kubus93 Re: dla szydła 09.03.06, 18:11 kurde ludzie!!!!!!! czy ktoś wreszcie moze rzucić jakieś konkrety, warto czy nie warto,w każdym biznesie jest ryzyko,im wieksza kasa tym ryzyko bardziej neci:))) ale czy w tym "domeńskim" też? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Pare dni i 3 views z 63 domen na ND 09.03.06, 19:57 Pare dni i 3 views z 63 domen na ND Ale czekam - bo nie mam pożaru w gaciach Na Sedo trochę dłużej - te 63 domeny - 40 views i 4 clicks Nie podniecam się, bo wiem, że domena jest tyle warta, ile ktoś (rynek, klient) chce za nią zapłacić. Plus otrzymałem bezpośrednią ofertę z firmy IT za domenę, która nie była dla mnie jakoś szczególnie atrakcyjna - 480 Euro. W tym biznesie trzeba myśleć, wystawiać na wielu "aukcjach", a nie tylko Sedo i ND. Pozdrawiam pasjonatów. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Re: Pare dni i 3 views z 63 domen na ND 09.03.06, 21:05 Co się gościu rzucasz? Ja napisałem - nie mam pożaru w gaciach, a ciągle pracuję nad odpowiednią sprzedażą. Te 67 domen nie siedzi w jednym miejscu. W limitowanej aukcji (7dni) jedna z domen ma już cenę 105$. To się stało pomiędzy TERAZ i TWOIM OSTATNIM POSTEM. Ale dalej się nie podniecam. Wiesz, jak byłem w USA zwiedziłem Biały Dom - ale Clintona nie było (97') - ale ja nie planowałem go spotkać (bo mnie polityka ryra). Co z tego, że twoje strony mają 8000 ??? Tobie to coś daje? Moje domeny może będą miały strony. I sprzedam. Może sprzedam same. A może poczekam jeszcze na wysyp 7.4.2006 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciówa Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:50 Szydło, zaczynasz być nudny i sie powtarzac...Juz to komus wczesniej w tym wątku napisałam: nie odbierajcie ludziom prawa do decydowania o własnych pieniądzach. Chce wtopic na Sedo kasę? Prosze bardzo. To moja i tylko moja kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydło Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 10:20 Gość portalu: gosciówa napisał(a): > Szydło, zaczynasz być nudny i sie powtarzac...Juz to komus wczesniej w tym > wątku napisałam: nie odbierajcie ludziom prawa do decydowania o własnych > pieniądzach. Chce wtopic na Sedo kasę? Prosze bardzo. To moja i tylko moja > kasa. i kto sie tu powtarza? ........Juz to komus wczesniej w tym > wątku napisałam: nie odbierajcie ludziom prawa do decydowania nie odbieram prawa a jak ktos sam sie powtarza to dlaczego innym odbiera to prawo? nie odbierajcie mi prawa do ostrzegania naiwnych to tylko wasza kasa i tylko wasza nie wrzucajcie jej w błoto nie bądzcie naiwni nie ma biznesu z którego mozna się utzrymać parkując domene za 10$ dlaczego wzorem dla was i wyrocznia ma byc strona zerznieta zywcem z innej strony gosciówa nawet nie pofatygował sie zeby zrobic cos od poczatku tylko zeznął strone zywcem tak jak zywcem was oskubią z pieniedzy a poza tym czytaj ze zrozumieniem to co napisałem niech ryzykuja ale ze swiadomościa tego ze to szanse mniejsze niz w toto łatwiej jest złapac chorobe weneryczna siedzac na czacie niz pieniądze za parkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Szydło - nie gadaj bzdetów !!! 10.03.06, 11:15 Szydło - nie gadaj bzdetów !!! Zobacz sobie ile domen i po ile zostało sprzedanych chodziażby w zeszłym tygodniu na Sedo, albo innych giełdach. Po prostu ci żal - bo to nie ty je sprzedałeś. Jest demokracja - możesz napisać kolejny durny post - tylko nie UBEZWŁASNOWOLNIAJ innych ludzi. Chcą - kupują i sprzedają, nie chcą - pieprzą jak ty. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak odzyskać domenę z Sedo ? IP: *.media4.pl 10.03.06, 11:43 Witam, Poczytałem trochę o sedo i sam postanowiłem sróbować. Zarejestrowałem się, podałem nazwę swojej domeny, ale jej ne zaparkowałem na sedo. Kiedy wchodzę na swoją stronę to przekierowuje mnie do strony wygenerowanej przed sedo. Chciałbym odzyskać kontrolę nad swoją domenę i przekierować ją na swoją stronę. Z góry dziękuję za info. Pozro. Odpowiedz Link Zgłoś
super.tygrysek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 14.03.06, 17:43 Witam. Mam kika pomysłów na nazwę dobrej domeny. Nie wiem jednak czy jest ona na tyle dobra abym później mógł ją sprzedać. Znacie jakieś strony, serwisy w necie gdzie internauci ocenią domenę? Znalazlem www.gido.pl ale nie dzieki, nie bede płacił 30 zł za każdą wymyśloną domenę. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 16.03.06, 16:27 A z jakich stron polskich najlepiej korzystac rejestrujac polskie domeny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanan Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 16.03.06, 16:30 A co znaczy dokladnie parking domeny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanan Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 16.03.06, 16:47 sprawdzilam fajna nazwe z pl z branzy w ktorej pracuje I gdzie ja teraz zarejestrowac. Weszlam np na domeny ale tam oplata roczna to okolo 99 zł Troche duzo jak dla mnie za niepewny interes Ale powiedzmy jak ja zarejestruja to co musze jeszcze zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 17.03.06, 21:21 spróbuj np zarejestrowac domeny w sprawdzonej przeze mnie firmie ACTIVE 24, a jeśli chodzi o parkowanie, to jest to fajna sprawa! np jest taka firma "NameDrive", ktora parkuje domeny bezpłatnie,parkowanie polega na tym, że na stronach zamieszczane są reklamy związane tematycznie z nazwą lub profilem Twojej domeny.Jeżeli reklamy sa oglądane i klikane to zarabiasz. niczym nie ryzykujesz, w najgorszym razie zwrócą Ci się koszty rejestracji takiej domeny:) a w najlepszym zarobisz fortune! :))) wszystko zależy jak atrakcyjna jest nazwa Twojej domeny. NameDrive to firma amerykańska, jej strona jest w jezyku angielskim i niemieckim ale wlasnie zaczyna wchodzic na rynek polski i na dniach ma miec strone tez i w polskiej wersji jezykowej! podaje link: www.namedrive.com. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 17.03.06, 21:25 jakby co to pytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary.wilk1 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.06, 22:08 Czy to prawda ze z roznych firm parkujacych domeny Namedrive placi najlepiej? Chcialem zaparkowac kilka domen, slyszalem ze placa duzo wiecej niz inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturo2000 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:22 moglbym tu napisac kwote jaka zarobilem, ale co to da? dowodu nie przedstawie, ale wystarczy sie chwile zastanowic- skoro te domeny nie przynosza zysku( jak twierdzi "szydlo" to skad tyle firm rejestrujacych je???? dlaczego ludzie rejestruja nawet i po 1000 domen naraz?? przeciez jesli kupujac pare domen nie przynioslyby one zysku to jaki osiol ryzykowalby kupujac 50, 100, czy nawet 1000! a skoro tak jest to znaczy , ze to prawda, ze na domenach mozna zarobic, np wlasnie je parkując! Wyjasniem co znaczy "atrakcyjna " domena- tego w zasadzie nie da sie okreslic, taka domena atrakcyjna jest wtedy, kiedy z powodu trafnej nazwy, lub cholera wie z jakiego jeszcze ma wieksza popularnosc od innych,jest klikana czesciej, zwykle im prostsza nazwa tym prawdopodobienstwo sukcesu wieksze, tak jak np z przyslowowa"fish.com" i to tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! 21.03.06, 18:02 ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! Gość portalu: Ania napisał(a): > Mam stronę internetową i chciałabym mieć z tego jakieś korzyści finansowe a > nie tylko wydatki na serwer. Jak można zarabić? Macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 Re: ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! 22.03.06, 07:29 No wlasnie,wiecej wiary a wtedy wszystko jest mozliwe. ja tez jestem zadowolony z NameDrive i polecam wszystkim co mają domeny, które czekają poprostu bezproduktywnie na sprzedaz lub na swoj lepszy czas.Mozna je przeciez zaparkowac i poczekac spokojnie az zrobi sie na nich ruch,zainteresowani zaczną klikac i bedzie dodatkowa kasa!:) a parkowanie nie jest trudne, na stronie www.namedrive.com są wyjasnienia, ale jakby co to moge podpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:43 Tutaj jest swietny opis - parkowaniedomen.pl/viewtopic.php?t=48 Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 parkowaniedomen.pl/viewtopic.php? t=48 22.03.06, 22:28 Rzeczywiscie opis swietny! przejrzyscie wyjasnia o co chodzi w parkowaniu z NameDrive!!! moze przestaną sie czepiac Ci co nie mieli dotad o tym pojęcia, moze i Gosciu sie wciągnie do lektury:))) Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: no powiedz arturo ile zarobiłeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 00:34 Widze ze jednak polscy inwestorzy nie maja zaufania do branzy elektronicznej. A tak naprawde jest to spory pieniadz. Sam sie zajmuje parkowaniem i wlasciwie z tego zyje. Lecz moje osiagi sa znikome w porownaniu do tych ktore mozna miec. Jednak to nie jest takie proste jakby sie na pierwszy rzut oka wydawalo. Zeby znalezc dobra domene z ruchem trzeba sie naprawde troche pomeczyc (albo miec pieniadze i odkupic). Pewnie pojawia sie pytania ile zarabiam. Tego konkretnie zdradzic nie moge, lecz powiem tylko ze starcza na jako taki komfort. W kazdym badz razie sceptykiem bedzie ten ktory nie posiada wiekszych informacji na ten temat. Ile mozna zarobic inwestujac w domene $10? Madry czlowiek jest w stanie zarobic bardzo duzo... Pozdrawiam i zapraszam na moje forum - parkowaniedomen.pl Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 07:43 Witaj, To byl tylko przyklad aby zrozumiec zasade dzialania. Mam nadzieje ze wiesz co to znaczy przyklad. Rownie dobrze mozesz miec 1tys wejsc miesiecznie i zarobic $2k. Pomysl bardziej. Otworz swoj umysl choc na chwile i zmyj z niego sceptycyzm. Co do akurat 200tys unikalnych wejsc miesiecznie to jest to bardzo mozliwe (sam posiadam kilka razy wiecej w sumie na moich domenach). Na koniec prosze o zmiane tonu twoich wypowiedzi. PS. Przykladu z 'darmowymi mp3' nie zrozumiales. Przeczytaj go jeszcze raz. Choc mysle ze nie masz dosc dostatecznych informacji na temat wyswyetlania linkow sponsorowanych. Zapraszam do lektury. Pozdrawiam, Tomek - parkowaniedomen,pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 07:48 Zobacz statystyki przykladowej domeny z dobrym clickratem - parkowaniedomen.pl/viewtopic.php?t=25 Moze to zmieni twoja opinie na ten temat. Pozdrawiam, Tomek - parkowaniedomen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Prosba do uzytkownikow forum IP: *.ghnet.pl 23.03.06, 11:08 Przy 200 tys unikalnych wejść, z samych reklam googla można mieć kupe kasy.Jak już tu gdzieś pisałem, w okresie roku uzbierało mi się prawie 50$ na boksach, mając jasne nie porównywalnie mniejszą ilość wejść. Myślę że te osoby, które chcą sprzedawać tylko domeny powinny to robić jak dotychczas przes servisy aukcyjne, natomiast pozostali, myślący o parkowaniu i zbieraniu kasy, powinni sami na tych domenach postawić własne stronki i zarabiać na programach partnerskich różnego typu lub sprzedawaniu po jakimś czasie linków na swojej stronie. Samo parkowanie i "kasa" o jakiej tu piszecie jest zbyt proste aby było realne. Nie neguję że ktość na tym zarabia, ale jeśli zarabia dużo to jest tylko jednostką, tak jak w tej "piramidzie" gdzie jest pokazane że na ileś tam tysięcy tylko jeden zostanie milionerem ...itd. Co do programów partnerskich jest tego sporo i też nie oznacza to że każdy zna tym zarobi milion. Mój przykład (i nie chodzi o samą sprzedaż boksów reklamowych na tej stronie): www.photoads.polandstore.com Myślę że osoba Maćka wyostrzyła wasze apetyty na łatwe zarabianie, może jemu się udało ale to nie znaczy że wszystkim tu na forum też w takim stopniu się powiedzie. pzdr ------------------------- www.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
aga.roro co za ściema 24.03.06, 21:06 dobrnęłam do końca wątku, ciekawy przyznam. początek bardzo optymistyczny, wciągający. Ale jako istota myśląca mam kilka głównych konkluzji, którymi bezczelnie się podzielę: Aż zieje na kilometr, że Maciek ma jakiś interes w "namawianiu" do Sedo! nawet dzieciak to wyłapie:)) Maciek we wszystkich wypowiedziach jako dobry ojciec dyrektor chwali swoje posłuszne owieczki, dba o nie i troszczy się ("mam nadzieję, ze się nie zniechęciła..") Byle do Sedo... Jeśli to taki cud interes to po co nakręcać na niego innych? Przecież kazda kolejna osoba myśląca nad nazwą domeny skraca Maćka szanse na "wpadnięcie" na dobrą domenę przed tą osobą.. "Nie jestem zachłanny wszystkiego nie zjem"-co za bzdura, jaki dobry biznesmen zachęca innych do interesu? I te wszystkie obrończynie włażące w d... dawno nie czytałam takich wazeliniarskich tekstów. Ludzie, na serio tak jak pisał dobrze jeden gościu: włączcie myślenie! Bo wierzyć mi się nie chcę, że niektóre wypowiedzi są pisane serio.. I dlaczego Maciek nie odpowiedział na powtarzające się wyraźne pytania jak to dokładnie działa w Sedo (dłuższa wypowiedz gościa z przykładem słupa do ogłoszeń).. oraz na dość niedawne pytania typu jak to jest ze jedna domena zarabia inna nie itp. Choć obrońcy już za niego się wypowiedzieli, że przeciez nie musi wszystkiego zdradzać... Powtarzam: nie jestem podejrzliwa, ale na kilometr czuć ściemę u Maćka. Pozdrawiam wszystkich Myślących:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor ściema dla ciemniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:52 uwazaj bo cie moderator wykasuje jak ja powiedziałem ze to oszustwo ale inymi słowami nawet nie za bardzo wulgarnymi i powszechnie uznanymi za obrazliwe to mnie skasował ale chociaz naciagacz nabrał wody w usta i zniknał tylko jak ładnie sie to czyta a kto był przeciw to był od razu zakrakany niezłe pranie mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
aga.roro Re: ściema dla ciemniaków 24.03.06, 22:08 wiesz, w sumie to w końcu forum, nie obraziłam nikogo. Mam prawo do własnych odczuć, no i jeśli za własne osobiste odczucia na tym forum można być skasowanym to całkowicie zmienię zdanie o całym portalu... ALe dzięki za ostrzeżenie, nasunęło mi się jeszcze jedno skojarzenie dot. tego Maćka i jego wypowiedzi: trochę nawet wieje mi takimi technikami a'la jakaś sekta.. Pranie mózgu, tak jak piszesz! pozdrawiam Myślącego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Prawda lub ułuda IP: *.ghnet.pl 24.03.06, 23:38 Ciekawe wnioski, ale dajcie mu szanse obrony. Co prawda nie często tu teraz jestem (na forum) ale widzę że Macieja chyba już od dłuższego czasu nie ma. Co o ty myślę napisałem kilka postów niżej, i choć może są to sposoby na nie tak łatwy zarobek jak tu opisywany, to skuteczne i "namacalne". Mimo wszystko, choć nie wiem jaką ilość programów partnerskich zamieścisz na swojej stronie, choć byś miał dziesięć boksów adsens i nie wiem jeszcze co sprzedawał przez swoje www, to i tak nie zarobisz, nie mając odpowiedniej ilości wejść na swoją www, a z tego odpowiedni procent zainteresowanych już zakupem produktu/usługi lub choćby nawet kliknieciem na link google adsens. Aby nie być gołosłownym podam przykład: boksy na 2 stronach wwww, na pierwszej od maja 2005, na drugiej od listopada ( z przerwami ) 2005, łącznie prawie 30 tys wyświetleń strony 9czyli mało), 800 klikniec na linki, w sumie prawie 50 $ przychodu. Co do programów partnerskich, trudno mi obecnie podać wymierne korzyści, ponieważ strona na której mam ich sporo ( www.photoads.polandstore.com ) nie jest promowana tak jak powinna ( chodzi mi o nakłaady finansowe w promocję w linkach, boksach itp), ale jak na razie sprzdanych jest tylko kilka (programy afiliacyjne) produktów za kwotę prowizji łącznie kilkanaście $ ( nie mówię tu o sprzedaży boksów, bo nie nastawiałem się na rynek polski z tym produktem docelowo). Jak na nie promowany serwis www to i tak nie żle. Co do Sedo, przez prawie pół roku zanim cokolwiek zostało zrobione na domenie www.polandstore.com, domena ta wisiała sobie na sedo ( ale nie zaparkowana ) i nie miała chętnych na kupno ( hahaha ). Nie mówię,że jest super i naj, ale nikt mi nie powie że jest zła. Ale do czego zmierzam, co też napisaem wczoraj, liczc na łatwy zarobek, możecie się łatwo przejechać. I co z tego że przejedziecie się na 100, 300 pln wydanych na domeny, z myślą o sprzedaży ich za nie wiadomo ile, lub z myślą o parkowaniu i"życiu" w ten sposób. Pomyślcie tylko, jeśli takich osób będzie pare tysięcy jaki będzie efekt dla tych osób a jaki dla sedo (lub osób promujących tą czy inną firmę). odpowiedz jest tylko jedna. Zarobią na tym nieliczni. Każdy ma swoje zdanie i swój rozum, magia netu jest taka sam jak magia przekazu informacjo podczas pielgrzymki na Jasną Górę, opłaconą przez firmę sprzedającą kosmiczne grnki lub najcieplejsze kołdry na świecie. Kto się da omamić ten....sami sobie dajcie odpowiedz CO...:). I jeszcze coś w temacie zarabianie, dla tych co chcą coś więcej zrobić niż tylko wystawić fakturę vat: może tego moderator nie wykasuje - nie masz pracy, zalóż firmę, nikt nie obiecuje że zarobisz 10 tys / mies, znajdz produkt firmę, podpisz umowę i sprzedawaj usługi, czy każdy jest tak już rozpańszczony że tyka nie ruszy sprzez komputera?? Ja świadczę te usługi na terenie Krakowa a także sprzedaje a całej PL i za granicę, ile zarabiam?? dobrze i powiem że gdybym miał sprzedać główną domenę polandstore.com nawet za 100 tys to w skali roku, nawet z tego jednego powodu, nie biorąc pod uwagę innych subdomen i biznesów na nich postawionych, oferującemu taką kwotę głośno zaśmiałbym się prosto w oczy. Reasumując, kesz nie przychodzi łatwo, i nie myślcie że Gejtsowi też łatwo było, nic co łatwe nie jest takie proste jak się wydaje. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Fakty IP: *.ghnet.pl 28.03.06, 17:16 Ktoś tu pytał o tym czy da się zarobić, tak i choć to jest tylko kilka kliknięć ale kilka $ za jeden dzień jest. Dlatego uważam że zarabianie nawet na adsensach ma sens (lub innych programach af.),choć napewno wymaga także pewnego wkładu pracy ( aby CPM był jaknajwiększy ). Przykład przy 44 odsłonach (tylko!!!) strony:www.photoads.polandstore.com/googl27.jpg pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Wszyscy uciekli stąd !!! Biznes nie działa ??? 30.03.06, 15:56 Wszyscy uciekli stąd !!! Dlaczego ??? Biznes nie działa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 Ja nie ucieklem 30.03.06, 17:45 moge tylko napisac, ze dostalem dzis pierwsza oferte sprzedazy domeny na sedo. Ktos wola ode mnie 300$ - 100$ (prowizja sedo) co daje mi zarobku 200$. radaje sie niezle jak na domene, ktora kupilem rok temu i w ktora zainwestowalem 100zl hm? Oczywiscie nie sprzedam jej bo uwazam ze jest wiecej warta (notuje ponad 900 wejsc tygodniowo). Pozdrowienia dla polandstore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beate Re: Ja nie ucieklem IP: *.pools.arcor-ip.net 30.03.06, 17:58 Ile osob "pracuje" na te wejscia? Moze cos o tych technikach? Uzywaj okazji i sprzedawaj z zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 Re: Ja nie ucieklem 30.03.06, 18:27 zadnych technik, nie uzywam zadnego wsparcia ani wspomagania po prostu trafilem type-in'a... Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 Re: Wszyscy uciekli stąd !!! Biznes nie działa ?? 30.03.06, 23:40 Hej, biznes dziala tylko za dużo tu sceptyków i zlosliwcow co sami nie sprobowali i zazdroszcza innym inwencji i dobrych pomysłow na zarabianie! niejaka Beate sie wypowiada byleby tylko cos napisac, a przecież jak ktos mowi, ze ma tyle i tyle klików i cieszy sie z tego to znaczy , ze je ma! Bo trzeba wiedzieć, ze firmy parkujące domeny mają taki system, ktory sprawdza czy przypadkiem kliki nie są generowane szczególnie z jednego czy dwóch powtarzających sie źródeł, tak sie dzieje np w firmie NameDrive parkującej domeny i w każdej innej też. I tam takiemu klientowi sie dziękuje. Więc wkurza mnie jak ktos pieprzy głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydło biznes?jaki biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 07:30 a dlaczego sceptycy mieliby nie miec prawa do własnego zdania? co ? tylko jeden kierunek jest słuszny? a co do biznesu : to ja zawsze myslałem ze tylko wtedy jest biznes ,kiedy liczy sie pieniądze jak się liczy kliki to mozna nazwac to co najwyzej ,,remanent" w dalszym ciągu nie widze chetnych zeby pokazac przelwe z konta czy ktos dostał kase za kliki??????????? a co do sceptyków poszukajcie innych tematów np ,,handel domenami" i znajdziecie więcej sceptyków a co do oszołomów którzy pruja naciagnac innych to juz niedługo będe mógł podac przykład goscia który próbuje mnie naciągnac Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 a właśnie , że biznes! 31.03.06, 12:02 Prawo do wlasnego zdania jak najbardziej miec można, ale krytykować byleby tylko krytykować dla samej krytyki to juz głupota lub jakies zakompleksienie, a to ciągłe powracanie do " pokaż czek a powiem Ci kim jesteś " to obsesja! nikt nie bedzie tego udowadnial,gdyby za każdym razem trzeba było pokazywac wyciąg z banku jak sie mowi, ze sie dobrze zarabia, to to byłaby jakaś paranoja :) liczy sie kliki liczy, bo każdy klik to pieniądz, centy to też pieniądze, zamieniają sie w dolary raz szybciej raz wolniej ale jednak! i naprawde można na tym zarobić.Jeśli ceny klików sa od 0,02$ do 5$ w zalezności od hasel kluczowych, tak jak jest w firmie Namedrive, gdzie mam swoje domeny to po co gadać , ze jest inaczej. Zamiast ciągle suszyć o tym samym wkólko najlepiej samemu skorzystać z uslug dobrj firmy i doświadczyć tego osobiście a dopiero potem krytykować lub popierać jeśli faktycznie sie okaze ze jest lepiej niż sie wczesniej domniemywało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter - do polands Re: Prawda lub ułuda IP: 193.24.24.* 26.04.06, 15:43 "znajdź produkt firmę, podpisz umowę i sprzedawaj usługi," masz na myśli sprzedaż via net czy fizycznie. Pytam bo nurtuje mnie temat sprzedażu usług innych firm przez net i tego jak tu podpisać umowę by potem móc udowodnić, że dane zamówienie na usługę pochodzi z mojego serwisu. I druga sprawa, serwis skierowany do użytkowników poza Polską (europa). Chodzi o rozliczenia, czy tylko AllPay obługuje płatności w innych walutach niż złotówki? I czy Twoim zdaniem taki serwis może być postawiony na serwerze w Polsce czy lepiej gdzie indziej (mam tu na myśli tylko firmy z pierwszej 10 top10). Chodzi mi o infrastrukturę i przepustowość ruchu do i z Polski, czy lokalizacja w tym przypadku bedzie wogóle miała znaczenie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Taka dyskusja nic nie wnosi ... IP: *.ghnet.pl 31.03.06, 13:23 Myślę że nik nikogo nie przekona do swoich racji czy na parkowaniu da się zarobić duże pieniądze czy też jest to ściema. Więć proponuję to pozostawić bez komentowania, każdy ma szansę spróbować i samemu się przekonać. Swoje zdanie już tu wyraziłem, myślę że jest to możliwe ale nie dla każdego łatwe i realne w takiej skali jak tu opisywano. Pozdrawiam i dziękuję za pozdrowienia do 1978! --------------------- www.photoads.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
charyzmatek Re: Taka dyskusja nic nie wnosi ... 31.03.06, 13:47 Jak kline na Twoja sygnature polandstore to czy to klikspinak na Twoj park? ? Tylko szczerze prosze. Bo jakos ostatnio duzo w roznych forumach takich czerwonych adresow spotkalem i kilka z tej dyskuji. I nie wiem co sadzic o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Taka dyskusja nic nie wnosi ... IP: *.ghnet.pl 31.03.06, 14:02 Zadałeś mi "klina" bo nie wiem za bardzo co to jest "klikspinak" i o co chodzi z tymi czerwonymi adresami?? Pewnie chodzi Tobie o to czy to link do strony gdzie zaparkowana jest domena?? Jeśli tak, to wyjaśniam że domena główna polandstore.com nie jest nigdzie zaparkowana a ponższy adres ( subdomena) jest jedną z moich stron www. pzdr ------------------- www.photoads.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Nowy w wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:37 Jestem po prześledzeniu całego wątku. Zajęło mi to trochę czasu. Maćka już od jakiegoś czasu nie widać, ale nie wątpię że się jeszcze pojawi. Mnie nurtuje jedno pytanie. Dlaczego nie chce podzielić się z nami nazwami swoich domen. Nie przemawia do mnie fakt, że "nie chcę się ujawniać". Uważam, że zaprezentowanie tych domen byłoby niewątpliwym krokiem na przód w tej dyskucji. Ogólnie myślę, że powinno wiecej pojawiać się w niej nazw domen i przykładów nazewnictwa. Apeluję do wszystkich, którzy mają domeny do podzielenia się ich nazwami. Ja na przykład kupiłem kiedyś domenę www.sellbank.com . Miałem tam stworzyć pewien serwis. Po roku jednak nie odnowiłem jej i teraz zastanawiam się, ile na tym straciłem. Apel do Maćka - pokaż nam swoją tajemniczą listę. pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 08:55 Z tego co zrozumiem zysk liczy się od nadwyżki zainwestowanych pieniędzy. I z tego co liczyłem i przeczytałem we wcześniejszych postach - tak właśnie jest. Czyli z tych kliknięć właściciel strony zarabia 10$ oraz nadwyżkę, która jest zyskiem. Myślę, że o innej ewentualności nie ma mowy i Twój wcześniejszy mail nie ma racji bytu. A propos www.sellbank.com, myślę że to dobra domena na sprzedaż... a nie na zarabianie na klikaniu. Ogólnie bardziej do wyobraźni przemawiają mi pieniądze zarobione ze sprzedaży domeny... niż z linków sponsorskich. Jakbym miał się w to bawić, to tylko gdybym znalazł domenę, która w moim mniemaniu ma silny potencjał sprzedażowy. Jestem copywriterem - i wymyślanie nazw to mój zawód, więc temat tego wątku jest dość ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 parkowanie tez sie opłaca! 04.04.06, 21:24 Ludzie mają po 300 domen i więcej, niech ktos mi powie po jaką cholere jeśli na tym nie można zarobic? jasne , ze jak ktos nie ma do tego interesu polotu to nic mu z tego nie wyjdzie, i tu chyba wszyscy są zgodni,ale przeciez jak ktos decyduje sie na 300 czy wiecej domen no to sorry ale to juz spora inwestycja. więc logicznie rozumując to przynosi zyski, a dalej rozumując jak takie domeny sie trzyma na sprzedaz co w międzyczasie korzysta sie z możliwości ich zaparkowania, bo co by sie nie dzialo to parkowanie strat nie przynosi, jedynie korzyści, zawsze może wpaśc troche kasy a przy domenach z dobrym traffikiem to juz spora kasa! Wiec nie rozumiem co Szydło ma przeciwko parkowaniu ???? ja nie ma tylu domen, mam dużo mniej i też nie narzekam:) Parkuje jak już wspomniałem w NameDrive , szczegóły do sprawdzenia na www.namedrive.com i prosze bardzo udowodnie wkrótce, że na tym sie zarabia, pokaże przelew pewnie po 15tym bo wtedy wypłacają w NameDrive, tylko niech Szydło łaskawie napisze, co on chciałby widziec na tym przelewie żeby uwierzyc. danych nie moge ujawnic bo nie mam na to ochoty, w takim razie ciekawe co Szydło uzna za prawdziwe a co za fałszywe? jak przesle dowód z NameDrive na powiedzmy 30$ jak to przeciętnie mam w miesiącu to bedzie ok? ma nadzieje, że wreszcie zejdzie z tonu i przestanie robic burze w szklance wody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydło Re: parkowanie tez sie opłaca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 06:48 co jest na przelewie to decyduje firma która wystawia potwierdzenie ze taki przelew nastapił ja co miesiac dostaje wycąg z konta gdzie sa zapisane wszystkie wpływy i wydatki przeciez ten kto ma konto to wie jak się to odbywa to oczywiste dane wystarczy wyciąc mnie nie chodzi o to gdzie mieszkasz i ile masz wszystkiego na koncie tylko czy mozesz powiedzec szczerze z dostałes jakis przelew na swoje konto z sedo czy innej firmy parkujecej domeny i przede wszystkim : nie o to chodzi czy na tym nie mozna stracioc (jak pisałeś) tylko czy to mozna nazwać ,,biznesem" bo to dwie rózna rzeczy na wielu sparawach nie mozna stracić ale to nie znaczy ze mozna zarobić a dla tych którzy jescze nie zrozumieli o co mi chodzi: nie mam nic przeciwko rejestracji domen,sprzedazy domen ,parkowaniu tylko zeby nazawć to bizanesem to nie wystarczy to robic trzeba jeszcze na tym zarabiać uzyje moze takiego porówannia: jak kasia daje d..... wszystkim na podwórku ,wszystkim którzy postawią jej piwo ,to jeszcze nie znaczy ze ona prowadzi taki biznes biznes bedzie wtedy jak zacznie za to brac pieniądze jak robi to za piwo czy czekolade ,to jest to handel wymienny co najwyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: parkowanie tez sie opłaca! IP: *.ghnet.pl 05.04.06, 09:22 Z tą Kasią to się szydło nazywa BARTER :))), co zapewne wiesz:). pzdr ------------------------- www.dobrestrony.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 Re: parkowanie tez sie opłaca! 05.04.06, 13:14 Oj tym przykladem z Kasią to chyba sam daleś d.... Szydło! czy to może przykład z Twojego podwórka? :)) Ja Ci powiem o biznesie z mojego podwórka:) parkowanie domen może byc biznesem dla jednego małym dla drugiego wiekszym, można np z dochodów za parkowanie domen zrekompensować sobie wydatki za ich rejestracje( w całosci lub tylko częsciowo)ale można tez zarobić na opłacenie czynszu,telefonu, uzbierać na wakacje itp to tyle z mojego podwórka, o fortunie pisac nie bede bo sam tego nie doświadczyłem, ale kto wie:) parkuje w Namedrive i póki co idzie całkiem nieźle! Biznes Kasi o którym pisałes jest ryzykiem i to ogromnym!:)) więc moze jednak lepiej polecaj www.namedrive.pl :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor do plandstore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:14 nie do końca moge sie zgodzic ze s kaską to barter bo tu raczej chodzi o to war za usługe chyba ze kaśke uznac za niezły towar ale to chyba raczej diitte-hand niz nówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: do plandstore IP: *.ghnet.pl 05.04.06, 20:36 tak tak, jak towar :), dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polandstore cena minimalna IP: *.ghnet.pl 06.04.06, 12:08 Czy na sedo istnieje coś takiego jak cena minimalna? Widziałem że mozna wstawic cene ponizej której nie sa pokazywane oferty kupna ale czy to to samo i jeszcze nie moge sie doszykac informacji jak dlugo trwa ta " licytacja"? Az do momentu gdy ktos przedstawi cene po ktorej bedziesz chcial sprzedac wystawiona domene? pzdr ------------------------------- www.dobrestrony.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: london dane whois IP: *.europe.hp.net 07.04.06, 11:25 cześć, wreszcie przebrnąłem przez cały wątek. mam pytanie do danych widocznych we whois - czy konieczne jest podanie prawdziwych danych jeśli nie chcę aby moj adres i nazwisko wisiały w necie widoczne dla każdego (dotyczy to zwłaszcza adresów powiązanych z sexem, bo przecież tzw reputacja tez się liczy a akurat pracuję w 'normalnej' firmie a ponadto wcale nie interesi mnie to co sygnalizuje jakiś perwersyjny link)? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gofriko kasa za sprzedaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:49 Witam! Czy sprzedał już ktoś domenę za pośrednictwem sedo? Czy od sprzedanej domeny trzeba płacić jakiś podatek czy coś podobnego? W jaki sposób można otrzymać od sedo pieniądze ze sprzedaży domeny np. za pomocą Western Union lub innej organizacji? Bardzo proszę wszystkich kompetentnych o pomoc. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Poślą ci forsę na konto, 50 EUR dla nich lub 10% 10.04.06, 21:53 Poślą ci forsę na konto, 50 EUR dla nich lub 10% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charyzmatek Re: Poślą ci forsę na konto, 50 EUR dla nich lub IP: *.pools.arcor-ip.net 11.04.06, 11:27 Nie wiem, bo siedze na smieciach i kupcow nie mam tylko raz takiego co o nim tutaj juz ktosik cosik pisal knutson czy jakis tam podobnie sie zwal ale to znane. Tez bym sobie cos sprzedal:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: do plandstore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 01:12 Masz niepełną definicję barteru wszystkie permutacje X za Y ze zbioru {towar, usługa} są wymianą barterową według prawa polskiego. Korzyścią umowy barterowej jest to, że od czekolady kasia nie zapłaci podatku, natomiast od pieniędzy za usługę VAT by się zdało. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydło do tych co zarobili hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:48 nie chcę sie czepiac i byc złośliwy ale pytam : wątek trwa od 3 .01 2006 dzis jst 11 o4 2006 czy ktoś moze napisac ze dostał kase za parkowanie prawdziwe dolce przez 3 miesiące to powinno sie troche uzbierac jeden biznes łgał jak z nut ze dostał kase ale albo nie dostał albo nie potrafi zrobic skanu i strony zeby to udowodnic a jezeli tylko on twierdzi ze dostał (na klikaset wypowiedzi ) to jest wiarygodny? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 He, he - teraz to się zaczyna z domenami.EU !!! 11.04.06, 19:06 He, he - teraz to się zaczyna z domenami.EU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: do tych co zarobili hehe IP: *.adsl.highway.telekom.at 21.04.06, 09:39 Witam Zaciekawil mnie Wasz temat ale czytac to wszystko to szok ;) Kupilem kilka domen "eu" i chcailabym aby cos zapobily poprzez takie parkowanie o czym piszecie. Moze mi ktos podac adresy i jak sie rejestruje ? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Jestem zainteresowany IP: *.adsl.highway.telekom.at 21.04.06, 09:42 Witam Zaciekawil mnie Wasz temat ale czytac to wszystko to szok ;) Kupilem kilka domen "eu" i chcailabym aby cos zapobily poprzez takie parkowanie o czym piszecie. Moze mi ktos podac adresy i jak sie rejestruje ? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydło do poladnstore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 08:59 ten link to zdaje sie nie zupełni ezwiażany z tematem postu i nie to kwestionowałem eo nie ma nic wspólnego z parkowaniem programy partnerskie to troche insza inszość Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 Re: Jestem zainteresowany 29.04.06, 22:37 Jeśli chodzi o domeny to na www.namedrive.com w celu zaparkowania domen należy wykonać 3 następujące kroki: 1. Załączyć domeny poprzez wpisanie ich nazw w okienko (po jednej w każdej linijce nie oddzielając ich przecinkami) 2. Ustalić słowa kluczowe i kategorie dla poszczególnych domen 3. Zmienić DNS-y w panelu rejestratora domeny na: ns1.fastpark.net (206.130.11.197), ns2.fastpark.net (216.8.177.29) lub przekierować na adres: www.ndparking.com/nazwatwojejdomeny.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore [do szydło]Jak zarabiać na posiadaniu strony ... IP: *.ghnet.pl 23.04.06, 23:05 Jaknajbardziej to ten temat - na tsronie możesz zarabiać nie tylko przez jej parkowanie choc tu tylko o tym się mówi a są przecież inne możliwości. pzdr ------------------------------- www.voip.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrozka Dekalog pracy polskiego rzadu??????????????????? IP: *.bulldogdsl.com 01.05.06, 14:20 Dekalog pracy dla Rzadu Polskiego 1.Pobudowac wiezienia na granicy i pakowac do wiezienia przyjezdzajacych 2.Wydawac paszporty tylko na wyjazd bez prawa powrotu 3.Konfiskowac mienienie pozostawione w kraju na poczet grozacych kar 4.Sporzadzic elektroniczny rejestr przestepcow podatkowych 5.Wpowadzic system placenia zaliczen na granicy na poczet grozacych kar 6.Wpowadzic dla pozostalej Polonii obowiazkowego podatku a nie tylko w W.B. 7.Karac,karac i jeszcze raz karac 8.Za wszelka cene uniemozliwiac mlodym ludziom powrot do kraju. 9.Wprowadzic odpowiedzialnosc zbiorowa dla rodzin pozostawionych w kraju 10.Uswiadomic Polonie,ze poslowie i senatorzy potrzebuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marios Jak z AllPay? IP: 193.24.24.* 02.05.06, 07:42 Zamierzam oferować usługi on-line dla klientów z poza Polski (UE). Chcę skorzystać z usług AllPay... bo jak wiem oni oferują obsługe płatności np w euro. Tylko jak to potem rozliczać bo autoryzacja płatności nastepuje do 48 godzin i to w PLN po kursie z chwili autoryzacji. Jednak fakturę będę musiał chyba wystawić klientowi z chwilą zakupu, czyli wykonania przez niego przelewu. Po jakim kursie mam liczyć to co potem uwzględniam w KPiR po kursie z autoryzacji czy z dnia dokonania przelewu? I czy allpay w tym przypadku to dobry pomysł na płatności w sieci? Ktoś korzysta? Jakieś opinie? Dodatkowo czy usługi typu wystawienie banera są obłożone VATem 22%, pytam bo generalnie w PL tak się spotyka, ale spotkałem stronkę oferująca to dla klientów z obszaru UE i nie ma mowy o podatku VAT. Troszkę zebrało się tych pytań, ale mam nadzieję, że ktos będzie tak miły i pomoże i wyjaśni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturo2000 domenowe interesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:19 Pusto sie zrobiło na naszym forum,nikt sie nie wypowiada, nie chce dzielic sie swoimi sukcesami czy porazkami, szkoda, takie dyskusje tez wiele uczą, ja trwam przy domenach,parkuje i pomału zarabiam i naprawde jest całkiem dobrze! czy ktos ma jakies sukcesy w parkowaniu domen? taka cisza a przecież ten biznes jest całkiem spoko! ciekaw jestem jak Wam idzie z domenami eu, czy ruch porównywalny z pl, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pawko6 Re: domenowe interesy 29.05.06, 21:51 Zgadzam sie ze handel domenami to ciekawy biznes.Polska jednak daleko za Europa z domenami .eu, okazuje sie ze mamy jak dotąd zarejestrowanych tylko 90 domen eu podczas gdy inne kraje dochodzą do paru tysiecy!!!!!!! ludzie do roboty! Polecam stronke www.gido.pl - to giełda domen internetowych, mozna tam wystawić bądz zakupic domene, maja katalog domen, liste top domen, liste ostatnio dodanych domen, usluge parkowania domen- www.parkowaniedomen.pl, ułatwia i przyspiesza sprzedaż domen, ruszcie glową i nie przegapcie okazji! Odpowiedz Link Zgłoś
pawko6 Re: domenowe interesy 30.05.06, 10:34 widze ze nawet na prowokacje nikt nie zareagował:)) ok! podaje fakty prawdziwe- na 31 państw biorących udział w rejestracji domen unijnych Polacy sa na 8 miejscu, mamy zarejestrowanych ponad 42 tysięcy domen! W porownaniu z Niemcami czy Brytyjczykami( ponad 500 tys.) to jednak mamy zaleglosci, a jeszcze wiele atrakcyjnych domen jest wolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutasek Re: domenowe interesy IP: *.pools.arcor-ip.net 30.05.06, 15:38 To kupuj. Ja nie rejestrowalem zadnej eu. Zostawiam to superfachowcom. Jak narazie mam tylko tyly. I wlasnie czyszcze portofolio i portfel czyli wymawiam domeny ktore posiadam, zeby mi sie rejestracja nie przedluzyla nijako automatycznie ktos kasy na mnie ni zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompon3000 Re: domenowe interesy IP: *.wurnet.nl / *.wur.NL 30.05.06, 16:12 ja mam 17 domen, com, co.uk i eu, pl nie posiadam cale 17 zaparkowalam raczej sie nie dorbie na parkowaniu, wiec chetnie porobilabym stronki i podciagnela pod wyszukiwarki coby liczniki nabic ale kuzwa nie umiem, bo sie totalnie na tym nie znam, znam sie roznych obliczeniach i modelowaniu ale nie na tym jak sie robi strony www czy ktos wie i moglby mi pomoc podajac linka do jakis stron gdzie to wytlumaczone jest jak krowie na rowie? jakis latwy i szybki sposob? bo nie mam za bardzo czasu na glowkowanie tygodniami i na spedzanie dlugich godzin na czytaniu 40-tomowych manuali do softwarow Odpowiedz Link Zgłoś
pawko6 Re: domenowe interesy 31.05.06, 19:30 Gość portalu: pompon3000 napisał(a): > ja mam 17 domen, com, co.uk i eu, pl nie posiadam > cale 17 zaparkowalam > raczej sie nie dorbie na parkowaniu, wiec chetnie porobilabym stronki i > podciagnela pod wyszukiwarki coby liczniki nabic > ale kuzwa nie umiem, bo sie totalnie na tym nie znam, znam sie roznych > obliczeniach i modelowaniu ale nie na tym jak sie robi strony www > czy ktos wie i moglby mi pomoc podajac linka do jakis stron gdzie to > wytlumaczone jest jak krowie na rowie? jakis latwy i szybki sposob? bo nie mam > za bardzo czasu na glowkowanie tygodniami i na spedzanie dlugich godzin na > czytaniu 40-tomowych manuali do softwarow ciekawe gdzie parkujesz,bo jak juz wcześniej pisalem póki nic z tym nie zrobisz (stronki, wyszukiwarki itp) to mozna by było lepiej te domeny ustawic, w Namedrive mają największe pole manewru- lepsze hasła kluczowe,headers, i ceny za klikanie też,lub mozna do nich napisac i sami Ci ustawią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompon3000 Re: domenowe interesy IP: *.upc-g.chello.nl 31.05.06, 23:12 10 zaparkowalam na NameDrive ale dopiero niedawno i teraz zaluje. faktycznie maja latwy do obslugi panel szkoda tylko ze ten panel gowno a nie zakceptuje moich ustawien. ja ustawiam rejon wyswietlania polska a panel ma to w dupie. szlag mnie prawie trafil, bo po hu...s mi na stronie gdzie w tylule jest 'polska' linki z usa?? no i oczywiscie ze nikt na to nie klika.....wrrrrrrrrr mam tez strone wybitnie nazwá wskazujácá na niemieckojézyczne kraje i znowu dupa, ta sama sytuacja, ja wskazuje rejon niemcy a na stronie linki amerykanskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: domenowe interesy IP: *.ghnet.pl 03.06.06, 11:42 Już dawno pisałem aby zamiast parkować, stawiać stronki na tych domenach jakie macie. Na samych reklamach google więcej zarobicie i nie tylko. Czase, fiksy są i owszem że uda ci się kupić dobrą nazwe ale to tylko fuksy i wtedy możesz zarobić. Ogólnie jak dla mnie domena EU jest nie interesująca, tak samo jak com.pl , dlatego nawet nie upiłem dla swoich domen takiej. Poprostu wyciąganie pieniędzy. Pozdrawiam ------------------------------- www.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M3ga !Parkowanie domen NameDrive i inni- wyjasnienie!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.06, 01:20 Z wypowiedzi Pompona wynika, ze jest duzo niejasnosci zwiazanych z parkowaniem domen. Moje wyjasnienia odnosza sie zarowno do www.namedrive.com jak i innych firm oferujacych usluge parkowania domen. Na zaparkowanych domenach dozwolony jest jedynie ruch naturalny! Akceptujac warunki umowy zapewniamy, ze nie bedziemy probowac sztucznie zwiekszac ruchu. Takie dzialania zostaja szybko wykryte i powoduja zablokowanie rachunku. Ruch naturalny oznacza, ze nazwa domeny zostaje wpisana bezposrednio do okna browsera lub trafimy na domene z wyszukiwarki w przypadku expiring traffic. Podstawowe zrodla ruchu naturalnego to: * dobra, krotka nazwa wlasna (przyklad sex.pl -oczywiscie zajeta, ale sexzabawy byla wolna jeszcze przed chwila) , wydarzenie sportowe, cos o czym jest glosno. * domena, na ktorej byl juz kiedys jakis serwis i ruch. Ten ruch bedzie z czasem zanikal (expired traffic). * typo type in - czeste bledy literowe popularnych adresow takich jak google, onet, interia..... Wazne jest zeby parkowac domeny z ruchem, bo wlasnie ten ruch > klikniecia w linki zamieniony zostanie na pieniadze. Dlatego: * Przy malym ruchu zwraca nam sie jedynie czesc lub calosc kosztow zwiazanych z rejestracja lub przedluzeniem. W tym wypadku oplaca sie parkowac domeny dla ktorych nie ma chwilowo zastosowania (np. sa wystawione na sprzedaz i czekacie na atrakcyjna oferte) * Przy duzym ruchu (z wyzej wymienionych zrodel) parkowanie domen to dobry sposob na zarabianie pieniedzy. W tym wypadku oplaca sie kupowac lub rejestrowac domeny z ruchem wlasnie po to zeby je zaparkowac. Rozne firmy oferuja usluge parkowania domen, jednak NameDrive (www.namedrive.com) placi najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_aleksander Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 31.05.06, 18:29 Mam 4 domeny pl, od dwóch tygodni zaparkowane na sedo, narazie uklikali mi 0,82 € Macie jakieś rady jak można zwiększyć oglądalność w dozwolony sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
pawko6 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 31.05.06, 19:17 Z tego co wiem to w Sedo nie jest to takie poste, bo np Namedrive ma prosty w obsłudze panel administracyjny do zarządzania domenami gdzie samemu można zmienić sobie hasła kluczowe tak, żeby sprawdzic czy oglądalność sie nie polepszy,i to w czasie rzeczywistym bez koniecznosci akceptacji,i w Namedrive mają chyba jednak lepsze ceny za klik poza tym trzeba jednak pamiętać ze najlepsze nazwy domen to nazwy krótkie, jedno lub dwuwyrazowe, a jesli chodzi o sprzedaż domen to polecam giełde domen internetowych www.gido.pl, Odpowiedz Link Zgłoś
pan_aleksander Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 31.05.06, 20:39 Dzięki, na gido już wrzuciłem domenki. Pisałem też maila do mittala czy by przypadkiem nie chcieli tego mittalsteel.pl ode mnie za skromne 10 tys. pln, ale sie wycwanili i zarejestrowali mittal-steel.pl ;). Ehh, a cena była do negocjacji... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
pawko6 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 06.06.06, 09:49 To faktycznie sprytni :) ale moze za jakis czas sie skuszą,nigdy nic nie wiadomo! warto sie tez zastanowic nad zaparkowaniem, powyżej jest ciekawy tekst o parkowaniu "parkowanie domen Namedrive i inni.."(gosc M3ga) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M3ga Polska strona NAMeDRIVe IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.06, 15:25 Witam, wlasnie pojawila sie witryna NameDrive po polsku. Wszystkich, ktorzy powaznie mysla o parkowaniu domen zapraszam na www.namedrive.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ogon_trolla Re: Polska strona NAMeDRIVe 14.06.06, 18:20 Co to jest??????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Ile zarobiłem IP: *.ghnet.pl 17.06.06, 23:50 No to pochwalcie się ile zarobiliście na parkowaniu. Ja nadal uważam że Google is the best:) ---------------------- www.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
pan_aleksander Re: Ile zarobiłem 20.06.06, 07:54 Zarobiłem jakieś 1,20 € w ciągu 2 miesięcy na 4 domenach .PL, na parkowaniu w SEDO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M3ga Re: Ile zarobiłem IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.06, 00:50 Nie zarobiles duzo, bo na twoich domenach nie bylo/nie ma ruchu. Jak widac nie wszystkie domeny jednakowo dobrze nadaja sie do parkowania. Sam przyznasz ze takie nazwy jak www.bigasle.pl,www.mittalsteel.pl,www.mocni.pl,www.wyzwanie.pl nie sa zbyt popularne. Zeby zarabiac na parkowaniu domen potrzebny jest ruch (pisalem juz o tym wczesniej, nie chce sie powtarzac). Bardzo ogolnie moge poradzic: Masz domene z duzym ruchem - parkuj (i nie sprzedawaj) Masz domene z malym ruchem - sprzedaj (jezeli sam z niej nie korzystasz) a czekajac na oferte kupna parkuj, zawsze lepiej zarobic pare euro niz nic. Reasumujac: Postapiles bardzo dobrze wystawiajac domeny na sprzedaz i parkujac je do czasu otrzymania atrakcyjnej oferty. Mogles zrobic jeszcze lepiej parkujac w NAMEDRIVE (placa wiecej), ale przy takich dochodach nie gra to wiekszej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
thasis Re: Ile zarobiłem 21.06.06, 19:58 Najwiekszy chyba blad popelniles wydajac pieniadze na zarejestrowanie takich bezsensownych nazw. Ciesz sie wiec ze w ogole cokolwiek zarobiles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore odpowiedz na osttnie posty... IP: *.ghnet.pl 21.06.06, 22:43 - dokładnie tak, porejestrowaleś nazwy bez sensu - jeśli już to zrobiłeś to albo nie przedluzaj ich na nastepny rok albo dobrzee wypozycjonuj, dodaj odpowiedni kontent i w najgorszym wypadku zarobisz na reklamach google 100 usd przez rok co zwroc ci koszty przedluzenia domeny na nastepny rok. - jesli masz jednak dobrą zarejestrowaną nazwe domeny ( co nie jest takie proste, może z wyjatkiem domenu EU, którą i tak uwazam za mało wartą) zastanow się czy mimo wszystko nie warto jednak postawć portal z dobrym contentem no chyba że będziesz miał przebitkę na tym biznesie z 1000-10000% (bo jest to realne ale w przypadku tylko kilku procent ogólnie rejestrowanych domen) - co do zach dotyczących zarobków ND i Sedo to moje zdanie w tym temacie możecie odczytać w powyższych wypowiedziach. ps. nie wspominam już o tym że na jednej dobrej domenie można stawiać rżne subdomeny i na tym też zarabiać. Jak? Ano tak...:). Pozdrawiam ------------------------- www.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore I jeszcze jedno IP: *.ghnet.pl 21.06.06, 22:51 Taktyka portali tego typu jak sedo i NM (moim zdaniem) polega nie na udostępnieniu parkowania domen ale na micie o zarobkach na tym temacie. Tak naprawde chodzi o to aby pod przykrywką niesamowitych zarobków na parkowaniu, poprostu sprzedać jak największą ilość domen i liczyć na ich przedlużenie i na to że ludzie się napalą na to że na tym parkowaniu zarobią. To jest tak jak w totolotku, kupuje bardzo dużo osób, zarabiają nie liczni, siejąc potem mit wielkich fortun zbitych na parkowaniu. Zarobił jeden milion, pozostały milon wtopił dużo większe pienidze a udostępniający te usłui zarobili najwięcej. ps. ze strony Lotto: Prawdopodobieństwo trafienia w Dużym Lotku: Ilość trafionych liczb Szansa wygranej 6 1:13 983 816 5 1:54 201 4 1:1 032 3 1:57 Powodzenia!:) ------------------------- www.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
pan_aleksander Re: Ile zarobiłem 22.06.06, 08:47 Wyzwanie, mocni i bigsale rejestrowałem z myślą o własnym sklepie pod tymi domenami, a mittalsteel dlatego, że w każdym kraju gdzie działa mają właśnie taką domenę tylko z końcówką .de, .com itd. a swoją domenę w Polsce mieli w stylu xyz3.cben.abc.pl. Domeny bigsale z końcówkami .com, de, org, biz, co.uk, dk, ch, net, ru, be, tv - też już są zarejestrowane, więc jest to dość popularna nazwa - tak mi sie przynajmniej wydawało. Dzięki za rady ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Ile zarobiłem IP: *.server.ntli.net 22.06.06, 14:39 W tym interesie chyba latwiej jest jednak niz w lotto bo mozna przewidziec ktorych domen napewno nie sprzedaz za milion a rejestrujac w miare sensowna domene za $10 i sprzedajac ja za $100 (co nie jest az tak trudne) nie jest zlym interesem. Najgorsze jest wlasnie to ze niektorzy ludzie mysla ze jest to interes na ktorym zbija majatek. Niektorym moze sie uda a dla tych myslacych sensownie moze to jednak byc zrodlem dodatkowego dochodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore To jest bardzo dobry biznes IP: *.ghnet.pl 24.06.06, 00:08 Ale tylko dla sprzedających domeny:). Dla pozostałuch, nie licznych czasem zysk. Na tym to polega. Jeden milioner buduje wizje dla tysięcy naiwnych. Choć także wśród nich znajdzie fuksiarz slr tylko przypadkiem. Pozdrawiam ------------------- www.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 Re: To jest bardzo dobry biznes 24.06.06, 12:56 zgadzam sie absolutnie z polandstore. Za chwile przekrocze granice 20 euro z sedo i chcialbym wyplacic kase i dac sobie juz sobie juz spokoj z sedo (sprobuj sily na googlach). Za bardzo nie wiem jak dokonac wyplaty. Moze przez paypal? (chociaz z tego co wiem dziala w jedna strone) Z gory dzieki za ewentualna pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robak Re: To jest bardzo dobry biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:46 A powiedzcie mi zalozmy ze mam domene i wsadze ja na sedo i wykupie reklame bo mam takie dojcie ze za 1 zł moge kupić 2000 wyswietlen mojego seriwsu. To jest legalne sedo nie bedzie sie czepiac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: To jest bardzo dobry biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:26 Samo wyswietlenie banera na innej stronie czy tych duzych reklam wyskakujacych na ekran nie jest niedozwolone. Ale Przestrzegam przed dodawaniem swojej strony do automatow wyswietlajacych twoja strone w specjalnej ramce za ogladanie innych stron w takim systemie. Dotyczy to takze osob majacych reklamy googl w szczegolnowsci. System googla oraz sedo wylapuja to. Dostaniesz jedna uwage a jesli tego nie wylaczysz twoje konto w sedo a napewno juz w google zostanie zablokowane na amen. Dlatego proponuje nie stosowac tego typu przyspieszaczy nabijania wyswietlen strony i falszywych klikniec, bo tak to jest odbierane. Pozdrawiam --------------------- www.polandstore.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: polandstore IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.06, 12:19 Sledze to ciekawe forum od jakiegos czasu i jak na kazdym jest tu kilku wszystkowiedzacych idiotow ale wiekszosc normalnych ludzi pragnacych sprobowac czegos nowego. Z tego co piszesz to wiem ze nie jestes entuzjasta nowej domeny .eu Ja wprost przeciwnie. Ta domena w bardzo krotkim czasie ma juz ich zarejestrowanych ponad 2 miliony. Widac tez juz powoli ze zaczynaja sie tez sprzedawac za niezle ceny. W zeszlym tygodniu wlasnie domena .eu sprzedala sie za najwyzsza sume: OnlineCasino.eu sprzedalo sie za 36 500 Euro Byly tez inne tranzakcje jak : InternetCasino.eu - 7 500 Euro IQ-Test.eu - 5 250 Euro Nations.eu - 2 350 Euro Licon.eu - 1 750 Euro Autofit.eu - 1 050 Euro Mysle ze za rok, dwa .eu stanie sie bardzo poszukiwane i wazne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: moja wtopa IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.06, 13:29 Pewnie mama tylko zle nazwy i przechytrzylem. Ale kupcow ani sladu, parking tez bez grosza. Co mnie dziwi - dzwonia do mnie panienki z firmy ktora skasowala ode mnie za rejestracje - ma swiatowa marke i namawiaja do kupna eu domenki. Ja juz zadnych spekulacji z domenami nie robie. I co jeszcze od czasu kiedy rejestrowalem domeny dostaje tony spamow, niektore nawet przez filtr sie przeladuja z jakims reklamami ktore pasuja to nazw moich domen. jaja. Juz zaczalem odmeldowywac to gowno, zeby znow nie skasowali forsy, bo to robia automatycznie jak nie da sie wymowienia w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: moja wtopa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.06, 17:53 Ciekawe jakich ty firm uzywasz bo mnie ani moim znajomym ( mamy razem kilkaset zarejestrowanych domen) nigdy nic takiego sie nie zdarzylo. Za domene place raz i to wszystko, nikt nie ma dostepu do mojej forsy. Chyba cos z ta rejestracja pokreciles. Poza tym jak w kazdym interesie potrzebna jest tu cierpliwosc. Jesli nic nie sprzedasz dzis to nie znaczy ze nie sprzedasz tego za rok czy dwa. Rejestracja domen w stosunku do tego co mozesz za nia dostac kosztuje bardzo malo. Oczywiscie mam nadzieje ze twoje domeny maja jakis sens bo wielu ludzi rejestruje bezsensowne domeny i potem dziwia sie ze nikt ich nie chce kupic Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka777 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 06.07.06, 23:21 proponuję wejść na podany niżej link zlotemysli.pl/007ok.php a pózniej kliknąć na programy partnerskie. Wszystkie możliwości są bardzo przystępnie omówione, i rzeczywiście b.realne do osiągnięcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 06:34 ty ludwik! powiedz jak to jest : wszyscy rejestruja bezsensowne domeny - ty masz sensowne rejestrujesz tylko raz i nie odnawiasz po roku? to sobie chyba w klopie mozesz je powiesic wszyscy sa idioci tu jeden madrala powiedz jak to sie robi? gdzie tacy mieszkają? co jedza ze tacy madrzy moze zamiast na stronach zrobic biznes na odrzywkach dla madrali!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:40 Przede wszystkim idioto forumowy ja nie nazywam innych idiotami tylko takich madrali jak ty. Wiekszosc ludzi nie ma w tym doswiadczenia i stad bierze sie ich nieznajomosc. Ja wiekszosc swoich domen odnawiam. Nie mam zadnych polsko jezycznych domen bo parkowanie ich nie przynosi dochodu a Polacy tez nie lubia wydawac pieniedzy na kupno domen. Wola zarejestrowac czasem niezla nazwe ale nie w TLD (jestes tak madry wiec wiesz co to znaczy mam nadzieje) Moje wszystkie domeny to .com, .net oraz .eu, innych nie rejestruje, szkoda czasu i pieniedzy choc jeszcze .de jest dobry ale nie znam niemieckiego wiec sie nie dotykam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:00 dobrze juz dobrze ludwiczku nie goraczkuj sie tak nie wiem czy wiesz ze nazywanie ludzi diotami jest sprzeczne z netykietą to po prostu hamstwo i drobnomieszczaństwo dobrze ze jestes w tej mniejszosci co kuma baze reszta to ci co nawet w mediamarkt nie moga kupowac ( bo to nie dla idiotów) ty mozesz kupowac w mediamarkt i rejestruj sobie swoje domenki to twoja broszka tylko nie picuj ze to biznes bo to nie prawda tak samo jak to ze jestes madry i elegancki to po prostu bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 09:49 Na kazdym forum znajdziesz przynajmniej kilku idiotow takich jak ty. Tutaj ostatnio jestes jedynym wiec juz wiecej czasu nie bede dla ciebie tracil. Zyj w przeswiadczeniu o swojej wielkosci i madrosci a wiecej nie bede ci odpowiadal bo z debilami nie mam czasu dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
pawko6 Re: do ludwika 28.07.06, 23:21 Popieram! człowiek próbuje wyjaśnic cos drugiemu, pomóc, doradzić a spotyka sie z takimi bezsensownymi komentarzami. Ja też parkuje domeny i moge powiedzieć,że pojedynczą domenką to konta sie za bardzo nie da powiekszyć, więc jak ktoś pomstuje bo mu domena dochodu nie przynosi to nic dziwnego! Ludwik ma racje, zeby zwiększyć szanse na dobry dochód z posiadania i parkowania domen to trzeba miec ich więcej, wtedy większa szansa, że po pierwsze- trafi sie na domeny z dobrym ruchem, po drugie - na taką ktora przyniesie świetny zysk ze sprzedaży jak choćby trafiona nazwa z końcówką eu. Moje doświadczenia są takie , ze opłaca sie mieć conajmniej kilkanaście domen i parkować je w dobrym serwisie jak choćby w Namedrive, gdzie ceny za klik są wyższe niż w innych serwisach, i należy dodać , ze www.namedrive.pl jest po polsku a to ulatwia np zaparkowanie domen czy ustawienie sobie samemu opcji w panelu administracyjnym. Zadawanie pytań i otrzymywanie jasnych odpowiedzi też nie jest bez znaczenia:) mam nadzieje, ze niektórzy sceptycy zmienią wkrótce zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:35 co do jednego sie z wami zgadzam : z jednej domeny wyzyć jest naprawdę trudno to tylko w tej kwestii sie zgadzamy i z ludwikiem sie zgadzam: jestem jedynym idiota na tym forum ludwik nalezy do tych nielicznych madrali forumowych ,którzy zyja z jednej domeny bravo ten pan madarala i z tym sie zgadzam ze gdyby idiotów było wiecej to bys z nimi gadał ,z jednym się nie opłaca ty ludwik powinienes reklamowac mlm albo totka w najblizszym losowaniu kumulacja 6 melonow po co się uczyc zeby potem ciezko pracowac lepiej wyslij kupon i wygraj ..... dwa bilety do toalety wiesz ile kiełbasy mozna kupic za 6 baniek? gdybys zył oszczedne ( jak z tej jednej domeny) to by ci starczyło tej kasy na 833 lata ludwik -nawet nie próbuj mi odpowiadać ,nie ma sensu nie znizaj się do mojego poziomu ,grzej do najblizej kolektury toto I ZOSTAN SIE MADRYM MILONEREM kichaj na parkowanie i domeny Odpowiedz Link Zgłoś
pawko6 do autora 29.07.06, 22:39 Hej autor, nie bądz takim sceptykiem ! byc moze Ludwik miał to szczęście i trafił w dziesiątke czyli w tą włąsciwą domenę przynosząca złote jaja, w takim wypadku to właśnie ta jedna domena przynosi kokosy, powiem tylko jedno,nie jest łatwo trafić na taką domenę wartą majątek ale to się zdarza, poprostu trzeba mieć nosa, a czasami szczęście, jeśli się próbuje to zwiększa się tą szanse. To biznes dobry jak każdy inny, a może i lepszy bo tańszy w utrzymaniu i bez ryzyka! W najgorszym razie zwraca sie rejestracja domeny, trzeba tylko domene zaparkować, w Namedrive ta usługa jest bezpłatna więc warto z tego skorzystać. Pozdrawiam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
santquentin Re: do autora 30.07.06, 09:43 temat kręci sie juz pół roku ,a nie ma nikogo kto zrobiłby na tym kokosy ani złote jaja gdyby to zalezało tylko od nosa to kase zrobiłby na tym wyłacznie Pinokio moze wychyli sie ktos kto pokaze przelem z sedo na kase za parkowanie? większe jest prawdopodobienstwo złapania ptasiej grypy wchodząc na sedo niz to ze zrobi się tak kokosy a jak mam tylko dostac zwrot za domenę to co to za biznes no chyba ze komus to odpowiada podobne pomysły maja pajace ,których cytaty zamiesciłem na stronie o nich www.pomyslnabiznes.republika.pl/ same cytaty i pomysły na przekręt czy ci ludzei nie mysla albo mysla tylo o jednym Odpowiedz Link Zgłoś
pawko6 Re: a propos Pinokia 30.07.06, 22:06 "Mieć nosa" to nie znaczy byc Pinokio:) ale to ze trzeba miec głowe na karku jak w każdym biznesie zeby zarobic! temat zarabiania na domenach kręci sie znacznie dłużej niz pól roku i co z tego? to ze ktos da dowód na to ze zarobił to tez nic nie da bo nawet jesli ktos pokaze wyciąg z banku na kwote założmy 250 euro za miesiąc to znajdzie sie taki co powie ze to spreparowane więc podarujmy sobie te zabiegi, nikt nikomu nic nie musi udowadniac, to jest wymiana doświadczeń i tyle! ja parkuje w namedrive a nie w sedo, i nie narzekam. tak jak napisałem - w najgorszym wypadku zwraca sie koszt domeny, a to znaczy,że inne wypadki to zarobek:) a pomysły na przekręt w namedrive nie wchodzą w grę,tam obowiązuje czysta gra! kto tego nie spróbował niech nie gada głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: a propos Pinokia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 06:48 odnosnie nosa pinokia to tzw jok taki sam jak zarabanie na tzw biznesie jesli biznes polega na zwracaniu kosztów to znowu kolejny żart toz to nie biznes tylko jawne kpiny i głupoty opowaida ten co twierdzi ze na totolotku mozna zarobić tak samo jak na grze w 3 karty na bazarze juz samo uzywanie słowa biznes w połaczeniu z tym parkowaniem to zakrawa na kpine skoro twierdzisz ze jest to taki dobry interes to zastaw mieszkanie rodziców, wez kredyt i za cała kase wykup domeny i zaparkuj po roku razem z rodzicami znajdzisz się pod mostem i bedziesz miał biznes spróbuj przekonac do tego swoich starych ,moze z nimi pojdzie ci łatwiej zobaczymy czy ci uwierzą przeciez w najgorszym wypadku ci się zwórci za domeny dopłacisz tylko : prowizje banku ,odsetki i wtedy zobaczysz czy biznes polega tylko na tym zeby sie zwróciło a z tym oszukiwaniem ze ktos zarobił i ma przelew to tez przesadzoiłe ty oszukujesz ze zaraiasz ,on moze oszukać ze dostał przelew na to ze ty nie oszukujesz tez nie ma dowodów tak ze przestań ludziom macic w głowach Odpowiedz Link Zgłoś
