Gość: Ha ha ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:14 To mi przypomina poradnik - Jak zarobić milion dolarów, kosztujący 1000 dolarów. A co w poradniku? Jedno zdanie - "Sprzedaj 1000 poradników po 1000 dolarów, i już masz milion" !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zolta Re: Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas IP: *.acn.waw.pl 03.07.08, 12:20 Dokladnie... robia konkurs na ktory ludzie przysylaja pomysly na biznes ktorego nigdy nie zrealizuja zwabieni nagroda, nie wiedzac ze te pomysly wykorzysta ktos inny a oni nie dostana nawet zlamanego grosza za pomysl... Macie pomysl to go zrealizujcie sami wlasnymi silami, bedzie ciezko ale satysfakcja wieksza, niz dawanie gotowca komus komu si enie che myslec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Pomysl to nic IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 03.07.08, 12:33 Jestem doswiadczonym przedsiebiorca. Zalozylem 3 firmy z ktorych kazda byla sukcesem. Wierz mi czlowieku ze sam pmysl jest bez wartosci. Liczy sie unikalna wiedza, zdolnosci i wysilek poswiecony na wykonanie pomyslu i zbudowanie firmy. Tylko na tym sie zarabia. Pisanie ze ktos ukradnie pomysly ludziom ktorzy startuja w konkursie znaczy ze nigdy nie probowales zalozyc i prowadzic wlasnej firmy. Sproboj, to sie przekonasz jak daleko zajedzisz na pomysle. Pozdrowko. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Pomysl to nic 04.07.08, 02:13 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Liczy sie unikalna > wiedza, zdolnosci i wysilek poswiecony na wykonanie pomyslu i zbudowanie firmy. Tu masz całkowitą rację. Ale skoro piszesz "wykonanie pomysłu" to jednak pomysł bierzesz do obróbki, która zgadzam się, jest kluczowym etapem zamiany planu w konkret. A. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Materiał propagandowy PiS: 03.07.08, 13:51 - Jak założyć związek zawodowy w twojej firmie. - Jak wyłudzić rentę z ZUS. - Jak unikać ofert pracy z PUP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alebzdura Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas IP: 195.94.201.* 03.07.08, 12:39 Ale bzdura startowałem w zeszłym roku i nie ma tu miejsca dla żółtodziobów. Organizowali go pod hasłem innowacyjności technologicznej i sorry co wybrali? Objazdowy teatr lalek. Jeżeli nie masz zaplecza w postaci inwestowanych pieniedzy tak jak wynika z opisu wygranych to wogóle zapomnij ze masz szansę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:42 czy to jest konkurs tylko dla osób, ktore zamierzaja założyć dziełalnośc, czy też moga brac udział firmy już istniejące? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alebzdura Re: Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas IP: 195.94.201.* 03.07.08, 12:54 Jak nie masz działalności to nie startuj bo i tak nie wygrasz :P przeczytaj artykuł to zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elo Re: Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:55 przede wszystkim dla tych, którzy potrafią czytać ze zrozumeiniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarromi 75+75+50=300? IP: *.smrw.lodz.pl 03.07.08, 12:56 Wydaje mi się, czy 75 tysięcy i 75 tysięcy i jeszcze 50 nie daje 300 tysięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak Po co konkursy IP: *.nrth.cable.ntl.com 03.07.08, 13:52 Wystarczy miec kilku znajomych z SB i pieniadze wala sie do ciebie drzwiami i oknami. Kulczyk, Krauze, Solorz, Gudzowaty, Czarnecki, Wejhert, Walter - to tylko kilka przykladow z samej gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi_grant Zainteresować się wszystkimi uczestnikami konkursu IP: *.colc.cable.ntl.com 03.07.08, 16:21 Każdy sposób na pobudzenie szarych komórek do działania jest dobry. Ten konkurs to cenną inicjatywa. Może Formuła konkursu powinna przewidywać nagrody w poszczególnych kategoriach. Wszystkimi osobami, które zdecydowały się wysłać na Konkurs opracowane Biznes Plany "z urzędu" entuzjastycznie powinni się zająć urzędnicy Ministerstwa Gospodarki lub powołanej przez to Ministerstwo Instytucji działającej w terenie do wspierania cennych inicjatyw oraz chęci ludzi do twórczego działania. To właśnie TYM ludziom w pierwszej kolejności powinniśmy pomgać: "podając im rękę", organizując z nimi spotkania, bezpłatne "doszkalanie" i różnego typu wsparcie. To może być "narybek" pod przyszłe Wielkie Biznesy. Więcej takich konkursów !!! ale i ... więcej zainteresowania wszystkimi uczestnikami takich konkursów po jego zakończeniu. Wykształceni ludzie emigrują z Polski bo ... nie mają w Polsce zatrudnienia w Instytucjach Doradztwa Biznesowego i innych podobnego typu Instytucjach wspierających początkujące Małe Biznesy. Takich Instytucji Wsparcia Publicznego jest w Polsce za mało a w niektórych dziedzinach wcale ich nie ma. Raczkujący dopiero, świeżo upieczony biznesmen jest pozostawiony samemu sobie i ... i od początku musi się zmierzyć raczej w walce zamiast we współpracy z Urzędem Skarbowym z "urzedu" agresywnie nastawionym do tych co go ... utrzymują; co wzbudza u świeżo upieczonego biznesmena raczej niechęć, strach i lęk ... oraz zachęca go do powolne schodzenia, do "podziemia" ... by zapewnić sobie minimum poczucia bezpieczeństwa (patrz: piramida Maslowa), niż motywuje do dalszego konstruktywnego działania w legalnym biznesie. My Polacy tradycje przetrwania w warunkach "podziemnych" te dobre i te złe mamy od kilkuset lat ... w tym jesteśmy może i najlepsi na Świecie, więc ... dopóki nie zaczniemy szanować siebie na wzajem, współpracować ze sobą i siebie nawzajem wspierać (najpierw instytucjonalnie) to dalej będziemy mieli problemy z dobrowolnym pozyskiwaniem dużych wpływów pieniężnych do budżetu państwa. Jest Wolny Rynek. Ludzie wykształceni i przedsiębiorczy, znjący języki obce poszukają sobie miejsce pracy poza granicami, tam gdzie ich się docenia i szanuje lepiej. Lepiej mieć miliony własnych małych biznesów i z każdego chociaż jedną złotówkę dochodu niż tylko kilka zagranicznych firm, które w przemyślny, prawnie dozwolony sposób, wyprowadzają wypracowany dochód poza granicę Polski, ale szanować trzeba wszystkich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artolomeo co to za tajemnicz umowa z bankiem IP: 80.54.94.* 03.07.08, 16:58 opisana w regulaminie? nie ma szczegołow tej umowy w internecie wiec nie wiadomo co ten bank od nas chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas 03.07.08, 17:24 Witam zgłoszę swój genialny pomysł pod jednym wszak warunkiem,w komisji nie będzie dohtor z tych salonów eris czy izis nieważne :] Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 "Biomasa, teatr lalek i skansen" 03.07.08, 19:21 to doskonały obraz polskiego "biznesu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Biomasa, teatr lalek i skansen" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 18:12 Co ci nie pasuje w tym, że ludzie są kreatywni i potrafią robić coś z niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas IP: *.dsl.bell.ca 04.07.08, 04:32 ja swojego pomyslu nie "sprzedam"! juz znam tych cwaniakow,co organizuja konkursy,a pozniej kradna czyjes pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenard Biznesmen też wygrał!!! Śmieszne!!! IP: *.gmrecords.pl 04.07.08, 07:09 Jacek Górski (dostał 75 tys. zł) w przyszłym roku otwiera "Osadę Sudawia" - ośrodek wypoczynkowy imitujący XIX-wieczną wieś. Biznesmen już wcześniej kupił 23 hektary... Mnie nie stać na 300 metrów w małym mieście pod Warszawą, a taki co am jeszcze dostaje. Super, tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik jaaasne, ja wymyślę, a inni wykorzystaja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 08:01 frajerów szukacie? jak ktoś ma super pomysł, to się nim nie chwali na całą polskę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas IP: *.zetosa.krakow.pl 04.07.08, 14:42 Startowalem w ubieglym roku z unikalna technologia i poleglem .Zastanawiam sie ,czy w tym roku cos zmienic czy dalej isc .Chyba cos zmienie .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr.x Chcesz 100 tys. nagroda czy umowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 10:02 (...)Warunkiem odbycia rozmowy kwalifikacyjnej jest podpisanie przez finalistę Umowy konkursowej z Bankiem.(...) pkt.7.3 regulaminu Ciekawy jestem jaka jest treść tej umowy? Może udział w zyskach? Albo przelewy tylko w tym banku... Niemozliwe wtedy to by nie była nagroda. Kto wie jaka jest w przybliżeniu ta umowa? Rozumiem, że może być dla każdego indywidualna ale napewno ma cechy wspólne. jakie? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto Re: Chcesz 100 tys. nagroda czy umowa? IP: *.pronet.lublin.pl 13.07.08, 16:38 Zapewne na bazie tej umowy zwyciezca zobowiązuje się przez pewien okres czasu korzystać z usług banku organizatora, a dokladniej: - założyć i prowadzić tam konto firmowe - w przypadku pozyczek/kredytow/etc w pierwszej kolejnosci kierowac sie do oddzialu Raiffeisen Bank, a nie do konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
zie-lona Re: Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas 09.07.08, 14:53 Jak napisać konkursowy biznes plan? Czy jest jakiś generator, czy poprostu piszemy samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MX20021 Chcesz 100 tys. na firmę? Napisz do nas IP: *.centertel.pl 05.08.08, 12:59 ciekawe jak mi zagwarantują że mój pomysł pozostanie tajemnicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Oryginalność, innowacyjność, realność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 17:30 Ok, te teatrzyki i skanseny są może i realne do wykonania. Ale jak się mieszczą w kategorii oryginalność i przede wszystkim innowacyjność? Ciekawe jakimi NAPRAWDĘ kryteriami kierują się oceniający... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raidx &&&&&&&&&&& Pytanie do osób z zeszłorocznego konkursu? &&&&&&& IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 02:20 Ilu z was podjęło dzałania, żeby jednak wystartować z własnym biznesem? Ja we wrześniu startuje z firmą której biznes plan wysłałem w zeszłym roku. radix Odpowiedz Link Zgłoś