ewusia_13 12.02.08, 14:43 czy wiecie jak skutecznie i w miare niskim nakladem finansowym rozreklamowac firme? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: r Re: reklama firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 23:05 też chciałbym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: reklama firmy IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.08, 23:23 Jaka branża? Jak duża firma? Jaka grupa docelowa klientów? Dopiero wtedy można zacząć kombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: reklama firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 21:22 Branż motoryzacyjna sprzedaż, usługa Firma mała, 3 pracowników, duża konkurencja, małe miasto Grupa docelowa: właściciele samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: reklama firmy IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.08, 18:45 Nie jestem z branży reklamowej, ale tak sobie myślę: Zakładam, że chodzi o handel częściami motoryzacyjnymi, usługi naprawcze itd. Działasz na rynku lokalnym: Ja był zrobił to tak: - reklama w prasie lokalnej, informatorach - reklama w lokalnym portalu - większość miast ma swoje portale założone przez mieszkańców, - reklama w tv kablowej na dużych osiedlach - ale zależy od oglądalności i ceny. - reklama w PKT, Panoramie Firm, - własna prosta strona www z formularzem zapytania od klienta, - ulotki na bazie małego kalendarza - bardzo efektywne rozwiązanie w przypadku drobnej działalności na lokalnym rynku - nie ma się co zrażać, że 90% trafi od razu do kosza. Rozdystrybuuj je przy pomocy listonoszy, stróżów na płatnych parkingach, dzieciaków na stacjach benzynowych, myjniach, przed wydziałami komunikacji, lokalnych agentów ubezpieczeniowych AC/OC (Ty ich ulotki, oni Twoje), firm z tej samej branży, ale nie konkurujących z Tobą np. lakiernicy, blacharze, elektrycy, auto-szyby (na zasadzie wzajemności) itd., rzemieślnicy dorabiający kluczyki itd. - ulotki z kuponem rabatowym, - reklama na swoim samochodzie, - reklama na bryloczkach do kluczyków samochodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: reklama firmy 16.02.08, 01:05 ewusia_13 napisała: > czy wiecie jak skutecznie i w miare niskim nakladem finansowym > rozreklamowac firme? Proszę sprawdzić e-maila. Wysłałem swoją oferte, tworze www, ulotki, wizytówki itp. gg: 5779080 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeonZ Re: reklama firmy IP: *.zelazna.net 25.02.08, 12:05 Tutaj znalazłem kilka ciekawych artykułów, które tyczą się Twojego problemu: www.przepisnabiznes.pl/marketing/reklama-ogloszenia-drobne.html www.przepisnabiznes.pl/marketing/partyzancka-strategia-reklamowa.html www.przepisnabiznes.pl/marketing/jak-za-darmo-wypromowac-swoj-biznes.html www.przepisnabiznes.pl/marketing/marketing-wirusowy.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brittany82 Re: reklama firmy 28.02.08, 11:29 Dużo możliwości daje reklama w serwisach typu www.firmy.net/ - wejdź na stronę główną i przeczytaj punkty opisujące ofertę, potem w "dodaj firmę" i na samym dole możesz się zapisać na ebooka. Są tam m.in. podstawowe informacje na temat pozycjonowania strony w wyszukiwarkach, płatnej reklamy w wyszukiwarkach (boksy i linki sponsorowane), reklamy bannerowej, mailingu i wielu innych opcjach. Pomocne mogą się okazać także porady odnośnie do sposobu pisania ofert na stronach firmowych tak, aby przekonać klienta aby kupił dany produkt właśnie u Ciebie. Co prawda ja nie mam własnej firmy, ale mam kilka stron i widzę, jak ich pozycjonowanie dużo mi daje, dlatego polecam zacząć właśnie od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawskikrasnal Re: reklama firmy 29.03.23, 09:52 Możesz spróbować reklamę w Google Ads market.tbms.pl/reklama-w-google-ads/. Odpowiedz Link Zgłoś
toffi_boom Re: reklama firmy 04.04.23, 20:01 W dzisiejszych czasach istnieje wystarczająca liczba możliwości szybkiego, taniego i jakościowego zareklamowania firmy. Sama niedawno zajmowałam się tym tematem i znalazłam wiele wartościowych informacji! Wystarczy tylko trochę czasu, przeczytasz i wszystko stanie się jasne. Odpowiedz Link Zgłoś