Dodaj do ulubionych

Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowej?

• kubus93 Re: dla szydła 09.03.06, 18:11
      kurde ludzie!!!!!!! czy ktoś wreszcie moze rzucić jakieś konkrety, warto czy
      nie warto,w każdym biznesie jest ryzyko,im wieksza kasa tym ryzyko bardziej
      neci:))) ale czy w tym "domeńskim" też?
    • business3 Pare dni i 3 views z 63 domen na ND 09.03.06, 19:57
      Pare dni i 3 views z 63 domen na ND
      Ale czekam - bo nie mam pożaru w gaciach
      Na Sedo trochę dłużej - te 63 domeny - 40 views i 4 clicks
      Nie podniecam się, bo wiem, że domena jest tyle warta, ile ktoś (rynek, klient) chce za nią zapłacić.
      Plus otrzymałem bezpośrednią ofertę z firmy IT za domenę, która nie była dla mnie jakoś szczególnie atrakcyjna - 480 Euro.
      W tym biznesie trzeba myśleć, wystawiać na wielu "aukcjach", a nie tylko Sedo i ND.
      Pozdrawiam pasjonatów.
    • business3 Re: Pare dni i 3 views z 63 domen na ND 09.03.06, 21:05
      Co się gościu rzucasz? Ja napisałem - nie mam pożaru w gaciach, a ciągle pracuję nad odpowiednią sprzedażą. Te 67 domen nie siedzi w jednym miejscu. W limitowanej aukcji (7dni) jedna z domen ma już cenę 105$. To się stało pomiędzy TERAZ i TWOIM OSTATNIM POSTEM. Ale dalej się nie podniecam.
      Wiesz, jak byłem w USA zwiedziłem Biały Dom - ale Clintona nie było (97') - ale ja nie planowałem go spotkać (bo mnie polityka ryra). Co z tego, że twoje strony mają 8000 ??? Tobie to coś daje? Moje domeny może będą miały strony. I sprzedam. Może sprzedam same. A może poczekam jeszcze na wysyp 7.4.2006 ???

• Gość: gosciówa Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:50
      Szydło, zaczynasz być nudny i sie powtarzac...Juz to komus wczesniej w tym
      wątku napisałam: nie odbierajcie ludziom prawa do decydowania o własnych
      pieniądzach. Chce wtopic na Sedo kasę? Prosze bardzo. To moja i tylko moja
      kasa.
      • Gość: szydło Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 10:20
        Gość portalu: gosciówa napisał(a):

> Szydło, zaczynasz być nudny i sie powtarzac...Juz to komus wczesniej w tym
        > wątku napisałam: nie odbierajcie ludziom prawa do decydowania o własnych
        > pieniądzach. Chce wtopic na Sedo kasę? Prosze bardzo. To moja i tylko moja
        > kasa.

i kto sie tu powtarza?
        ........Juz to komus wczesniej w tym
        > wątku napisałam: nie odbierajcie ludziom prawa do decydowania

nie odbieram prawa
        a jak ktos sam sie powtarza to dlaczego innym odbiera to prawo?

nie odbierajcie mi prawa do ostrzegania naiwnych
        to tylko wasza kasa i tylko wasza
        nie wrzucajcie jej w błoto
        nie bądzcie naiwni
        nie ma biznesu z którego mozna się utzrymać parkując domene za 10$

dlaczego wzorem dla was i wyrocznia ma byc strona zerznieta zywcem z innej
        strony
        gosciówa nawet nie pofatygował sie zeby zrobic cos od poczatku tylko zeznął
        strone zywcem
        tak jak zywcem was oskubią z pieniedzy

a poza tym czytaj ze zrozumieniem to co napisałem
        niech ryzykuja ale ze swiadomościa tego ze to szanse mniejsze niz w toto
        łatwiej jest złapac chorobe weneryczna siedzac na czacie
        niz pieniądze za parkowanie
        • business3 Szydło - nie gadaj bzdetów !!! 10.03.06, 11:15
          Szydło - nie gadaj bzdetów !!!
          Zobacz sobie ile domen i po ile zostało sprzedanych chodziażby w zeszłym tygodniu na Sedo, albo innych giełdach.
          Po prostu ci żal - bo to nie ty je sprzedałeś.
          Jest demokracja - możesz napisać kolejny durny post - tylko nie UBEZWŁASNOWOLNIAJ innych ludzi. Chcą - kupują i sprzedają, nie chcą - pieprzą jak ty.
          Pozdro.
    • Gość: gość Re: Jak odzyskać domenę z Sedo ? IP: *.media4.pl 10.03.06, 11:43
      Witam,

Poczytałem trochę o sedo i sam postanowiłem sróbować. Zarejestrowałem się, podałem nazwę swojej domeny, ale jej ne zaparkowałem na sedo.

Kiedy wchodzę na swoją stronę to przekierowuje mnie do strony wygenerowanej przed sedo.

Chciałbym odzyskać kontrolę nad swoją domenę i przekierować ją na swoją stronę.

Z góry dziękuję za info.

Pozro.
    • super.tygrysek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 14.03.06, 17:43
      Witam.
      Mam kika pomysłów na nazwę dobrej domeny. Nie wiem jednak czy jest ona na tyle
      dobra abym później mógł ją sprzedać.
      Znacie jakieś strony, serwisy w necie gdzie internauci ocenią domenę?
      Znalazlem www.gido.pl ale nie dzieki, nie bede płacił 30 zł za każdą wymyśloną
      domenę.
      Pozdro.
      • Gość: Zuzanna Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 16.03.06, 16:27
        A z jakich stron polskich najlepiej korzystac rejestrujac polskie domeny?
      • Gość: Zuzanan Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 16.03.06, 16:30
        A co znaczy dokladnie parking domeny?
        • Gość: Zuzanan Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 16.03.06, 16:47
          sprawdzilam fajna nazwe z pl z branzy w ktorej pracuje I gdzie ja teraz
          zarejestrowac. Weszlam np na domeny ale tam oplata roczna to okolo 99 zł
          Troche duzo jak dla mnie za niepewny interes

Ale powiedzmy jak ja zarejestruja to co musze jeszcze zrobic?
          • arturo2000 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 17.03.06, 21:21
            spróbuj np zarejestrowac domeny w sprawdzonej przeze mnie firmie
            ACTIVE 24,
            a jeśli chodzi o parkowanie, to jest to fajna sprawa!
            np jest taka firma "NameDrive", ktora parkuje domeny bezpłatnie,parkowanie
            polega na tym, że na stronach zamieszczane są reklamy związane tematycznie z
            nazwą lub profilem Twojej domeny.Jeżeli reklamy sa oglądane i klikane to
            zarabiasz. niczym nie ryzykujesz, w najgorszym razie zwrócą Ci się koszty
            rejestracji takiej domeny:) a w najlepszym zarobisz fortune! :)))
            wszystko zależy jak atrakcyjna jest nazwa Twojej domeny.
            NameDrive to firma amerykańska, jej strona jest w jezyku angielskim i
            niemieckim ale wlasnie zaczyna wchodzic na rynek polski i na dniach ma miec
            strone tez i w polskiej wersji jezykowej!
            podaje link: www.namedrive.com.
            powodzenia!
          • arturo2000 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 17.03.06, 21:25
            jakby co to pytaj!
            • Gość: szary.wilk1 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.06, 22:08
              Czy to prawda ze z roznych firm parkujacych domeny Namedrive placi najlepiej?
              Chcialem zaparkowac kilka domen, slyszalem ze placa duzo wiecej niz inni.
    • Gość: arturo2000 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:22
      moglbym tu napisac kwote jaka zarobilem, ale co to da? dowodu nie przedstawie,
      ale wystarczy sie chwile zastanowic- skoro te domeny nie przynosza zysku( jak
      twierdzi "szydlo" to skad tyle firm rejestrujacych je???? dlaczego ludzie
      rejestruja nawet i po 1000 domen naraz?? przeciez jesli kupujac pare domen nie
      przynioslyby one zysku to jaki osiol ryzykowalby kupujac 50, 100, czy nawet
      1000!
      a skoro tak jest to znaczy , ze to prawda, ze na domenach mozna zarobic, np
      wlasnie je parkując!
      Wyjasniem co znaczy "atrakcyjna " domena- tego w zasadzie nie da sie okreslic,
      taka domena atrakcyjna jest wtedy, kiedy z powodu trafnej nazwy, lub cholera
      wie z jakiego jeszcze ma wieksza popularnosc od innych,jest klikana czesciej,
      zwykle im prostsza nazwa tym prawdopodobienstwo sukcesu wieksze, tak jak np z
      przyslowowa"fish.com"
      i to tyle!
    • anna-dark ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! 21.03.06, 18:02
      ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!!

Gość portalu: Ania napisał(a):

> Mam stronę internetową i chciałabym mieć z tego jakieś korzyści finansowe a
      > nie tylko wydatki na serwer. Jak można zarabić? Macie jakieś pomysły?
      • arturo2000 Re: ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! 22.03.06, 07:29
        No wlasnie,wiecej wiary a wtedy wszystko jest mozliwe.
        ja tez jestem zadowolony z NameDrive i polecam wszystkim co mają domeny, które
        czekają poprostu bezproduktywnie na sprzedaz lub na swoj lepszy czas.Mozna je
        przeciez zaparkowac i poczekac spokojnie az zrobi sie na nich
        ruch,zainteresowani zaczną klikac i bedzie dodatkowa kasa!:)
        a parkowanie nie jest trudne, na stronie www.namedrive.com są wyjasnienia, ale
        jakby co to moge podpowiedziec.

• Gość: Tomek Re: ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:43
          Tutaj jest swietny opis - parkowaniedomen.pl/viewtopic.php?t=48
          • arturo2000 parkowaniedomen.pl/viewtopic.php? t=48 22.03.06, 22:28
            Rzeczywiscie opis swietny! przejrzyscie wyjasnia o co chodzi w parkowaniu z
            NameDrive!!!
            moze przestaną sie czepiac Ci co nie mieli dotad o tym pojęcia,
            moze i Gosciu sie wciągnie do lektury:)))
            Powodzenia!!!
    • Gość: Tomek Re: no powiedz arturo ile zarobiłeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 00:34
      Widze ze jednak polscy inwestorzy nie maja zaufania do branzy elektronicznej. A
      tak naprawde jest to spory pieniadz. Sam sie zajmuje parkowaniem i wlasciwie z
      tego zyje. Lecz moje osiagi sa znikome w porownaniu do tych ktore mozna miec.
      Jednak to nie jest takie proste jakby sie na pierwszy rzut oka wydawalo. Zeby
      znalezc dobra domene z ruchem trzeba sie naprawde troche pomeczyc (albo miec
      pieniadze i odkupic). Pewnie pojawia sie pytania ile zarabiam. Tego konkretnie
      zdradzic nie moge, lecz powiem tylko ze starcza na jako taki komfort. W kazdym
      badz razie sceptykiem bedzie ten ktory nie posiada wiekszych informacji na ten
      temat.

Ile mozna zarobic inwestujac w domene $10? Madry czlowiek jest w stanie zarobic
      bardzo duzo...

Pozdrawiam i zapraszam na moje forum - parkowaniedomen.pl
      Tomek
    • Gość: Tomek Re: ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 07:43
      Witaj,

To byl tylko przyklad aby zrozumiec zasade dzialania. Mam nadzieje ze wiesz co
      to znaczy przyklad. Rownie dobrze mozesz miec 1tys wejsc miesiecznie i zarobic
      $2k. Pomysl bardziej. Otworz swoj umysl choc na chwile i zmyj z niego
      sceptycyzm. Co do akurat 200tys unikalnych wejsc miesiecznie to jest to bardzo
      mozliwe (sam posiadam kilka razy wiecej w sumie na moich domenach). Na koniec
      prosze o zmiane tonu twoich wypowiedzi.

PS. Przykladu z 'darmowymi mp3' nie zrozumiales. Przeczytaj go jeszcze raz. Choc
      mysle ze nie masz dosc dostatecznych informacji na temat wyswyetlania linkow
      sponsorowanych. Zapraszam do lektury.

Pozdrawiam, Tomek - parkowaniedomen,pl
    • Gość: Tomek Re: ND naprawdę świetnie działa i kasa rośnie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 07:48
      Zobacz statystyki przykladowej domeny z dobrym clickratem -
      parkowaniedomen.pl/viewtopic.php?t=25
      Moze to zmieni twoja opinie na ten temat.

Pozdrawiam, Tomek - parkowaniedomen.pl
    • Gość: polandstore Re: Prosba do uzytkownikow forum IP: *.ghnet.pl 23.03.06, 11:08
      Przy 200 tys unikalnych wejść, z samych reklam googla można mieć kupe kasy.Jak
      już tu gdzieś pisałem, w okresie roku uzbierało mi się prawie 50$ na boksach,
      mając jasne nie porównywalnie mniejszą ilość wejść. Myślę że te osoby, które
      chcą sprzedawać tylko domeny powinny to robić jak dotychczas przes servisy
      aukcyjne, natomiast pozostali, myślący o parkowaniu i zbieraniu kasy, powinni
      sami na tych domenach postawić własne stronki i zarabiać na programach
      partnerskich różnego typu lub sprzedawaniu po jakimś czasie linków na swojej
      stronie. Samo parkowanie i "kasa" o jakiej tu piszecie jest zbyt proste aby było
      realne. Nie neguję że ktość na tym zarabia, ale jeśli zarabia dużo to jest tylko
      jednostką, tak jak w tej "piramidzie" gdzie jest pokazane że na ileś tam tysięcy
      tylko jeden zostanie milionerem ...itd. Co do programów partnerskich jest tego
      sporo i też nie oznacza to że każdy zna tym zarobi milion. Mój przykład (i nie
      chodzi o samą sprzedaż boksów reklamowych na tej stronie):
      www.photoads.polandstore.com
      Myślę że osoba Maćka wyostrzyła wasze apetyty na łatwe zarabianie, może jemu się
      udało ale to nie znaczy że wszystkim tu na forum też w takim stopniu się powiedzie.
      pzdr
      -------------------------
      www.polandstore.com
    • aga.roro co za ściema 24.03.06, 21:06
      dobrnęłam do końca wątku, ciekawy przyznam. początek bardzo optymistyczny,
      wciągający. Ale jako istota myśląca mam kilka głównych konkluzji, którymi
      bezczelnie się podzielę:
      Aż zieje na kilometr, że Maciek ma jakiś interes w "namawianiu" do Sedo! nawet
      dzieciak to wyłapie:)) Maciek we wszystkich wypowiedziach jako dobry ojciec
      dyrektor chwali swoje posłuszne owieczki, dba o nie i troszczy się ("mam
      nadzieję, ze się nie zniechęciła..") Byle do Sedo... Jeśli to taki cud interes
      to po co nakręcać na niego innych? Przecież kazda kolejna osoba myśląca nad
      nazwą domeny skraca Maćka szanse na "wpadnięcie" na dobrą domenę przed tą
      osobą.. "Nie jestem zachłanny wszystkiego nie zjem"-co za bzdura, jaki dobry
      biznesmen zachęca innych do interesu? I te wszystkie obrończynie włażące w d...
      dawno nie czytałam takich wazeliniarskich tekstów. Ludzie, na serio tak jak
      pisał dobrze jeden gościu: włączcie myślenie! Bo wierzyć mi się nie chcę, że
      niektóre wypowiedzi są pisane serio..
      I dlaczego Maciek nie odpowiedział na powtarzające się wyraźne pytania jak to
      dokładnie działa w Sedo (dłuższa wypowiedz gościa z przykładem słupa do
      ogłoszeń).. oraz na dość niedawne pytania typu jak to jest ze jedna domena
      zarabia inna nie itp. Choć obrońcy już za niego się wypowiedzieli, że przeciez
      nie musi wszystkiego zdradzać...
      Powtarzam: nie jestem podejrzliwa, ale na kilometr czuć ściemę u Maćka.

Pozdrawiam wszystkich Myślących:))))))))))))
      • Gość: autor ściema dla ciemniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:52
        uwazaj bo cie moderator wykasuje
        jak ja powiedziałem ze to oszustwo
        ale inymi słowami nawet nie za bardzo wulgarnymi i powszechnie uznanymi za
        obrazliwe
        to mnie skasował

ale chociaz naciagacz nabrał wody w usta i zniknał
        tylko jak ładnie sie to czyta
        a kto był przeciw to był od razu zakrakany
        niezłe pranie mózgu
        • aga.roro Re: ściema dla ciemniaków 24.03.06, 22:08
          wiesz, w sumie to w końcu forum, nie obraziłam nikogo. Mam prawo do własnych
          odczuć, no i jeśli za własne osobiste odczucia na tym forum można być
          skasowanym to całkowicie zmienię zdanie o całym portalu...
          ALe dzięki za ostrzeżenie, nasunęło mi się jeszcze jedno skojarzenie dot. tego
          Maćka i jego wypowiedzi: trochę nawet wieje mi takimi technikami a'la jakaś
          sekta.. Pranie mózgu, tak jak piszesz!
          pozdrawiam Myślącego:)))
    • Gość: polandstore Prawda lub ułuda IP: *.ghnet.pl 24.03.06, 23:38
      Ciekawe wnioski, ale dajcie mu szanse obrony. Co prawda nie często tu teraz
      jestem (na forum) ale widzę że Macieja chyba już od dłuższego czasu nie ma. Co o
      ty myślę napisałem kilka postów niżej, i choć może są to sposoby na nie tak
      łatwy zarobek jak tu opisywany, to skuteczne i "namacalne". Mimo wszystko, choć
      nie wiem jaką ilość programów partnerskich zamieścisz na swojej stronie, choć
      byś miał dziesięć boksów adsens i nie wiem jeszcze co sprzedawał przez swoje
      www, to i tak nie zarobisz, nie mając odpowiedniej ilości wejść na swoją www, a
      z tego odpowiedni procent zainteresowanych już zakupem produktu/usługi lub
      choćby nawet kliknieciem na link google adsens. Aby nie być gołosłownym podam
      przykład: boksy na 2 stronach wwww, na pierwszej od maja 2005, na drugiej od
      listopada ( z przerwami ) 2005, łącznie prawie 30 tys wyświetleń strony 9czyli
      mało), 800 klikniec na linki, w sumie prawie 50 $ przychodu. Co do programów
      partnerskich, trudno mi obecnie podać wymierne korzyści, ponieważ strona na
      której mam ich sporo ( www.photoads.polandstore.com ) nie jest promowana tak jak
      powinna ( chodzi mi o nakłaady finansowe w promocję w linkach, boksach itp), ale
      jak na razie sprzdanych jest tylko kilka (programy afiliacyjne) produktów za
      kwotę prowizji łącznie kilkanaście $ ( nie mówię tu o sprzedaży boksów, bo nie
      nastawiałem się na rynek polski z tym produktem docelowo). Jak na nie promowany
      serwis www to i tak nie żle. Co do Sedo, przez prawie pół roku zanim cokolwiek
      zostało zrobione na domenie www.polandstore.com, domena ta wisiała sobie na sedo
      ( ale nie zaparkowana ) i nie miała chętnych na kupno ( hahaha ). Nie mówię,że
      jest super i naj, ale nikt mi nie powie że jest zła. Ale do czego zmierzam, co
      też napisaem wczoraj, liczc na łatwy zarobek, możecie się łatwo przejechać. I co
      z tego że przejedziecie się na 100, 300 pln wydanych na domeny, z myślą o
      sprzedaży ich za nie wiadomo ile, lub z myślą o parkowaniu i"życiu" w ten
      sposób. Pomyślcie tylko, jeśli takich osób będzie pare tysięcy jaki będzie efekt
      dla tych osób a jaki dla sedo (lub osób promujących tą czy inną firmę).
      odpowiedz jest tylko jedna. Zarobią na tym nieliczni. Każdy ma swoje zdanie i
      swój rozum, magia netu jest taka sam jak magia przekazu informacjo podczas
      pielgrzymki na Jasną Górę, opłaconą przez firmę sprzedającą kosmiczne grnki lub
      najcieplejsze kołdry na świecie. Kto się da omamić ten....sami sobie dajcie
      odpowiedz CO...:). I jeszcze coś w temacie zarabianie, dla tych co chcą coś
      więcej zrobić niż tylko wystawić fakturę vat: może tego moderator nie wykasuje -
      nie masz pracy, zalóż firmę, nikt nie obiecuje że zarobisz 10 tys / mies, znajdz
      produkt firmę, podpisz umowę i sprzedawaj usługi, czy każdy jest tak już
      rozpańszczony że tyka nie ruszy sprzez komputera?? Ja świadczę te usługi na
      terenie Krakowa a także sprzedaje a całej PL i za granicę, ile zarabiam?? dobrze
      i powiem że gdybym miał sprzedać główną domenę polandstore.com nawet za 100 tys
      to w skali roku, nawet z tego jednego powodu, nie biorąc pod uwagę innych
      subdomen i biznesów na nich postawionych, oferującemu taką kwotę głośno
      zaśmiałbym się prosto w oczy. Reasumując, kesz nie przychodzi łatwo, i nie
      myślcie że Gejtsowi też łatwo było, nic co łatwe nie jest takie proste jak się
      wydaje. pzdr
      • Gość: polandstore Fakty IP: *.ghnet.pl 28.03.06, 17:16
        Ktoś tu pytał o tym czy da się zarobić, tak i choć to jest tylko kilka kliknięć
        ale kilka $ za jeden dzień jest. Dlatego uważam że zarabianie nawet na adsensach
        ma sens (lub innych programach af.),choć napewno wymaga także pewnego wkładu
        pracy ( aby CPM był jaknajwiększy ). Przykład przy 44 odsłonach (tylko!!!)
        strony:www.photoads.polandstore.com/googl27.jpg
        pzdr
        • anna-dark Wszyscy uciekli stąd !!! Biznes nie działa ??? 30.03.06, 15:56
          Wszyscy uciekli stąd !!! Dlaczego ??? Biznes nie działa ???
          • rok1978 Ja nie ucieklem 30.03.06, 17:45
            moge tylko napisac, ze dostalem dzis pierwsza oferte sprzedazy domeny na sedo.
            Ktos wola ode mnie 300$ - 100$ (prowizja sedo) co daje mi zarobku 200$.
            radaje sie niezle jak na domene, ktora kupilem rok temu i w ktora
            zainwestowalem 100zl hm?
            Oczywiscie nie sprzedam jej bo uwazam ze jest wiecej warta (notuje ponad 900
            wejsc tygodniowo).
            Pozdrowienia dla polandstore
            • Gość: beate Re: Ja nie ucieklem IP: *.pools.arcor-ip.net 30.03.06, 17:58
              Ile osob "pracuje" na te wejscia? Moze cos o tych technikach? Uzywaj okazji i
              sprzedawaj z zyskiem.
              • rok1978 Re: Ja nie ucieklem 30.03.06, 18:27
                zadnych technik, nie uzywam zadnego wsparcia ani wspomagania
                po prostu trafilem type-in'a...
          • arturo2000 Re: Wszyscy uciekli stąd !!! Biznes nie działa ?? 30.03.06, 23:40
            Hej, biznes dziala tylko za dużo tu sceptyków i zlosliwcow co sami nie
            sprobowali i zazdroszcza innym inwencji i dobrych pomysłow na zarabianie!
            niejaka Beate sie wypowiada byleby tylko cos napisac, a przecież jak ktos mowi,
            ze ma tyle i tyle klików i cieszy sie z tego to znaczy , ze je ma! Bo trzeba
            wiedzieć, ze firmy parkujące domeny mają taki system, ktory sprawdza czy
            przypadkiem kliki nie są generowane szczególnie z jednego czy dwóch
            powtarzających sie źródeł, tak sie dzieje np w firmie NameDrive parkującej
            domeny i w każdej innej też. I tam takiemu klientowi sie dziękuje. Więc wkurza
            mnie jak ktos pieprzy głupoty!
            • Gość: szydło biznes?jaki biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 07:30
              a dlaczego sceptycy mieliby nie miec prawa do własnego zdania?

co ? tylko jeden kierunek jest słuszny?

a co do biznesu :
              to ja zawsze myslałem ze tylko wtedy jest biznes ,kiedy liczy sie pieniądze
              jak się liczy kliki to mozna nazwac to
              co najwyzej

,,remanent"
              w dalszym ciągu nie widze chetnych zeby pokazac przelwe z konta
              czy ktos dostał kase za kliki???????????

a co do sceptyków
              poszukajcie innych tematów np ,,handel domenami"
              i znajdziecie więcej sceptyków

a co do oszołomów którzy pruja naciagnac innych
              to juz niedługo będe mógł podac przykład
              goscia który próbuje mnie naciągnac
              • arturo2000 a właśnie , że biznes! 31.03.06, 12:02
                Prawo do wlasnego zdania jak najbardziej miec można, ale krytykować byleby
                tylko krytykować dla samej krytyki to juz głupota lub jakies zakompleksienie, a
                to ciągłe powracanie do " pokaż czek a powiem Ci kim jesteś " to obsesja! nikt
                nie bedzie tego udowadnial,gdyby za każdym razem trzeba było pokazywac wyciąg z
                banku jak sie mowi, ze sie dobrze zarabia, to to byłaby jakaś paranoja :)
                liczy sie kliki liczy, bo każdy klik to pieniądz, centy to też pieniądze,
                zamieniają sie w dolary raz szybciej raz wolniej ale jednak! i naprawde można
                na tym zarobić.Jeśli ceny klików sa od 0,02$ do 5$ w zalezności od hasel
                kluczowych, tak jak jest w firmie Namedrive, gdzie mam swoje domeny to po co
                gadać , ze jest inaczej. Zamiast ciągle suszyć o tym samym wkólko najlepiej
                samemu skorzystać z uslug dobrj firmy i doświadczyć tego osobiście a dopiero
                potem krytykować lub popierać jeśli faktycznie sie okaze ze jest lepiej niż sie
                wczesniej domniemywało.
      • Gość: Piter - do polands Re: Prawda lub ułuda IP: 193.24.24.* 26.04.06, 15:43
        "znajdź
        produkt firmę, podpisz umowę i sprzedawaj usługi," masz na myśli sprzedaż via
        net czy fizycznie. Pytam bo nurtuje mnie temat sprzedażu usług innych firm
        przez net i tego jak tu podpisać umowę by potem móc udowodnić, że dane
        zamówienie na usługę pochodzi z mojego serwisu.

I druga sprawa, serwis skierowany do użytkowników poza Polską (europa). Chodzi
        o rozliczenia, czy tylko AllPay obługuje płatności w innych walutach niż
        złotówki?
        I czy Twoim zdaniem taki serwis może być postawiony na serwerze w Polsce czy
        lepiej gdzie indziej (mam tu na myśli tylko firmy z pierwszej 10 top10). Chodzi
        mi o infrastrukturę i przepustowość ruchu do i z Polski, czy lokalizacja w tym
        przypadku bedzie wogóle miała znaczenie?

Pozdrawiam
    • Gość: polandstore Taka dyskusja nic nie wnosi ... IP: *.ghnet.pl 31.03.06, 13:23
      Myślę że nik nikogo nie przekona do swoich racji czy na parkowaniu da się
      zarobić duże pieniądze czy też jest to ściema. Więć proponuję to pozostawić bez
      komentowania, każdy ma szansę spróbować i samemu się przekonać. Swoje zdanie już
      tu wyraziłem, myślę że jest to możliwe ale nie dla każdego łatwe i realne w
      takiej skali jak tu opisywano.
      Pozdrawiam i dziękuję za pozdrowienia do 1978!
      ---------------------
      • charyzmatek Re: Taka dyskusja nic nie wnosi ... 31.03.06, 13:47
        Jak kline na Twoja sygnature polandstore to czy to klikspinak na Twoj park? ?
        Tylko szczerze prosze. Bo jakos ostatnio duzo w roznych forumach takich
        czerwonych adresow spotkalem i kilka z tej dyskuji. I nie wiem co sadzic o tym.
        • Gość: polandstore Re: Taka dyskusja nic nie wnosi ... IP: *.ghnet.pl 31.03.06, 14:02
          Zadałeś mi "klina" bo nie wiem za bardzo co to jest "klikspinak" i o co chodzi z
          tymi czerwonymi adresami?? Pewnie chodzi Tobie o to czy to link do strony gdzie
          zaparkowana jest domena?? Jeśli tak, to wyjaśniam że domena główna
          polandstore.com nie jest nigdzie zaparkowana a ponższy adres ( subdomena) jest
          jedną z moich stron www. pzdr
          -------------------
          • Gość: Jarek Nowy w wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:37
            Jestem po prześledzeniu całego wątku. Zajęło mi to trochę czasu. Maćka już od
            jakiegoś czasu nie widać, ale nie wątpię że się jeszcze pojawi. Mnie nurtuje
            jedno pytanie. Dlaczego nie chce podzielić się z nami nazwami swoich domen. Nie
            przemawia do mnie fakt, że "nie chcę się ujawniać". Uważam, że zaprezentowanie
            tych domen byłoby niewątpliwym krokiem na przód w tej dyskucji. Ogólnie myślę,
            że powinno wiecej pojawiać się w niej nazw domen i przykładów nazewnictwa.

Apeluję do wszystkich, którzy mają domeny do podzielenia się ich nazwami. Ja na
            przykład kupiłem kiedyś domenę www.sellbank.com . Miałem tam stworzyć pewien
            serwis. Po roku jednak nie odnowiłem jej i teraz zastanawiam się, ile na tym
            straciłem. Apel do Maćka - pokaż nam swoją tajemniczą listę.

pozdrawiam

Jarek
    • Gość: Jarek Re: cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 08:55
      Z tego co zrozumiem zysk liczy się od nadwyżki zainwestowanych pieniędzy. I z
      tego co liczyłem i przeczytałem we wcześniejszych postach - tak właśnie jest.
      Czyli z tych kliknięć właściciel strony zarabia 10$ oraz nadwyżkę, która jest
      zyskiem. Myślę, że o innej ewentualności nie ma mowy i Twój wcześniejszy mail
      nie ma racji bytu.

A propos www.sellbank.com, myślę że to dobra domena na sprzedaż... a nie na
      zarabianie na klikaniu. Ogólnie bardziej do wyobraźni przemawiają mi pieniądze
      zarobione ze sprzedaży domeny... niż z linków sponsorskich. Jakbym miał się w to
      bawić, to tylko gdybym znalazł domenę, która w moim mniemaniu ma silny potencjał
      sprzedażowy. Jestem copywriterem - i wymyślanie nazw to mój zawód, więc temat
      tego wątku jest dość ciekawy.
    • arturo2000 parkowanie tez sie opłaca! 04.04.06, 21:24
      Ludzie mają po 300 domen i więcej, niech ktos mi powie po jaką cholere jeśli na
      tym nie można zarobic? jasne , ze jak ktos nie ma do tego interesu polotu to
      nic mu z tego nie wyjdzie, i tu chyba wszyscy są zgodni,ale przeciez jak ktos
      decyduje sie na 300 czy wiecej domen no to sorry ale to juz spora inwestycja.
      więc logicznie rozumując to przynosi zyski, a dalej rozumując jak takie domeny
      sie trzyma na sprzedaz co w międzyczasie korzysta sie z możliwości ich
      zaparkowania, bo co by sie nie dzialo to parkowanie strat nie przynosi, jedynie
      korzyści, zawsze może wpaśc troche kasy a przy domenach z dobrym traffikiem to
      juz spora kasa! Wiec nie rozumiem co Szydło ma przeciwko parkowaniu ????
      ja nie ma tylu domen, mam dużo mniej i też nie narzekam:)
      Parkuje jak już wspomniałem w NameDrive , szczegóły do sprawdzenia na
      www.namedrive.com i prosze bardzo udowodnie wkrótce, że na tym sie zarabia,
      pokaże przelew pewnie po 15tym bo wtedy wypłacają w NameDrive, tylko niech
      Szydło łaskawie napisze, co on chciałby widziec na tym przelewie żeby uwierzyc.
      danych nie moge ujawnic bo nie mam na to ochoty, w takim razie ciekawe co
      Szydło uzna za prawdziwe a co za fałszywe? jak przesle dowód z NameDrive na
      powiedzmy 30$ jak to przeciętnie mam w miesiącu to bedzie ok? ma nadzieje, że
      wreszcie zejdzie z tonu i przestanie robic burze w szklance wody!
      • Gość: szydło Re: parkowanie tez sie opłaca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 06:48
        co jest na przelewie to decyduje firma która wystawia potwierdzenie ze taki
        przelew nastapił
        ja co miesiac dostaje wycąg z konta gdzie sa zapisane wszystkie wpływy i wydatki

przeciez ten kto ma konto to wie jak się to odbywa
        to oczywiste

dane wystarczy wyciąc
        mnie nie chodzi o to gdzie mieszkasz i ile masz wszystkiego na koncie
        tylko czy mozesz powiedzec szczerze z dostałes jakis przelew na swoje konto z
        sedo czy innej firmy parkujecej domeny

i przede wszystkim :
        nie o to chodzi czy na tym nie mozna stracioc (jak pisałeś)
        tylko czy to mozna nazwać ,,biznesem"

bo to dwie rózna rzeczy
        na wielu sparawach nie mozna stracić ale to nie znaczy ze mozna zarobić

a dla tych którzy jescze nie zrozumieli o co mi chodzi:

nie mam nic przeciwko rejestracji domen,sprzedazy domen ,parkowaniu
        tylko zeby nazawć to bizanesem to nie wystarczy to robic
        trzeba jeszcze na tym zarabiać

uzyje moze takiego porówannia:
        jak kasia daje d..... wszystkim na podwórku ,wszystkim którzy postawią jej
        piwo ,to jeszcze nie znaczy ze ona prowadzi taki biznes

biznes bedzie wtedy jak zacznie za to brac pieniądze

jak robi to za piwo czy czekolade ,to jest to handel wymienny co najwyzej
        • Gość: polandstore Re: parkowanie tez sie opłaca! IP: *.ghnet.pl 05.04.06, 09:22
          Z tą Kasią to się szydło nazywa BARTER :))), co zapewne wiesz:). pzdr
          www.dobrestrony.polandstore.com
        • arturo2000 Re: parkowanie tez sie opłaca! 05.04.06, 13:14
          Oj tym przykladem z Kasią to chyba sam daleś d.... Szydło!
          czy to może przykład z Twojego podwórka? :))
          Ja Ci powiem o biznesie z mojego podwórka:)
          parkowanie domen może byc biznesem dla jednego małym dla drugiego wiekszym,
          można np z dochodów za parkowanie domen zrekompensować sobie wydatki za ich
          rejestracje( w całosci lub tylko częsciowo)ale można tez zarobić na opłacenie
          czynszu,telefonu, uzbierać na wakacje itp
          to tyle z mojego podwórka, o fortunie pisac nie bede bo sam tego nie
          doświadczyłem, ale kto wie:)
          parkuje w Namedrive i póki co idzie całkiem nieźle!
          Biznes Kasi o którym pisałes jest ryzykiem i to ogromnym!:)) więc moze jednak
          lepiej polecaj www.namedrive.pl :))
          • Gość: autor do plandstore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:14
            nie do końca moge sie zgodzic ze s kaską to barter
            bo tu raczej chodzi o to war za usługe
            chyba ze kaśke uznac za niezły towar
            ale to chyba raczej diitte-hand niz nówka
            • Gość: polandstore Re: do plandstore IP: *.ghnet.pl 05.04.06, 20:36
              tak tak, jak towar :), dobre...
              • Gość: Polandstore cena minimalna IP: *.ghnet.pl 06.04.06, 12:08
                Czy na sedo istnieje coś takiego jak cena minimalna? Widziałem że mozna wstawic
                cene ponizej której nie sa pokazywane oferty kupna ale czy to to samo i jeszcze
                nie moge sie doszykac informacji jak dlugo trwa ta " licytacja"? Az do momentu
                gdy ktos przedstawi cene po ktorej bedziesz chcial sprzedac wystawiona domene?
                pzdr
                -------------------------------
                www.dobrestrony.polandstore.com
                • Gość: london dane whois IP: *.europe.hp.net 07.04.06, 11:25
                  cześć, wreszcie przebrnąłem przez cały wątek.
                  mam pytanie do danych widocznych we whois - czy konieczne jest podanie
                  prawdziwych danych jeśli nie chcę aby moj adres i nazwisko wisiały w necie
                  widoczne dla każdego (dotyczy to zwłaszcza adresów powiązanych z sexem, bo
                  przecież tzw reputacja tez się liczy a akurat pracuję w 'normalnej' firmie a
                  ponadto wcale nie interesi mnie to co sygnalizuje jakiś perwersyjny link)?
                  pozdro
                • Gość: gofriko kasa za sprzedaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:49
                  Witam! Czy sprzedał już ktoś domenę za pośrednictwem sedo?
                  Czy od sprzedanej domeny trzeba płacić jakiś podatek czy coś podobnego?
                  W jaki sposób można otrzymać od sedo pieniądze ze sprzedaży domeny np. za
                  pomocą Western Union lub innej organizacji?

Bardzo proszę wszystkich kompetentnych o pomoc.
                  Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź
                  • business3 Poślą ci forsę na konto, 50 EUR dla nich lub 10% 10.04.06, 21:53
                    Poślą ci forsę na konto, 50 EUR dla nich lub 10%
                    • Gość: charyzmatek Re: Poślą ci forsę na konto, 50 EUR dla nich lub IP: *.pools.arcor-ip.net 11.04.06, 11:27
                      Nie wiem, bo siedze na smieciach i kupcow nie mam tylko raz takiego co o nim
                      tutaj juz ktosik cosik pisal knutson czy jakis tam podobnie sie zwal ale to
                      znane. Tez bym sobie cos sprzedal:((
            • Gość: Cezary Re: do plandstore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 01:12
              Masz niepełną definicję barteru wszystkie permutacje X za Y ze zbioru {towar, usługa} są wymianą
              barterową według prawa polskiego. Korzyścią umowy barterowej jest to, że od czekolady kasia nie zapłaci
              podatku, natomiast od pieniędzy za usługę VAT by się zdało. ;)
    • Gość: szydło do tych co zarobili hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:48
      nie chcę sie czepiac i byc złośliwy
      ale pytam :
      wątek trwa od 3 .01 2006
      dzis jst 11 o4 2006

czy ktoś moze napisac ze dostał kase za parkowanie
      prawdziwe dolce
      przez 3 miesiące to powinno sie troche uzbierac

jeden biznes łgał jak z nut ze dostał kase
      ale albo nie dostał
      albo nie potrafi zrobic skanu i strony zeby to udowodnic
      a jezeli tylko on twierdzi ze dostał (na klikaset wypowiedzi )
      to jest wiarygodny?
      • business3 He, he - teraz to się zaczyna z domenami.EU !!! 11.04.06, 19:06
        He, he - teraz to się zaczyna z domenami.EU !!!
      • Gość: piter Re: do tych co zarobili hehe IP: *.adsl.highway.telekom.at 21.04.06, 09:39
        Witam
        Zaciekawil mnie Wasz temat ale czytac to wszystko to szok ;)
        Kupilem kilka domen "eu" i chcailabym aby cos zapobily poprzez takie parkowanie
        o czym piszecie.
        Moze mi ktos podac adresy i jak sie rejestruje ?
        Dzieki
    • Gość: Piter Jestem zainteresowany IP: *.adsl.highway.telekom.at 21.04.06, 09:42
      Witam
      Zaciekawil mnie Wasz temat ale czytac to wszystko to szok ;)
      Kupilem kilka domen "eu" i chcailabym aby cos zapobily poprzez takie parkowanie
      o czym piszecie.
      Moze mi ktos podac adresy i jak sie rejestruje ?
      Dzieki
      • Gość: szydło do poladnstore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 08:59
        ten link to zdaje sie nie zupełni ezwiażany z tematem postu
        i nie to kwestionowałem
        eo nie ma nic wspólnego z parkowaniem
        programy partnerskie to troche insza inszość
      • arturo2000 Re: Jestem zainteresowany 29.04.06, 22:37
        Jeśli chodzi o domeny to na www.namedrive.com w celu zaparkowania domen należy
        wykonać 3 następujące kroki:
        1. Załączyć domeny poprzez wpisanie ich nazw w okienko (po jednej w każdej
        linijce nie oddzielając ich przecinkami)
        2. Ustalić słowa kluczowe i kategorie dla poszczególnych domen
        3. Zmienić DNS-y w panelu rejestratora domeny na: ns1.fastpark.net
        (206.130.11.197),
        ns2.fastpark.net (216.8.177.29) lub przekierować na adres:
        www.ndparking.com/nazwatwojejdomeny.com
        Pozdrawiam
    • Gość: polandstore [do szydło]Jak zarabiać na posiadaniu strony ... IP: *.ghnet.pl 23.04.06, 23:05
      Jaknajbardziej to ten temat - na tsronie możesz zarabiać nie tylko przez jej
      parkowanie choc tu tylko o tym się mówi a są przecież inne możliwości. pzdr
      www.voip.polandstore.com
    • Gość: Wrozka Dekalog pracy polskiego rzadu??????????????????? IP: *.bulldogdsl.com 01.05.06, 14:20
      Dekalog pracy dla Rzadu Polskiego

1.Pobudowac wiezienia na granicy i pakowac do wiezienia przyjezdzajacych
      2.Wydawac paszporty tylko na wyjazd bez prawa powrotu
      3.Konfiskowac mienienie pozostawione w kraju na poczet grozacych kar
      4.Sporzadzic elektroniczny rejestr przestepcow podatkowych
      5.Wpowadzic system placenia zaliczen na granicy na poczet grozacych kar
      6.Wpowadzic dla pozostalej Polonii obowiazkowego podatku a nie tylko w W.B.
      7.Karac,karac i jeszcze raz karac
      8.Za wszelka cene uniemozliwiac mlodym ludziom powrot do kraju.
      9.Wprowadzic odpowiedzialnosc zbiorowa dla rodzin pozostawionych w kraju
      10.Uswiadomic Polonie,ze poslowie i senatorzy potrzebuja
    • Gość: Marios Jak z AllPay? IP: 193.24.24.* 02.05.06, 07:42
      Zamierzam oferować usługi on-line dla klientów z poza Polski (UE). Chcę
      skorzystać z usług AllPay... bo jak wiem oni oferują obsługe płatności np w
      euro. Tylko jak to potem rozliczać bo autoryzacja płatności nastepuje do 48
      godzin i to w PLN po kursie z chwili autoryzacji. Jednak fakturę będę musiał
      chyba wystawić klientowi z chwilą zakupu, czyli wykonania przez niego przelewu.
      Po jakim kursie mam liczyć to co potem uwzględniam w KPiR po kursie z
      autoryzacji czy z dnia dokonania przelewu?
      I czy allpay w tym przypadku to dobry pomysł na płatności w sieci? Ktoś
      korzysta? Jakieś opinie?
      Dodatkowo czy usługi typu wystawienie banera są obłożone VATem 22%, pytam bo
      generalnie w PL tak się spotyka, ale spotkałem stronkę oferująca to dla
      klientów z obszaru UE i nie ma mowy o podatku VAT.
      Troszkę zebrało się tych pytań, ale mam nadzieję, że ktos będzie tak miły i
      pomoże i wyjaśni.
      Pozdrawiam
      • Gość: arturo2000 domenowe interesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:19
        Pusto sie zrobiło na naszym forum,nikt sie nie wypowiada, nie chce dzielic sie
        swoimi sukcesami czy porazkami, szkoda, takie dyskusje tez wiele uczą,
        ja trwam przy domenach,parkuje i pomału zarabiam i naprawde jest całkiem
        dobrze!
        czy ktos ma jakies sukcesy w parkowaniu domen? taka cisza a przecież ten biznes
        jest całkiem spoko!
        ciekaw jestem jak Wam idzie z domenami eu, czy ruch porównywalny z pl,
        pozdrawiam.
        • pawko6 Re: domenowe interesy 29.05.06, 21:51
          Zgadzam sie ze handel domenami to ciekawy biznes.Polska jednak daleko za Europa
          z domenami .eu, okazuje sie ze mamy jak dotąd zarejestrowanych tylko 90 domen
          eu podczas gdy inne kraje dochodzą do paru tysiecy!!!!!!! ludzie do roboty!
          Polecam stronke www.gido.pl - to giełda domen internetowych, mozna tam wystawić
          bądz zakupic domene, maja katalog domen, liste top domen, liste ostatnio
          dodanych domen, usluge parkowania domen- www.parkowaniedomen.pl, ułatwia i
          przyspiesza sprzedaż domen, ruszcie glową i nie przegapcie okazji!
          • pawko6 Re: domenowe interesy 30.05.06, 10:34
            widze ze nawet na prowokacje nikt nie zareagował:))
            ok! podaje fakty prawdziwe- na 31 państw biorących udział w rejestracji domen
            unijnych Polacy sa na 8 miejscu, mamy zarejestrowanych ponad 42 tysięcy domen!
            W porownaniu z Niemcami czy Brytyjczykami( ponad 500 tys.) to jednak mamy
            zaleglosci, a jeszcze wiele atrakcyjnych domen jest wolnych.
            • Gość: brutasek Re: domenowe interesy IP: *.pools.arcor-ip.net 30.05.06, 15:38
              To kupuj. Ja nie rejestrowalem zadnej eu. Zostawiam to superfachowcom. Jak
              narazie mam tylko tyly. I wlasnie czyszcze portofolio i portfel czyli wymawiam
              domeny ktore posiadam, zeby mi sie rejestracja nie przedluzyla nijako
              automatycznie ktos kasy na mnie ni zrobil.
            • Gość: pompon3000 Re: domenowe interesy IP: *.wurnet.nl / *.wur.NL 30.05.06, 16:12
              ja mam 17 domen, com, co.uk i eu, pl nie posiadam
              cale 17 zaparkowalam
              raczej sie nie dorbie na parkowaniu, wiec chetnie porobilabym stronki i
              podciagnela pod wyszukiwarki coby liczniki nabic
              ale kuzwa nie umiem, bo sie totalnie na tym nie znam, znam sie roznych
              obliczeniach i modelowaniu ale nie na tym jak sie robi strony www
              czy ktos wie i moglby mi pomoc podajac linka do jakis stron gdzie to
              wytlumaczone jest jak krowie na rowie? jakis latwy i szybki sposob? bo nie mam
              za bardzo czasu na glowkowanie tygodniami i na spedzanie dlugich godzin na
              czytaniu 40-tomowych manuali do softwarow
              • pawko6 Re: domenowe interesy 31.05.06, 19:30
                Gość portalu: pompon3000 napisał(a):

> ja mam 17 domen, com, co.uk i eu, pl nie posiadam
                > cale 17 zaparkowalam
                > raczej sie nie dorbie na parkowaniu, wiec chetnie porobilabym stronki i
                > podciagnela pod wyszukiwarki coby liczniki nabic
                > ale kuzwa nie umiem, bo sie totalnie na tym nie znam, znam sie roznych
                > obliczeniach i modelowaniu ale nie na tym jak sie robi strony www
                > czy ktos wie i moglby mi pomoc podajac linka do jakis stron gdzie to
                > wytlumaczone jest jak krowie na rowie? jakis latwy i szybki sposob? bo nie
                mam
                > za bardzo czasu na glowkowanie tygodniami i na spedzanie dlugich godzin na
                > czytaniu 40-tomowych manuali do softwarow

ciekawe gdzie parkujesz,bo jak juz wcześniej pisalem póki nic z tym nie zrobisz
                (stronki, wyszukiwarki itp) to mozna by było lepiej te domeny ustawic,
                w Namedrive mają największe pole manewru- lepsze hasła kluczowe,headers,
                i ceny za klikanie też,lub mozna do nich napisac i sami Ci ustawią!
                • Gość: pompon3000 Re: domenowe interesy IP: *.upc-g.chello.nl 31.05.06, 23:12
                  10 zaparkowalam na NameDrive ale dopiero niedawno i teraz zaluje. faktycznie
                  maja latwy do obslugi panel szkoda tylko ze ten panel gowno a nie zakceptuje
                  moich ustawien. ja ustawiam rejon wyswietlania polska a panel ma to w dupie.
                  szlag mnie prawie trafil, bo po hu...s mi na stronie gdzie w tylule
                  jest 'polska' linki z usa?? no i oczywiscie ze nikt na to nie
                  klika.....wrrrrrrrrr
                  mam tez strone wybitnie nazwá wskazujácá na niemieckojézyczne kraje i znowu
                  dupa, ta sama sytuacja, ja wskazuje rejon niemcy a na stronie linki amerykanskie
                  • Gość: polandstore Re: domenowe interesy IP: *.ghnet.pl 03.06.06, 11:42
                    Już dawno pisałem aby zamiast parkować, stawiać stronki na tych domenach jakie
                    macie. Na samych reklamach google więcej zarobicie i nie tylko. Czase, fiksy są
                    i owszem że uda ci się kupić dobrą nazwe ale to tylko fuksy i wtedy możesz
                    zarobić. Ogólnie jak dla mnie domena EU jest nie interesująca, tak samo jak
                    com.pl , dlatego nawet nie upiłem dla swoich domen takiej. Poprostu wyciąganie
                    pieniędzy.
                    Pozdrawiam
                    www.polandstore.com
              • Gość: M3ga !Parkowanie domen NameDrive i inni- wyjasnienie!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.06, 01:20
                Z wypowiedzi Pompona wynika, ze jest duzo niejasnosci zwiazanych z parkowaniem
                domen. Moje wyjasnienia odnosza sie zarowno do www.namedrive.com jak i innych
                firm oferujacych usluge parkowania domen.

Na zaparkowanych domenach dozwolony jest jedynie ruch naturalny! Akceptujac
                warunki umowy zapewniamy, ze nie bedziemy probowac sztucznie zwiekszac ruchu.
                Takie dzialania zostaja szybko wykryte i powoduja zablokowanie rachunku.

Ruch naturalny oznacza, ze nazwa domeny zostaje wpisana bezposrednio do okna
                browsera lub trafimy na domene z wyszukiwarki w przypadku expiring traffic.
                Podstawowe zrodla ruchu naturalnego to:
                * dobra, krotka nazwa wlasna (przyklad sex.pl -oczywiscie zajeta, ale sexzabawy
                byla wolna jeszcze przed chwila) , wydarzenie sportowe, cos o czym jest glosno.
                * domena, na ktorej byl juz kiedys jakis serwis i ruch. Ten ruch bedzie z
                czasem zanikal (expired traffic).
                * typo type in - czeste bledy literowe popularnych adresow takich jak google,
                onet, interia.....

Wazne jest zeby parkowac domeny z ruchem, bo wlasnie ten ruch > klikniecia w
                linki zamieniony zostanie na pieniadze. Dlatego:
                * Przy malym ruchu zwraca nam sie jedynie czesc lub calosc kosztow zwiazanych z
                rejestracja lub przedluzeniem. W tym wypadku oplaca sie parkowac domeny dla
                ktorych nie ma chwilowo zastosowania (np. sa wystawione na sprzedaz i czekacie
                na atrakcyjna oferte)
                * Przy duzym ruchu (z wyzej wymienionych zrodel) parkowanie domen to dobry
                sposob na zarabianie pieniedzy. W tym wypadku oplaca sie kupowac lub
                rejestrowac domeny z ruchem wlasnie po to zeby je zaparkowac.

Rozne firmy oferuja usluge parkowania domen, jednak NameDrive
                (www.namedrive.com) placi najlepiej.

• pan_aleksander Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 31.05.06, 18:29
      Mam 4 domeny pl, od dwóch tygodni zaparkowane na sedo, narazie uklikali mi 0,82
      € Macie jakieś rady jak można zwiększyć oglądalność w dozwolony sposób?
      • pawko6 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 31.05.06, 19:17
        Z tego co wiem to w Sedo nie jest to takie poste,
        bo np Namedrive ma prosty w obsłudze panel administracyjny do zarządzania
        domenami gdzie samemu można zmienić sobie hasła kluczowe tak, żeby sprawdzic
        czy oglądalność sie nie polepszy,i to w czasie rzeczywistym bez koniecznosci
        akceptacji,i w Namedrive mają chyba jednak lepsze ceny za klik
        poza tym trzeba jednak pamiętać ze najlepsze nazwy domen to nazwy krótkie,
        jedno lub dwuwyrazowe,
        a jesli chodzi o sprzedaż domen to polecam giełde domen internetowych
        www.gido.pl,
        • pan_aleksander Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 31.05.06, 20:39
          Dzięki, na gido już wrzuciłem domenki. Pisałem też maila do mittala czy by
          przypadkiem nie chcieli tego mittalsteel.pl ode mnie za skromne 10 tys. pln,
          ale sie wycwanili i zarejestrowali mittal-steel.pl ;). Ehh, a cena była do
          negocjacji... ;]
          • pawko6 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 06.06.06, 09:49
            To faktycznie sprytni :)
            ale moze za jakis czas sie skuszą,nigdy nic nie wiadomo!
            warto sie tez zastanowic nad zaparkowaniem, powyżej jest ciekawy tekst o
            parkowaniu "parkowanie domen Namedrive i inni.."(gosc M3ga)
            • Gość: M3ga Polska strona NAMeDRIVe IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.06, 15:25
              Witam,
              wlasnie pojawila sie witryna NameDrive po polsku.
              Wszystkich, ktorzy powaznie mysla o parkowaniu domen zapraszam na
              www.namedrive.pl
              • ogon_trolla Re: Polska strona NAMeDRIVe 14.06.06, 18:20
                Co to jest???????????????????????????????????????????????????
                • Gość: polandstore Ile zarobiłem IP: *.ghnet.pl 17.06.06, 23:50
                  No to pochwalcie się ile zarobiliście na parkowaniu. Ja nadal uważam że Google
                  is the best:)
                  ----------------------
                  www.polandstore.com
                  • pan_aleksander Re: Ile zarobiłem 20.06.06, 07:54
                    Zarobiłem jakieś 1,20 € w ciągu 2 miesięcy na 4 domenach .PL, na parkowaniu w
                    SEDO.
                    • Gość: M3ga Re: Ile zarobiłem IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.06, 00:50
                      Nie zarobiles duzo, bo na twoich domenach nie bylo/nie ma ruchu. Jak widac nie
                      wszystkie domeny jednakowo dobrze nadaja sie do parkowania. Sam przyznasz ze
                      takie nazwy jak www.bigasle.pl,www.mittalsteel.pl,www.mocni.pl,www.wyzwanie.pl
                      nie sa zbyt popularne.
                      Zeby zarabiac na parkowaniu domen potrzebny jest ruch (pisalem juz o tym
                      wczesniej, nie chce sie powtarzac).
                      Bardzo ogolnie moge poradzic:
                      Masz domene z duzym ruchem - parkuj (i nie sprzedawaj)
                      Masz domene z malym ruchem - sprzedaj (jezeli sam z niej nie korzystasz) a
                      czekajac na oferte kupna parkuj, zawsze lepiej zarobic pare euro niz nic.
                      Reasumujac:
                      Postapiles bardzo dobrze wystawiajac domeny na sprzedaz i parkujac je do czasu
                      otrzymania atrakcyjnej oferty.
                      Mogles zrobic jeszcze lepiej parkujac w NAMEDRIVE (placa wiecej), ale przy
                      takich dochodach nie gra to wiekszej roli.
                      • thasis Re: Ile zarobiłem 21.06.06, 19:58
                        Najwiekszy chyba blad popelniles wydajac pieniadze na zarejestrowanie takich
                        bezsensownych nazw.
                        Ciesz sie wiec ze w ogole cokolwiek zarobiles
                        • Gość: polandstore odpowiedz na osttnie posty... IP: *.ghnet.pl 21.06.06, 22:43
                          - dokładnie tak, porejestrowaleś nazwy bez sensu
                          - jeśli już to zrobiłeś to albo nie przedluzaj ich na nastepny rok albo dobrzee
                          wypozycjonuj, dodaj odpowiedni kontent i w najgorszym wypadku zarobisz na
                          reklamach google 100 usd przez rok co zwroc ci koszty przedluzenia domeny na
                          nastepny rok.
                          - jesli masz jednak dobrą zarejestrowaną nazwe domeny ( co nie jest takie
                          proste, może z wyjatkiem domenu EU, którą i tak uwazam za mało wartą) zastanow
                          się czy mimo wszystko nie warto jednak postawć portal z dobrym contentem no
                          chyba że będziesz miał przebitkę na tym biznesie z 1000-10000% (bo jest to
                          realne ale w przypadku tylko kilku procent ogólnie rejestrowanych domen)

- co do zach dotyczących zarobków ND i Sedo to moje zdanie w tym temacie możecie
                          odczytać w powyższych wypowiedziach.

ps. nie wspominam już o tym że na jednej dobrej domenie można stawiać rżne
                          subdomeny i na tym też zarabiać. Jak? Ano tak...:). Pozdrawiam
                          www.polandstore.com
                          • Gość: polandstore I jeszcze jedno IP: *.ghnet.pl 21.06.06, 22:51
                            Taktyka portali tego typu jak sedo i NM (moim zdaniem) polega nie na
                            udostępnieniu parkowania domen ale na micie o zarobkach na tym temacie. Tak
                            naprawde chodzi o to aby pod przykrywką niesamowitych zarobków na parkowaniu,
                            poprostu sprzedać jak największą ilość domen i liczyć na ich przedlużenie i na
                            to że ludzie się napalą na to że na tym parkowaniu zarobią. To jest tak jak w
                            totolotku, kupuje bardzo dużo osób, zarabiają nie liczni, siejąc potem mit
                            wielkich fortun zbitych na parkowaniu. Zarobił jeden milion, pozostały milon
                            wtopił dużo większe pienidze a udostępniający te usłui zarobili najwięcej.

ps. ze strony Lotto:
                            Prawdopodobieństwo trafienia w Dużym Lotku:
                            Ilość trafionych liczb Szansa wygranej
                            6 1:13 983 816
                            5 1:54 201
                            4 1:1 032
                            3 1:57

Powodzenia!:)
                            www.polandstore.com
                        • pan_aleksander Re: Ile zarobiłem 22.06.06, 08:47
                          Wyzwanie, mocni i bigsale rejestrowałem z myślą o własnym sklepie pod tymi
                          domenami, a mittalsteel dlatego, że w każdym kraju gdzie działa mają właśnie
                          taką domenę tylko z końcówką .de, .com itd. a swoją domenę w Polsce mieli w
                          stylu xyz3.cben.abc.pl. Domeny bigsale z końcówkami .com, de, org, biz, co.uk,
                          dk, ch, net, ru, be, tv - też już są zarejestrowane, więc jest to dość
                          popularna nazwa - tak mi sie przynajmniej wydawało. Dzięki za rady ;]
                          • Gość: john Re: Ile zarobiłem IP: *.server.ntli.net 22.06.06, 14:39
                            W tym interesie chyba latwiej jest jednak niz w lotto bo mozna przewidziec
                            ktorych domen napewno nie sprzedaz za milion a rejestrujac w miare sensowna
                            domene za $10 i sprzedajac ja za $100 (co nie jest az tak trudne) nie jest zlym
                            interesem.
                            Najgorsze jest wlasnie to ze niektorzy ludzie mysla ze jest to interes na
                            ktorym zbija majatek.
                            Niektorym moze sie uda a dla tych myslacych sensownie moze to jednak byc
                            zrodlem dodatkowego dochodu
                            • Gość: polandstore To jest bardzo dobry biznes IP: *.ghnet.pl 24.06.06, 00:08
                              Ale tylko dla sprzedających domeny:). Dla pozostałuch, nie licznych czasem zysk.
                              Na tym to polega. Jeden milioner buduje wizje dla tysięcy naiwnych. Choć także
                              wśród nich znajdzie fuksiarz slr tylko przypadkiem.
                              Pozdrawiam
                              -------------------
                              www.polandstore.com
                              • rok1978 Re: To jest bardzo dobry biznes 24.06.06, 12:56
                                zgadzam sie absolutnie z polandstore.
                                Za chwile przekrocze granice 20 euro z sedo i chcialbym wyplacic kase i dac
                                sobie juz sobie juz spokoj z sedo (sprobuj sily na googlach). Za bardzo nie
                                wiem jak dokonac wyplaty. Moze przez paypal? (chociaz z tego co wiem dziala w
                                jedna strone)
                                Z gory dzieki za ewentualna pomoc
                                • Gość: Robak Re: To jest bardzo dobry biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:46
                                  A powiedzcie mi zalozmy ze mam domene i wsadze ja na sedo i wykupie reklame bo
                                  mam takie dojcie ze za 1 zł moge kupić 2000 wyswietlen mojego seriwsu. To jest
                                  legalne sedo nie bedzie sie czepiac ??
                                  • Gość: polandstore Re: To jest bardzo dobry biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:26
                                    Samo wyswietlenie banera na innej stronie czy tych duzych reklam wyskakujacych
                                    na ekran nie jest niedozwolone. Ale Przestrzegam przed dodawaniem swojej strony
                                    do automatow wyswietlajacych twoja strone w specjalnej ramce za ogladanie
                                    innych stron w takim systemie. Dotyczy to takze osob majacych reklamy googl w
                                    szczegolnowsci. System googla oraz sedo wylapuja to. Dostaniesz jedna uwage a
                                    jesli tego nie wylaczysz twoje konto w sedo a napewno juz w google zostanie
                                    zablokowane na amen. Dlatego proponuje nie stosowac tego typu przyspieszaczy
                                    nabijania wyswietlen strony i falszywych klikniec, bo tak to jest odbierane.
                                    Pozdrawiam
                                    ---------------------
                                    www.polandstore.com
                                    • Gość: Ludwik Re: polandstore IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.06, 12:19
                                      Sledze to ciekawe forum od jakiegos czasu i jak na kazdym jest tu kilku
                                      wszystkowiedzacych idiotow ale wiekszosc normalnych ludzi pragnacych sprobowac
                                      czegos nowego.
                                      Z tego co piszesz to wiem ze nie jestes entuzjasta nowej domeny .eu
                                      Ja wprost przeciwnie.
                                      Ta domena w bardzo krotkim czasie ma juz ich zarejestrowanych ponad 2 miliony.
                                      Widac tez juz powoli ze zaczynaja sie tez sprzedawac za niezle ceny.
                                      W zeszlym tygodniu wlasnie domena .eu sprzedala sie za najwyzsza sume:
                                      OnlineCasino.eu sprzedalo sie za 36 500 Euro
                                      Byly tez inne tranzakcje jak :
                                      InternetCasino.eu - 7 500 Euro
                                      IQ-Test.eu - 5 250 Euro
                                      Nations.eu - 2 350 Euro
                                      Licon.eu - 1 750 Euro
                                      Autofit.eu - 1 050 Euro
                                      Mysle ze za rok, dwa .eu stanie sie bardzo poszukiwane i wazne
                                      • Gość: bercik Re: moja wtopa IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.06, 13:29
                                        Pewnie mama tylko zle nazwy i przechytrzylem. Ale kupcow ani sladu, parking tez
                                        bez grosza. Co mnie dziwi - dzwonia do mnie panienki z firmy ktora skasowala
                                        ode mnie za rejestracje - ma swiatowa marke i namawiaja do kupna eu domenki. Ja
                                        juz zadnych spekulacji z domenami nie robie. I co jeszcze od czasu kiedy
                                        rejestrowalem domeny dostaje tony spamow, niektore nawet przez filtr sie
                                        przeladuja z jakims reklamami ktore pasuja to nazw moich domen. jaja. Juz
                                        zaczalem odmeldowywac to gowno, zeby znow nie skasowali forsy, bo to robia
                                        automatycznie jak nie da sie wymowienia w terminie.
                                        • Gość: Ludwik Re: moja wtopa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.06, 17:53
                                          Ciekawe jakich ty firm uzywasz bo mnie ani moim znajomym ( mamy razem kilkaset
                                          zarejestrowanych domen) nigdy nic takiego sie nie zdarzylo.
                                          Za domene place raz i to wszystko, nikt nie ma dostepu do mojej forsy.
                                          Chyba cos z ta rejestracja pokreciles.
                                          Poza tym jak w kazdym interesie potrzebna jest tu cierpliwosc. Jesli nic nie
                                          sprzedasz dzis to nie znaczy ze nie sprzedasz tego za rok czy dwa.
                                          Rejestracja domen w stosunku do tego co mozesz za nia dostac kosztuje bardzo
                                          malo.
                                          Oczywiscie mam nadzieje ze twoje domeny maja jakis sens bo wielu ludzi
                                          rejestruje bezsensowne domeny i potem dziwia sie ze nikt ich nie chce kupic
    • katarzynka777 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 06.07.06, 23:21
      proponuję wejść na podany niżej link
      zlotemysli.pl/007ok.php
      a pózniej kliknąć na programy partnerskie. Wszystkie możliwości są bardzo
      przystępnie omówione, i rzeczywiście b.realne do osiągnięcia!
      • Gość: autor do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 06:34
        ty ludwik!
        powiedz jak to jest : wszyscy rejestruja bezsensowne domeny - ty masz sensowne
        rejestrujesz tylko raz i nie odnawiasz po roku?
        to sobie chyba w klopie mozesz je powiesic

wszyscy sa idioci tu jeden madrala
        powiedz jak to sie robi?
        gdzie tacy mieszkają?
        co jedza ze tacy madrzy

moze zamiast na stronach zrobic biznes na odrzywkach dla madrali!!
        • Gość: Ludwik Re: do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:40
          Przede wszystkim idioto forumowy ja nie nazywam innych idiotami tylko takich
          madrali jak ty.
          Wiekszosc ludzi nie ma w tym doswiadczenia i stad bierze sie ich nieznajomosc.
          Ja wiekszosc swoich domen odnawiam. Nie mam zadnych polsko jezycznych domen
          bo parkowanie ich nie przynosi dochodu a Polacy tez nie lubia wydawac pieniedzy
          na kupno domen. Wola zarejestrowac czasem niezla nazwe ale nie w TLD (jestes
          tak madry wiec wiesz co to znaczy mam nadzieje)
          Moje wszystkie domeny to .com, .net oraz .eu, innych nie rejestruje, szkoda
          czasu i pieniedzy choc jeszcze .de jest dobry ale nie znam niemieckiego wiec
          sie nie dotykam
          • Gość: autor Re: do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:00
            dobrze juz dobrze ludwiczku
            nie goraczkuj sie tak

nie wiem czy wiesz ze nazywanie ludzi diotami jest sprzeczne z netykietą
            to po prostu hamstwo i drobnomieszczaństwo

dobrze ze jestes w tej mniejszosci co kuma baze
            reszta to ci co nawet w mediamarkt nie moga kupowac ( bo to nie dla idiotów)
            ty mozesz kupowac w mediamarkt

i rejestruj sobie swoje domenki
            to twoja broszka
            tylko nie picuj ze to biznes

bo to nie prawda tak samo jak to ze jestes madry i elegancki
            to po prostu bzdura

• Gość: Ludwik Re: do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 09:49
              Na kazdym forum znajdziesz przynajmniej kilku idiotow takich jak ty.
              Tutaj ostatnio jestes jedynym wiec juz wiecej czasu nie bede dla ciebie tracil.
              Zyj w przeswiadczeniu o swojej wielkosci i madrosci a wiecej nie bede ci
              odpowiadal bo z debilami nie mam czasu dyskutowac
              • pawko6 Re: do ludwika 28.07.06, 23:21
                Popieram! człowiek próbuje wyjaśnic cos drugiemu, pomóc, doradzić a spotyka sie
                z takimi bezsensownymi komentarzami.
                Ja też parkuje domeny i moge powiedzieć,że pojedynczą domenką to konta sie za
                bardzo nie da powiekszyć, więc jak ktoś pomstuje bo mu domena dochodu nie
                przynosi to nic dziwnego! Ludwik ma racje, zeby zwiększyć szanse na dobry
                dochód z posiadania i parkowania domen to trzeba miec ich więcej, wtedy
                większa szansa, że po pierwsze- trafi sie na domeny z dobrym ruchem, po drugie -
                na taką ktora przyniesie świetny zysk ze sprzedaży jak choćby trafiona nazwa z
                końcówką eu. Moje doświadczenia są takie , ze opłaca sie mieć conajmniej
                kilkanaście domen i parkować je w dobrym serwisie jak choćby w Namedrive, gdzie
                ceny za klik są wyższe niż w innych serwisach, i należy dodać , ze
                www.namedrive.pl jest po polsku a to ulatwia np zaparkowanie domen czy
                ustawienie sobie samemu opcji w panelu administracyjnym. Zadawanie pytań i
                otrzymywanie jasnych odpowiedzi też nie jest bez znaczenia:) mam nadzieje, ze
                niektórzy sceptycy zmienią wkrótce zdanie.
                • Gość: autor Re: do ludwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:35
                  co do jednego sie z wami zgadzam :
                  z jednej domeny wyzyć jest naprawdę trudno
                  to tylko w tej kwestii sie zgadzamy

i z ludwikiem sie zgadzam:
                  jestem jedynym idiota na tym forum
                  ludwik nalezy do tych nielicznych madrali forumowych ,którzy zyja z jednej
                  domeny
                  bravo ten pan madarala

i z tym sie zgadzam ze gdyby idiotów było wiecej to bys z nimi gadał ,z jednym
                  się nie opłaca

ty ludwik powinienes reklamowac mlm
                  albo totka
                  w najblizszym losowaniu kumulacja 6 melonow
                  po co się uczyc zeby potem ciezko pracowac
                  lepiej wyslij kupon i wygraj ..... dwa bilety do toalety

wiesz ile kiełbasy mozna kupic za 6 baniek?
                  gdybys zył oszczedne ( jak z tej jednej domeny) to by ci starczyło tej kasy na
                  833 lata

ludwik -nawet nie próbuj mi odpowiadać ,nie ma sensu
                  nie znizaj się do mojego poziomu ,grzej do najblizej kolektury toto

I ZOSTAN SIE MADRYM MILONEREM

kichaj na parkowanie i domeny
                  • pawko6 do autora 29.07.06, 22:39
                    Hej autor,
                    nie bądz takim sceptykiem !
                    byc moze Ludwik miał to szczęście i trafił w dziesiątke czyli w tą włąsciwą
                    domenę przynosząca złote jaja,
                    w takim wypadku to właśnie ta jedna domena przynosi kokosy,
                    powiem tylko jedno,nie jest łatwo trafić na taką domenę wartą majątek ale to
                    się zdarza, poprostu trzeba mieć nosa, a czasami szczęście, jeśli się próbuje
                    to zwiększa się tą szanse. To biznes dobry jak każdy inny, a może i lepszy bo
                    tańszy w utrzymaniu i bez ryzyka! W najgorszym razie zwraca sie rejestracja
                    domeny, trzeba tylko domene zaparkować, w Namedrive ta usługa jest bezpłatna
                    więc warto z tego skorzystać.
                    Pozdrawiam
                    pozdrawiam
                    • santquentin Re: do autora 30.07.06, 09:43
                      temat kręci sie juz pół roku ,a nie ma nikogo kto zrobiłby na tym kokosy
                      ani złote jaja
                      gdyby to zalezało tylko od nosa to kase zrobiłby na tym wyłacznie Pinokio

moze wychyli sie ktos kto pokaze przelem z sedo na kase za parkowanie?

większe jest prawdopodobienstwo złapania ptasiej grypy wchodząc na sedo niz to
                      ze zrobi się tak kokosy
                      a jak mam tylko dostac zwrot za domenę to co to za biznes
                      no chyba ze komus to odpowiada

podobne pomysły maja pajace ,których cytaty zamiesciłem na stronie o nich
                      www.pomyslnabiznes.republika.pl/
                      same cytaty i pomysły na przekręt
                      czy ci ludzei nie mysla
                      albo mysla tylo o jednym
                      • pawko6 Re: a propos Pinokia 30.07.06, 22:06
                        "Mieć nosa" to nie znaczy byc Pinokio:) ale to ze trzeba miec głowe na karku
                        jak w każdym biznesie zeby zarobic!
                        temat zarabiania na domenach kręci sie znacznie dłużej niz pól roku i co z
                        tego? to ze ktos da dowód na to ze zarobił to tez nic nie da bo nawet jesli
                        ktos pokaze wyciąg z banku na kwote założmy 250 euro za miesiąc to znajdzie sie
                        taki co powie ze to spreparowane więc podarujmy sobie te zabiegi,
                        nikt nikomu nic nie musi udowadniac, to jest wymiana doświadczeń i tyle!
                        ja parkuje w namedrive a nie w sedo, i nie narzekam.
                        tak jak napisałem - w najgorszym wypadku zwraca sie koszt domeny,
                        a to znaczy,że inne wypadki to zarobek:)
                        a pomysły na przekręt w namedrive nie wchodzą w grę,tam obowiązuje czysta gra!
                        kto tego nie spróbował niech nie gada głupot.
                        • Gość: autor Re: a propos Pinokia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 06:48
                          odnosnie nosa pinokia to tzw jok
                          taki sam jak zarabanie na tzw biznesie
                          jesli biznes polega na zwracaniu kosztów to znowu kolejny żart
                          toz to nie biznes tylko jawne kpiny

i głupoty opowaida ten co twierdzi ze na totolotku mozna zarobić
                          tak samo jak na grze w 3 karty na bazarze

juz samo uzywanie słowa biznes w połaczeniu z tym parkowaniem to zakrawa na
                          kpine
                          skoro twierdzisz ze jest to taki dobry interes to zastaw mieszkanie rodziców,
                          wez kredyt i za cała kase wykup domeny i zaparkuj
                          po roku razem z rodzicami znajdzisz się pod mostem
                          i bedziesz miał biznes
                          spróbuj przekonac do tego swoich starych ,moze z nimi pojdzie ci łatwiej
                          zobaczymy czy ci uwierzą
                          przeciez w najgorszym wypadku ci się zwórci za domeny
                          dopłacisz tylko : prowizje banku ,odsetki i wtedy zobaczysz czy biznes polega
                          tylko na tym zeby sie zwróciło
                          a z tym oszukiwaniem ze ktos zarobił i ma przelew to tez przesadzoiłe
                          ty oszukujesz ze zaraiasz ,on moze oszukać ze dostał przelew
                          na to ze ty nie oszukujesz tez nie ma dowodów

tak ze przestań ludziom macic w głowach
                          • pawko6 Re: a propos Pinokia 31.07.06, 22:53
                            Sam mącisz ludziom w głowach bo przekręcasz sens wypowiedzi!
                            Ten sposób na zarabianie i zagospodarowanie posiadanych domen jakim jest
                            parkowanie nie wymaga zastawiania mieszkań, piszesz bzdury, to ze ktos zaczyna
                            od kilku domen a potem rozwija sie i ma ich 30, 50 czy 100 to też o czymś
                            świadczy,najlepiej robic to powoli i samemu sie przekonac czy ma sie do tego
                            głowe czy nie, nie kazdemu to wychodzi, najwyrażniej Tobie nie wyszło więc
                            podaruj sobie te komentarze.
                            Parkowanie jest dodatkowym sposobem zarabiania na domenach,domeny które czekają
                            na zyskowną odsprzedaż mogą byc w tym czasie parkowane bezpłatnie i tyle.
                            Dochód z parkowania zależy od ruchu na domenach, czasami są to naprawde niezłe
                            pieniądze. A cały ten proces handlu domenami i ich parkowania dla niejednego
                            moze byc dobrym biznesem.
                            Ale Ty jeśli tylko chcesz mozesz grać w totolotka, nic mi do tego :)
                            • Gość: autor Re: a propos Pinokia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 07:44
                              twoje argumenty sa bez sensu
                              to ze uwazam ten sposób ( niby zarabianie na parkoaniu domen,bo nikt na tym
                              naprawde nie zarobił ) to wcale nie dlatego ze MI NIE WYSZŁO
                              bo nie wyszło nikomu
                              to ze nie zajmuje się MLM to tez nie dlatego ze MI NIE wyszło
                              bo to tak sama głupota
                              chociaz sa dowody ze moze niektórzy z górki mlm zarobią

to ze mozna w ten sposób czekc na sprzedaz domen - zgoda
                              ale nie opowiadaj o zyskownej sprzedzy domen
                              bo chyba sam w to nie wierzysz
                              powiedz : za ile sprzedałes swoja domenę ? zyskownie
                              chyba wiec sam nie wierzysz w to co mówisz
                              to ze mozna za grosze zarejestrować domenę -zgoda
                              to ze parkujesz za darmo - zgoda
                              to ze sie zwórci koszt - tez moze zgoda

nie ma zgody ze TY TO NAZYWASZ BIZNESEM

• Gość: autor Re: a propos Pinokia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 07:54
                                i gdybys tego nie zrozumiał to :

biznes to jest to co przynosi zyski,
                                jeśli zwracaja sie tylko koszty ,to nazwijmy to nie biznesem tylko fajansem
                                wtedy bedziemy rozmawiali o tym samym

bo tak ,jak mówisz biznes ,to ja mysle ze rozmawiamy o zarabianiu kasy
                                a nie marzeniach ze zwóci sie 20 zł wydane na zakup ,,atrakcyjnej " domeny

a najgorsze w tym wszystkim jest nie to z propagujesz głupie pomysły ,ale ze
                                sam w nie wierzysz

tz ze jestes naiwny

powiedz ile razy wchodzisz na strony ( obce) tam gdzie sa same linki i reklamy
                                tylko po to zeby na nie klikać ?
                                no przyznaj się
                                ja i wiekszosc ludzi omija te reklamy ,wkurza sie i wyłącza okna
                                jak np na stronie gazety
                                wchodzisz tam ? ja nie

wiec dlaczego innych ludzi traktujesz jak idiotów ,którzy beda wchodzic na
                                nieciekawe strony ,z zaparkowanymi domenami ,tylko po to zeby klkac w reklamy
                                przeciez to bzdura

to po prostu z definicji nie ma prawa sie udać
                                musiałbus trafic na głupków ,którzy beda klikac w linki
                                tylko po co /
                                to samo znajde bez linków w wyszukiwarkach
                                sprawdz po sobie ,ile razy dałes zarobic na reklamach gazecie wyborczej
                                i ile razy klikąłes na link z reklamą
                                dlatego kasa z ate lkiki jest ,albo jej nie ma
                                jak nawet jest to nie nazywaj tego biznesem ,ale ochłapami ,jałmuzna ,
                                bedzie to bardzie odpowiednie słowo niz biznaes
                                • Gość: Ludwik Dla niedowiarkow IP: *.server.ntli.net 30.08.06, 22:45
                                  Dla tych co nie wierzyli w powodzenie domen.eu oraz w uczciwosc Sedo
                                  Jak dzis ogloszono sprzedano Hotels.eu za 257 000 Euro oraz
                                  Shopping.eu za 153 000 Euro
                                  W obu tranzakcjach posredniczyla firma Sedo
                                  A z innego podworka to znalazlem tez kilka sprzedazy Polskich domen:
                                  Jantar.com - $2450
                                  Psy.eu - 1000 Euro
                                  Restauracja.com - $1000
                                  Makler-portal.net - 800 Euro
                                  • arturo2000 Re: Dla niedowiarkow 31.08.06, 22:03
                                    Otóz to!
                                    Ci co nie chcą niech nie wierzą,ale fakty mówia same za siebie,
                                    domeny mogą byc świetnym interesem! wystarczy poczytać Top listy.
                                    NameDrive to także sprawdzona firma, kompetentna i godna zaufania, coraz
                                    popularniejsza na rynku polskim.
                                    • Gość: Ludwik Re: Dla niedowiarkow IP: *.server.ntli.net 07.09.06, 19:26
                                      Nie jestem zwolennikiem rejestrowania anglojezycznych domen .pl ale jak widac
                                      moze i na takie zacznie sie popyt.
                                      W zeszlym tygodniu sprzedana zostala domena girl.pl za calkiem niezla sume bo
                                      6500 Euro
    • Gość: Tomek Re: Znalezli sie madrale ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 12:56
      Gdy obserwuje co sie dzieje w tym wątku to poprostu nie mogę sie powstrzymać od
      wypowiedzi ;-) Poniższe informacje sa wyłącznie dla ludzi nastawionych
      pozytywnie gdyż nawet nie mam czasu na czytanie bluzg w moim kierunku.

Parkowanie to jedyne źródło moich dochodów. Siedze w tym od ponad 3 lat.
      Pamietam początki - rejestrowałem domeny i dziwiłem sie dlaczego nic nie
      zarabiają ;-) Teraz już "na oko" potrafie ocenic ile dana domena bedzie
      zarabiać. Wszystko to kwestia dobrej analizy. Chciałbym podkreślić że na tym
      trzeba sie cholernie znać. Na domenach, na ruchu, na wskaźnikach wzrostu
      internautów, na odpowiedniej obiektywnej ocenie. Oczywiście sposobów jest
      mnóstwo i ludzie mało kiedy dzielą sie sposobami gdyż każdy próbuje przechytrzyć
      te tysiące ludzi i skryptów które przeszukują internet w poszukiwaniu domen z
      dobrym ruchem. Zeby zarobić trzeba być dobrym w te klocki a żeby zarobić bardzo
      dużo (mowa o $10000 mieś w górę) trzeba mieć do tego żyłkę. Po pewnym czasie
      zaczyna sie działać już w kręgu osób ktore sie tym zajmują. Wtedy jest o wiele
      łatwiej - dostaje sie cynki, ważne informacje, zapowiedzi. Zaczynasz znać sie z
      pracownikami firm rejestrujących, parkujących. Jest o wiele łatwiej. Na dzień
      dzisiejszy mam około 300 bardzo dobrych domen które generują około 15 uq tyś
      odwiedzin dziennie (ruch z polski, usa, niemiec, kanady, .uk). Moje domeny to
      praktycznie same type-iny wiec nic nie musze robić jednak zanim uzbierałem ten
      ruch musiałem sie naprawde bardzo dużo namęczyć. Pamietam że zaczynałem od
      1000zł i było bardzo cięzko. Teraz już nawet zastanawiałem się aby polecieć na
      konferencje T.R.A.F.F.I.C.

To nie jest szczescie. Tu nie ma czegoś takiego że jednemu sie udało bo sprzedał
      domene za ileś milionów. Skoro ja ktoś za tyle kupił to musi być tyle warta i
      basta. Kto by nie kupił domeny która zarabia $100 dziennie a wg swojej własnej
      analizy możnaby na niej zarabiać $500 dziennie? To sie zdarza bardzo czesto ;-)

Mimo waszego sceptycyzmu ja uważam że idzie na tym zarobić gdyż sam zarabiam
      całkiem nieźle (kilka średnich krajowych na miesiac). Cos w tym musi być skoro
      właściciele najwiekszych swiatowych portfolio domenowych np. DomainKing
      zatrudniają setki ludzi którzy chodzą w garniturach od Armaniego ;-)

Ruch w internecie jest bardzo cenny, jednak w naszym kraju trzeciego świata mało
      kto to jeszcze zauwaza - i DOBRZE! Mniejsza konkurencja a zagraniczni inwestorzy
      boja sie kupowac domeny z traffikiem w Polski.

Jesli naprawde chcesz zarobic musisz mieć troche $ na start i wiare. Musisz sie
      szybko uczyć, szybko analizować, znać podstawowe narzędzia i zasady
      programowania, działania sieci itd. Czasami trzeba ryzykować. Pod zadnym
      warunkiem nie można sie poddawać.

Dla odważnych proponuje kredyty za które kupujemy domeny z ruchem i z parkingu
      spłacamy kredyt. Mozna bardzo szybko zarobić i w niecały rok spłacic kredyt.
      Przetestowane ;-)

Dziekuje Państwu za uwagę i powodzenia.
      • Gość: kutasek Re: Znalezli sie madrale ! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.10.06, 17:15
        oki oki ale tak ten maestro na poczatku nie gawedzil. Bylo latwo szybko i
        duuuuzo kasy. I tu jest nieuczciosc jak kilku zapalonych szeryfow i szeryfek
        dowodzilo i racje mieli:(( Akcje tez mozna za kredyt ale d...py daja mali
        naiwni.
        • Gość: kutasek Re: Znalezli sie madrale ! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.10.06, 17:21
          A dodajmy ze w domenach w reichu cienkie chyba czasy bo powazni sprzedawcy juz
          za 1 eurosa wkrecaja a inne tez polecialy w doooool. Bawie sie;)
      • Gość: Daro Re: Znalezli sie madrale ! IP: 193.24.24.* 13.10.06, 10:07
        Robisz to prywatnie czy na firmę?
        Bo mnie dręczy jedynie to co z US i tym całym badziewiem
        • Gość: autor Re: Znalezli sie madrale ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 11:55
          Gość portalu: Daro napisał(a):

> Robisz to prywatnie czy na firmę?
          > Bo mnie dręczy jedynie to co z US i tym całym badziewiem

ta wypowiedz najlepiej charaktreyzuje poziom dyskusji w tym temacie

można robic biznes prywatnie ,nnie na firmę?
          toz to przekręt i wczesniej czy pózniej skarbowy zajzy wam do d....

dajcie sobie spokój z całym tym badziewiem,z tym sie moge zgodzic
          • Gość: Daro Re: Znalezli sie madrale ! IP: 193.24.24.* 16.10.06, 10:25
            Proponuję lekturę artykułu z Rzeczpospolitej (2006.10.14) tytuł "Łatwiej
            wymyślić ciekawy adres internetowy, niż rozliczyć jego sprzedaż"
            Domeny można sprzedawać także jako osoba prywatna, nie musi to być firma.
            I w jednym i drugim przypadku trzeba się rozliczyć z US... ale można i tak i tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka