Dodaj do ulubionych

Wredny Intruz:-((

28.09.07, 10:52
Witam,bardzo proszę o konkretne rady jeśli ktoś orientuje się prawnie w następującej sprawie:mieszkam wraz z mężem i teściową w mieszkaniu,które nie tak dawno,bo cztery miesiące wstecz zostało własnością mojego męża a zarazem moją,gdyż mamy wspólnotę maużeńską.Jednak zanim doszło do tego aby to lokum było nasze,wylałam dużo łez i dopadła mnie nerwica a to za sprawą siostry mojego męża,która to dybała na to mieszkanie i usilnie chciała się z niego pozbyć mojej osoby a przy okazji mojego męża jeśli nie zdoła nas rozdzielić.Dzięki Panu Bogu nic z tych rzeczy jej się nie udało oprócz uszczerbienia mojego zdrowia psychicznego i naruszenia terenu prywatności. Do czego zmierzam....a więc chociaż jest już po sprawie dotyczącej mieszkania i jego własności,to mam nadal na karku intruza!:-( Na ogół jestem w domu tylko z teściową,bo mąż pracuje w transporcie międzynarodowym a co się z tym wiąże więcej Go nie ma niż jest.Jego siostra to wykorzystuje i nęka mnie,pod pretekstem pomocy matce sprawuje rządy w naszym własnym mieszkaniu,wchodzi z buciorami w nasze życie a potem wychodzi i znieważa mnie publicznie świadomie i na opak interpretując moją osobę.Przez to jej zachowanie nie mogę podiąć nigdzie pracy(jestem fryzjerką),bo chodziła(dosłownie)po salonach i opowiadała,że ze mnie złodziejka.Mało tego, wszyscy dookoła patrzą na mnie krzywo i kręcą głowami na mój widok,bo usłyszeli,że znęcam się nad jej matką!!A jakimi eptetami mnie określa to wstyd tu przytaczać.Mogłabym napisać książkę na ten temat!Nie mam już sił,jestem roztrzęsiona i lękliwa,kiedy słyszę dzwonek do drzwi dostaję paniki!A intruz tryumfuje,bo przecież przychodzi do matki,ma prawo! A matka jest jak kukła,którą córcia ustawia według swojego widzimisię!
Co mam począć w tej sytuacji,czy muszę tak cierpieć i godzić się z tym??Jak długo wytrzymam?

Pozdro
Tanita
Obserwuj wątek
    • kot_behemot8 Re: Wredny Intruz:-(( 28.09.07, 11:05
      Jeśli mieszkanie byłol matki a ona przepisała je na syna, to twoja
      obecna sytuacja i tak nie jest taka zła - gorzej będzie gdy teściowa
      umrze a wasze mieszkanie wejdzie w skład masy spadkowej (jesli umrze
      do 10 lat od dokonania darowizny) i siostra zgłosi swoje prawa do
      zachówku. Radzę więc chuchać na teściową;))
      Siostrze nie możesz zabronić odzwiedzania matki chyba że ona sama
      stwierdzi, że sobie nie życzy tych odwiedzin.
      Co do obmawiania przez szwagierkę, to przydałby się jakiś dowód -
      nagraj ją albo zdobądź zeznanie świadka i zgłoś skargę o
      zniesławienie. Ale najpierw dowody - bez tego nikt z tobą nie będzie
      gadał.
      • zielona_koperta Re: Wredny Intruz:-(( 28.09.07, 12:19
        Dzięki serdeczne za zainteresowanie.Mieszkanie jest już przepisane na mojego męża i właśnie w tym jest sęk,że do NASZEGO,PRYWATNEGO mieszkania przychodzi nie proszona osoba,żeby tylko,ale Ona rządzi się wszystkim i wszędzie buszuje,tak naprawdę matka Ją mało obchodzi!
        To straszne,że człowiek musi znosić takie rzeczy.........dopiero gdy staje się jakaś tragedia,nagle wszyscy stwierdzają,że można było temu zapobiedz.Czy nawet we własnym domu nie można mieć stu procentowej prywatności?To chyba pytanie retoryczne.:-((
        ~~
        Hej-Tanita

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka