malutka7718 20.09.07, 07:55 Witam. Pilnie poszukuję prawnika specjalizującego się w prawie spółek handlowych oraz w działalności gospodarczej. Proszę o namiar na kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malpa-w-czerwonym1 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 20.09.07, 11:25 A jaki masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
malutka7718 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 20.09.07, 11:27 problem jest baaaardzo złożony. Chodzi o byłego prezesa spółki z o.o., który był w sumie właścicielem tej spółki i podstępnie został wykręcony z tej spółki. Chodzi o rozliczenia (bardzo zawiłe) ze spółką i z odzyskaniem pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-w-czerwonym1 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 20.09.07, 13:02 No to właściwie nie jest sprawa związana stricte z prawem spółek ani z działalnościa gospodarczą - raczej wydaje sie być cywilną.A jeżeli tak - powinien sobie z tym poradzic kazdy radca pranwny. Nie skąd jesteś - to i trudno kaogoś polecić Odpowiedz Link Zgłoś
malutka7718 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 20.09.07, 14:10 No właśnie zwykły prawnik sobie nie poradzi bo już z kilkoma rozmawiałam i powiedzieli że specjalista w prawie spółek handlowych mógłby coś z tym zrobić. Ja też dosyć dobrze znam się na podatkach, troszeczkę na spółkach ale to jest tak skomplikowana sprawa że musi być ktoś kto naprawdę biegle zna się na tym. Rozmawiałam nawet z taką kancelarią która ma iluś radców prawnych ale nikogo kto zna się na prawie spółek handlowych i podatkach i powiedzieli że nie dadzą rady. Ja jestem z pomorza więc może ktoś w tym rejonie ale niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-w-czerwonym1 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 20.09.07, 18:45 napisz do mnie na priva i sprobuj pokrotce przedstawic problem Odpowiedz Link Zgłoś
malutka7718 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 24.09.07, 07:26 > napisz do mnie na priva i sprobuj pokrotce przedstawic problem malpa w czerwonym - No napisałam i czekam? Czy mój problem jest zbyt skomplikowany?? Czekam na jakieś info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zula777 mec. GÓJSKI 20.09.07, 19:05 ja uważam, że b. dobrym spec. w sprawach związanych ze s-kami jest mec. Gójski - ale ON z W-wy jest...... Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: mec. GÓJSKI 20.09.07, 20:47 szukaj na stronach ORA. Ale ja tam nie widzę takiego www.ora-warszawa.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
malutka7718 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 21.09.07, 12:26 na ORA jest lista adwokatów ale to mi niewiele daje. Chciałabym by ktoś polecił kogoś kto się zna i pociągnie sprawę od początku do końca. Miałam niestety w ostatnim czasie do czynienia niby z poważnymi kancelariami, na początku cacy, wszystko załatwią ale jak przyszło do konkretów to dokładnie potrafili podać swój nr konta. Wierzę, że są adwokaci, którzy chociaż trochę się przejmują klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 21.09.07, 20:44 > na ORA jest lista adwokatów ale to mi niewiele daje. daje tyle że jak masz jakieś nazwisko to mozesz łatwo znaleźc kancelarię. Slyszałem o dobrym adwokacie w tych sprawach ale z Wrocławia a to kawał drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-w-czerwonym1 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 24.09.07, 09:37 Odpisałam! Przepraszam za kilkudniowy poślizg,ale byłam bardzo zajęta i nie zaglądałam do poczty. Życzę powodzenia w poszukiwaniu prawniczego wsparcia Odpowiedz Link Zgłoś
zula777 o mec. Waldemarze Gujskim 24.09.07, 23:41 Mec. Waldemar Gujski Adwokat, Kancelaria Adwokacka Waldemar Gujski członek władz samorządu adwokackiego i wykładowca w Okręgowej Radzie Adwokackiej w Warszawie oraz na seminariach polskich i zagranicznych. Współpracujący z redakcjami: „Rzeczpospolitej”, „Gazety Prawnej”, „Gazety Wyborczej”, stacjami telewizyjnymi, Polskim Instytutem Dyrektorów, Polskim Stowarzyszeniem Zarządzania Kadrami i Okręgową Izbą Radców Prawnych. Współautor (z sędziami Sądu Najwyższego) Komentarza do Kodeksu Pracy, autor książki Kontrakty menedżerskie oraz inne umowy cywilnoprawne o świadczenie pracy a także kilkudziesięciu publikacji z zakresu prawa pracy, prawa cywilnego i styku tych dwóch dziedzin prawa. Członek kolegium redakcyjnego Prawa Pracy. Współautor i negocjator paktów socjalnych. Autor prawno-pracowniczych analiz prywatyzacyjnych firm polskich oraz umów polskich pracowników na wystawę EXPO 2000. Rzecznik ds. zatrudniania kadry menedżerskiej na podstawie cywilnoprawnych kontraktów menedżerskich. Doradca i pełnomocnik procesowy firm polskich i zagranicznych oraz członków ich zarządów, a także czołowych przedstawicieli świata mediów, biznesu, kultury i polityki. Od kilku lat w ogólnopolskim rankingu dziennika „Rzeczpospolita” a w roku 2006 r. w rankingu „Gazety Prawnej” uznany przez środowisko prawnicze za najlepszego specjalistę z dziedziny prawa pracy. No i wiele książek napisał, np. okontraktach menadżerskich. Świetny specjalista !! Odpowiedz Link Zgłoś
malutka7718 Re: o mec. Waldemarze Gujskim 25.09.07, 07:59 dziękuję Ci baardzo zula, już widzę, że mogę sobie pomarzyć o takim prawniku. Nie sądzę by miał czas na taką pojedynczą sprawę no i przede wszystkim nie sądzę by mnie było stać na jego usługi :( Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-w-czerwonym1 Re: Szukam prawnika -specjalista w prawie spółek 25.09.07, 08:43 Napisz na priva ską jesteś, tzn. z jakiego miasta albo okolic-będzie łatwiej kogoś polecić Odpowiedz Link Zgłoś