pawko6 Re: a propos Pinokia 31.07.06, 22:53 Sam mącisz ludziom w głowach bo przekręcasz sens wypowiedzi! Ten sposób na zarabianie i zagospodarowanie posiadanych domen jakim jest parkowanie nie wymaga zastawiania mieszkań, piszesz bzdury, to ze ktos zaczyna od kilku domen a potem rozwija sie i ma ich 30, 50 czy 100 to też o czymś świadczy,najlepiej robic to powoli i samemu sie przekonac czy ma sie do tego głowe czy nie, nie kazdemu to wychodzi, najwyrażniej Tobie nie wyszło więc podaruj sobie te komentarze. Parkowanie jest dodatkowym sposobem zarabiania na domenach,domeny które czekają na zyskowną odsprzedaż mogą byc w tym czasie parkowane bezpłatnie i tyle. Dochód z parkowania zależy od ruchu na domenach, czasami są to naprawde niezłe pieniądze. A cały ten proces handlu domenami i ich parkowania dla niejednego moze byc dobrym biznesem. Ale Ty jeśli tylko chcesz mozesz grać w totolotka, nic mi do tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: a propos Pinokia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 07:44 twoje argumenty sa bez sensu to ze uwazam ten sposób ( niby zarabianie na parkoaniu domen,bo nikt na tym naprawde nie zarobił ) to wcale nie dlatego ze MI NIE WYSZŁO bo nie wyszło nikomu to ze nie zajmuje się MLM to tez nie dlatego ze MI NIE wyszło bo to tak sama głupota chociaz sa dowody ze moze niektórzy z górki mlm zarobią to ze mozna w ten sposób czekc na sprzedaz domen - zgoda ale nie opowiadaj o zyskownej sprzedzy domen bo chyba sam w to nie wierzysz powiedz : za ile sprzedałes swoja domenę ? zyskownie chyba wiec sam nie wierzysz w to co mówisz to ze mozna za grosze zarejestrować domenę -zgoda to ze parkujesz za darmo - zgoda to ze sie zwórci koszt - tez moze zgoda nie ma zgody ze TY TO NAZYWASZ BIZNESEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: a propos Pinokia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 07:54 i gdybys tego nie zrozumiał to : biznes to jest to co przynosi zyski, jeśli zwracaja sie tylko koszty ,to nazwijmy to nie biznesem tylko fajansem wtedy bedziemy rozmawiali o tym samym bo tak ,jak mówisz biznes ,to ja mysle ze rozmawiamy o zarabianiu kasy a nie marzeniach ze zwóci sie 20 zł wydane na zakup ,,atrakcyjnej " domeny a najgorsze w tym wszystkim jest nie to z propagujesz głupie pomysły ,ale ze sam w nie wierzysz tz ze jestes naiwny powiedz ile razy wchodzisz na strony ( obce) tam gdzie sa same linki i reklamy tylko po to zeby na nie klikać ? no przyznaj się ja i wiekszosc ludzi omija te reklamy ,wkurza sie i wyłącza okna jak np na stronie gazety wchodzisz tam ? ja nie wiec dlaczego innych ludzi traktujesz jak idiotów ,którzy beda wchodzic na nieciekawe strony ,z zaparkowanymi domenami ,tylko po to zeby klkac w reklamy przeciez to bzdura to po prostu z definicji nie ma prawa sie udać musiałbus trafic na głupków ,którzy beda klikac w linki tylko po co / to samo znajde bez linków w wyszukiwarkach sprawdz po sobie ,ile razy dałes zarobic na reklamach gazecie wyborczej i ile razy klikąłes na link z reklamą dlatego kasa z ate lkiki jest ,albo jej nie ma jak nawet jest to nie nazywaj tego biznesem ,ale ochłapami ,jałmuzna , bedzie to bardzie odpowiednie słowo niz biznaes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Dla niedowiarkow IP: *.server.ntli.net 30.08.06, 22:45 Dla tych co nie wierzyli w powodzenie domen.eu oraz w uczciwosc Sedo Jak dzis ogloszono sprzedano Hotels.eu za 257 000 Euro oraz Shopping.eu za 153 000 Euro W obu tranzakcjach posredniczyla firma Sedo A z innego podworka to znalazlem tez kilka sprzedazy Polskich domen: Jantar.com - $2450 Psy.eu - 1000 Euro Restauracja.com - $1000 Makler-portal.net - 800 Euro Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2000 Re: Dla niedowiarkow 31.08.06, 22:03 Otóz to! Ci co nie chcą niech nie wierzą,ale fakty mówia same za siebie, domeny mogą byc świetnym interesem! wystarczy poczytać Top listy. NameDrive to także sprawdzona firma, kompetentna i godna zaufania, coraz popularniejsza na rynku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: Dla niedowiarkow IP: *.server.ntli.net 07.09.06, 19:26 Nie jestem zwolennikiem rejestrowania anglojezycznych domen .pl ale jak widac moze i na takie zacznie sie popyt. W zeszlym tygodniu sprzedana zostala domena girl.pl za calkiem niezla sume bo 6500 Euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Znalezli sie madrale ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 12:56 Gdy obserwuje co sie dzieje w tym wątku to poprostu nie mogę sie powstrzymać od wypowiedzi ;-) Poniższe informacje sa wyłącznie dla ludzi nastawionych pozytywnie gdyż nawet nie mam czasu na czytanie bluzg w moim kierunku. Parkowanie to jedyne źródło moich dochodów. Siedze w tym od ponad 3 lat. Pamietam początki - rejestrowałem domeny i dziwiłem sie dlaczego nic nie zarabiają ;-) Teraz już "na oko" potrafie ocenic ile dana domena bedzie zarabiać. Wszystko to kwestia dobrej analizy. Chciałbym podkreślić że na tym trzeba sie cholernie znać. Na domenach, na ruchu, na wskaźnikach wzrostu internautów, na odpowiedniej obiektywnej ocenie. Oczywiście sposobów jest mnóstwo i ludzie mało kiedy dzielą sie sposobami gdyż każdy próbuje przechytrzyć te tysiące ludzi i skryptów które przeszukują internet w poszukiwaniu domen z dobrym ruchem. Zeby zarobić trzeba być dobrym w te klocki a żeby zarobić bardzo dużo (mowa o $10000 mieś w górę) trzeba mieć do tego żyłkę. Po pewnym czasie zaczyna sie działać już w kręgu osób ktore sie tym zajmują. Wtedy jest o wiele łatwiej - dostaje sie cynki, ważne informacje, zapowiedzi. Zaczynasz znać sie z pracownikami firm rejestrujących, parkujących. Jest o wiele łatwiej. Na dzień dzisiejszy mam około 300 bardzo dobrych domen które generują około 15 uq tyś odwiedzin dziennie (ruch z polski, usa, niemiec, kanady, .uk). Moje domeny to praktycznie same type-iny wiec nic nie musze robić jednak zanim uzbierałem ten ruch musiałem sie naprawde bardzo dużo namęczyć. Pamietam że zaczynałem od 1000zł i było bardzo cięzko. Teraz już nawet zastanawiałem się aby polecieć na konferencje T.R.A.F.F.I.C. To nie jest szczescie. Tu nie ma czegoś takiego że jednemu sie udało bo sprzedał domene za ileś milionów. Skoro ja ktoś za tyle kupił to musi być tyle warta i basta. Kto by nie kupił domeny która zarabia $100 dziennie a wg swojej własnej analizy możnaby na niej zarabiać $500 dziennie? To sie zdarza bardzo czesto ;-) Mimo waszego sceptycyzmu ja uważam że idzie na tym zarobić gdyż sam zarabiam całkiem nieźle (kilka średnich krajowych na miesiac). Cos w tym musi być skoro właściciele najwiekszych swiatowych portfolio domenowych np. DomainKing zatrudniają setki ludzi którzy chodzą w garniturach od Armaniego ;-) Ruch w internecie jest bardzo cenny, jednak w naszym kraju trzeciego świata mało kto to jeszcze zauwaza - i DOBRZE! Mniejsza konkurencja a zagraniczni inwestorzy boja sie kupowac domeny z traffikiem w Polski. Jesli naprawde chcesz zarobic musisz mieć troche $ na start i wiare. Musisz sie szybko uczyć, szybko analizować, znać podstawowe narzędzia i zasady programowania, działania sieci itd. Czasami trzeba ryzykować. Pod zadnym warunkiem nie można sie poddawać. Dla odważnych proponuje kredyty za które kupujemy domeny z ruchem i z parkingu spłacamy kredyt. Mozna bardzo szybko zarobić i w niecały rok spłacic kredyt. Przetestowane ;-) Dziekuje Państwu za uwagę i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutasek Re: Znalezli sie madrale ! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.10.06, 17:15 oki oki ale tak ten maestro na poczatku nie gawedzil. Bylo latwo szybko i duuuuzo kasy. I tu jest nieuczciosc jak kilku zapalonych szeryfow i szeryfek dowodzilo i racje mieli:(( Akcje tez mozna za kredyt ale d...py daja mali naiwni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutasek Re: Znalezli sie madrale ! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.10.06, 17:21 A dodajmy ze w domenach w reichu cienkie chyba czasy bo powazni sprzedawcy juz za 1 eurosa wkrecaja a inne tez polecialy w doooool. Bawie sie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Znalezli sie madrale ! IP: 193.24.24.* 13.10.06, 10:07 Robisz to prywatnie czy na firmę? Bo mnie dręczy jedynie to co z US i tym całym badziewiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Znalezli sie madrale ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 11:55 Gość portalu: Daro napisał(a): > Robisz to prywatnie czy na firmę? > Bo mnie dręczy jedynie to co z US i tym całym badziewiem ta wypowiedz najlepiej charaktreyzuje poziom dyskusji w tym temacie można robic biznes prywatnie ,nnie na firmę? toz to przekręt i wczesniej czy pózniej skarbowy zajzy wam do d.... dajcie sobie spokój z całym tym badziewiem,z tym sie moge zgodzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Znalezli sie madrale ! IP: 193.24.24.* 16.10.06, 10:25 Proponuję lekturę artykułu z Rzeczpospolitej (2006.10.14) tytuł "Łatwiej wymyślić ciekawy adres internetowy, niż rozliczyć jego sprzedaż" Domeny można sprzedawać także jako osoba prywatna, nie musi to być firma. I w jednym i drugim przypadku trzeba się rozliczyć z US... ale można i tak i tak Odpowiedz Link Zgłoś