Dodaj do ulubionych

Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowej?

• Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 15.02.06, 11:11
      Widze ze nasza Beate pieni sie i na sile proboje nam udowodnic jacy jestesmy
      glupi a ona genialna.
      Od dawna zwracalem uwage na to ze wycena domen nie ma zadnego sensu. Darmowa
      mozna traktowac jak zabawe a na platna szkoda wydawac pieniedzy.
      Bardzo ciezko jest powiedziec dlaczego niektore domeny sprzedaja sie za $10
      np. wjav.com a inne za $3500 jak np. mefc.com
      Obie dla mnie nie maja sensu
      • Gość: Misia Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:40
        No i ruszyło:) Licznik liczy:) Mam tylko jeszcze jedno pytanie: czy ewentualne
        oferty kupna przychodzą na maila czy są widoczne gdzies indziej- Domain
        Management? Aha, określić jakąs minimalną wartośc tych domen czy zostawić jako
        Make Offer?
        • Gość: radek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:45
          Dzieki maciek za info.
          Załozyłem 2 domenki, narazie mam 0,03 centa.
          Ale od czegoś trzeba zacząć.
          A tak na marginesie, Polska jest krajem gdzie wiekszość chciałaby zarabiać kupe
          forsy a nic nie robić "co tu zrobić aby nic nie robić a dużo zarobić"
          Pozdrawiam

p.s mam do ciebie pytanko jak byś mógł e-maila przesłać : watacha21@wp.pl
          • Gość: ExSedownik Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:52
            "co tu zrobić aby nic nie robić a dużo zarobić" tez wychodziłem z takiego
            założenie, dlatego dziś zajmuje sie domenam :D I mam z tego 50m mieszkanie,
            laptopa, a dzieci chodza na płatne zajecia dodatkowe.
            • Gość: radek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:03
              Jajcasz z ciebie. Ale dobre. Raczej kokosów może z tego nie być ale od czegoś
              trzeba zacząć. A nuż jakiś twardzel się trafi i człowiek odbije się od dna. HE,
              HE
            • Gość: radek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:07
              A najgorzej z tego wszystkiego jest to że człowiek jest cymbałem i jak starzy
              kazali się uczyć jezyków to się człowiek obrażał " czego oni chcą" ale nie ma
              tego złego, nigdy nie jest za póxno.
              • Gość: Markus Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:09
                Czy sam IBAN wystarczy ? Przy parkowaniu powinien ale przy ewentualnej sprzedaży
                trzeba na SEDO zapłacić prowizję 10% (min.50usd). Czy oni to sobie odrazu
                pomniejszają a reszta idzie na moje konto? Mam rachunek w m-banku ale ale
                obsługują tylko przychodzące przelewy w obcej walucie.
                • Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 15.02.06, 18:44
                  Tak po sprzedazy pieniadze wplywaja na konto Sedo i oni pobieraja swoj procent
                  najpierw.
                  Tyle jest tu juz watkow i zapytan ze trudno jest za tym nadazyc wiec jesli ktos
                  nie otrzymal zadawalajacej odpowiedzi to prosze ponowic pytanie. Postaram sie
                  odpowiedziec na wszystkie w miare swoich mozliwosci czasowych.
                  Kiedys wyslalem email dla anthonette ale jakos nie dostalem odpowiedzi. Mam
                  nadzieje ze jeszcze przed startem sie nie zniechecila.
                  W tym tygodniu nie bylo wielkich sprzedazy najdrozsza domena sprzedala sie
                  tylko za 20 000 Euro.
                  Ucieszy to pewnie Beate bo wedlug jej teorii ten interes juz sie przestaje
                  oplacac a wedlug mnie napewno nie. Gdybym wszystkie swoje domeny sprzedal tylko
                  za polowe tej sumy to do konca zyciea nie musialbym pracowac.
                  Tak wiec robcie nie trzeba isc na zywiol ale w miare mozliwosci finansowych
                  kupowac powoli kilka ale tylko takie ktore zawieraja cos konkretnego i
                  najlepiej .com, .net lub ewentualnie .pl albo .de
                  Nie bardzo orjentuje sie w polskim rynku ale niemiecki trzyma sie i rozwija
                  bardzo mocno
                  • Gość: Markus Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:06
                    Nie rozumiem jednego,home.pl pobiera za rejestrację "eu" chyba 50pln+vat ale tak
                    naprawdę to nie jest rejestracja tylko prerejestracja i nie gwarantuje
                    rejestracji.(co oczywiście jest w regulaminie) Czyli rejestrując x domen kwota
                    do zapłaty rośnie a może się zdażyć że nie wejdzie żadna. Mam tu namyśli
                    oczywiście trzeci termin dla osób fizycznych. Druga sprawa: kiedy , w tym
                    przypadku home.pl , wrzuci do głównej rejestracji nasze domeny , które ruszą do
                    wyścigu z resztą europy.Mam nadzieję że będzie decydować data prerejestracji.
                    Podsumowując, ta cała operacja rejestracji "eu" to będzie jeden wielki przekręt
                    na którym niektórzy zgarną majątek.

Pozdrawiam MARKUS.
                  • agick maciek:) 16.02.06, 17:23
                    przeczytałam wątek. początkowo sceptycznie a teraz już mnie to zachęciło.
                    bardzo Ci dziękuję za to, ze tak fajnie opisałeś proces zaraniania pieniedzy.

mam pytanie - jestem osobą która nigdy nie zajmowala się niczym w necie ale
                    chyba pora spróbować.
                    gdzie najlepiej z polski i najtaniej rejestrować domeny? ile czasu to trwa?
                    to pytanie kieuję też do tych osób, które w trakcie tej dsykusji poradziły
                    sobie z tym wyzwaniem. czy home.pl?

mam małe pieniadze, ktore mogę bez zalu zainwestować - chcę zacząć zarabiać nie
                    tylko w biurze.

będę wdzięczna za pomoc.

gg 9012476
      • fisher77 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 14.03.06, 19:26
        Witam. Już wyjaśniam o co tutaj chodzi. A chodzi o POZYCJONOWANIE w wyszukiwarkach przyszłej strony www. To znaczy - jeżeli ktoś nazwie swoją stronę WygodnaJazdaAutoVolvo (nazwa wpisywana w "title") , to mając domenę wjav.com umieści ją wyżej w wyszukiwarce (google) na 4 SŁOWA KLUCZOWE (wygodna jazda auto volvo) . To oczywiście jest tylko przykład - jak ktoś ma jakiś projekt strony i akurat przypasuje mu bezsensowny (akurat dla nas) układ liter w domenie, to zapłaci za nią kaskę :-)
    • Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 15.02.06, 21:06
      Ta firma tak jak niestety wiele firm w Polsce robi ludzi w konia.
      Masz racje z ich ocena ludzie nieswiadomi dadza sie nabrac a oni nic nie
      ryzykujac wyciagna od naiwnych pieniadze.
      Duzo polskich firm zeruje na tym ze wiekszosc ludzi nie zna obcych jezykow i
      wciskaja ludziom ciemnote.
      Na allegro jest firma ktora reklamuje sie z rejestracja domen .us
      Szkoda tylko ze nie pisza o tym ze taka domene mozna zarejestrowac tylko majac
      adres zamieszkania w USA
      Co do sprzedazy tanszych domen na Sedo rowniez pisalem i zwracalem uwage ze
      tansze domeny nie nalezy sprzedawac przez Sedo.
      Przejzyj sobie moje wpisy a bedziesz wiedzial gdzie to najlepiej robic a jak
      znasz dobrze angielski to moge podac rowniez inne sposoby
      Chyba wiec narazilem sie dzis kilku firmom i odebralem mozliwosc latwego
      zarobku. Pewnie zaraz zaczna sie zlosliwe wpisy. Beate do boju wymysl cos
      nowego
    • Gość: złapałem bakcyla Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.toya.net.pl 16.02.06, 06:36
      Czytałem ten wątek i zaraziło mnie :)
      Kupiłem trzy domeny sexnet.com.pl mp33.pl telinfo.pl.
      Jak więc widać portfel zrównoważony ;) sex,muzyka i telekomunkacja.
      No to zobaczymy na własnej skórze jak to jest z tym handlem.
      Na allegro zainteresowania zero,na sedo sex miał kilkadziesiąt wyświetleń i zarobił mi już 0,24 euro :).Witam w klubie .To chyba uzależnia :)
      • Gość: radek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:33
        Fajną sprawe maciek napomknął.Własnie załozyłem 3 domenke i juz mam pomysły na
        inne. Może cos ciekawego z tego wyskoczy. Oczywiście nie mozna zabardzo się
        podniecać ze za tydzien zasypią nas oferty i mozna składać zamówienie na nowy
        model mesia.
    • Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 16.02.06, 13:12
      Jesli domene zaparkujesz w jakiejs firmie to nic nie mozna zrobic by ja
      rozreklamowac.
      Ja powoli bede probowal swoje domeny zamienial z parkowania tylko ne strony
      internetowe. Narazie zaczne z jedna i zobacze jak to pojdzie.
      Mam kogos kto zrobi mi strone, nic skomplikowanego ale tylko z
      przekierunkowaniem do innych stron placacych za sprzedaz swoich produktow.
      Na takiej samej zasadzie dziala strona www.chocolate.com
      Czylatem historie o tym czlowieku. Kiedy on kupil ta domene za $60 000 czy tez
      $80 000 jego znajomi pukali sie w czolo a dzis on zarabia na niej $1500 dziennie
      Widzicie wiec jak wazna w tej dziedzinie dobra nazwa.
      Ja bym raczej nie rejestrowal domen .com.pl, .org.pl i tego typu
      Skoncentrujcie sie na .com, .pl lub ewentualnie .net czy tez .info
      Jest jeszcze sporo dwuczlonowych wolnych domen ktore zreszta sprzedaja sie
      coraz lepiej ze wzgledu na wysokie koszty i brak dobrych domen jednowyrazowych
      • Gość: Misia Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 13:38
        Ale na czym polega ten mechanizm? Czy chocolate.com pobiera jakis procent od
        sprzedaży czy ewentualny producent, sprzedawca płaci jakąs określoną stawkę by
        móc to wystawiać na tym konkretnym serwisie www.
        I o jeszcze jedno chciałam zapytac. Jak to jest z tymi domenami na Sedo? Czy
        parkując je masz prawo zrobić z nimi cos jeszcze potem? Innymi słowy czy
        parkując je, tracisz je bezpowrotnie? Bo ja też mam kilka pomysłów co z
        niektórymi z nich zrobić ewentualnie w przyszłosci. Nie krzyczcie:)! Nie
        doczytałam regulaminu Sedo, to sie pytam!
        I przeniesmy sie prosze na to forum które podałam (zainteresowanym mówie), bo
        tutaj zaraz 300 stówki się zrobią:)
    • sedogirl Z innej beczki... 16.02.06, 16:16
      Ale jak najbardziej zgodnie z tematem. Czy ktos z Was zarabia na tzw.
      programach partnerskich ale w branży finansowej (chodzi mi o system który
      proponuje np. bankier.pl czy money.pl)? Jak to jest? Dostaje się cos od nich za
      to pośrednictwo? Mam chyba dosyc dobry adres finansowy i sie zastanawiam co z
      nim zrobic. Jeżeli chodzi o kwestie zaprojektowania serwisu to z tym jest
      najmniejszy problem.
      • Gość: maciek Re: Z innej beczki... IP: *.server.ntli.net 16.02.06, 17:56
        Programy partnerskie powinny wam placic, przynajmniej tak to jest w Ameryce.
        Jesli ktos wejdzie na wasza strone i zrobi jakis zakup powinniscie miec za to
        zaplacone.
        Zaparkowanie strony w jakiejkolwiek firmie nie jest na cale zycie i mozna z nia
        zrobic co sie chce ale w chwili kiedy jest zaparkowana nie mozna jej reklamowac
        ani tez dodawac jakis swoich wiadomosci czy innych rzeczy.
        Mysle ze kiedys ktos otworzy podobna firme co Sedo ale skierowana na polski
        rynek a moze tez i na sasiednie bo Sedo operuje na czterech rynkach na raz.
        Jeszcze dla Misi.
        Nie jestem pewien czy otworzenie osobnego forum nie jest troche za pozno.
        Napewno znajdzie sie tam duzo nowych ludzi ktorych moze ten temat zaciekawic
        wiec trzeba by bylo od poczatku wszystko im wyjasniac. Gdyby gazeta mogla to
        cale forum przeniesc to co innego. Jest tez duza grupa ludzi ktorzy pisza z
        pracy i nie lubi sie logowac, ja z reszta tez choc nie pracuje dla nikogo.
        Jak dotychczas to nasze forum dziala w obrebie raczej normalnych ludzi (z
        kilkoma wyjatkami)wiec trzeba sie z tego cieszyc.
        Moim zalozeniem bylo pomoc i podzielic sie swoim doswiadczeniem w tej
        dziedzinie i narazie jakos sie to udaje
      • Gość: polandstore Re: Z innej beczki... IP: *.ghnet.pl 16.02.06, 18:02
        Tak, pod warunkiem że twoja strona w danym temacie jest w 1 szej dziesiatce w
        google i masz tysiace wizyt dziennie. W przeciwnym wypadku raczej są to
        symboliczne pieniądze i więcej możesz zarobić na Adsens-ach googla. Ja osobiście
        mam inne podejście do tego tematu, wymaga wiekszego zaangazowania niz wklejenie
        adsensa na strone: Przykład1: sprzedaje usługi voipa na moim terenie - calkiem
        dobre pieniądze ale do klienta musisz jechac wiec dla leniwych odpada
        www.voip.polandstore.(*)com, 2. mam strone KRD ( a w zasadzie nawet 3)-tu
        listownie temat moge przeprowadzic i podpisac umowe - bardzo fajna sprawa
        www.rejestr.online.(*)pl - zarówno w jednym i drugim temacie nalezy posiadac
        wiedze lub przejsc odpowiednie szkolenia. Ale za to masz calkiem ciekawy wynik .
        No i te słynne fotoadsy :) www.photoads.polandstore.(*)com. To jest mój pomysł
        na internetowy biznes w realu. może na tym nowym forum dodamy taki dział z
        przykładami co się nam udało zdziałać w temacie zarabiania. pzdr
        • agick panowie.. 16.02.06, 18:27
          zarejestrowałam w portaku active24 (domeny.org) trzy domeny.
          zna ktoś ten portal?
          • Gość: Misia Re: panowie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 19:20
            Czy jako nie Pan mogę odpowiedziec?;)Ja rejestruje na innym (nie podaje jakim,
            zeby mnie tu o reklamowanie go ktoś nie posądził; spod Krakowa jest), tego
            który podała agick przyznam szczerze nie znałam.
            Do Maćka- może i późno, ale chyba lepiej późno niż wcale, prawda? Kilka postów
            wyżej domeniarz master zaoferował się ze zrobi cos w tym temacie poza gazetą.
            Kilka chłopaków (chyba moge tak powiedziec?) wyraziło wstępny akces +ja rzecz
            jasna:) Pomysł jest taki zeby nie koncentrowac sie tylko na Sedo, ale
            rozszerzyć nieco tematyke. A logowanie? Hmmmm,pewnie większość nas cos tam robi
            zawodowo i surfuje tutaj w czasie pracy, no ale ja nie wiem jak to przeskoczyć-
            sory, nie znam się na tym, to by musiał admin się wypowiediec tak zwany.
            Odnośnie pp - no własnie, w tym pies pogrzebany, bo te programy które
            wynieniłam to nie płacą za kliknięcie czy przekierowanie klienta, płacą dopiero
            wówczas kiedy klient np. wyśle zapytanie o załozenie rachunku w danym banku czy
            weźnie kredyt hipoteczny, stąd moje wątpliwości. Z drugiej strony to bardzo
            poważne, liczące sie firmy, więc pewnie ktos jednak na tym zarabia. Mogłabym
            próbować dogadać się bezpośrednio z bankami czy takim Open Finance np, ale to
            chyba jeszcze nie ten czas. No sami widzicie... 100 tys. pytań na minutę mam:)-
            Domeniarz sprężaj się;)_bo się nam tematyka rozłazi:)
            i na koniec www.efinanse.com - to ten adres, co sądzicie?
            Pozdr
            Misia
            • agick Misia 16.02.06, 20:32
              jasne, że Pani też może:)
              pomożesz mi w czymś?
              mam trzy domeny - jak u diaska mam je włorzyć na tę sedo stronę??
              i czy ja muszę mieć konto walutowe!
    • Gość: Markus Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:12
      Z forum bardzo dobry pomysł , jestem za. Pod warunkiem że będzie na temat
      (domeny), ewentualnie pochodne tematy ale pożądnie posegregowane, bez bałaganu.
      Co do tego wątku to myślę aby pozostał w temacie , ewentualnie możemy przenieść
      się na ten nowy.

Pozdrawiam Markus.

p.s. właśnie zapłaciłem za dwie nowe com. YYYYYYEEEEEESSSSSSSSSS!!! I to całkiem
      niezłe!
    • teamwork Re: pytanie do Macka 17.02.06, 14:37
      Jak rozumiec, jak eventualnie zmienic i co zeby bylo lepiej? Odwiedzin duzo,
      odwiedzin na stronie parkingowej sporo a duze zero jesli chodzi o klikniecia i
      zero w rubrykach zarobek. Jaki to schemat w tej statystyce dziala. Mozesz przy
      okazji kilka slow na temat? Wszystko jedno tutaj czy na priv.
    • Gość: Lukasz Do Macka IP: 212.14.59.* 18.02.06, 13:25
      Teraz to ja juz nic nie czaje.Wpisalem na niemieckim forum ze mam dwie domeny
      do sprzedania my1job.com oraz gluecklicher.com (niemiecka nazwa tylko ze z
      koncowka .com oznacza:szczesliwszy) i dostalem kilka odpowiedzi co za
      beznadziejne domeny wez daruj sobie i nie wyrzucaj kasy na rejestracje.Wedlug
      was to sa dobre domeny czy nie?
      • charyzmatek Re: Do Macka 18.02.06, 14:28
        No z tym szczesliwszym to maja racje lepiej wydac bylo na piwo niz utopic w
        rejetracje byloby sie szczesliwszym. Druga taka nijaka.
      • Gość: adore.pl Re: Do Macka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 14:33
        No niestety nie najlepsze.

Jeżeli chodzi o tą niemiecką, to nie chcę się wypowiadać - ale mam wrażenie, że
        dużo lepsza by była .de. To nie jest domena komercyjna chyba. Druga sprawa - ale
        tutaj już trzeba znać język żeby ocenić - to samo słowo - przymiotnik o ile
        pamiętam z języka polskiego ;) Rzeczowniki są dużo lepsze - przeważnie, nie zawsze.

Jeżeli chodzi o my1job.com to też nienajlepiej. myjob.com to byłby hit.
        myfirstjob.com też lepsze. Ale już 3 wyrazowe a takie domeny ceni się niżej.
        Przy ocenie domeny ważne jest zastanowienie się co oznacza sama nazwa -
        dosłownie, a nie "w wymowie". Ta nazwa - my1job - nie znaczy nic. Dopiero
        odpowiednio to czytając można zrozumieć - ale bardzo wielu ludzi nie załapie pewnie.

PS Nie jestem Maciek ;) Ale pozwoliłem sobie wtrącić 3 grosze :)

pozdrawiam
        adore.pl
    • remekr pytanie do Macka 18.02.06, 18:29
      Witam,
      mam pytanie Macku. Czy masz, miałeś taką sutuację, że sprawdzałeś domenę była
      wolna, ale wg Ciebie mało atrakcyjna, a za kilka dni ktos inny już ją
      zarejestrował? Albo inaczej sprawdzasz sobie domeny, niektóre słabo rokujace,
      ale twój "Anioł Stróż" dwa dni później je zarejestrował? Dlaczego pytam? Bo mam
      takie wrażenie, że są ludzie którzy nie tyle kreatywnie szukają domen w sieci,
      ile mają dostęp do informacji, jakie domeny były ostatnio sprawdzane. Może to
      teoria spiskowa jednak, domeny, które były wolne kilka dni temu, a które
      sprawdzałem, są już dziwnym trafem zajęte.

pzdr.
      • Gość: adore.pl Re: pytanie do Macka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:44
        Znowu ja a nie Maciek.
        Maciek, wybaczysz mi? :D

Raczej teoria spiskowa. Szukałem wielu domen, kilka ciekawych znalazłem i nikt
        mi nie podebrał. Z drugiej strony podczas sprawdzania wpisuje się czasem tylko
        pierdół, że komu by się chciało to czytać.
        Dla pewności jednak sprawdzaj na stronie jakiegoś popularnego rejestratora.
        • Gość: www.BetterNet.pl Re: pytanie do Macka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:09
          Kiedyś była słynna afera z NASK, który zrejestrował dobre i cenne domeny, nie
          wiem jak sprawa sie skończyła. Ja, jako, że dużo sprawdzam domen, spotkałem sie
          juz naprawde wiele razy z taka sytuacją, że "moje" domeny pare dni poźniej
          znikały z listy wolnych... Statystyka co do zapytań w wyszukiwarce domen jest
          prostym skryptem i taki posiadają w NASK, pewnie też to przechodzi przez
          partnerów NASK, firm rejestrujących domeny na większą skale (nie mówie o
          indywidualnych partnerach takich jak ja). Nie trzeba dużo grzebać. Taki skrypt
          pokazuje pewnie top 100. Maja go na 100%.

Oczywiście to tylko moje domysły jeśli chodzi o wykorzystywanie tej wiedzy do
          podbierania innym domen, ale kto wie? Tak czy inaczej wpada taka myśl,
          zwłaszcza jak sie miało fajną domene, ale się wahało, a na drugi dzień klapa -
          domena zajęta.
          • Gość: adore.pl Re: pytanie do Macka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:24
            Rzecz nie jest w skryptach takich czy innych. To mitologia. Żaden skrypt TOP nic
            nie da bo ciekawe domeny jeżeli już to pojawiają się rzadko. To musiałby być
            człowiek, który to wszystko analizuje - każdy wpis do wyszukiwarki.
            Po pierwsze nikomu by się nie chciało, po drugie to by się nieopłacało. Mówię
            oczywiście o dużych rejestratorach rejestrujących bardzo dużo domen miesięcznie.

Oczywiście - to się może zdarzyć, nie przeczę. Nieuczciwi są wszędzie. Ale od
            'może sie zdarzyć' do powszechności takiego procederu daleko.

Jest jeszcze inny argument: po co ktoś miałby to robić? Żeby wyłapać raz na
            miesiąc pojedyńczą ciekawą domenę? Absurd. To musiałby robić ktoś zajmujący się
            na większą skalę handlem domenami. U nas rynek wtórny jest jeszcze bardzo słabo
            rozwinięty, nie wierzę w to. Ale nawet gdyby ktoś taki się pojawił - to już
            prędzej wyszukiwałby innymi, legalnymi metodami gwarantującymi większą skuteczność.
            Jakimi ?

O tym już nie na tym forum. Zapewniam jednak, że są znaczenie lepsze metody. I
            to legalne.

Pozdrawiam

adore.pl
            • Gość: www.BetterNet.pl Re: pytanie do Macka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 00:33
              Nie chodzi mi o top ciekawych, ale top najczęściej wyszukiwanych =
              najpopularniejszych w danym okresie. Powiedzmy, ze taka domena jak rzydzyk.pl
              ostatnio była na fali przez rzekomy portal, który chce postawić sam Dyrektor.
              To działa na takiej samej zasadzie jak wyszukiwarki stron www.
              • Gość: adore.pl Re: pytanie do Macka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 00:43
                Tylko że top najczęściej wyszukiwanych nic nie znaczy :) Jeżeli dobrze rozumiem
                autora pytania, to chodziło o ciekawą domenę a nie najczęściej wyszukiwaną.
                Tak na marginesie to skoro najczęściej wyszukiwana to na pewno zajęta :)

pozdrawiam
                adore.pl
    • heniekwgazecie Re: jak wpływają na wartośc domeny polskie znaki? 19.02.06, 22:50
      Przyszedł mi do głowy pomysł na nazwe domeny,ale nazwa zawierałaby polskie znaki czy to obniży wartość domeny ?.Czy w ogóle rejestrowanie takich domen ma sens?
      • adore.pl Re: jak wpływają na wartośc domeny polskie znaki? 19.02.06, 23:22
        Heh chyba muszę napisać dłuższy tekst o wartości domen ;) ale to nie dzisiaj, za
        ciężki temat na niedzielę :)

Ale w skrócie to zależy od domeny. Na dzisiaj wartość na pewno niższa bo nie
        każda przeglądarka obsłuży taką domenę...ale jak mówię - temat na całe
        wypracowanie :D
      • rok1978 Re: jak wpływają na wartośc domeny polskie znaki? 20.02.06, 09:17
        heniekwgazecie napisał:

> Przyszedł mi do głowy pomysł na nazwe domeny,ale nazwa zawierałaby polskie znak
        > i czy to obniży wartość domeny ?.Czy w ogóle rejestrowanie takich domen ma sens
        > ?

Wg mnie to ma sens (ale gdzies gleboko ukryty). Sam mam takie dwie domeny, ale
        nie sadze zebym na nich zarobil, bo maja one dodatkowo koncowke com.pl (czlowiek
        byl mlody i popelnial bledy :)
    • charyzmatek Re: sedo obserwuje 20.02.06, 09:37
      klikniecia sa tam analizowane i wiedza czy sa na zamowienie. I moga byc niemile
      konsekwencje. A jesli domena jest ponad polroczna i niewiele klikow i
      zainteresowania to sobie mozna odpuscic. A wiadomo ze po czasie domena
      (zainteresowanie) slabnie.
      • agick Re: sedo problem 20.02.06, 11:21
        hello,
        pytam gdzie mogę.
        mam problem z domenami pl./
        mam ich kilka, chce je zaparkować na sedo.
        i nie wiem jak to zrobić - bo o ile przy domnenach globalnych wchodzę w panel
        administarcyjny zmieniam delegację wpisują DNS sedo i hula to przy pl trzeba
        też coś zmienić po stronie sedo (nie tylko w panelu protalu gdzie rekestruję
        domenę).
        czy może mi ktoś to łopatologicznie wyjaśnić jak ma to zrobić i gdzie klikać?
        • anthonette Re: sedo problem 20.02.06, 19:12
          no wlasnie. Moja domena jest widoczna w panelu, ale nie jest do konca aktywna.
          Nijak nie moge dojsc, jak ustawic te serwery.
          • Gość: Markus Re: sedo problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:40
            PL jeszcze na sedo nie pakowałem , a czy to jest dobry pomysł żeby pakować pl na
            sedo ?
            • anthonette Re: sedo problem 20.02.06, 21:03
              Mysle, ze to jest scheissegal, gdzie sie zaparkuje. A jesli jest w tym jakis
              problem, to moze powiesz, gdzie zaparkowac domene z koncowka pl? Z calym
              szacunkiem, ale home.pl jest bardzo nieczytelnym serwisem, no albo ja juz az
              taki slepy jestem, ze nie widze- nie wiem:)
              Podpowiedz cos
        • Gość: szakal Re: sedo problem IP: *.elektron.com.pl 20.02.06, 21:41
          Mam zaparkowane 2 domeny .pl i nic po stronie sedo nie musiałem zmieniać.
          Sprawdź sobie wszystko, może pomyliłaś adres ( jakaś literka się przestawiła
          albo coś) nie ma znaczenia czy to jest polska domena czy jakaś "afrykańska"
          parkuje się tak samo.
          • Gość: Markus Re: sedo problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:43
            Pytając o parkowanie pl na sedo nie miałem na myśli że jest to zły pomysł.

A jeśli chodzi o niejasności home to najbardziej zakręcony regulamin to ma chyba
            active (chodzi o punkty mówiące o promocji i ogólnie o cennik, szczególnie po
            promocji) . Trzeba mieć dużo cierpliwości, robią nam wode z mózgu.
            • Gość: maciek Re: sedo problem IP: *.server.ntli.net 21.02.06, 18:09
              No to rozrosl sie ten watek a ja musialem troche odpoczac i wyskoczylem na
              kilka dni do Barcelony.
              W miedzyczasie bylo sporo wpisow na ktore moze postaram sie odpowiedziec.
              Dla zlapalem bakcyla: niezle nazwy a ta telefoniczna chyba najlepsza telinfo.pl
              ma duzy sens i napewno mozna z niej cos zrobic. Nie jestem pewien co do mp33.pl
              Takiego systemu chyba nie ma wiec jest ona malo uzyteczna a domeny .com.pl sa
              raczej slabe wiec ja bym nie rejestrowal takich.
              Dla polandstore: dobrze ze probojesz, zawsze mam szacunek dla ludzi ktorzy cos
              chca zrobic choc wszedlem dzis na ta strone i szczerze mowiac nic rewolucyjnego
              tam nie znalazlem. Chyba to jest oparte troche na stronie miliondollarhomepage.
              Dla Misi: efinanse.com to bardzo dobra domena do tego co chcesz robic i mam
              nadzieje ze ja juz zarejestrowalas.
              Dla Lukasza: na temat tej niemieckiej domeny sie nie wypowiadam bo nie znam
              niemieckiego ale jesli to znaczy dokladnie tak jak piszesz to nie jest zla a co
              do tej angielskiej to brzmi troche dziwnie, majatku na niej nie zrobisz ale
              moze za stowke znajdziesz klienta. Domeny niemieckie sprzedaja sie dobrze z .de
              oraz .com Najlepiej by bylo jesli znajdziesz dobra nazwe zarejestrowac obie.
              Dla remekr: na ten temat juz pisalem dawniej. Mnie tez sie tak zdarzalo i od
              tamtej pory nie sprawdzam juz domen jesli nie mam zamiaru ich od razu wykupic.
              To tak dla bezpieczenstwa.
              Nie wiem co z parkowaniem domen .pl na Sedo bo nie mam zadnej zarejestrowanej
              Mysle ze jesli wiecej osob sie zglosi to moze oni otworza i strone polska
              To moze tyle na dzis
    • Gość: Misia Do Macka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:27
      Maćku, prosze odpowiedz na moje wcześniejsze pytanie odnośnie mechanizmu
      biznesowego działającego na www.chocolate.com. Z tego co zauważyłam to gościu
      też ma chyba zwykły e-sklep, prawda? Tylko niektóre produkty działają na
      zasadzie przekierowania do innych sklepów internetowych?.... I ponawiam
      pytanie: czy zarabia gościu na prowizji od tego co jest sprzedane za
      pośrednictwem tej platformy czy kasuje za wystawienie danego towaru na jego
      stronce. Będę wdzięczna za odpowiedz.
      • lavandin Re: Do Macka 22.02.06, 09:40
        Macku,bardzo sie ciesze,ze jestes znowu na forum,zaloze sie,ze nie tylko mnie
        Ciebie brakowalo ale i wszystkim innym zgromadzonym na tym forum.
      • Gość: maciek Re: Do Macka IP: *.server.ntli.net 22.02.06, 10:03
        Ten czlowiek zmienil ostatnio swoja strone.
        Kiedy pierwszy raz ja ogladalem to nie sprzedawal na niej nic tylko na stronie
        byly linki do wielu producentow wyrobow czekoladowych i te firmy placily mu
        prowizje od sprzedazy.
        Jesli bedziesz organizowala swoja strone to mozesz to zrobic w ten sposob by
        brac prowizje od transakcji oraz brac pieniadze za umieszczenie bannera na
        swojej stronie. Masz wtedy dwa zrodla dochodow.
        Masz fajna nazwe domeny i powinnas to wykorzystac. Nie wiem tylko jak duzo
        ludzi korzysta z internetu w sprawach finansowych ale nawet jesli niewiele to
        jest to rzecz rozwojowa.
        • Gość: maciek Re: Do Macka IP: *.server.ntli.net 22.02.06, 10:06
          Zapomnialem dodac ze zauwazylem sprzedaz domeny tapetki.net za $1116
          Widac ze sensowne polskojezyczne domeny tez sie sprzedaja i to wcale za niemale
          piueniadze
          • Gość: Misia Re: Do Macka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:19
            Dzięki za odpowiedz i przyłączam się do zdania mojej poprzedniczki
            (poprzednika?) ze mi też Ciebie Macku brakowało;)
            Pozdr
            • Gość: sprzedalem913domen Re: Do Macka IP: 194.193.170.* 22.02.06, 15:50
              Ehh ale włazicie w d.. niejakiemu Maćkowi. Tylko na jakiej podstawie mu ufacie ? :P

Nie, nie mam NAJMNIEJSZEGO zamiaru was przekonywać albo zniechęcać. Ale bardzo
              was zachęcam do własnego rozumu :) Bo wielu najważniejszych spraw wam Maciek nie
              podaje - spraw o których nie wiem czy on wie - a są one podstawą biznesu domenowego.

On nawet nie napisał, czym trzeba kierować się przy wyborze domeny do parkowania
              na SEDO. A to przecież podstawa - czasem na bardzo ładnej domenie można wtopić
              na SEDO a na brzydkiej zyskać...

Myslcie myslcie myslcie :) Szacunek Mackowi ze zaczal temat ale...duzo nauki
              przed wami jeszcze :D

Polecam wam zapytac Macka o:

1) co decyduje czy dana domena jest dobra na sedo czy nie. DLaczego bardzo dobra
              domena mozae nie wypalic zupelnie a a dupiata moze dac kase na parkowaniu
              2) ile ma srednio rocznie na 1 domenie. Niech podzili sobie dochod na ilosc
              domen i poda.
              3) Skad brac domeny. Siezenie przed kompem i wpisywanie setek dziennie do
              wyszukiwarki jest nudne i czasochlonne. Wiec skad ... Ja wam mowie ze sa
              sposoby, ale nie bede sie na razie rozwodzil.
              Szukajcie a znajdziecie :P
              • Gość: beate Re: Do Macka IP: *.pools.arcor-ip.net 22.02.06, 18:18
                Zaraz na ciebie nakrzyczy. Ale moze podaj troche konkretow o parkowaniu.
                Ciekawostka, w wykazie sprzedawanych domen z 2004 roku jest sedo.com - 80tys.$
                Od kiedy istnieje sedo?
                • Gość: maciek Re: Do Macka IP: *.server.ntli.net 22.02.06, 19:16
                  Widze ze jednak nie odpuszczasz i sledzisz nasze forum ale atakujesz tylko gdy
                  ktos cos zlego na teemat tych domen napisze.
                  Nie masz nic innego do roboty ?
                  Jak nie umiesz pomoc to choc nie przeszkadzaj. Nikt tu nikogo nie przymusza do
                  dzialania, zaczelem pisac na ten temat by pomoc tym ktorzy chca zaryzykowac
                  male pieniadze i sprobowac poprawic swoja sytuacje materialna.
                  Ja tez zaczynalem powoli od jednej, teraz mam ponad 400 a mysle ze do konca
                  roku jeszcze sporo dokupie a wraz z domenami .eu mysle ze bede mial 1000
                  A do Goscia to powiedz mi co tu jest do ufania mnie ?
                  Czy ja namawiam kogos do kupowania czegokolwiek ode mnie ?
                  Jesli ktos nie widzi sensu w tym interesie nie musi w to wchodzic i chyba
                  zapomniales ze Polska jest juz wolnym krajem.
                  To forum jest po to by pomoc innym a jesli ty jestes ekspertem i wiesz wszystko
                  (bo ja sie za takiego nie uwazam) to pomoz i podziel sie swoimi wiadomosciami
                  na ten temat.
                  Nie rozumiesz chyba ze parkowanie na Sedo jest tylko jednym z elementow
                  zarabiania. Ja wiem jak szukac key words ale zawsze wykupie domene z latwa i
                  dobrze brzmiaca nazwa niz z byle jaka ale dajaca spory dochod z parkowania.
                  Powod tego jest bardzo prosty, ktos kto bedzie chcial kupic domene do swoich
                  celow zawsze wybierze taka latwa, prosta niz ta inna.
                  Poza tym widze ze jestes typowym zawzietym czlowiekiem.
                  Ja nigdy nie pytam sie ile kto na mnie zarobil wiec zarobki Sedo tez mnie nie
                  interesuja.
                  Dla mnie jest wazne czy to co ja zarabiam satysfakcjonuje mnie. Gdybym w taki
                  sposob rozumowal jak ty to nigdy w zyciu nic bym nie zarobil bo balbym sie ze
                  ktos moze jeszcze wiecej na tym zarobic.
                  Z takim podejsciem do zycia wierze ci ze napewno sprzedales te 913 domen.
                  Widze ze niektore listy znikaja z tego forum.
                  Chyba agick pisala o swoich domenach ale nie mialem czasu od razu odpowiedziec.
                  Wydaje mi sie ze wybralas swietne nazwy i mozesz z nich miec duzo pozytku,
                  szczegolnie tej z ubraniami.
                  Nie bardzo jestem przekonany w sens rejestrowania anglojezycznych domen .pl
                  Moze za jakis czas beda i one mialy spora wartosc ale chyba jeszcze nie dzis
                  • Gość: juz_914 Re: Do Macka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:18
                    Nie wiem czemy wziąłeś to do siebie
                    Napisałem, że należy Ci się szacunek że temat poruszyłeś.
                    A że zachęcam ludzi do myślenia? Bo wielu z nich nie rozumie co piszesz. Nie
                    rozumie, że kupno byle domeny zaparkowanie w Sedo to nie jest sposób na
                    zarobienie swojego pierwszego miliona. Tak się składa że na temat trafiłem bo
                    znajomy mnie tu skierował - już niestety po zakupie 4 domen. Teraz musze
                    tłumaczyć, jak to jest, że on ma całe 0.03 euro dziennie za 4 razem. Nawet mu
                    się nie zwróci koszt rejestracji.

Nie znaczy to że nie można zarobić - można, wcale tego nie neguje,
                    Ale trzeba myśleć. A nie ufać. Nie chodzi o ufanie Tobie czy mnie. To ejst
                    forum. Każdy pisze co chce. Ja zachęcam do myślenia niezależnie od tego kto pisze.

Piszesz że to forum jest żeby pomóc innym. Pozwól, że ja swoją pomoc będę robił
                    w sposób w jaki ja uważam za stosowny. Zachęcanie do myślenia jest pomocą.
                    Jak n apisałeś - Polska to wolny kraj.

Ponawiam moje pytania:

1) co decyduje czy dana domena jest dobra na sedo czy nie. DLaczego bardzo dobra
                    domen i poda.

Wielu uważa Cie za autorytet w tej dziedzinie - czy chcesz czy nie.
                    Więc nie odmówisz im pomocy, nie wypada przecież ?

Jeszcze raz napisze żeby nie było nieporozumień. To nie jest nic przeciwko Tobie
                    - i szacunek że poruszyłeś temat. Mój głos jest przeciwko naiwności co
                    poniektórych. Zwłaszcza dzieciaków.

Albo napiszę inaczej. Każdy biznes ma swoje plusy i minusy. Ty pokazujesz plusy.
                    Ale są też minusy, są też rafy które trzeba omijać. Ja zachęcam do pomyślenia o
                    tych trudniejszych aspektach a nie do hurra-optymizmu i widzenia już milionów na
                    koncie. Dopiero po rozważeniu obu stron tego medalu można mówić, że wie się o co
                    chodzi w tym biznesie.
                    • anthonette Re: Do Macka 23.02.06, 14:06
                      Pewnie,koles, albo dzielisz sie wlasna wiedza albo wy...ol sie na plecy, bo my
                      tu takich cwaniaczkow nie potrzebujemy. Od Macka zdala, bo niby dlaczego ma
                      zdradzac nam wszystko- to sa w pewnym sensie tajemnice handlowe:) i my to
                      szanujemy.
                      Wiec jesli tylko masz konkretna wiedze, to sie nia podziel, a jesli nie, to
                      spadaj na drzewo
              • Gość: Misia Re: Do Macka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:38
                Gosciu, wrzuc na luz...i idż sprzedawac swoje kolejne 913 domen....To tyle w
                tym temacie.
                • lavandin Re: Do Macka 22.02.06, 19:36
                  Nikt tu nikomu nie wchodzi w d... gosciu sprzedalem913domen.Tylko nie wiem czy
                  zauwazyles,ze podczas krotkiej nieobecnosci macka po prostu brakowalo na forum
                  jego doswiadczenia,porad i wszystkiego innego,i doszlo do tego,ze prawie
                  100postow/mniej wiecej/ zostalo skasowanych.To chyba o czyms mowi.I dolaczam
                  sie do Macka,jak taki obyty jestes w tym handlu,to podziel sie z nami swoja
                  wiedza,chyba ze boisz sie,ze inni zarobia wiecej niz Ty...
                  • Gość: beate Re: Do Macka IP: *.pools.arcor-ip.net 22.02.06, 20:08
                    Maciek jest ok tylko czasem sam zapomina, ze i w Polsce jest demokracja i nie
                    zawsze trzeba byc na tak i klaskac. Mozna sie nie zgadzac, mozna miec
                    watpliwosci ale nie trzeba sie wydzierac i agresywnie dochodzic swojej racji.
                    Oj cos ta Ameryka malo jeszcze pomogla sie niektorym pozytywnie odmienic.
                    • heniekwgazecie Re: Do Macka 22.02.06, 20:24
                      Gość portalu: beate napisał(a):

> Maciek jest ok tylko czasem sam zapomina, ze i w Polsce jest demokracja i nie
                      > zawsze trzeba byc na tak i klaskac. Mozna sie nie zgadzac, mozna miec
                      > watpliwosci ale nie trzeba sie wydzierac i agresywnie dochodzic swojej racji.
                      > Oj cos ta Ameryka malo jeszcze pomogla sie niektorym pozytywnie odmienic.

Ale tak się składa ,że tylko Maciek udziela tu rzeczowych porad.
                      • Gość: juz914 Re: Do Macka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:25
                        Przeczytaj jeszcze raz historię wątku. Nie jest tak że tylko maciek.
                        Jakis czas temu pisalo tutaj 2 gosci co mialo zalozyc forum - w koncu chyba
                        oboje zalozyli. Nie pamietam ktory jest ktory ale wiem ze ktos z nich albo oboje
                        pisali bardzo do rzeczy. Tylko trzeba zrozumeic co sie czyta - jak ktos
                        analizuje nazwe domeny i podaje powody dla których domena może być dobra / zła,
                        odnosi się do konkretów - to już trzeba mieć jakąś wiedzę, żeby to docenić.

Wiesz kto naprawdę zdardzi ci tajniki tematu? Ktoś kto odpowie na pytania które
                        ponawiam

domen i poda.

Ja nie będę na razie odpowiadał - bo i tak mnie nie będziecie słuchać a moje
                        zdanie odbierzecie jako oszołoma. Ale zapewniam Cię, że jestem w stanie bardzo
                        dokładnie i rzeczowo odpowiedzieć i jeżeli maciek nie zrobi tego (dlaczego nie
                        zrobi - pomysl?) to odpowiem.
                        Tylko nie każdy chce prawdziwej odpowiedzi - bo te prawdziwe niekonieczni sa
                        takie proste.
                    • anthonette Re: Do Macka 23.02.06, 14:17
                      beate, cos mi sie wydaje, ze nie masz kolezanek i kolegow, i dlatego ciagniesz
                      do nas. Jesli nie masz nic madrego do powiedzenia, to daruj sobie, bo tylko
                      zajmujesz miejsce. Jesli juz naprawde cierpisz na brak kolezenstwa-czemu sie
                      wcale nie dziwie- to moze skorzystaj z samotni.pl albo upierdliwcy.pl- tam
                      pewnie zrozumieja twoj problem. Juz nie raz nie dwa mowiono tutaj, zeby nie
                      traktowac tego na zasadzie robienia fortuny, a tylko jak zabawe, ale widocznie,
                      beate, masz trudnosci z przyswajaniem textow- wiec i podstawowka sie klania.
                      Jedno jest pewne- nie jestes tu mile widziana. Musialem-niestety- to wreszcie
                      napisac doslownie, poniewaz, jak juz wspomnialem, nie potrafisz zrozumiec
                      tego,co inni do ciebie pisza.
    • Gość: maciek Re: Maćku - co sądzisz o domenie BANKI.EU ??? IP: *.server.ntli.net 23.02.06, 00:04
      Domena bardzo dobra tylko czy uda Ci sie taka zarejestrowac.
      Nie daj sie nabrac bo sa firmy ktore pobieraja pieniadze za to ze ustawia Cie w
      kolejce po jaks domene nie dajac zadnej gwarancji ze ja dostaniesz.
      Na Allegro widzialem tez juz dwoch artystow ktorzy sprzedaja swoje miejsca
      albo jak oni pisza prawo do prejerestracji po 10 oraz 15 zl. za sztuke.
      Nie dajcie sie oszukiwac i uwazajcie na takie okazje.
      Jako ze jest juz dosc pozno jesli chodzi o zaklepanie miejsca w kolejce po
      domeny .eu wydaje mi sie ze najlepszym sposobem bylo by zapisac sobie gdzies w
      notesie te domeny, ktore chcielibyscie zarejestrowac i 7 kwietnia siasc przed
      komputerem i sprawdzic czy sa wolne.
      Mysle ze na te latwe jednowyrazowe jest mala szansa jesli chodzi o jezyk
      angielski ale mozna sprobowac inne jezyki
      • anna-dark Re: Maćku - co sądzisz o domenie BANKI.EU ??? 23.02.06, 00:15
        A jeśli rejestrujesz domeny przez
        www.godaddy.com/gdshop/default.asp
        to jest to wiarygodne? , czy tylko wyciąganie kasy z czyjegoś portfela bez żadnej gwarancji? Czy jeśli pre-rejestracja się nie powiedzie - to czy zwrócą pieniądze?

Gość portalu: maciek napisał(a):

> Domena bardzo dobra tylko czy uda Ci sie taka zarejestrowac.
        > Nie daj sie nabrac bo sa firmy ktore pobieraja pieniadze za to ze ustawia Cie w
        >
        > kolejce po jaks domene nie dajac zadnej gwarancji ze ja dostaniesz.
        > Na Allegro widzialem tez juz dwoch artystow ktorzy sprzedaja swoje miejsca
        > albo jak oni pisza prawo do prejerestracji po 10 oraz 15 zl. za sztuke.
        > Nie dajcie sie oszukiwac i uwazajcie na takie okazje.
        > Jako ze jest juz dosc pozno jesli chodzi o zaklepanie miejsca w kolejce po
        > domeny .eu wydaje mi sie ze najlepszym sposobem bylo by zapisac sobie gdzies w
        > notesie te domeny, ktore chcielibyscie zarejestrowac i 7 kwietnia siasc przed
        > komputerem i sprawdzic czy sa wolne.
        > Mysle ze na te latwe jednowyrazowe jest mala szansa jesli chodzi o jezyk
        > angielski ale mozna sprobowac inne jezyki
      • anna-dark Czy domena e-katowice.com ma jakąś wartość? 23.02.06, 10:33
        Czy domena e-katowice.com ma jakąś wartość?
        Maćku - jeśli jeszcze to czytasz to proszę o odpowiedź na to pytanie, i mój poprzedni post (czy można ufać przed-rejestracji domen .EU przez godaddy?)
        Pozdrawiam gorąco z lodowatej Polski
    • Gość: Do 914 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:58
      Zrobię jeszcze jeden wtręt. Zygać się chce od tego polskiego myślenia,
      normalnie zygac. NIkt nigdy Polakowi nie dogodzi. Czy Maciek nie napisał że
      nikogo nie zmusza do tego żeby domeny rejestrowac? Z resztą, za kogo Ty nas
      masz? Odmawiasz nam prawa do samodzielnego myślenia? To, że twój znajomy kupił
      domeny z którymi teraz nie wie co zrobić, to jego sprawa. Ja akurat w Sedo nie
      upatruje żadnych zysków. I pozwól że jeżeli będe miała ochotę wtopić na tym
      interesie 1000 dolców, to to jest moje 1000 i Tobie nic do tego. BTW: fora
      działają i mają się dobrze...
      • Gość: Misia Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:59
        Aha, to pisałam ja, Misia:)
    • Gość: maciek Re: anna-dark IP: *.server.ntli.net 23.02.06, 13:16
      Widze ze masz ochote cos zrobic ale jeszcze brak Ci doswiadczenia.
      Jezeli chodzi o godaddy to jest dobra firma, jedna z lepiej znznych ale ZADNA
      firma nie gwarantuje Ci tego ze domene ktora zarezerwujesz, bedziesz mogla
      zarejestrowac.
      W tej chwili jest juz troche za pozno na rezerwacje i nie ma sensu wydawanie
      pieniedzy. Zrob tak jak radzilem, zapisz sobie nazwy w notesie i sprawdz je
      7kwietnia.
      Co do tej domeny e-Katowice.com to ja bym jej raczej nie rejestrowal chyba ze
      masz jakis ciekawy pomysl zwiazany a ta nazwa.
      Z zasady domeny z taka kreseczka (to chyba ma nazwe w Polsce ale juz nie
      pamietam jaka) maja duzo mniejsza wartosc a do tego jeszcze ta literka e przed.
      Jesli myslisz tylko o sprzedazy takiej domeny to raczej sobie odpusc
      • anna-dark Re: anna-dark 23.02.06, 13:31
        Witam! Ten znaczek pomiędzy e i katowice (e-katowice) nazywa się myślnik.

Ja się tylko chciałam upewnić, czy pieniądze zainwestowane w przed-rejestrację (czy rezerwację) są zwracane jeśli po 7 kwietnia nie będzie można danej domeny zarejestrować?

Jak to działa?

Mam kilka zarezerwowanych i kilka zarejestrowanych domen - dlatego pytam się tak szczegółowo.

> Widze ze masz ochote cos zrobic ale jeszcze brak Ci doswiadczenia.
        > Jezeli chodzi o godaddy to jest dobra firma, jedna z lepiej znznych ale ZADNA
        > firma nie gwarantuje Ci tego ze domene ktora zarezerwujesz, bedziesz mogla
        > zarejestrowac.
        > W tej chwili jest juz troche za pozno na rezerwacje i nie ma sensu wydawanie
        > pieniedzy. Zrob tak jak radzilem, zapisz sobie nazwy w notesie i sprawdz je
        > 7kwietnia.
        > Co do tej domeny e-Katowice.com to ja bym jej raczej nie rejestrowal chyba ze
        > masz jakis ciekawy pomysl zwiazany a ta nazwa.
        > Z zasady domeny z taka kreseczka (to chyba ma nazwe w Polsce ale juz nie
        > pamietam jaka) maja duzo mniejsza wartosc a do tego jeszcze ta literka e przed.
        > Jesli myslisz tylko o sprzedazy takiej domeny to raczej sobie odpusc
        • Gość: maciek Re: anna-dark IP: *.server.ntli.net 23.02.06, 15:39
          Nie wiem czy godaddy zwraca pieniadze bo nigdzie na ich stronie nie moglem
          znalezc takiej informacji.
          Ich strona jest dosc skomplikowana i ciezko jest tam cokolwiek znalezc dlatego
          napisalem do nich i jesli odpowiedza to dam znac.
          Dalej nie wiem jak moglas zarejestrowac domene .eu skoro rejestracja dla
          indywidualnych ludzi bedzie mozliwa dopiero od 7 kwietnia
    • anthonette Re: Do Mistrza 913 23.02.06, 14:25
      Zadales pytania. 3 dokladnie, ale na jaka cholere potrzebujesz dopowiedzi,
      skoro juz je znasz? Masz jakies problemy? Moze powinienes raczej skonsultowac
      je z lekarzem, bo my tu nie zajmujemu sie takimi ciezkimi przypadkami.
      Stary, masz wiedze- dziel sie nia. Masz pytania, bo czegos naprawde nie wiesz-
      pytaj. Chcesz rozmowy do bialego rana o problemach w roznym wydaniu, to umow
      sie z beate- pasujecie do siebie.
    • anna-dark Re: anna-dark 23.02.06, 19:34
      A kto ci tę stronę tłumaczył ???
      • Gość: mac Re: anna-dark IP: *.server.ntli.net 23.02.06, 21:26
        Z tego co rozumiem to chyba sa wolne domeny .eu
        Jesli sie nie myle to szkoda ze ten co je podal zapomnial napisac ze w tej
        chwili jest jeszcze kilka milionow wolnych domen .eu do wziecia dla szczesliwcow
        • Gość: charyzmatek Re: anna-dark IP: *.pools.arcor-ip.net 24.02.06, 12:37
          No odpowidzi to gosciu mac udziela tutaj malo. Poucza ludek i daje troche
          tlumaczen ze stronek sedo i podnieca ludek ze niby zorientowany na gieldach
          domen. Duzo halasu i bez konkretow.
          • Gość: maciek Re: anna-dark IP: *.server.ntli.net 24.02.06, 12:57
            Chyba nie umiesz albo nie chce ci sie czytac.
            Staram sie odpowiadac na wszystkie pytania a nie mam czasu sledzic tego forum
            24 godziny na dobe.
            Ostatnio pojawil sie tu taki wszystkowiedzacy wiec w miare pomocy innym
            powinien sie podzielic swoimi wiadomosciami, bo ja niestety ale taki madry jak
            on nie jestem i wszystkiego nie wiem
            • anna-dark Dziękujemy Maćkowi za porady - a marudy OUT ! 24.02.06, 16:22
              Dziękujemy Maćkowi za porady - a marudy OUT ! Jak ktoś nie chce korzystać z jego porad - to przecież nie musi. Maciek nie martw się durnymi postami - piszą je z reguły ci, co sami nikomu pomóc nie chcą, albo wogóle nie potrafią, albo się nie znają. Jak są takimi ekspertami to niech napiszą coś sensownego. Pozdrowienia dla Maćka !!!
              • czarny_petrus Re: cos nerwowo tutaj 24.02.06, 17:00
                A ja po prawie miesiacu sprzedaje domene poza sedo. I mysle, ze sedo bez
                kolezenskiej turbopomocy nic nie daje. Nawet jestem pewny. Deszcz pieniedzy
                1500 dolcow za trzysta domen jak pisal gdzies tutaj Maciek w miesiacu to
                niemozliwe. Dobrze sobie caly czas rozne domeny wystawione w sedo analizowalem.
                Ale niech sie wam zdaje. Ja znikam.
    • Gość: maciek Re: anna-dark IP: *.server.ntli.net 23.02.06, 20:30
      Nie znam niemieckiego ale z tego co zrozumialem chyba jest to lista wolnych
      domen .eu
      Szkoda tylko ze oni zapomnieli dodac ze wolnych domen .eu sa jeszcze miliony
      a najlepsze dostana po 7 kwietnia szczesliwcy
    • anna-dark Mnie godaddy też zblokował - ale bank załatwił all 23.02.06, 20:54
      Mnie godaddy też zblokował - ale bank załatwił all. Masz jakąś odpowiedź?

> testing
    • Gość: zainteresowana Re: do czarny_petrus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 02:10
      Napisz prosze jakie to domeny - nikt ci ich przeciez juz nie podkupi bo sa twoje
      a bardzo - bardzo - bardzo - pomoze to innym wybrac swoje domeny, podpowie
      jakiego rodzaju domeny daja dochod
      dziekuje
      • Gość: zainteresowana Re: do czarny_petrus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 02:55
        Chciałabym również prosić Maćka żeby podał kilka najlepiej zarabiających domen.
        To naprawde wam nie zaszkodzi a nam bardzo pomoże wybrać domeny. To będzie
        największa pomoc jakiej możecie udzielić.
        Dziękuję z góry
    • Gość: maciek Re: GoDaddy odpowiedz IP: *.server.ntli.net 25.02.06, 12:57
      Dostalem odpowiedz i oni napisali ze w razie niepowodzenia w wykupie domeny .eu
      w ciagu 7 dni zwroca 100% zaplaconej sumy za rezerwacje.
      Na inne posty nie odpowiem bo nie widze sensu.
      Moze jeszcze ktos spodziewa sie ze podam tu moj dokladny adres, numer konta
      bankowego oraz moich kart kredytowych. Good luck.
    • merianna Re: GoDaddy odpowiedz 26.02.06, 11:24
      Domen wlasnych rozumiem, ze nie chce podac bo ujawnia swoje dane, ktore sa
      dostepne w whois. Ale mam taka propozycje - podaj Maciek, ktore keywordy sa tak
      bardzo na sukces domeny w sedo nakierowane.
      • Gość: hiszpan Re: GoDaddy odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:02
        A w sumie to czemu nie może podać? Dane w whois są dostępne, to prawda - ale co
        z tego? Nawet jeżeli ktoś się przekona że maciek tak naprawdę nazywa się czesiek
        to czy to coś zmienia?
        Dużo tutaj jest mówienia o ogólnikach, ale nie mając przykładów konkretnych
        domen które dużo zarabiają to jest jak rosyjka ruletka przy kupowaniu domen.
        • merianna Re: GoDaddy odpowiedz 26.02.06, 13:24
          Ja rozumiem, ze gosc nie chce sie ujawnic (adres,nazwisko,finanse). To jego
          sprawa. Ale moze dac bez obawy i calkiem anonimowo konkrety. To, ze jakas
          domena sprzedala sie za duze pieniadze, to jeszcze nic nie mowi, bo nie wiadomo
          jak bylo to sterowane. Ale jesli mowi o trafnych keywordach bez przykladow to
          jest woda. Moze przykladowo o takiej dobrze sprzedanej domenie (czyjejs
          oczywiscie) za 10tys czy 100tys dolarow napisac jakiego klienta taka domena
          moze za takie pieniadze rajcowac, bo jak pisal tak wlasnie tworzy swoje nazwy.
          To byloby cos w tej dyskusji a tak jest moim zdaniem tez, woda i ruletka.
          • Gość: hiszpan Re: GoDaddy odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:08
            Nie chciałbym aby maciek czy ktokolwiek inny źle odebrał moje posty - bo już
            widziałem podwyższony poziom adrenaliny u niektórych.
            Po prostu bez większej ilości konkretów trudno jest komuś z zewnątrz poważnie
            cały ten biznes ocenić. Dlatego prośby o pomoc w postaci większej ilości konkretów.
            • merianna Re: GoDaddy odpowiedz 26.02.06, 17:55
              a wiec i ja poczytalam sobie na forum sedo i co mozna tam znalezc
              - mnostwo domen gdzie ludzie prosza innych o wycene,
              - wiadomosci o zerowych dochodach w ciagu 2005 roku przy wielu domenach i w
              koncu roku albo trzeba domene odmeldowac albo automatycznie placic nowa roczna
              rejestracje
              - spekulacje o trafnych keywordach ktore u innych sie nie sprawdzily -
              webhosting i chyba cos z ubezpieczen,
              - duzo frustracji no i znajomych stad tez, wsrod piszacych. Zegnam i zycze
              powodzenia ale badzcie ostrozni.
        • anthonette Re: GoDaddy odpowiedz 28.02.06, 22:12
          Widzisz hiszpan, to jest tak, jak z pisaniem wierszy lub robieniem spotow
          reklamowych. Jak potrafisz myslec kategoriami potencjalnego klienta, to
          wymyslisz dobre hasla reklamowe, ktore do niego trafiaja, jesli nie, to w
          agencji reklamy kariery nie zrobisz- proste.
          A dlaczego Maciek nie chce wam podac swoich nazw? Odpowiedz jest prosta. Ma
          obrany pewien kierunek, jakas nisze, i normalne jest, ze nie chce miec jakiegos
          konkurenta, bo niestety nazw jest coraz mniej.
          Wymyslanie nazw jest rzecza prosta, jednak trzeba wykazac sie kreatywnoscia,
          sprytem i spostrzegawczoscia.
          I jeszcze jedno, ludzie, nie robcie obciachu- ruszcie troche glowa i wezcie sie
          do roboty. Nie czekajcie, az ktos za was cos wymysli lub cos wam zasugeruje.
          • Gość: wezyr Re: GoDaddy odpowiedz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.06, 11:26
            Ja tez bym tak zrobil gdybym byl na miejscu macka.
            On i tak dal nam dobry i tani pomysl na zarabianie mniejszych lub wiekszych
            pieniedzy a reszte trzeba samemu wymyslec.
            Wczoraj w gazecie Puls Biznesu byl ciekawy artykul na temat domen .eu
            gdzie dzieki lenistwu albo niedopatrznosci kilku wielkich polskich firm
            stracili szanse na zarejestrowanie swoich firmowych nazw na zawsze.
            Teraz jesli beda chcieli je odzyskac beda musieli zaplacic wlascicielom grube
            pieniadze.
            Jak widac jest to jeszcze jeden dowod na to by nie ogladac sie na innych tylko
            samemu cos robic.
            Pomysl mamy teraz od kazdego indywidualnie zalezy czy cos z tego wyjdzie czy
            tez nie
    • Gość: Zelmer Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:36
      MAm pytanko czy w SEDO mozna kliknoc raz dziennie w swoja strone czy takie
      dzialania sa jakos represjonowane przez blokade czy wyrzucenie???

I czy sedo dodaje strony do katalogow wyszukiwarek czy to trzeba sobie zrobic
      samemu?
      Jak dlugo weryfikuja strony zanim bedzie w pelni aktywna z zielonym kwadratem?
      • agatab3 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 05.03.06, 13:05
        nie to zebym sie czepiała
        ale w jednej swojej wypowiedzi maciek napisał:

,,Najlepsze i najpopularniejsze (oczywiscie po angielskich stronach) sa strony
        niemieckie.
        Sprzedaja sie rowniez i polskie domeny.
        Kilka dni temu ktos sprzedal domene seksrandka.com za 750 Euro
        Nie jest to chyba najgorszy przelicznik za zainwestowane $10

i ok
        ale czy ktos wszedł na strone z podobno polską domeną???

moze z pozostałymi informacjami jest podobnie??
        moze zle sie wyraził
        moze ja zle rozumuje
        a moze ze wszystkim jest tak jak z ta ,,polska domeną"

jak juz kogos złapie na oszustwie albo mijaniu sie z prawdą to nie bedę go
        sprawdzac i uzasadniac czy mu wierze czy nie i dlaczego

z ta domenka to przepał i to wszystko
        • Gość: wojtek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.06, 14:21
          A co jest zlegoz ta domena ?
          Z tego co ja widze jest ona zaparkowana ale nie w sedo a jesli jest zaparkowana
          to tresc jest w jezyku angielskim i to jest poprawne. Z tego co wiem nie ma
          zaparkowanych domen z tekstem w jezyku polskim bo brak jest narazie tych ktorzy
          reklamuja sie na duza skale po polsku.
          Jesli maciek pisze ze ktos to kupil za jakas sume to raczej napewno tak bylo bo
          on to sledzi od dluzszego czasu i ja w tym nic dziwnego nie widze.
          Ktos moze kupil by zrobic z tego swoja strone albo w celach inwestycyjnych by
          ja kiedys odsprzedac za wyzsza cene a narazie tylko parkuje a seksrandka to
          raczej brzmi po polsku niz po angielsku czy francusku wiec gdzie jest tu
          nieprawda ?
          • Gość: szydło wyszło szydło z worka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 07:53
            czarny petrus napisał wreszcie prawdę:
            A ja po prawie miesiacu sprzedaje domene poza sedo. I mysle, ze sedo bez
            kolezenskiej turbopomocy nic nie daje. Nawet jestem pewny. Deszcz pieniedzy
            1500 dolcow za trzysta domen jak pisal gdzies tutaj Maciek w miesiacu to
            niemozliwe. Dobrze sobie caly czas rozne domeny wystawione w sedo analizowalem.
            Ale niech sie wam zdaje. Ja znikam.

czy to jedyna normalna reakcja?
            na pewno nie
            przykładem zdrowego rozsądku są :beate,sprzedalem 913 domen

no bo czy przyprzykładem zdrowego rossądku mozna nazwać takie włazenie w d..pe
            bez wazeliny jak to robi lavadi?

Macku,bardzo sie ciesze,ze jestes znowu na forum,zaloze sie,ze nie tylko mnie
            Ciebie brakowalo ale i wszystkim innym zgromadzonym na tym forum

moze jeszcze całuski dupalskie?

nie wierze w takie pierdoły o 400 domenach po 10 dolców za sztuke które daja
            miesięcznie 1500 baksów
            i nikt rozsądny w to nie uwierzy NIKT
            to kit dla naiwnych

dowód:
            300 wypowiedzi na ten temat i czy jest ktoś (oprócz jednego ) kto moze
            powiedziec ze zarobił na parkowaniu i ze z tego zyje?
            to ze mozna parkowac i ze naliczaja jakies nedzne centy to OK
            tylko czy jest ktoś kto dostał czek na sume w okolicy 500 dolców.za miesiac

to jest akurat tyle ile pan maciek tak prześmiewał w jednym z pierwszych swoich
            wypowiedzi
            no dobra : czy wogóle ktoś z was dostał czek na sume 100 dolców w ciągu roku?
            jeszcze dale póje :kto dostał jakikolwie przelew ????
            niech sie pochwali jakie to pieniądze mozna zarobic

gdyby to bylo takie proste to zróbcie tak:
            zarezerujcie klika domen:
            np mazda.eu honda.eu czy mercedes.eu
            ja beda zajęte to inne wolne
            i zyjcie z przekierowania i prowizji od sprzedazy
            mnie wystarczyłby 0,001 cześc procenta z obrotów takiej firmy jak mercedes

jesli to jest pomysł na biznes to róbmy tak
            tylko czy ktoś juz z was na tym kiedykolwiek zarobił????????????

to ze sprzedałem 913 domen mówił o mysleniu to chyba nic złego
            ze go opluliscie to przejaw chamstwa i głupoty
            ale to ze lecicie na takie pierdoły jakimi karmi was gosciu maciek
            to na to juz nie ma zadnego okreslenia
            tacy ludzie sałasnie zerwm dla cwaniaków
            jaki on ma w tym nteres to mnie mało interesuje i nie bedę nawet w to wnikac
            ale nawet nie będe radził zebyscie uwazali ,bo po co
            szkoła w Polsce jest darmo ,ale za nauke trzeba płacic

głowy czasem trzeba uzywac do myslenia
            ktos przytoczył tu przykład jak go chcieli wydmuchac z promocja domeny
            ale przeszło to bez echa
            lepiej się słucha o gicio biznesach bez roboty i potrzeby zainwestowania
            pieniedzy
    • merianna Re: i jeszcze dla ciapciaków 06.03.06, 09:33
      Brawo szydlo. Moje prosby, pytania jak i innych sa olewane. Sedo ma forum i tam
      jest placz i zgrzytanie zebami. Jesli gosc ma ponad 200 domen i podaje kolejne
      miesiace na zero nawet lata z zerem dochodow (rejestracje musi placic za rok
      ponownie), zona robi cyrk (tez bym byla wsciekla)bo inwestuje w jakies
      akcje,ktore mu maja pomoc w sprzedazy. I tak jest prawie u wszystkich. Teraz ja
      sama. Mam 80 domen od 3 miesiecy - zero, powtorka zero zarobku. Nie daje
      zarobic za promocje i czekam. Moje domeny nie sa moze gwiazdami ale sa dobre.
      Jestem nie tylko w sedo ale moje domeny sa w innych platformach gdzie mozna
      bezplatnie handlowac. Zero zainteresowanych, zero dochodow. Odwiedzajacych mam
      ale to tylko podgladanie "konkurencji". Mam czas, mam pieniadze wiec nie
      umoczylam ale to jest jak tutaj pisza ci, ktorzy sie nie zgadzaja. Ciao i nie
      inwestujcie nie majac pieniedzy, bo to moze uzaleznic.
    • kubus93 Re: i jeszcze dla ciapciaków 08.03.06, 23:04
      niedawno zacząłem sie interesować parkowaniem domen i zasłyszałem o

"namedrive", czy ktoś wie cos na ten temat? ponoć tam parkowanie za
      darmo!!!!??? i ceny za klik wieksze niz gdzie indziej:)większe niż np w Sedo!
      jak się sprawdzą moje info to zaparkuje!:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka