forum :)
        • Gość: yaro Re: czesci samochodowe IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.02.06, 23:29
          Dzięki Max za zachete!!!!!!

A Ty chciałbys otworzyc taki biznes?

Długo pytam bo juz raz sie przewiozłem na pare groszy i nie chciałbym i tym
          razem zamykac po pół roku!!!!!!!!

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka