Dodaj do ulubionych

Biznes polsko-kanadyjski

IP: proxy / *.vf.shawcable.net 14.01.03, 20:18
Czy ktos mialby pomysl na wspolny biznes polsko-kanadyjski?
Prosze o powazne propozycje. Mieszkam w Vancouver, mam tez kontakty w
Ontario.
Pozdrowienia.
Anna
Obserwuj wątek
    • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 15.01.03, 07:56
      Ja tez z Vancouver.
      Czy sie znamy? Raczej nie ale moja prywatna rada to raczej nie proboj robic
      interesow w Polsce.
      Ja probowalem i kilku moich znajomych i nikomu sie nie udalo.
      W Polsce korupcja, biurokracja, chamstwo na kazdym kroku i zlodziejstwo.
      Jak chcesz stracic pieniadze to proboj ale bedziesz tego zalowala bo Polska
      nie jest niestety normalnym krajem
      • adam.67 Re: Biznes polsko-kanadyjski 15.01.03, 08:38
        A ja jestem z Polski.

Szanowny Kolega ma dużo racji, choć nie do końca.
        Wydaje mi się, że nie należy uogólniać, to, że Tobie nie wyszło i Twoim
        znajomym. Fakt, PL jest specyficznym krajem. Korupcja - zgadzam się.
        Biurokracja - tez się zgadzam. Chmstwo - trudno się nie zgodzić... złodziejstwo
        też. To wszystko potrafi rozłożyć najlepszy biznes...
        Nie usprawiedliwiam bynajmniej Polski. Zajmuję się obsługą handlu
        międzynarodowego, ponad 10 lat praktyki, i zapewniam Cię, że korupcja,
        biurokracja, chamstwo i złodziejstwo SĄ WSZĘDZIE NA ŚWIECIE !!! ale różnica
        pomiędzy krajami jest w skali tych zjawisk i w metodach czy też w formie tych
        zjawisk !!!
        Moi klienci nacięli się na złodziejstwo w takiej np. Szwajcarii, gdzie
        wydawałoby się, że... a jednak się zdarzyło. Na to nie ma reguły.
        Pewnie, że dla biznesu w Polsce są trudne warunki. ale takie warunki trzeba
        uwzględniać w szacowaniu kosztów business risk.

Są takie poglądy, że biznes trzeba robić, bardzo wiele z tych biznesów upada,
        ale powstają następne i się kręci.
        Niestety wielu naszych rodaków mówiąc brzydko "kładzie lagę" mówiąc że "się nie
        da", "że nie ma warunków" itd. Ale to jest bariera mentalności, której obalanie
        potrwa jeszcze dość długo, niestety...

A mój śp. Dziadek mawiał: Nie róbmy nic - nie będzie nic.

A.
        • Gość: Wojtek Pomoc dla firm z całego kraju IP: *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 16:23
          www.twoja-firma.pl/wiadomosc/287,zmienia-sie-zasady-pomocy-dla-firm.html
      • Gość: artdc Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: 212.244.180.* 10.02.03, 18:38
        Podam szczegoly , napisz na adrs artdc@o2.pl
      • Gość: andrzej Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.02.03, 12:01
        Szanowny Panie wstyd mi za Pana i nie chodzi tylko o Panska ortografie (na
        litosc boska proboj - pisze sie troszeczke inaczej polecam:www.slowniki.onet.pl)
        Kazdy biznes w kazdym kraju obarczony jest ryzykiem ze cos nie wyjdzie i prosze
        mi wierzyc ze w bardzo wielu krajach istnieje tzw. korupcja (np.: w Niemczech
        moze Pan odliczyc wydatki na lapowki od podatku, w Indiach bez lapowki nic Pan
        nie zalatwi) w naszym kraju jest tak samo. Lapowki byly, sa i beda bo taka jest
        natura biznesowa w naszym kraju i nie tylko w naszym. Osobiscie uwazam, ze
        lapowki nalezy podzielic na 2 kategorie: 1. lapowki publiczne - zwiazane z min.
        robotami publicznymi, pieniedzmi podatnikow, rzadowymi instytucjami - nalezy
        tego typu lapowki pietnowac i z cala stanowczoscia pietnowac ale i jest 2 typ
        lapowki, nazwijmy je niepubliczne min. w firmach prywatnych. Tego typu lapowki
        zawsze beda i byc powinny bo sa to prywatne pieniadze a nie spoleczenstwa.
        Reasumujac:

Gość portalu: timur napisał(a):

> Ja probowalem i kilku moich znajomych i nikomu sie nie udalo.
        > W Polsce korupcja, biurokracja, chamstwo na kazdym kroku i zlodziejstwo.

Pan jako "Polak" powinien sie wstydzic piszac takie rzeczy, jezeli mial Pan
        doczynienia z podobnymi praktykami czemu tego Pan nie zglosil chociazby na
        Policje.
        Jakie ma Pan moralne prawo oceniac naród ze jest chamski i zlodziejski? Skoro
        Pan nie jest chamski i nie jest zlodziejem to dlaczego nie wroci Pan do kraju
        i "nie nawroci" nas Polakow.

> Jak chcesz stracic pieniadze to proboj ale bedziesz tego zalowala bo Polska
        > nie jest niestety normalnym krajem
        Zapewniam Pana, ze Polska jest normalnym krajem.

Mickiewicz pisal: "... Nasz narod jak lawa goraca ..." w Pana przypadku to
        tylko w tzw. gebie.
        • darth4 Re: Biznes polsko-kanadyjski 13.02.03, 00:07
          Bogata ameryka ( timur ) gani nas za to że w Polsce mieszkaja same łajdaki i
          nieudacznicy, którzy aby im było dobrze muszą wywalić łajdaków i nieudaczników
          z rządu aby ich zastąpić innymi ( kim ? ).
          Chciałbym zauważyć ża timur odnosi się dokładnie personalnie do wszystkich. W
          odpowiedzi otrzymał także parę epitetów.
          Prawda jest taka, że nie potraficie odróżnić pojedynczych ludzi od
          społeczeństwa. Dziwi mnie to, gdyż w Ameryce jednostka jest podstawą tworzącą
          społeczeństwo. Timur ma rację co do społeczeństwa, ale uogólnia. To tak jak
          wśród biednych wygra ktoś w totka milion. Społeczeństwo nadal jest biedne, ale
          milioner juz nie. Gdy go oceniasz, nie mów o nim cwaniaczek czy krętacz. On po
          prostu nadal tu żyje.
          I tak ja żyje w Polsce, wiedzie mi się tu jakoś, daję pracę 30 osobom i w
          zasadzie mogę sobie pozwolić na wszystko na co może sobie pozwolić przeciętny
          europejczyk. Jednak zazdroszczę timurowi że może żyć w Kanadzie, ale cóż z
          tego. Też wkurza mnie polski rząd, biurokracja i podatki. Wierzę że w Kanadzie
          jest lepiej, ale cóż z tego. Czy więc naprawdę różnię sie od Ciebie Timur ? Czy
          jestem głupszy, biedniejszy, krętacz czy naciągacz tylko dlatego że żyję w
          Polsce ? Głosuję na niskie podatki i gospodarkę prawdziwie rynkową, ale
          wiekszość nie. Co mam więc zrobić ? Robię swoje nienajgorzej i tyle.

A teraz do Anny. Musisz odróżnić biznes jako firmę od pojedynczych osób
          pracowników lub działalności firmy jednoosobowej. Pojedynczym osobom żyje sie
          gorzej i trudniej niż w Kanadzie.
          Jednak biznes składa się z pomysłu na biznes i możliwości jego realizacji
          wszędzie na świecie. Najlepszy obecnie biznes robi sie w ... Chinach, choć
          pojedynczym ludziom daleko tam do zamozności Polaków a już do kanadyjczyków to
          kosmos. Ale biznes ? Najlepszy w świecie i najszybciej w świecie rosnące PKB.

Pomysł musisz mieć. Gorzej z realizacją, bo większość Polaków nie potrafi i nie
          chce pracować po "amerykańsku". Jednak są tacy co potrafia tylko że wiele
          trudniej ich znaleźć. Z drugiej strony jak mówi klasyka biznesu im trudniej coś
          zrobić tym mniejsza konkurencji i wieksze zyski.
          Konkretny przykład. Pomimo ogromnych problemów w Polsce Toyota zwiększyła tu
          sprzedaż o ponad 90 % w stosunku do ubiegłego roku. Tak więc masz pomysł na
          biznes i mozliwości realizacji - możesz zarobić.

Tak z ciekawości, o jakiej wielkości biznesie myślałaś ? 100 tys USD, 1 mln USD
          czy np 10 mln USD ? Co ci szkodzi napisać ? Może robimy błąd nie pytając o
          konrety i zająca nazywamy tygrysem lub tygrysa zającem ?
          Pozdrawiam :)
          • darth4 Re: Biznes polsko-kanadyjski 13.02.03, 16:45
            Ilekroć jakaś osoba spoza Polski pyta o możliwość zainewstowania w Polsce,to
            zawsze zgłasza się jakiś "uczynny" i dobrze poinformowany Polak MIESZKAJĄCY
            DALEKO OD POLSKI ( i w końcu zaznacza że brzydzi się Polską ) i pluje jadem.
            Jedyną godną mu pochwały informacją jest fakt, że osoba ta zrezygnowała z chęci
            zrobienia czegokolwiek w Polsce. Pzry czym zawsze podaje że koledzy i znajomi
            próbowali a on sam świetnie wie bo oni mu opowiadali !!!

Czy to nie dziwne ?
            • darth4 Re: Biznes polsko-kanadyjski 13.02.03, 16:49
              darth4 napisał:
              > Czy to nie dziwne ?

Zresztą jestem prawie pewien że to jedna i ta sama osoba.
              Kto Ci za to płaci ? Niemcy ?
              Twoje teksty o prawie podatkowym w Niemczech na to wskazują.
              • darth4 Re: Biznes polsko-kanadyjski 13.02.03, 16:59
                www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=26&w=3673439&a=3743551
                Oto dowód maciek vel timur. porównajcie adres.
                • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 14.02.03, 06:42
                  Koles, wiedz ze mnie nikt do niczego nie musi namawiac.
                  Prowadzenia interesow w Polsce sam probowalem i to co pisze wyniklo z wlasnego
                  doswiadczenia a nie ze ktos, gdzies, kiedys, cos mi powiedzial.
                  Jesli myslisz ze pisze nieprawde to dlaczego prawie nikt teraz nie wraca do
                  Polski i nie zaklada tam interesow ????
                  Nawet wielkie korporacje wola Slowacje, Czechy czy Wegry niz Polske.
                  Wybraliscie sobie debili, ktorzy wami rzadza i tak ci specjalisci od kradziezy
                  was zalatwili.
                  Sprobojcie wybrac nowych, swiatlych ludzi, ktorzy znaja sie na prawdziwych
                  interesach, obnizcie podatki, zmiencie prawo pracy, zlikwidujcie biurokracje
                  i zobaczysz ilu chetnych inwestorow sie znajdzie. Byc moze ze i ja jeszcze raz
                  bym sprobowal.
                  Jezeli chodzi o ta roznorodnosc imion to dostep do tego komputera ma kilka osob
                  i wiem, ze kilka z nich pisze na forum wiec ja tylko moge odpowiadac za to co
                  pisze TIMUR.
                  • darth4 Re: Biznes polsko-kanadyjski 14.02.03, 15:53
                    > Jezeli chodzi o ta roznorodnosc imion to dostep do tego komputera ma kilka
                    osob

Facet który niema własnego kompa swiadczy usługi doradcze w sprawach biznesu
                    miedzynarodowego ?

NO COMMENTS !!!
                    • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 14.02.03, 16:05
                      Ja pisze w wolnych chwilach w pracy bo w domu mam ciekawsze rzeczy do roboty.
                      Pracuje tu rowniez kilkoro Polakow i wiem ze kilka osob rowniez czyta to forum
                      (dzieki mojej reklamie)wiec pewnie ktos i pisze.
                      Jezeli chodzi o dawanie rad to moge to robic bo opieram sie na wlasnych oraz
                      swoich bliskich znajomych doswiadczeniach w robieniu interesow w tym chorym
                      kraju ktory nazywa sie Polska.
                      Mysle jednak ze to wszystko jest za skomplikowane na twoj rozum
                      • darth4 Re: Biznes polsko-kanadyjski 15.02.03, 21:49
                        > Mysle jednak ze to wszystko jest za skomplikowane na twoj rozum

Dlaczego koniecznie chcesz mnie obrazić ? Przecież mnie nie znasz. Nie wiesz
                        jak żyję. Mieszkam w Polsce i sam wiem jakie tu są problemy.
                        Wzorem twoim musiałbym pisać że Chińczyk w Chinach to taki owaki. A przecież to
                        nie jego wina że tam żyje. To co piszesz zakrawa na ... rasizm.
                        Co do skomplikowanego na mój rozum, to żyję w warunkach trudniejszych niż ty
                        i ... zyję nie najgorzej. Więc nie pieprz. Nie potrafiłeś przeżyć w Polsce,
                        więc dlaczego uważasz się za mądrzejszego odemnie ?

Myślę że grzeszysz nieświadomie, więc mimo wszystko pozdrawiam Cię z Polski.
                        Jeżeli masz zamiar dalej udzielać rad typu "lepiej wydaj na kurwy", to będę
                        przciwko twoim wypocinom.
                        Ale gdy konkretnie uzasadnisz , może przyznam ci rację.
                        Jak narazie nic KONKRETNEGO nie napisałeś.
                      • malwe Re: Biznes polsko-kanadyjski 15.02.03, 23:59
                        Wiesz co "Rodaku"? Jesli Ty żyjąc, gdzieś tam na innym kontynencie,
                        stwierdzasz, ze piszesz w pracy, bo w domu masz ciekawsze rzeczy do robienia,
                        to Ci powiem, że jestes hipokryta i obłudnikiem.
                        Jesli jestes w pracy, to powinieneś pracować, a nie pisac na forum.
                        Jesli to Twój własny biznes - współczuję Ci, jesli pracujesz u kogoś to krótko
                        mówiąc oszukujesz go i też powinno byc Ci łyso.
                        Mówiąc, że w POlsce jest jak jest, przenosisz te same wzory tam gdzieś indziej
                        i wyrabiasz nam wszystkim złą opinię, czyli powinniśmy Ci nawrzucać za zły
                        przykład.
                        Tymczasem sytuacja zaczęła się zmieniać już dawno, jest ciężko, bo biurokracja,
                        bo korupcja, bo schody... ale jak chcesz pracowac to bedziesz pracowac.
                        Wszystkie trudności są do przezwyciężenia.
                        A do Polki-Kanadyjki: Miła, nie zrażaj się i zrób rozeznanie.
        • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 13.02.03, 06:15
          Kolego ty chyba jestes tak chory jak twoj kraj. Jesli uwazasz ze dawanie i
          branie lapowek jest czyms normalnym to lepiej tam siedz i dalej pograzaj sie w
          tym bagnie.
          Sproboj odliczyc sobie w Niemczech od podatku lapowke, ktora dales w Niemczach.
          Ten przepis dotyczy lapowek danych w krajach trzeciego swiata takich jak Polska.
          Co do mojego jezyka polskiego to ty chuju (bo inaczej nie moge cie nazwac)
          wiedz ze wyjechalem z Polski zaraz po maturze a bylo to 30 lat temu i dobrze by
          bylo gdyby kazdy Polak tak mowil i pisal po Polsku jak ja.
          Zaluje tylko ze na poczatku lat 90-tych na fali entuzjazmu poprosilem o
          przywrocenie mi obywatelstwa polskiego, ktore to bezprawnie komuchy mi odebrali.
          Gdybym przewidzial ze ta sama banda czerwonych skurwysynow bedzie dalej rzadzic
          w Polsce i doprowadzi ten kraj do obecnego stanu to bym tego nigdy nie zrobil.
          Zaczekaj tylko jak pozamykaja reszte kopalni, hut i stoczni i jak ta
          zdesperowana masa ludzka ruszy podziekowac tym co do tego doprowadzili.
          Potrzebna jest tylko jedna iskra i odpowiedni czlowiek ktory ich poprowadzi
          i zobaczysz jak latarnie w miastach Polskich zamienia sie w szubienice
        • Gość: niki Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: 213.25.195.* 01.09.03, 12:33
          No i masz kolego Kanady przykład. Właśnie jeden z buraków sie odezwał. Dzięki
          takim idiotom to jeszcze dziesieciloecia upłyną zanim ten kraj znormalnieja.
          Pozdrawiam
      • Gość: Krzych Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.petrobaltic.com.pl 31.03.03, 10:12

> Ja tez z Vancouver.
        > Czy sie znamy? Raczej nie ale moja prywatna rada to raczej nie proboj robic
        > interesow w Polsce.
        > Ja probowalem i kilku moich znajomych i nikomu sie nie udalo.
        > W Polsce korupcja, biurokracja, chamstwo na kazdym kroku i zlodziejstwo.
        > Jak chcesz stracic pieniadze to proboj ale bedziesz tego zalowala bo Polska
        > nie jest niestety normalnym krajem

W pewnych kwestiach muszę się z Toba zgodzić. Polska w wielu aspektach nie jest
        normalnym krajem.
        Jednak proszę nie przyrównuj wszystkich do jednej kreski.
        jestem Polakiem i mam tego świadomość tego co się w Polsce dzieje tzn umiem
        spojrzeć krytycznie.
        jest tutaj jednaj też sporo uczciwych ludzi, którzy chcą coś zrobić. Ich
        problem polega na tym ,że nie są u politycznego żłoba.
        Też staram sie być uczciwy i powiem szczerze ,że trochę mi ubliżyłeś
    • adam.67 Re: Biznes polsko-kanadyjski 15.01.03, 08:43
      Witaj Anno,

Napisz proszę, jakiego rodzaju masz te kontakty. Proszę o kontakt na priv, bo
      wiem, że z pewnością zależy Ci na dyskrecji.
      Mam pewne możliwości, o których chętnie napiszę Ci w mailu. MOżna o tym
      podyskutować.
      Pozdrowienia z Polski!!!
      Miłego dnia :)
      Adam
    • Gość: Mike Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.igo.wroc.pl 15.01.03, 14:03
      Prosze o podanie jakimi kontaktami dysponujesz w Kanadzie.Prowadzę działalność
      handlową typu import-export i miałbym kilka ciekawych propozycji dla ciebie.
      abakus_consulting@hotmail.com.

Timur myślę,że mocno przesadziłeś :-(
      • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 15.01.03, 16:25
        Timur nigdy nie klamie.
        Juz samo zalozenie firmy w Polsce moze doprowadzic czlowieka do szalu.
        Cos co w Ameryce trwa 1 dzien moze w Polsce trwac miesiac i kazdy urzedas
        bedzie ci rzucal klody pod nogi. W Polsce jestes intruzem jak cokolwiek chcesz
        zalatwic.
        Jak atrakcyjnym krajem do inwestycji jest Polska dzisiejsza decyzja Peugot
        ktory wybral Slowacje do swojej wielkiej inwestycji powinna dac wam wiele do
        myslenia.
        Ja interesy dalej robie ale teraz w USA a Polska moze o moich pieniadzach
        zapomniec.
        Ja rozumiem motywy mieszkajacych w Polsce ktorzy namawiaja rodakow do przyjazdu
        i inwestowania ale najpierw wyrzuccie tych debili ktorzy tam rzadza, stworzcie
        naprawde atrakcyjne warunki dla inwestorow a oni sami przyjda bez blagania o to
        • Gość: Mike Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.igo.wroc.pl 15.01.03, 17:41
          Timur jeżeli robisz biznes W USA i Kanadzie to napisz - polandac@hotmail.com
          może będę miał dla ciebie zyskowne propozycje.
          • Gość: pipero Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 17.01.03, 02:05
            aniu , czu o to ci chodzilo? \

mam na mysli te posts
        • mgrimbaum Re: Biznes polsko-kanadyjski 16.01.03, 14:17
          > Timur nigdy nie klamie.
          - tylko nie do konca zdaje sobie sprawe z tego co pisze.

> Juz samo zalozenie firmy w Polsce moze doprowadzic czlowieka do szalu.
          > Cos co w Ameryce trwa 1 dzien moze w Polsce trwac miesiac i kazdy urzedas
          > bedzie ci rzucal klody pod nogi. W Polsce jestes intruzem jak cokolwiek
          chcesz
          > zalatwic.

- co? Czy ty byles tu ostatnio 15 lat temu? Zaozenie firmy w PL trwa 1 dzien -
          oto schedule (przerabialem 1,5 roku temu):

- 9.00 Urzad Gminy - pozwolenie zalozenia dzialalnosci gospodarczej - od reki
          urzedniczka: 'Bardzo sie cieszymy ze powstaje nowa firma w gminie. Ile osob
          chce Pan zatrudniac? Jaka szkoda. Zycze sukcesow.'
          - 11.00 Glowny Urzad Statystyczny (nr regon) - od reki
          - 12.00 cos musze zjesc
          - 14.00 skarbowka - aktualizacja podatnika - od reki
          - 15.00 ZUS - najtrudniejsza czesc, ale z pomoca urzednika mozna sobie poradzic
          - 17.00 mam firme, chciaz moge wystawiac faktury juz od 9 rano

Jezeli mialbym miec spolke z o.o. to dochodzi do tego spisanie umowy w
          obecnosci notariusza + rejestracja w sadzie, ale wszedzie na swiecie sa podobne
          rozwiazania (w US takze - mam na mysli spolki Ltd, ktore sa odpowiednikiem z
          oo), z drugiej strony od spisania umowy przy prawniku mozna wystawiac faktury
          jako 'sp z oo w organizacji' i w zaden sposob nie ogranicza to dzialania firmy

> Jak atrakcyjnym krajem do inwestycji jest Polska dzisiejsza decyzja Peugot
          > ktory wybral Slowacje do swojej wielkiej inwestycji powinna dac wam wiele do
          > myslenia.

- Wiele do myslenia powinnien nam dac fakt ze wybranie f16 bylo dobrym
          strategicznie wyjsciem, ale gospodarczo ... trzeba bylo wybrac mirage?

> Ja interesy dalej robie ale teraz w USA a Polska moze o moich pieniadzach
          > zapomniec.

- wiesz co ja tez nie chce inwestycji od takich pretensjonalnych idiotow,
          ktorzy pala sie po pierwszych problemach - swoja droga jak to sie dzieje ze
          prowadzisz jakiekolwiek interesy? powinienes juz dawno temu stac pod urzedem
          pracy z Twoim roszczeniowym podejsciem do swiata.

> Ja rozumiem motywy mieszkajacych w Polsce ktorzy namawiaja rodakow do
          przyjazdu
          >
          > i inwestowania ale najpierw wyrzuccie tych debili ktorzy tam rzadza, stworzcie
          > naprawde atrakcyjne warunki dla inwestorow a oni sami przyjda bez blagania o
          to

Posluchaj, moi rodzice wyjechali z Polski w 68 wrocili w 89 i wierz mi naprawde
          sie z tego powodu ciesze - sam mieszkam teraz na Ukrainie, gdzie poziom
          korupcji (o ktorej pisales jako powszechnej w PL) jest duzo wyzszy. Sam
          wychowalem sie w Szwajcarii, gdzie slowo lapowka zostalo zapomniane i do glowy
          nie przyszloby mi nigdy wreczac koperte urzednikowi. Nie zrobilem tego ani w PL
          ani na UA, bo wychodze ze lapowki wreczaja tylko przestepcy - i wiesz co nie
          mam problemow z zadnymi z urzednikow bo cokolwiek by sie nie stalo dzialam
          legalnie i nawt jezeli ktos 'cos' sugeruje to wiem ze dojde do celu zalatwiajac
          wszystko po mysli paragrafow - a Ty wydajesz mi sie malym kretaczem, ktry
          myslli o przebitkach rzedu 1000% i zalatwianiu wszystkiego tu i teraz.

Co sie tyczy debili, ktorzy tu rzadza - to tych debili wybiera 28 mln
          obywateli - czy masz jakies zastrzezenia co do tego - moze wymiana 28 mln
          obywateli by Ci pomogla?

pozdrawiam

marcin
          • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 16.01.03, 16:00
            Ale ty czlowieku masz pojebane w swojej glowie.
            Ja do Polski jezdze dwa razy do roku i moje wiadomosci sa aktualne a nie przed
            15 lat.
            Ja jestem bardzo zadowolony kiedy zysk obraca sie w przedziale 10 - 20 procent
            i na taki liczylem w Polsce.
            Jesli wyjechales z Polski z rodzicami w 1968 to wiadomo kim jestes a wam to
            jest dobrze wszedzie i zawsze. Moj przyjaciel Zyd z Nowego Jorku zawsze mi
            powtarza to ze najlepsze interesy robi sie tam gdzie jest burdel wiec Polska
            do tego sie nadaje ale ja takich interesow robic nie umie.
            Czy juz zapisales sie do SLD ?
            And now go and fuck yourself
            • mgrimbaum Re: Biznes polsko-kanadyjski 17.01.03, 12:09
              > Ale ty czlowieku masz pojebane w swojej glowie.
              - Uch to faktycznie wypowiedz czlowieka godnego zaufania

> Ja do Polski jezdze dwa razy do roku i moje wiadomosci sa aktualne a nie
              przed
              > 15 lat.
              - polemizowalbym, ale juz napisalem Ci ze malkontentow-inwestorow ten kraj
              potrzebuje jak wojny. Prawo do wypowiadania sie nt. rozwiazan gospodarczych
              maja osoby, ktore tu zainwestowaly - a nie siedze i pieprza glupoty wyczytane w
              jakims chorym periodyku prezesa Moskala badz w Naszym Dzianniku - ('Komunisci
              znow u wladzy')

> Jesli wyjechales z Polski z rodzicami w 1968 to wiadomo kim jestes a wam to
              > jest dobrze wszedzie i zawsze.

- To kim jestem nie ma nic do rzeczy - a ze piszesz 'Moj przyjaciej Zyd', to
              jest tylko dupo-chron zebym Ci nie odpisal, ze jestes antysemita. Jestem
              Polakiem, a to czy jestem katolikiem powinno Cie gowno obchodzic, chyba ze
              lubisz chlopcom zagladac do rozporka.

Moj przyjaciel Zyd z Nowego Jorku zawsze mi
              > powtarza to ze najlepsze interesy robi sie tam gdzie jest burdel wiec Polska
              > do tego sie nadaje ale ja takich interesow robic nie umie.
              > Czy juz zapisales sie do SLD ?

Tak, w odniesieniu do poprzedniego maila - nie placisz zlamanego grosza
              podatkow w PL, nie potrafisz sie przystosowac do sytuacji w ktorej sie
              znajdziesz, tylko pieprzysz glupoty jak wiekszosc malkontentow, a gdy nie
              potrafisz juz znlezc konkretnych argumentow rzucasz:
              > And now go and fuck yourself
              a na koniec powazasz wartosc demokracji i prawo przynaleznosci do legalnie
              dzialajacej partii politycznej. To dosyc typowe do tych, ktorzy wyjechali
              mowiac wladzom Austryjackim czy Szwedzkim, ze sa biednymi imigrantami
              politycznymi, a spieprzali bo slyszeli ze w 'Hameryce pieniadze leza na ulicy'.
              Traz siedza i marudza bo tylko to potrafia, marudza na sasiadow-kolubijczykow,
              na komunistow u wladzy (w kraju, ktory ich mimo wszystko gowno obchodzi) i na
              wszystko co im sie nie podoba, a sami nie potraficie nic zbudowac, a to wlasnie
              to jest najtrudniejsze.

Dla Twojej informacji - glosuje na PO, place podatki w Polsce (nawet od tych
              pieniedzy zarobionych poza RP), mam jeden paszport z orzelkiem na okladce i w
              miare swoich mozliwosci pomagam polskim eksporterom zarabiac wieksze pieniadze.
              Co ty zrobiles? Takich jak Ty chetnie, bym kasowal za studia zrobione w Polsce.

pozdrawiam

marcin
              • Gość: Ulysses Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.lmc.ericsson.se / 142.133.96.* 20.01.03, 18:28
                Chapeau bas, Monsieur !
          • Gość: maciej Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: 193.194.133.* 21.11.03, 12:25
            Popieram w 100 % Marcina. Zakladalem niedawno dzialalnosc - to jest naprawde
            szybka spraw, gorzej z pozniejszymi zamowieniami, ale to juz zalezy tylko i
            wylacznie od wlasnej operatywnosci i szczescia.
            Politycy sa jacy sa, ale czy w innych krajach po transformacji ustrojowej jest
            tak rozowo? Ten etap po prostu musimy przeczekac, ale na pewno nie siedzac i
            biernie czekajac, tylko dzialajac.
            Wszystkich przedsiebiorczych i niezrazajacych sie pozdrawiam
            MAciek
    • jaceks2 Re: Biznes polsko-kanadyjski 20.01.03, 21:42
      Polska jest krajem o wysokim bezrobociu.
      Więc ludzie powinni wszysto zrobić zeby pracowac i zarabiac.
      Albo u kogoś, a jak się nie da, to założyć swój biznes i żyć długo i
      szczęśliwie. Czyli najbardzie popularnym forum w tym przypadku winno być
      forum biznes. Wejdz tam i poczytaj te posty, ja tez dałem tam ogloszenie.
      Ręce opadają. Takie bezrobocie i nie ma z kim pracowac.
      Jak Ci nie przejdzie ochota do robienia biznesu w Polsce,
      bedziesz miała problemy w zyciu.
      • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 21.01.03, 02:18
        Brawo kolego. Ja mam takie same zdanie.
        Przykro to mowic o rodakach ale to chory kraj i chorzy ludzie a do tego
        rzadzony przez kompletnych debili ktorzy umieja tylko psuc a nic dla tego kraju
        nie zrobili dobrego
        • Gość: AG Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.proxy.aol.com 21.01.03, 03:11
          Mam inne zdanie. Cala moja rodzina (bardzo liczna) ma swoje male biznesy.
          Wszyscy dobrze prosperuja, sa niezalezni, zatrudniaja ludzi i do tego sa
          uczciwi.

Ludzie, przestancie generalizowac bo mnie zbiera na wymioty. Problemy w
          biznesie ma kazdy, nieliczni jednak nadaja sie do tego by je rozwiazywac - a
          to, jest klucz do sukcesu.

Powodzenia,
          • Gość: pipero Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 21.01.03, 15:40
            masz racje AG. koledzy jak Timur tak naprawde prowadza uslugi a nie biznes.
            to ze w stanach mu sie tak dobrze dziala, jak twierdzi, to glownie efekt
            dobrej koniunktury, ktora sie niedlugo skonczy i wtedy zmienia sie tez
            zasady . jezeli timur tego nie wie to albo jest swierzakiem w tej dyscyplinie
            albo ma krotka pamiec.
    • jaceks2 Re: Biznes polsko-kanadyjski 21.01.03, 16:27
      Mam pomysł na lepsze jutro, lecz najpierw na powitanie polska rzeczywistość.
      Żebyś nie miała złudzeń co do polskich pracowników i ich wymogów i zwyczajów.
      Polecam Ci polską sekretarkę: bardzo kulturalna, uczynna, pracowita, grzeczna
      IQ =
      zresztą osądź sama.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=23&w=3890559
      • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 22.01.03, 02:34
        Timur nigdy nie pisal ze jest milionerem.
        Zyje mi sie na bardzo przyzwoitym poziomie i sobie takie zycie chwale bo zaden
        debilowaty urzednik nie uprzyksza mi zycia i mi nie "pomaga"
        Nie mam ciaglych kontroli z ZUS , NIK czy tez innych organizacji ktore maja za
        zadanie zniszczenie ludzi z inwencja.
        Spie snem spokojnym, place podatki i oby tak dalej a o zakladaniu interesow
        w Polsce juz nawet nie mysle i wszystkich od tego glupstwa odzegnuje.
        A jesli chodzi o ekonomie amerykanska to jesli ta sie zalamie to na calym
        swiecie to odczujecie i to ze znacznie gorszym skutkiem.
        Moze kiedys dotrze do waszych rozumow i wybierzecie do rzadzenia w Polsce ludzi
        madrych ktorzy stawiaja sobie za cel rozwoj kraju a nie napychanie wlasnych
        kieszeni to ja bede pierwszym ktory ruszy przez ocean ze swoimi zasobami i
        doswiadczeniem a przypuszczam ze za mna rusza tysiace chetnych
        • Gość: pipero Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.03, 14:15
          tak trzymaj timur, moze kiedys sie cos poprawi.
          poza tym, czy zauwazyliscie ze Ania tu nie pisze?
          a wszyscy sie tak jakos dla niej rozgoraczkowali
          • Gość: Anna Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.vf.shawcable.net 24.01.03, 06:42
            Drodzy Panowie! (bo chyba do tej pory w dyskusji udzial wzieli sami Panowie)
            Wprawdzie nie pisze, ale sledze dyskusje i przyznaje, ze uczucia mam mieszane.
            Tak sie sklada, ze mam (posrednio) do czynienia z urzedami i urzednikami w
            Polsce. Place tam podatek dochodowy (wynajem lokalu) i uwazam, ze sa to
            pieniadze wyrzucone w bloto, z roznych wzgledow.
            Musi przejsc na emeryture co najmniej jedno pokolenie urzednikow, zeby sprawy
            mozna bylo zalatwiac jak w cywilizowanym swiecie. Nadal, jak za dawnych
            czasow, pokutuje pojecie "prywaciarza", ktoremu trzeba dokopac, zeby sie za
            bardzo nie dorobil. Ale z drugiej strony prawie wszystko zalezy od
            urzednikow, a oni tez sa rozni. Dlatego jednym sie udaje cos zalatwic, innym
            nie. Generalnie, lepiej sie narazie wstrzymac z robieniem biznesu w Polsce,
            przynajmniej do czasu wejscia do Uni. Moze rzeczywiscie cos sie zmieni na
            lepsze.
            Pozdrawiam i dziekuje za rozgoraczkowana dyskusje.
            Anna
            • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 24.01.03, 15:37
              Aniu
              Bardzo sie ciesze ze posluchalas madrego kolege z Vancouver.
              Zaoszczedzi Ci to duzo nerwow i pieniedzy a ja obawiam sie ze nawet wejscie do
              EU nic tam nie zmieni.
              Moze to tylko zmienic nowa ekipa rzadzacych ktora bedzie przychylna dla tych co
              chca cos konkretnego zrobic dla kraju
              Good luck
    • Gość: WARIUM Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.zdunska-wola.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 17:34
      Najlepszym biznesem jest wdrożenie nowych technologii wymyślonych przez
      polskich konstruktorów, wynalazców i naukowców. W polsce nigdy nie
      interesowano się tym tematem, a jest to przecież najważniejszy motor rozwoju
      i postępu. Polskie rozwiązania często wyprzedzają dokonania największych
      koncernów- nigdy jednak nie ma środków na ich wdrożenie. Jest to prawdziwa
      kopalnia złota. Najlepszym biznesem na świecie jest powołanie firmy z udziałem
      kapitału zagranicznego, która na terenie Polski zajmie się opracowywaniem
      nowych technologii. Dziś mam zgromadzonych ponad 200 technologii z wielu
      dziedzin np; ekologia, mała energetyka, chemia i chemia budowlana, nowe
      systemy budowlane, mechanika. Gdyby te wyroby wprowadzić na rynek; ich wartość
      przekroczy wiele mld. USD! Wiele nagród min w Brukseli, Genewie, Norymberdze,
      Pittsburghu, itd. Wszystko to czeka na operatywnych i myślących ludzi, którzy
      niewielkim kosztem mogą stworzyć ogromną firmę. do dyspozycji wspaniali
      fachowcy, których nikt w Polsce nie chce- ponieważ jedynym biznesem tu
      obowiązującym jest inwestowanie w hurtownie....
      Jest więc niesamowita okazja do wykorzystania... WARIUM - marek szymczak
      tel. 0 501 101 959
      • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 25.01.03, 16:27
        Widzisz, to jest typowe myslenie polskie.
        Cos masz i poszukujesz prawdopodobnie wspolnika lub kogos kto ci pomoze
        sfinansowac twoj projekt i podajesz tylko numer telefonu.
        Czy ty myslisz ze ktos np. z Ameryki do ciebie zadzwoni ?
        Miej troche rozumu i podaj swoj e-mail , nauczcie sie myslec ludzie.
        • jaceks2 Do Anny i timura. 25.01.03, 16:50
          Co sądzicie o overnight.
          Jak to u Was wygląda.
          Napiszcie na prv: jaceks2@poczta.gazeta.pl
          • Gość: timur Re: Do Anny i timura. IP: *.client.attbi.com 25.01.03, 21:25
            Overnight...what?
            I don't quite get it
            • jaceks2 Re: Do Anny i timura. 25.01.03, 23:27
              Kliknij pogadamy.
    • mareee Re: Biznes polsko-kanadyjski 26.01.03, 00:07
      adres email warium --
    • Gość: Roman. Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.enterpol.pl 11.02.03, 12:18
      Zapraszam na strone - www.euro-handel.prv.pl - prosze o kontakt.
      • Gość: timur Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.client.attbi.com 11.02.03, 18:53
        Uwaga na takich cwaniaczkow z Polski
    • john1 Może zrobimy jakiś biznes. 16.02.03, 11:39
      Mam pytanie:

czy jest ktoś na tym forum kto chciałby zrobić jakiś biznes.

W każdej społeczności cytuję, za Philip Kotler " Marketing":

- 2.5 % to innowatorzy

- 13.5 % nabywcy wcześnie akceptujący nowe produkty

- 34 % większość wcześnie akceptujący nowy produkt

- 16 % konserwatyści

Wybór należy do Państwa.

Czekam na propozycje.

• Gość: timur Jak robic interesy w Polsce.... IP: *.client.attbi.com 16.02.03, 14:51
        bierzcie przyklad z Rovera.
        Oni juz wycofali sie z robienia interesow na Zeraniu ale czy powodem tego tez
        byl Timur ?
        A moze oni umieja myslec.
        Gdyby w Polsce byly zdrowe warunki do inwestowania to nie bylo by takiej
        sytuacji ze fabryka za fabryka sa zamykane i miliony ludzi bez pracy.
        • Gość: timur Re: Jak robic interesy w Polsce.... IP: *.client.attbi.com 19.02.03, 07:55
          No to zlapano prezesow LOT na tym ze brali potezne lapowki.
          Czy dalej wierzycie w uczciwe interesy w Polsce ?????
          Chory kraj, chorzy ludzie
        • darth4 Re: Jak robic interesy w Polsce.... 20.02.03, 00:37
          > bierzcie przyklad z Rovera.
          > Oni juz wycofali sie z robienia interesow na Zeraniu ale czy powodem tego tez
          > byl Timur ?
          > A moze oni umieja myslec.

Oni umieją, ty nie.
          Od wtorku znowu chcą kupić żerań !!! Nie posłuchali twoich pierdół.
          Napisz do nich szybko z poradą, bo a nuż coś w Polsce zainwestują !!!
          A to NÓŻ W TWOJE ZDROWE BYZNESOWE PLECY !!!
      • Gość: warium Re: Może zrobimy jakiś biznes. IP: *.zdunska-wola.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 16:21
        Zadna zachodnia firma nie da nam kapitału, technologii, rynków zbytu za darmo.
        Oni mogą nam to sprzedać. Problem polega na tym, że nie mamy pieniędzy aby być
        dla nich klientem. Nie mamy nic co mogło by ich interesować. Zeby być partnerem
        trzeba mieć przede wszystkim własny wkład. Jeżeli nasze propozycje będą dla
        nich interesujące - wtedy do nas przyjdą. Przecież zachodni inwestorzy mają ulgi
        podatkowe... Powtarzam że największym naszym atutem są rozwiązania polskich
        konstruktorów, inżynierów i naukowców, którzy mają rozwiązania często lepsze niż
        te, którymi dysponują zachodnie koncerny. To jest sposób na przyciągnięcie
        dużego kapitału i to na zasadach partnerskich. Nasz pomysł wasze pieniądze!
        konkretny plan. Mamy kilkadziesiąt takich rozwiązań. Jednak potrzebne są
        inwestycje na przygotowanie oferty, międzynarodową ochronę prawną i prowadzenie
        rozmów. Na to trzeba mieć kilkadziesiąt tysięcy polskiego kapitału. Tak może
        powstać wiele firm, które będą się prężnie rozwijać. Innej drogi nie ma.
        Nie rozwinie się żadna firma, żaden kraj jeżeli nie wykorzysta zdobyczy techniki
        Czy nikt jeszcze tego nie zauważył? Warium@interia.pl
    • Gość: warium Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.zdunska-wola.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 09:53
      W Polsce powstał ustrój polityczny, który można nazwać kolaboralizmem...
      Wiadomo o co chodzi. Tu nikt nie interesuje się rozwojem gospodarczym tylko
      układami. Dlatego nie można oczekiwać pomocy. Każdy sam musi przeprowadzić
      własną reformę gospodarczą i przygotować się do funkcjonowania w warunkach
      gospodarki konkurencyjnej - nie rynkowej jak się u nas mówi. Jeżeli nie ma w
      Polsce produktów, które można sprzedawać i zarabiać- trzeba sprzedawać firmy
      po to aby mieć pieniądze na wypłaty dla budżetówki. I dla kolesiów...
      Staram się uzmysłowić ludziom,że nigdy nie wyjdziemy z kryzysu jeżeli nie
      postawimy na własne oryginalne rozwiązania, które będą na tyle dobre że inni
      będą chcieli je kupić. Protesty nic nie dadzą. To że mamy kryzys jest także
      naszą winą. Nie chcemy wykorzystywać szans, możliwości. Jesteśmy bezwolnym
      narodem pozbawionym wyobraźni, boimy się wszystkiego. Raz jeszcze powtarzam
      bez nowych rozwiązań nigdy nie wyjdziemy z kryzysu. A to co będziemy robić i
      jak będziemy żyć zależy wyłącznie od nas. Pieniądze nie biorą się z powietrza.
      Zarobić można tylko wtedy kiedy się coś sprzedaje. Jeżeli wszystko się kupuje
      to nie pozostaje nic innego jak złudzenia i wiara w to że Niemcy albo
      Amerykanie będą nam dawać pieniądze za darmo. Potrafimy pięknie analizować
      sytuację na giełdzie i oceniać strategie rozwoju innych. Cóż z tego kiedy sami
      nie jesteśmy w stanie zrobić najdrobniejszego kroczku do przodu. Mamy w Polsce
      kopalnię złota- a wyciągamy rękę po jałmużnę. Jak inni mogą nas traktować
      poważnie.
      • darth4 "kanadyjski szacunek" 20.02.03, 00:52
        Gość portalu: warium napisał(a):
        > W Polsce powstał ustrój polityczny, który można nazwać kolaboralizmem...

Zgoda w zasadzie. Tylko że to dotyczy wielkiego biznesu. Taki malutki jaki chcą
        robić pojedynczy polonusi, to malutki pikuś który wprawdzie jest mały ale też
        może coś ugryżć.

> Tu nikt nie interesuje się rozwojem gospodarczym tylko układami.

Mów za siebie.

> Cóż z tego kiedy sami nie jesteśmy w stanie zrobić najdrobniejszego kroczku
        > do przodu.

Jak wyżej. Mów za siebie. Są tacy co kroczą i nie mają kolesi.

> Jak inni mogą nas traktować poważnie ?

Mnie powinni. Ty też. Jak ty nie potraktujesz Polski poważnie, to oni na pewno
        tego nie zrobią. Szanuj siebie samego i innych którzy żyją i coś tu robią
        pożytecznego nie czekając aż Polska się zmieni. Ty musisz zmienić się pierwszy
        i zarażać innych wokół swoją zmianą.
        • Gość: timur Re: 'kanadyjski szacunek' IP: *.client.attbi.com 20.02.03, 06:42
          Obronca PRL- Bis sie znalazl.
          Ty taki wielki businessman i nie wiesz prostej prawdy ze motorem gospodarki na
          calym swiecie sa male firmy a nie wielkie molochy.
          Gdyby w Polsce byly normalne warunki prowadzenia interesow to ja bym przyjechal
          zatrudnil kilkunastu ludzi moi znajomi zobaczyli by ze mi dobrze idzie wiec tez
          by przyjechali oraz ich znajomi itd...
          W ten sposob przyplynal by kapital, nowe technologie i byla by praca dla wielu
          ale dzieki takiemu podejsciu do businessu jakie w Polsce jest prawie nikt nie
          przyjezdza i nie otwiera nowych interesow.
          Czy ty myslisz ze ludzie sa glupi i slepi ?
          Nie tylko ja to widze.
          Jesli chodzi o Rover to te negocjacje mialy byc juz dawno skonczone wiec to ze
          znowu zaczeli negocjowac to tylko zle swiadczy o polskich negocjatorach.
          A poza tym co to za gowniana firma.
          To jest taki sam wybor jak FIAT, SWISSAIR, FRANCE TELECOM i wiele innych.
          Dlaczego zadna porzadna firma nie chce sie w to zaangazowac ????
    • john1 Może zrobimy jakiś... 02.03.03, 17:44
      My Polacu mamy zawsze jakiś problem, gdy mamy coś zrobić.
      Cały świat coś robi, a my czekamy.

Jedynie to potrafimu to tylko gadać i krytykować innych inicjatywy.
      Sami jesteśmy ubezwłasnowolnieni umysłowo.
      Totalna recesja umysłowa, która przekłada się na umysłowe bezrobocie.

I jak tu zatrudnić pracownika z takim stosunkiem do pracy.

• Gość: Krzych Re: Biznes polsko-kanadyjski - srebro+bursztyn IP: *.petrobaltic.com.pl 31.03.03, 10:17
      Mogę zaproponować dostawy biżuterii srebrnej z bursztynem
      Jesli jesteś zainteresowana proszę o kontakt spring@and.pl
      Krzysztof,Gdansk
    • Gość: Krzych Re: Biznes polsko-kanadyjski srebro+bursztyn IP: *.petrobaltic.com.pl 31.03.03, 10:22
      Gość portalu: Anna napisał(a):

> Czy ktos mialby pomysl na wspolny biznes polsko-kanadyjski?
      > Prosze o powazne propozycje. Mieszkam w Vancouver, mam tez kontakty w
      > Ontario.
      > Pozdrowienia.
      > Anna

Mogę zaproponować dostawy biżuterii srebrnej z bursztynem
      Jesli jesteś zainteresowana proszę o kontakt spring@and.pl
      Krzysztof,Gdansk

• Gość: wojciech Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 18:56
      Szanowna Pani,

Chetnie nawiaze z Pania dialog. Zapraszam na www.invest-poland.com

Pozdrawiam serdecznie,

Wojciec Dolkowski

Gość portalu: Anna napisał(a):

> Czy ktos mialby pomysl na wspolny biznes polsko-kanadyjski?
      > Prosze o powazne propozycje. Mieszkam w Vancouver, mam tez kontakty w
      > Ontario.
      > Pozdrowienia.
      > Anna
      • Gość: tato Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.236.154.239.gha.mi.chartermi.net 01.07.03, 05:18
        www.invest-poland.com
        przeciez ty jestes idiota. Nie zauwazasz tego?
    • Gość: waldi Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.crowley.pl 03.07.03, 14:10
      jestem poważnie zainteresowany wspólpracą. Prosze o kontakt na adres
      redarek@wp.pl

Pzdr
    • Gość: Joanna Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 17:11
      Mam pomysł na biznes polsko-kanadyjski, szczegóły podam na maila jeśli podasz.
      Pozd.
      Joanna
      • sforski chetnie bym przyjechal otworzyc firme ale z tego 10.07.03, 00:17
        co czytam to tam teraz porobili sie sami specjalisci od marketingu ktorzy chca
        jezdzic i negocjowac jak Karwowski do w Budapeszcie. Czytajac panow maklerow i
        innych rynkowcow smiac mi sie chce bo ich poziom myslenia przypomina stary
        skrypt sprzed 20 laty. Panowie, to co dla was wydaje sie nowe, na zachodzie
        jest juz w lamusie i stamtad to wyciagnieto i wam dano. Trzeba pamietac ze
        generalnie kazdy sprzedawca na wschodzie czy zchodzie to idiota i do tego
        skonczony. Jednak niektorzy wyciagaja tych idiotow ze scieku i sadzaja ich przy
        stole. Takiego idiote trzeba trzymac na dystans i na samym dnie skad przyszedl
        a dopuszczac do interesu jak dopuszcza sie psa do suki, raz na jakis czas.

Jak to zrobic? Ano trzeba siebie znac, trzeba byc prawdziwym partnerem a nie
        zafajdanym i proszacym pertentem. Petentowi zawsze nakopia. A jak byc powaznym
        partnereM? Zaczac myslec a nie operowac jakimis wytartymi frazesami ze
        slowniczka. Jezeli jakis gosc miota sie po forum i chce sprzedawac (marketowac)
        automatyke, to czy ten czlowiek jest chociaz cwierc normalny? To ze ma paru
        bezrobotnych inzynierow gotowych do pracy za darmo to za malo. Tu jest wlasnie
        blad: jestes biedny bos glupi a jestes glupi bos biedny. cdn
        • Gość: Krzysiek Re: chetnie bym przyjechal otworzyc firme ale z t IP: *.petrobaltic.com.pl 10.07.03, 09:49
          Podtrzymuje moje zdanie.
          Dla mnie panie sforski jesteś kretyn.

sforski napisał:

> co czytam to tam teraz porobili sie sami specjalisci od marketingu ktorzy
          chca
          > jezdzic i negocjowac jak Karwowski do w Budapeszcie. Czytajac panow maklerow
          i
          > innych rynkowcow smiac mi sie chce bo ich poziom myslenia przypomina stary
          > skrypt sprzed 20 laty. Panowie, to co dla was wydaje sie nowe, na zachodzie
          > jest juz w lamusie i stamtad to wyciagnieto i wam dano. Trzeba pamietac ze
          > generalnie kazdy sprzedawca na wschodzie czy zchodzie to idiota i do tego
          > skonczony. Jednak niektorzy wyciagaja tych idiotow ze scieku i sadzaja ich
          przy
          >
          > stole. Takiego idiote trzeba trzymac na dystans i na samym dnie skad
          przyszedl
          > a dopuszczac do interesu jak dopuszcza sie psa do suki, raz na jakis czas.
          >
          > Jak to zrobic? Ano trzeba siebie znac, trzeba byc prawdziwym partnerem a nie
          > zafajdanym i proszacym pertentem. Petentowi zawsze nakopia. A jak byc
          powaznym
          > partnereM? Zaczac myslec a nie operowac jakimis wytartymi frazesami ze
          > slowniczka. Jezeli jakis gosc miota sie po forum i chce sprzedawac
          (marketowac)
          >
          > automatyke, to czy ten czlowiek jest chociaz cwierc normalny? To ze ma paru
          > bezrobotnych inzynierow gotowych do pracy za darmo to za malo. Tu jest
          wlasnie
          > blad: jestes biedny bos glupi a jestes glupi bos biedny. cdn
    • Gość: Robert Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.lobez.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 10:59
      Szanowna Pani
      Posiadam nieruchomość w woj.zachodniopomorskim 8000 m2 terenu utwardzonego
      ogrodzonego,monitorowanego pow.magazynów około 2000 m2,oddam nieruchomość
      kooperantowi zachodniemu w celu podjęcia działalności produkcyjnej lub
      usługowej.Reszte informacji podam w e-mailu jeżeli oferta moja zainteresuje
      Panią
      Z Powazaniem
      Robert
      • Gość: Robert Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.lobez.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 11:04
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> Szanowna Pani
        > Posiadam nieruchomość w woj.zachodniopomorskim 8000 m2 terenu utwardzonego
        > ogrodzonego,monitorowanego pow.magazynów około 2000 m2,oddam nieruchomość
        > kooperantowi zachodniemu w celu podjęcia działalności produkcyjnej lub
        > usługowej.Reszte informacji podam w e-mailu jeżeli oferta moja zainteresuje
        > Panią
        > Z Powazaniem
        > Robert

W mojej gminie Urząd Pracy oraz Gmina oferuje duże korzyści finansowe dla nowo
        powstałych firm .Prosze o kontakt na adres grabciu@poczta.onet.pl
        Z Poważaniem
        Robert

• sociopata Re: Biznes polsko-kanadyjski 24.11.03, 04:34
          Roberet, to ajk to jest z tym magazynem? Kupiles, raty cisna, podateg trzeba
          zaplacic, komornik grozi, wlasciciel ma wyrok. Robert, cos ty kuzwa narobil?
    • papuc1 Re: Biznes polsko-kanadyjski 27.11.03, 13:41
      mam pomysł - napisz papuc_1@hotmail.com
    • Gość: ardik Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: 80.53.204.* 14.02.04, 18:29
      zapraszam na www.ardik.gnc.pl produkuję porcelanę , chętnie wejdę w export .
      arek@gnc.pl
      • Gość: powaznie Re: Biznes polsko-kanadyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 23:08
        polecam www.holubecki.pl ,technologia brykietow sluczyn@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka