Dodaj do ulubionych

JAK SKORYGOWAĆ FAKTURĘ WEWNTRZNĄ ???

24.05.07, 09:31
Witam
Otrzymałam fakturę w lutym i marcu na telefony z Niemiec, niektóre były ferelne, wiec je odesłałam. Otrzymałam niedawni fakturę korygującą, i nie bardzo wiem jak ją teraz rozliczyć. Po pierwsze cena jedn. telefonu na fakturze korygującej jest inna niż cena zakupu, czy tak jest zawsze? Bardzo proszę o poradę jak sie do tego zabrać:)

pozdrawiam
Małgosia
Obserwuj wątek
    • jck.x Re: JAK SKORYGOWAĆ FAKTURĘ WEWNTRZNĄ ??? 24.05.07, 11:27
      ale do czego się ta faktura odnosi ? do zwrotu ? (jest tak napisane) ?
      • angelina82 Re: JAK SKORYGOWAĆ FAKTURĘ WEWNTRZNĄ ??? 24.05.07, 15:30
        tak odesłałam popsute telefony, i były to zwroty.
        • jck.x Re: JAK SKORYGOWAĆ FAKTURĘ WEWNTRZNĄ ??? 25.05.07, 08:42
          Jeżeli nie ma wątpliwości co do treści faktury, nie miałbym też wątpliwości
          odnośnie ujęcia tego w deklaracji. - Kwota ujemna po stronie VAT nalezny i VAT
          naliczony.
          • angelina82 Re: JAK SKORYGOWAĆ FAKTURĘ WEWNTRZNĄ ??? 25.05.07, 12:10
            nie jestem watovcem
            • jck.x Re: JAK SKORYGOWAĆ FAKTURĘ WEWNTRZNĄ ??? 25.05.07, 14:34
              w takim razie: po jakiego grzyba wystawiasz fakturę wewn. ????
              • angelina82 Re: JAK SKORYGOWAĆ FAKTURĘ WEWNTRZNĄ ??? 25.05.07, 15:52
                Nie jestem vatowem, to juz napisałam. Kupiłam towar z Niemiec, i otrzymałam od Niemca fakturę, w języku niemieckim. Moje księgowe prosiły bym te faktury wystawiła w postawi faktury wewnętrzbnej, bo jest wówczas lepszy wyraz tego co przyszło itd. Oczywiście nie wpisuję tam pozycji vat bo go nie place.
                Teraz otrzymałam kolejną fakturę korygująca za zwrócone telefony (zepsute, otrzymałam zwrot pieniędzy ). Tylko teraz nie wiem jak mam to skorygować w fakturze korygującej. Bo np. kupiłam jeden telefon po danej cenie a na fakturze korygującej ten sam telefon jest po cenie wyzszej.
                • gryka1 Re: JAK SKORYGOWAĆ FAKTURĘ WEWNTRZNĄ ??? 30.07.07, 16:06
                  Odesłać, źle wystawiona faktura korygująca. Dołącz pismo po niemiecku dlaczego
                  tak robisz i czego oczekujesz bo inaczej będziesz się bawić do us...smierci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka