Dodaj do ulubionych

Finaliści

05.09.07, 18:50
Właśnie otrzymałem informację że mój biznes plan został zaklasyfikowany do
finałowej 12
Kto jeszcze z was dostał taką informację ?
Obserwuj wątek
    • iminlove Re: Finaliści 05.09.07, 19:22
      Czyżbyś chciał zestresować uczestników forum? :))
    • muuca Re: Finaliści 05.09.07, 19:50
      Taaaa... W sobotę i niedzielę eksperci przeglądali wszystkie tysiąc biznesplanów
      dzień i noc...tylko po to, żeby 5 września dotarł do ciebie list (bo
      powiadomienie jest listowne) że zapraszają cię na rozmowę pod koniec września
      (tak jak napisali w wyborczej...wtedy będą te rozmowy).

To ci żart na poziomie... Jeśli taki sam poziom biznesplanu to możesz się nie
      łudzić że cię zaproszą :))))
    • kostka451 Re: Finaliści 05.09.07, 20:21
      Ciekawe co oznacza slowo "informacja"? Moza ta informacja dotarala do Ciebie np.
      przez sen. Wowczas moge sie zgodzic.

Poza tym mam uwage co do ostatniego artykuly z Gazety. Jest tam napisane ze
      powiadomienia zostana wyslane listownie, gdzie regulamiin mowi ze bedzie to
      zalatwione telefonicznie. Jestem takze ciekawe ile osob podalo swoj adres
      zamieszkania, jezeli jeszcze nie maja firmy.
      Rowniez arytkul pisze ze duza czesc osob to kobiety, to akuart latwo sprawdzic,
      ale jak sprawdzili w jakim wieku sa osoby wysylajace biznes plany. Moze to byc
      poprzez punkt gdzie trzeba bylo opisac wlasna charakterystyke. No ale na pewno
      chyba nie kazdy podawal ile ma lat, ewentualnie wyksztalcenie.

P.S. Kto za zrobieniem glosowania, za osoba, ktora przedstawiala najnizszy
      poziom na tym forum? Moja propozycja to: prestonq

• muuca Re: Finaliści 05.09.07, 20:48
        Co do powiadomień listownych to akurat masz rację. Nie każdy wysłał adres (ja tak).

Ale odnośnie wieku czy wykształcenia to przepraszam ale jak sobie wyobrażasz
        własną charakterystykę bez wpisania tych danych?? Pierwsze 2 zdania w mojej
        charakterystyce zawierały właśnie wiek i wykształcenie.
        • kostka451 Re: Finaliści 05.09.07, 20:56
          Wyksztalcenie wpisalem, ale nawet jakos nie myslalem, aby podawac wiek. Czy ma
          to jakies znaczenie, tego na razie nie wiem, i raczej sie nie dowiem. Z opisu
          mozna odczytac ile mam lat.

Co do adresu. Ja akurat posiadam firme, tak wiec i adres tez jest. Natomiast
          jezeli nie mialbym firmy, to mozliwe ze nie podalbym adresu. Po pierwsze
          regulamin tylko mowi o powiadomieniu telefoniczym, po drugie eskpert goraco
          przekonywal o trzymaniu sie wedlug schematu biznes planu, w kotorym nie bylo
          wyszczegolnione, aby podac dane do koresponencji.
          • muuca Re: Finaliści 05.09.07, 21:18
            > Co do adresu. Ja akurat posiadam firme, tak wiec i adres tez jest. Natomiast
            > jezeli nie mialbym firmy, to mozliwe ze nie podalbym adresu. Po pierwsze
            > regulamin tylko mowi o powiadomieniu telefoniczym, po drugie eskpert goraco
            > przekonywal o trzymaniu sie wedlug schematu biznes planu, w kotorym nie bylo
            > wyszczegolnione, aby podac dane do koresponencji.

Teoretycznie adresu nie trzeba było podawać. Być może zawarcie we wzorze
            biznesplanu tylko telefonu miało zagwarantować obiektywność względem miejsca
            zamieszkania?? Ale to i tak wyjdzie w innych punktach.

Czy wiek ma znaczenie?? Teoretycznie nie powinien...ale nie mnie oceniać. Jak
            ogłoszą zwycięzców to się przekonamy :)

• kostka451 Re: Finaliści 05.09.07, 21:21
              muuca napisał:

> > Co do adresu. Ja akurat posiadam firme, tak wiec i adres tez jest. Natomi
              > ast
              > > jezeli nie mialbym firmy, to mozliwe ze nie podalbym adresu. Po pierwsze
              > > regulamin tylko mowi o powiadomieniu telefoniczym, po drugie eskpert gora
              > co
              > > przekonywal o trzymaniu sie wedlug schematu biznes planu, w kotorym nie b
              > ylo
              > > wyszczegolnione, aby podac dane do koresponencji.
              >
              > Teoretycznie adresu nie trzeba było podawać. Być może zawarcie we wzorze
              > biznesplanu tylko telefonu miało zagwarantować obiektywność względem miejsca
              > zamieszkania?? Ale to i tak wyjdzie w innych punktach.
              >
              > Czy wiek ma znaczenie?? Teoretycznie nie powinien...ale nie mnie oceniać. Jak
              > ogłoszą zwycięzców to się przekonamy :)
              >

Dokladnie. Poczekajmy. Tylko na jaka widomosc sie przygotowac, listowna czy
              telefoniczna, gdzie akurat w moim przypadku ma to znaczenie. Oczywiscie jezeli
              moj pomysl zostanie doceniony.
        • iminlove Re: Finaliści 05.09.07, 20:57
          Ale czy wszystkie kobiety skłonne są podawać swój dokładny wiek? :)

Co do prestonqa - może to czysta prowokacja, coby zestresować przeciwników? Tylko jaki to ma sens teraz, skoro wszystko zależy od osób trzecich...
    • prestonq Re: Finaliści 07.09.07, 00:10
      Powodzenia pozostałej 11
      Jak ktoś się jeszcze załapie to piszcie !
      • kostka451 Re: Finaliści 07.09.07, 01:46
        Myslales ze to Onet i ze bedzie 500 glupich odpowiedzi na twoj idiotyczny post?

Tylko i wylacznie ten raz znize sie do twojego poziomu. Ostatnim razem cos
        pisales o brakujacych miejscach na zmywaku. Czy to znaczy ze zostalo jeszcze 11
        wolnych miejsc do tego zmywaka? Tak by z tego wynikalo. Dobrze ze nie kazdy byl
        tak szybki do tego zmywaka jak ty.
        • prestonq Re: Finaliści 07.09.07, 10:34
          Masz rację - póki nie ma oficjalnych wyników to do końca miesiąca możesz się
          łudzić - a potem wyjazd na zmywak.
          • iminlove Re: Finaliści 07.09.07, 10:58
            W takim razie kiedy i gdzie odbędzie się finał? Żebyśmy się mogły przygotować? :)
          • szymon_pg Re: Finaliści 07.09.07, 14:38
            'prestonq' Możesz mieć super przemyślany pomysł. Ale po tym jak się odniosłeś tutaj do ludzi w szczególności, że to kobieta nawiązała z Tobą dialog....wygląda na to, że masz bardzo przerośnięte ego. I trochę żal mi Twoich przyszłych współpracowników, bez których Twój finałowy pomysł moze być krótkofalowy.. Czy Ty myślisz, że znajdują się tutaj na forum ludzie, którzy potrafią jedynie na zmywaku pracować? Na pewno potrafią więcej. Chociażby dlatego, że napisanie biznesplanu to niełatwa sprawa... Szacunku trochę..

Szymon
            • prestonq Re: Finaliści 07.09.07, 17:59
              Po tonie twojej wypowiedzi wnioskuje ze byłeś długo w UK
              Czyżbyś czuł się urażony tym że kpie z takich nieudaczników ?
              • kostka451 Re: Finaliści 07.09.07, 18:12
                Chodzi o to ze kpisz z kazdego, nawet nie znajac tej osoby. Dla ciebie, kazdy
                kto jest zagranica jest nieudacznikiem. Osobiscie sam wyjechalem, sprzedajac
                swoj wczesniejszy biznes, poniewaz dostalem stypendium. Poza tym ciekawe czy
                rowniez jestes w stanie smiac sie z Osoby, pewnie najbardziej rozpoznawlanej na
                calym swicie, ktora byla najwyzsza osoba w kosciele katolickim. Zapewne
                domyslasz sie o kogo mi chodzi. Ta osoba rowniez czesc zycia przebywala
                zagranica, czyli ta zmarla osoba rowniez pogardzasz i kpisz z niej.
                Takich przykladow jest duzo wiecej, nawet chociazby byly prezez NBP.
                Wiecej juz chyba nie mam co tlumaczyc.
                • hrabia_wronski Re: Finaliści 07.09.07, 21:43
                  Moja propozycja jest taka ,aby jednak zachowac szacunek do siebie i innych .Jak kolega prestong chce ludzi obrazac to niech obraza.Po prostu olejmy go i po zawodach >proponuje go po prostu ignorowac i nie odpowiadac na jego prostackie zaczepki.
                  • iminlove Re: Finaliści 07.09.07, 22:29
                    Ja jestem jednak bardzo ciekawa, kiedy będzie finał...:))
                  • kostka451 Re: Finaliści 08.09.07, 01:09
                    Masz racje. Po prostu nie moglem wytrzymac jak obraza inne osoby.
                    • prestonq Re: Finaliści 08.09.07, 23:23
                      ktoś musi być murzynem, żeby inni mogli być lepsi :)
                      • iminlove Re: Finaliści 09.09.07, 11:20
                        Czyli jednak, prestonq, nic nam nie zdradzisz? Szkooda... :)
                        • hrabia_wronski Re: Finaliści 09.09.07, 11:45
                          Nie dajmy sie prowokowac .Calkowicie olewamy !
                • katigroszek Re: Finaliści 10.09.07, 01:03
                  To, że kolega prestonq chrzani od rzeczy to nie znaczy, że w odpowiedzi można napisać mu co tylko komu ślina na język przyniesie.
                  Co do tych papieskich wycieczek, kostka 451, to z papieża można żartować tak samo jak z każdego innego. Nie żyjemy w państwie wyznaniowym!

------------------------------------
                  "Niewielu ludzi myśli, ale każdy chce mieć swoje zdanie."
                  Bertrand R.
                  • prestonq Re: Finaliści 10.09.07, 01:07
                    Ehhh przecież to nie ja ten zmywak wymyśliłem tylko właśnie wy zmywak.co.uk/
    • madzia_rzeszutek Re: Finaliści 09.09.07, 23:37
      Huraaa ja również dostałam zaproszenie do finału ! gratulacje i życzę innym tyle
      szczęścia co ja miałam !
      • nomina Re: Finaliści 10.09.07, 00:08
        W niedzielę wieczorem?
        Zapracowani ci jurorzy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka