shilla01 06.03.06, 19:48 jakie koszty początkowe?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nasseceron Re: Kiosk ruchu ? 15.03.06, 02:44 jeżeli nastawiasz się na prase to nie polecam od gazet się odchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-1 Salonik Prasowy Kolportera! 15.03.06, 18:32 Witam Pozwole sobie ogólnie przedstawić co oferuje kolporter w tej dziedzinie. Powinna sie Pani rozeznać w kilku firmach przed rozpoczęciem wspólpracy z konkretną, jedną. Ja znam kolportera, dlatego dziele sie tą wiedzą - mam nadzieje że pomogę. Na kaucje sklada sie opłata marketingowa (korzystanie z logo, oprogramowania itp.), opłata za szkolenie (990zł-5dni,zagwarantowany nocleg oraz wyżywienie) oraz opłata na poczet utargów(tygodniowy utarg).W razie rezygnacji ze współpracy opłata na poczet utargów jest w 100% zwrotna. Ogólny koszt jest od 10tys do 20tys. Wszystko zalezy od miejsca gdzie mialby sie znajdować salonik (wielkość kaucji za salonik w centrum handlowym bedzie znacznie wyższa niż np. salonik usytuowany przy przystanku). Oprocz opłat należy wykupić weksel (za 1zł) na poczet towaru. Wynagrodzenie za miesiąc ok. 2000zł (stała kwota) + premia (zależna od obrotów 15% z zysku). Kolporeter wyposaża lokale (w regały prasowe, komputer, drukarke, kase i wszystko inne co jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania saloniku), jeżeli jest to konieczne wykona remont pomieszczenia, opłaca czynsz, energie, telefon i oczywiście wynagrodzenie partnerowi(osobie która prowadzi salonik). Partner przy prowadzeniu saloniku w razie jakiejkolwiek awarii może liczyć na pomoc Promotora (osoba która zajmuje sie administracją saloniku)-jeżeli on nie jest w stanie naprawić awarie zleca to specjalistą. Oczywiście wymagane jest prowadzenie działalności gospodarczej. Pozdrawiam Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-1 Plus lotto. 15.03.06, 18:41 Jeśli jest to możliwe to wstawiają do saloniku lottomat, oczywiście po wcześniejszym przeszkoleniu partnera. Zwieksza to obroty a co za tym idzie i wynagrodzenie osoby która prowadzi salonik. Pozdrawiam Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
mike68 Re: Plus lotto. 15.03.06, 19:15 handel gazetami to teraz kicha czyli liczyć na te 15% ponad 2000zł to mozna sie niedoczekać - z tych 2000 pasuje opłacic ZUS i US i pewnie jeszcze inne bzdety tak ze ja to cieńko widzę no ale wszystko zalezy od lokalizacji saloniku - ja ostatnio gazety kupowałem jakieś 6 lat temu - teraz wszystko jest w necie Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-1 Zdziwiłby sie Pan!! 16.03.06, 16:37 To jest nadal dobry interes. Spokojnie wystarcza na opłaty (ZUS i US) i jeszce zostaje. Wszelkie informacje można uzyskać na www.kolporter.com.pl, infolinia 0801 205 555. Pozdrawiam Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
mike68 Re: Zdziwiłby sie Pan!! 16.03.06, 19:12 nie zaprzeczam ale jak pisałem - lokalizacja ma tu decydujące znaczenie. Z drugiej strony nie robić nic tez żle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkująca Re: Plus lotto. IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 07:39 właśnie planuje otworzyć kiosk,z prasą właśnie kolportera,zastanawiam sie tez na wstawieniu lotto.czy możesz napisać coś więcej na temat lottomatu kolportera? na jakiej zasadzie od nich sie to dostaje i jakie trzeba spełniać warunki?jaki jest koszt szkolenia?z góry dzięki za informacje.pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś