Gość: AG IP: *.oswiecim.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 11:24 Coś chyba pokręcili z tym PESELem. Ja mam ostatnią cyfrę parzystą a zawsze uważałem się za mężczyznę. Może chodzi o przedostatnią, a ostatnia jest sumą kontrolną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J.A.B. Re: Wiesz, jak rozpoznać oszusta? Menedżera oszus IP: *.niva.no 02.12.03, 11:25 Po legitymacji partyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wiesz, jak rozpoznać oszusta? Menedżera oszus IP: 213.77.7.* 02.12.03, 11:26 Niestety autor artykułu wykazał się nieznajomością budowy nru PESEL. Płeć jest oznaczona na przedostatnim znaku. Ostatni znak to cyfra kontrolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszust Dziękuję za instruckje IP: *.epsa.pl 02.12.03, 11:30 Dziękuję autorowi artykułu za oszustwo. Swego czasu znalazłem zgubiony dowód osobisty - teraz wiem co z nim zrobić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystrzacha Re: Wiesz, jak rozpoznać oszusta? Menedżera oszus IP: 62.233.205.* 02.12.03, 11:30 Nic nie pokręcili, dostałeś dowód z odzysku. Dokleili w nim twoje zdjęcie i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagaj Podobny do Michnika czy Rapaczynskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 11:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu To taki dylemat dla filozofów .................... IP: 195.85.227.* 02.12.03, 11:45 Co lepsze - żyć całe życie w biedzie - czy ukraść raz kredyt z banku (który jest ubezpieczony od tego) i odsiedzieć np. 5 lat (puszczą cię po 2,5 roku) i zapewnić na długie lata przyzwoity byt sobie i swojej rodzinie ? Czy okradzenie instytucji finansowej (ubezpieczonej od tego) jest równie naganne moralnie jak drugiego człowieka czy też jednak mniej ? Albo to - co lepiej - będąc piękną dziewczyną żyć całe życie z ciężkiej pracy fizycznej na roli z mężem rolnikiem i borykać się całe życie z biedą, czy pojechać do burdelu w niemczech, popracować sobie (wcale nielekko) 10 lat i wrócić z pieniędzmi, znajomością ludzi i świata dobrym samochodem. Z punktu widzenia mojego sumienia lepiej nie kraść i nie prostytuować się - ale ja mam za co żyć. A bieda zmienia perspektywę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub To nie bieda robi przekręty IP: 195.47.201.* 02.12.03, 11:53 A Tobie się wydaje, że to biedacy takie przekręty robią? Grubo sie mylisz. A do kurestwa trzeba miec "predyspozycje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: To nie bieda robi przekręty IP: 195.85.227.* 02.12.03, 12:07 To nie bieda robi przekręty - tylko strach przed nią u tych operatywnych i niemoralnych. A predyspozycje trzeba mieć do wszystkiego - do tej robyty też - nie każda sie może załapać. Ale czy przez to są niemoralni ??? Dlaczego - w końcu w obu przypadkach nie robią żadnej krzywdy LUDZIOM (pkt. 1 - strata instytucji, pkt. 2 krzywda tylko sobie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_filozof Re: To nie bieda robi przekręty IP: 217.153.60.* 02.12.03, 14:10 "gościu" - pracujesz w AIG-Amplico, czyli instytucji finansowej, i nie wiesz że strata instytucji przenosi się na jej klientów? w ostatecznym rozrachunku, na końcu łańcuszka, zawsze poszkodowani są LUDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Jezu, rozwiaza sld IP: 62.225.152.* 02.12.03, 12:16 no chyba snie czy i co? Odpowiedzialnosc zbiorowa? To znaczy rozwiaza sld, i rozgrabia na kary jej skrzetnie "wypracowany" kapital? Nie to chyba taki zarcik, ja sadze ze jutro bedzie juz aneksik w formie rozporzadzenia (a jakze) najjasniejszego prezesa rady ministrow, ze ustawa nie dotyczy "awangardy" sld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambrosious Re: Wiesz, jak rozpoznać oszusta? Menedżera oszus IP: 195.205.149.* 02.12.03, 12:35 Cóż; poznaj samego siebie - radzili już starożytni... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W-x Re: no to jestes baba :-) IP: *.przezmierowo.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AG Re: no to jestes baba :-) IP: *.oswiecim.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 18:57 Też mi to przyszło do głowy. Chyba muszę się zbadać... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guarani ameryka Pld jest lepsza IP: 200.232.138.* 02.12.03, 15:12 Tam nawet jest ubezpieczenie za to ze kupisz dom (mieszkanie) i cie oszukaja,.. oczywiscie to te same dranie,.... na liscie korpucji ONZ jestesmy przy Peru,... na 50 pozycji,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Wiesz, jak rozpoznać oszusta? Menedżera oszus IP: *.mgt.pl / 192.168.1.* 02.12.03, 20:28 Zapraszam na lekcję matematyki, aby kolega nauczył się odróżniać cyfrę od liczby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Wiesz, jak rozpoznać oszusta? IP: *.physik.uni-konstanz.de 03.12.03, 17:58 Wlasnie jestem w Niemczech i zapytalem jak to jest z tym papierem do ksero. Okazalo sie, ze wszyscy kradna i nikt tego nie zglasza na policje. Odpowiedz Link Zgłoś