Dodaj do ulubionych

Mloda Iranka w futerku

16.07.25, 02:03
Sytuacja z dzisiaj .
Akcja toczy sie w Danii oddzial psychiatrii ,siedze z chorymi i personelem w pokoju dziennym.Kolega pielegniarz przyniosl ubrania po corce dla pacjentow.
Wsrod tych ubran bylo krotkie futerko w cetki.
Jedna mloda pielegniarka(pochodzaca z Iranu) ubrala je i paraduje przy chorych ,co bylo nawet smieszne , po czym powiedziala ,,Wygladam jak polska k.rwa.
Ja siedze obok, mam ponad 50 lat, ona 30.Podobno podpowiedziala jej to kolezanka dunka za plecami i ona to powtorzyla, kolezanka ta to wredna prymitywna dunka o wygladzie i zachowaniu patologii(zapytalam w dyzurce co to mialo byc ). Powiedziala tez , ze nie znam sie na dunskich zartach.Mieszkam tu 33 lata i jak najbardziej sie znam na ich kulturze , ironi i satyrze.Przejac sie tym czy olac?Dodam ze pierwszy raz spotykam sie z taka sytuacja ,a pracuje w specyficznym, malo wyrafinowanym srodowisku.
Obserwuj wątek
    • feniks_z_popiolu Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 04:49
      Nie bardzo widzę co z tym można zrobić, jak sama piszesz środowisko specyficzne.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:28
        Ale dlaczego chciałabyś z tym coś robić?
        Taki stereotyp wyglądu tych pań jest powszechnie lansowany, także w polskich filmach, więc czemu to by miało oburzać, że jakaś inna nacja to powtarza?

O, proszę: www.se.pl/wiadomosci/exclusive/olga-boladz-zagra-prostytutke-aa-v7om-f1B2-R23V.html
    • salatka_z_cynamonem Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 04:52
      prymitywów kultury nie nauczysz
    • kira_03 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 05:14
      Prymitywów kultury nie nauczysz, ale może chociaż zamkniesz im usta. To Dania, nie możesz tego zgłosić?
      • feniks_z_popiolu Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 05:21
        Zgłosić można zawsze. Pytanie na ile chce się tym później zajmować
    • fogito Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 06:20
      Kiedyś oglądając szwedzki film usłyszałam ten sam tekst o kobiecie, że ubiera się jak polska k..va. Najwidoczniej jest to powszechna opinia Skandynawów o Polkach. Smutne. Tak. Ale skąd się wzięlo.
      • sueellen Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 06:39
        Tylko tekst rzuciła Iranka a nie Dunka. Naprawdę idziemy w te stronę?
        • evening.vibes Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:14
          sueellen napisała:
          > Tylko tekst rzuciła Iranka a nie Dunka. Naprawdę idziemy w te stronę?

Iranka (zapewne wychowania w Danii skoro pracuje jako pielęgniarka) powtórzyła po Dunce.
      • trampki-w-kwiatki Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 06:56
        Jest to opinia o Polkach czy polskich prostytutkach? Ja się nie identyfikuję z tym co gdzieś na świecie sądzą o kurewkach z macierzy.
        • dreg13 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:07
          Kiedyś synonimem tirówki była Bułgarka. A Rumun do tej pory kojarzy mi się z żebrzącym kaleką lub obdartusem. (Wiem, wypieram, ale „wyglądasz jak Rumun” to nie był komplement). Aktualnie bardzo jest „chcesz wyglądać jak Ukrainka? Zrobiła się na Ukrainkę. Wygląda jak Rusek, ma ruską fryzurę.” Książulo ma fryz na ruska.

A przecież to nie tak, że każdy tak wygląda, tylko akurat ci przedstawiciele narodu wyglądają tak. I polskie prostytutki najwidoczniej tak wyglądały, a było ich sporo.

Robienie dymu z tego powodu… Ja bym założyła czarną szmatę na łeb i powiedziała, że wyglądam jak Iranka.

• sueellen Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:39
            Tak czy inaczej kultura osobista leży . Próbuje sobie wyobrazić te scenę. Szpital, personel, pacjenci i Iranka paradująca w futerku mówiąca że wygląda jak polska k.

Autorko uciekaj
            • angazetka Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:49
              Nie próbuj, to fikcja pisana przez specyficzną osobę.
              • danaide2.0 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:17
                Co to znaczy - specyficzną osobę?
                To że w twojej bańce nie ma takich zachowań nie oznacza, że nie ma ich nigdzie i ematki-emigrantki, które żadnej pracy się nie boją, nie zetknęły się z nimi.
                • angazetka Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:33
                  Poczytaj sobie cokolwiek więcej tej autorki, to zrozumiesz, czemu specyficzna. Na przykład o tym, jak to we Wrocławiu w latach 70. nie malowano ścian w mieszkaniach, bo Niemcy wrócą i się nie opłaca.
                  • danaide2.0 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:42
                    Szkoda czasu i atłasu na ogarnianie każdego dziwactwa.
                    Widać ktoś w tej Danii w psychiatryku pracować musi.
                  • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:23
                    Wroclaw Wroclawiem, ale tu opisuje konkretna sytuacje z wczoraj.
              • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:04
                Nie fikcja , a prawdziwa historia,rozmawialam z Iranka i przeprosila.Ja ja nawet lubie ,wiem ze bezmyslnie powtorzyla po dunce.Ta Dunka to wredny typ.
            • raczek47 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:38
              sueellen napisała:

> Tak czy inaczej kultura osobista leży . Próbuje sobie wyobrazić te scenę. Szpit
              > al, personel, pacjenci i Iranka paradująca w futerku mówiąca że wygląda jak pol
              > ska k.
              >
              > Autorko uciekaj

Gdzie niby ma uciekać i dlaczego? 50letnia kobieta, pracującą 30 lat w zawodzie ma rzucać wszystko i zaczynać na nowo, bo ktoś wyraził się drwiąco o polskich prostytutkach? Rada roku, naprawdę.
              Ja bym olała, zresztą taki stereotyp nie wziął się znikąd, ce la vie.
              Będąc w Bułgarii, w pensjonaciku, gdy zobaczyłam portierkę, ubraną w skórzaną mini i bezowe Kozaki oraz bluzkę z dekoltem do pępka, pierwsze co powiedziałam do towarzyszy podróży: " wygląda jak bułgarska prostytutka" i tak potem o niej myślałam. Bo wyglądała dokładnie tak, jak te, które u nas przy drogach do zachodniej granicy stoją.
              Skojarzenia nie biorą się znikąd. Fakt, są często krzywdzące, ale w tym przypadku dziewczyna nie wyraziła się źle o wszystkich Polkach.
              Pytanie, czy kiedykolwiek widziała polską prostytutkę- jeśli nie, a jest młoda, warto jej uświadomić, że bezmyślne powtarzanie po kimś nie wpływa korzystnie na nasz wizerunek.

• sueellen Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:03
                raczek47 napisała:

> Będąc w Bułgarii, w pensjonaciku, gdy zobaczyłam portierkę, ubraną w skórzaną m
                > ini i bezowe Kozaki oraz bluzkę z dekoltem do pępka, pierwsze co powiedziałam d
                > o towarzyszy podróży: " wygląda jak bułgarska prostytutka" i tak potem o niej m
                > yślałam.

No to dobralybyscie się z Iranka w futerku . Ten sam poziom ogłady.

• raczek47 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:09
                  sueellen napisała:

>
                  > No to dobralybyscie się z Iranka w futerku . Ten sam poziom ogłady.

Wynikający z życiowego doświadczenia i obserwacji. (mieszkam przy zachodniej granicy od urodzenia ).

• simply_z Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:46
                Olac sprawe? pewnie, a pozniej zdziwienie, ze sytuacja wyeskalowala.
            • memphis90 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 15:54
              A jakie znaczenie ma narodowość koleżanki (szczególnie, że podobnoz za komentarz odpowiada rodowita Dunka)..? Czyżby kolejna odsłona rasizmu….? 🤔
              • lella_two Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 16:06
                Dokładnie o tym samym pomyślałam. Po co zaznaczone, ze powiedziała to Iranka, skoro zaraz potem się dowiadujemy, że powtórzyla po Dunce? Za dużo grzybów w tym barszczu.
                • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 18:00
                  Iranka wykrecala sie ze powtorzyla to co dunka powiedziala czyli sama nie wymyslila tego.Chyba w obronie.
          • danaide2.0 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:16
            To którym prostytutkom w których krajach opłaca się uprawiać prostytucję (również dlatego, że będą miały legalny wjazd i szansę na legalną pracę) to osobna kwestia. Budowlańcy też migrują - u nas robią Ukraińcy, Polacy to już wyższa półka dla krajów cywilizowanych.

Opinii o Polakach i Polkach gumką myszka nie wymażesz, na to się pracuje latami.

Opinie głoszone w pracy to inna sprawa, Dania akurat jest chyba ok w tej kwestii, można zgłosić kadrom.
          • majenkirr Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:19
            dreg13 napisała:
            … Ja bym założyła czarną szmatę na łeb i powiedziała, że wyglądam jak Iranka
            .

Hehe, w tą stronę to nie działa, w 5 minut byłaby w hr na dywaniku😉
      • chicarica Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:52
        Tytuł filmu proszę. Nie spotkałam się z takim określeniem.
      • ichi51e Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:58
        W Polsce jest też opinia o ruskich czy ukraińskich kobietach - serio myślisz że oparta na jakiś podstawach czy raczej fantazje?
      • konsta-is-me Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 19:01
        Wzięło się z rasizmu i potrzeby wyższości nad tymi, który się na to godzą.A godzisz się ty i inni, bo lubimy się masochistycznie samobiczowac "tak,to na pewno nasza wina, przecież skądś się wzięło...😞".
    • czarna_sroka Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:47
      Ja bym to zgłosiła, takie chamstwo trzeba tępić! Też mieszkam za granicą i szczerze już rzygam tą wielokulturowością! Wszędzie syf, totalny miszmasz ludzi, taki syf kulturowy
      • angazetka Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:49
        Też mieszkasz za granicą i rzygasz wielokulturowością, którą sama tworzysz? 😄
        • milva24 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:07
          Prawda? big_grin
        • czarna_sroka Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:43
          Moja kultura nie odbiega od kultury kraju w którym mieszkam a dokładnie "umiem się zachować między ludźmi" czego nie można powiedzieć o przybyszach z poza Europy....zawsze się dziwię jak majster tłumaczy im zasady jakie panują np w firmie , co i jak funkcjonuje, co można a czego nie, co wypada a czego nie a oni mają na to totalnie wywalone.
          Gotowanie jajka w mikroweli pomimo wyjaśnienia dlaczego nie można, wiszą kartki z informacją, obrazki itp.....nie nauczysz i tyle.
          Na moim miejscu ta Iranka miała by przesrane i by dopiero poznała co to znaczy polska kobieta
          • evening.vibes Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:57
            czarna_sroka napisała:
            > Na moim miejscu ta Iranka miała by przesrane i by dopiero poznała co to znaczy
            > polska kobieta

'Polska kobieta' to nie przygłupi, rasiolski agresywny motłoch. Źródłem problemu w przykładzie była Dunka ale twój mózg nie ogarnął.
          • raczek47 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:06
            czarna_sroka napisała:

> Moja kultura nie odbiega od kultury kraju w którym mieszkam a dokładnie "umiem
            > się zachować między ludźmi" czego nie można powiedzieć o przybyszach z poza Eur
            > opy....

czarna_sroka napisała:

> Moja kultura nie odbiega od kultury kraju w którym mieszkam a dokładnie "umiem
            > się zachować między ludźmi" czego nie można powiedzieć o przybyszach z

Ooo.."moja kultura.jest lepsza niż twoja"- gratki, możesz stanąć razem z chłopcami - gaśnicowcami na granicy i bronić wartości .
          • angazetka Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:55
            To umiesz się zachować wśród ludzi czy Iranka miałaby przesrane?
      • nangaparbat3 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:50
        czarna_sroka napisała:

> Też mieszkam za granicą i szcz
        > erze już rzygam tą wielokulturowością

Mistrzyni!
      • evening.vibes Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:13
        czarna_sroka napisała:
        > Ja bym to zgłosiła, takie chamstwo trzeba tępić! Też mieszkam za granicą i szcz
        > erze już rzygam tą wielokulturowością! Wszędzie syf, totalny miszmasz ludzi, ta
        > ki syf kulturowy

Sprawa ma miejsce w Danii a jej źródłem jest Dunka. 'Wielokulturowa Polka za granicą' chce pouczać lokalsów?
      • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:28
        U nas na oddziale rzadza patologia dunska i muzulmanie, razem psla na dyzurze i robia inne rzeczy po pracy.Nawet oddzialowa Wloszka nie ma nic do powiedzenia.Tak wiem, ze to specyficzni ludzie, ale teraz to wyeskalowalo na niespotykany poziom
        • nangaparbat3 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 07:44
          Tak tak. Historyjka jak ta z Wałbrzycha.
      • pepsi.only Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 22:38
        czarna_sroka napisała:

> Ja bym to zgłosiła, takie chamstwo trzeba tępić! Też mieszkam za granicą i szcz
        > erze już rzygam tą wielokulturowością! Wszędzie syf, totalny miszmasz ludzi, ta
        > ki syf kulturowy

🤣🤣🤣
        To jest hit!
    • chicarica Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:50
      "Nie, wciąż wyglądasz jak irańska, mimo futerka." Jak to odpowiednio powiesz to nawet nie będzie można się przyczepić. Dziurki nie zrobić a krew wypić.
      Co za szmata, słowo daję.
      • kandyzowana3x Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:53
        Zamienić irańska na arabska, bardzo nie lubią gdy myli się ich z Arabami.
    • michunia_01 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:55
      Ani przejac sie ani olac. Zglosic do przelozonych, bo to Twoje miejsce pracy, w ktorym masz okreslone prawa. Obrazliwe sformulowanie plus podanie narodowosci podchodzi pod rasizm i wymaga pkrsslonej reakcji
      • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:11
        Tak zrobie ,teraz urlop oddzialowej ,w kadrach tego sie tu nie zglasza,potem urlop mam ja, wiec sprawa przycichnie Zrobie to jednsk po to , zeby zobaczyli ze takie sprawy bezkarnie nie uchodza.Dziekuje za odpowiedzi.
        • philippa_p Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 01:23
          trina45 napisał(a):

> Tak zrobie ,teraz urlop oddzialowej ,w kadrach tego sie tu nie zglasza,potem u
          > rlop mam ja, wiec sprawa przycichnie Zrobie to jednsk po to , zeby zobaczyli ze
          > takie sprawy bezkarnie nie uchodza.Dziekuje za odpowiedzi.

Mail, mozna juz teraz.
    • ichi51e Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 07:57
      A czym się różni z wyglądu prostytutka polska od każdej innej? Futro w Polsce to chyba w latach 90 ostatnio.
      Olej w ogóle co rozkminiac. Prymitywnych ludzi którzy myślą w ten sposób dużo. A osoby które jeszcze powtarzają (nie)zainteresowanym też są mega dziwne. Intryganci bez kultury.
    • bezmiesny_jez Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:12
      O, Anka 2.0 😀😀😀
      • wapaha Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:14
        bezmiesny_jez napisała:

> O, Anka 2.0 😀😀😀

wink
        tyle, że więcej lat w zawodzie suspicious
      • homohominilupus Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:19
        Też mi przez myśl przeszło.

Nick kojarzę ale twórczości nie.
        • angazetka Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:54
          Jest rownie specyficzna co w Wiedniu.
    • szarmszejk123 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:35
      A kolega który ciuchy przyniósł się nie obraził, że iranka córkę mu obraża? Bo skoro to było córki futerko, znaczy, że się córka jak koorev ubiera..
      • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:13
        Kolega byl na rano, a to bylo juz wieczorem.
    • mocca25 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:41
      a ta Dunka to pewnie z grzybicą? Bo jak pisałaś wszytskie Dunki mają grzybicę
    • ga-ti Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 08:45
      Przykre, że stereotypy wciąż żywe, ale my też czasem myślimy jeszcze stereotypami.
      Podkreślasz tą Irankę, jakbyś oczekiwała, że ona powinna inaczej zereagować/myśleć? No cóż brak kultury jest niezależny od wieku, narodowości, wykształcenia, majętności...

Mogłaś się odezwać od razu (choć czy to by coś dało?), a teraz cóż, chce ci się 'szarpać'?
      • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:14
        obok byli pacjenci ,wolalam to zalatwic potem.
        • nangaparbat3 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 07:48
          A co zabrania, by pacjenci usłyszeli, jak mówisz: Nie mów tak, to głupie - czy coś podobnego?
          • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 17:56
            ta Iranka ma stwierdzone ADHF czesto wdaje sie w awantury z personelem , z nia trzeba ostroznie jak z chorym prawie...tu w Danii czesto pracuja osoby z diagnozami
            • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 17:56
              ADHD
    • evening.vibes Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:03
      trina45 napisał(a):
      > Ja siedze obok, mam ponad 50 lat, ona 30.Podobno podpowiedziala jej to kolezank
      > a dunka za plecami i ona to powtorzyla, kolezanka ta to wredna prymitywna dunk
      > a o wygladzie i zachowaniu patologii(zapytalam w dyzurce co to mialo byc ). Pow
      > iedziala tez , ze nie znam sie na dunskich zartach.

Zapytałabym czy też uznałaby za żart powiedzenie, że jest terrorystką i że nieładnie powtarzać brzydkie stereotypy.
    • borsuczyca.klusek Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:16
      Ja tylko nieśmiało nadmienie, że mam futerko w cętki 🙄
      • hasty Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:22
        Zboczenstwo
    • chatgris01 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:19
      Po tytule wątku to się spodziewałam, że futerko prawdziwe i był kwas z ekologami...
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 09:45
      I takie prymitywy opiekują się się chorymi ludźmi, którzy są całkowicie zdani na ich łaskę i niełaskę. Koszmar.
    • wyprawa32768 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:01
      zarzuć przy niej chustę na głowę tak że tylko oczy będzie widać i powiedz głośno że wyglądasz jak debilna muzułmanka.
      • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:20
        Dobre , ale niewykonalne w Danii...glupiutka Iranka nie wymyslilaby tego niby zartu ,jak sama powiedziala,,dunskiego,, za tym stoi wredna Dunka .Jestem przyzwyczajona do ich szmaciarskich zartow ,ale tu juz pojechala.Od zawsze nie mogac dokuczyc islamistom dokuczali osobom z Pl itp krajow.Mnie to jakos omijalo.
    • mikams75 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 10:51
      Akurat krotkie futerko w cetki, miniowa, kabaretki i szpilki tez mi sie tak kojarza.

A co do reszty - masz wokol siebie specyficzne towarzystwo i juz ich nie wychowasz. Mozesz miec tylko w kieszeni kilka gotowych ripost na rozne ich odpaly.
    • memphis90 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 15:52
      A kolega się nie obraził, że mu koleżeństwo z pracy sugeruje, że córka się ubiera jak k… z bloku wschodniego..? 🤔
      • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 16:24
        Poszedl do domu ,byl na rano....jest tez Iranczykiem jezeli to ma jakies znaczenie ...sluzba zdrowia tutaj to 70 proc obcokrajowcy plus nieliczni dunczycy.Na wieczornej zmianie jest tak -Filipinka, ja, Somalijka i Pakistanka.Lekarka jest Chorwatka , a oddzialowa Wloszka.Mozna by napisac ksiazke o chorych , ale takze o metodach leczenia i personelu.
      • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 17:53
        wyobrazcie sobie ze ktos sobie wzial to futerko, nie wiadomo kto
        • miaumia Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 22:42
          Wzięła je na pewno niespełniona, mdła Dunka albo Iranka, która kurtyzaną, maneater może być tylko we śnie, inaczej dostanie cięgi za pręgi oby się nie przegrzała, śpiąc w nim xD
    • dwa_kubki_herbaty Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 19:08
      Zgłosić przełożonemu, niech szuka kto co komu.
    • senin1 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 20:56
      teraz to juz troche za pozno, ale mozna bylo powiedziec:

Oj tam, oj tam, Dunskie tez tak wygladaja, ale fakt, na dunska k..we to zbyt ladna jestes.

• trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 22:15
        Dziekuje za odpowiedzi ,kazda jedna wykorzystam w jakims stopniu ,pojutrze ide do roboty , a po wakacjach pogadam z przelozona.Tutaj w Danii mowa trawa , nie ma zadnych konsekwencjii .Ciekawa jestem jak jest w Polsce w takich srodowiskach?Czy tez panuje prawo niczy w karcerze ?Tutaj jest to juz widoczne od zlobka gdzie dunskie silniejsze , bezwzglede dzieci bija te slabsze ...szkola to pasmo mobbingu i wylegarnia chorob psychicznych u mlodziezy.W zyciu doroslym ci ktorzy pracuja w biurach, obracaja sie w kulturalniejszym towarzystwie i kazdy pilnuje siebie.W robotach fizycznych jest wolna amerykanka ,ludzie wrzeszcza na siebie,placza i wyzywaja sie.
        • angazetka Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 01:35
          No, a masa ematek łyknęła twoją historyjkę ze startera...
          • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 17:52
            jest to swieza i autentyczna historia, mam ich wiele ale niestety wiekszosc juz zapomnialam ...cos mnie podkusilo zeby o tym napisac ,sama nie wiem ...moze nie powinnam ,bo zaraz bede scigana przez osoby na socjalu typu skat (po polsku kochanie) dla ktorych Dania to swietosc...ja mieszkam tu juz tyle lat ze otwieram usta , przestaje milczec ...napisze ksiazke jak ten pilkarz ktory gral dla Danii
        • nangaparbat3 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 07:54
          Gwoli scislosci w karcerze trudno kogoś bić, bo się siedzi w pojedynkę.
          • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 23:36
            acha ,akurat nie wiedzialamsmileze w pojedynke
    • boogiecat Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 22:25
      Nie przejmowac sie, tylko wyciagnac odpowiednie konwekwencje wobec otaczajacej cie patologii i nie znizac sie do jej poziomu.
    • miaumia Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 23:39
      Iranki zapomniały już, jak wyglądały, kiedy mogły być niezależnymi, kobiecymi kobietami i same o sobie stanowić.
      Ta Iranka to zupełnie bezrefleksyjny, młody kobieton bez empatii, powtarzający po innych bezmyślnie.
      Założyłabym specjalnie następnego dnia cętkowany, opięty kombinezon, do tego niebotyczne szpile i nikab.
      Nie malowałabym się wcale, zrobiła niedbałą fryzurę i spytała, czy jako międzynarodowa hybryda wyglądam wystarczająco bezpłciowo, androgynicznie, jałowo jak Dunka, bezwolnie jak część inwentarzu w Iranie, czy jednak wyzwolona i atrakcyjna jak Polka wink

A na końcu odtańczyła taniec brzucha do Whigfield z 'Saturday Night' z 90's!

• miaumia Re: Mloda Iranka w futerku 16.07.25, 23:44
        A*
        'Da-ba-da-dum, dee-dee-dee-da-dee-da-da-dum' xD
      • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 17:48
        smile)))))))))dobre ,wszyscu mowia ze najgorzse jest juz pokolenie ciapatych urodzone w Danii maja sie za bogow ,sa dunscy bardziej od dunczykow
    • skat_0 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 07:06
      Sjælland (chorobowe na stres i zgłoszenie rasizmu)czy Jylland (był czas przywyknąćprzecież)? To jakiś bosted chyba? Kim ty tam jesteś? Brzmi jak elita Sosu hjælper 🤪 popularna ścieżka dla emigrantek po sprogskole i dla Dunek które do matury nie podskoczą
      Trochę śmieszy że jako "stara" emigrantka z lat 90tych jakos mało ogarnięta w tych klimatach jesteś, języka się dopiero nauczyłaś?
      • trina45 Re: Mloda Iranka w futerku 17.07.25, 17:45
        W bosted to chyba ty mieszkasz bocie ,wspolczuje bo tam nie jest latwo... ale zawsze mozesz sobie wpasc na lukket winkjezeli jestes z jylland to wybaczam mørke jylland wink))))))))))))...nie kazdy jest bezczelny jak ty a ja nie mam zamiaru wszczynac burd w pracy bo nie na tym to polega.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka