bobcat0210 Re: Zaleją nas tanie buty z Chin? 16.07.09, 12:18 Uwielbiam pasjami te opowieści o miseczce ryżu. Owszem, miseczka jest. Otoczona kilkunastoma innymi miseczkami z najprzeróżniejszymi pysznościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Zaleją nas tanie buty z Chin? IP: 198.155.189.* 16.07.09, 12:41 Dokladnie :)))) Oj pysznosci, pysznosci :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Zaleją nas tanie buty z Chin? IP: 198.155.189.* 16.07.09, 12:40 Kupilam w Chinach 8 par butow, w Macau 2, ze wszystkich jestem bardzo zadowolona. Wcale nie zadna tandeta, bardzo ladnie wykonane, dobrze sie nosza, nic sie z nimi nie dzieje zlego. To jakis mit o tych rozpadajacych sie produktach. To samo dotyczy odziezy. Jakos nic mi sie nie rozpadlo, nie powyciagalo w praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcxfdgtr Polska powinna utrzymnac wilkie clo na chinszcyzne IP: *.dc.dc.cox.net 16.07.09, 14:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Zaleją nas tanie buty z Chin? IP: 91.198.179.* 16.07.09, 14:46 Dziwne że najważniejszy argument nie pada, większość tych butów produkują dzieci lub więźniowe oraz pracownicy opłacani poniżej norm. Nałożenie ceł na produkty z Chin powinno być traktowane jako forma nacisku na tamtejszych własciceli fabryk. Oczywiście partykularne interesy naszego przemysłu obuwniczego są ważne ale ważniejsza jest walka z wyzyskiem i niewolniczą pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chinczyk Bzdury piszesz IP: *.prabuty.mm.pl 16.07.09, 15:52 G.. wiesz i w d... byles, tyle ci powiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Zaleją nas tanie buty z Chin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 15:33 I co z tego, to kwestia wyboru. Jeśli ktoś chce chodzić w chińskich butach niech chodzi, a jeśli w chińskich udających europejskie też dobrze. Jak myślicie gdzie są produkowane buty ze sklepu ZARA? Z tą różnicą, że w zdeklarowanym sklepie z chińskim obuwiem kupię je za 50 zł w ZARZE za 200 i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Zaleją nas tanie buty z Chin? 16.07.09, 16:05 "Według wiceprezesa Gino Rosii " - komuna 2? Bo ja nie rozumiem co to są inne warunki...Taki Szwed też żyje i pracuje w innych warunkach niż Polak. Dlatego Polak jedzie np. pracować do Skandynawii czy UK...Jak prezesowi się nie podoba to Korea zaprasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chips Zaleją nas tanie buty z Chin? IP: *.chello.pl 17.07.09, 10:44 chinskie badziewie mam takie na targu:P www.szabloneria.pl/index.php?i23,program-partnerski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogus Zaleją nas tanie buty z Chin? IP: *.tktelekom.pl 02.08.09, 14:49 ch.l to pikus z nasza wiara co tanie to dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Zaleją nas tanie buty z Chin? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.09, 14:45 To już wiem dlaczego Pan Miłek z CCC robi przyjęcie na ponad 200 osób, głównie polityków, w dopiero co wyremontowanym pałacyku przy jeziorze pod Płockiem. Koszty się nie liczą ma być najlepsze żarcie, wóda i obsługa. Przy przychodach firmy na poziomie 1mld. zł i zniesieniu ceł zostaje mu w kieszeni 100mln. Tak się w Polsce robi biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
restyle Re: Zaleją nas tanie buty z Chin? 19.08.09, 13:27 Cło na buty spowoduje tylko tyle że buty będą dla nas droższe - tak samo te chłamowe - które w polsce też się robi, jak i te bardzo dobre. To czy jest to obuwie z chin nie ma zbytniego wpływu na jakość - można zlecić wyprodukowanie czegoś chłamowego i dobrego jakościowo. Sama sprzedaję odzież którzy produkują dla mnie producenci chińscy i przed każdym zamówieniem dostaje próbkę i sprawdzam jakość. I ta naprawdę nie jest zła - a w europie zapłaciłabym za taki towar 3 razy mniej. Niech rząd lepiej zmniejszy koszty pracy, zlikwiduje ZUS, większość podatków - to wtedy za buty polskie będziemy płacić tyle co za chińske a może nawet taniej - bo bez kosztów przesyłki i cła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra HK Re: Zaleją nas tanie buty z Chin? IP: *.171.92.66.static.crowley.pl 20.08.09, 15:41 Zgadzam się z przedmówczynią. To ,że jakiś produkt pochodzi z Chin nie koniecznie zaważa na jego słabej jakości. Obecnie przy tak wielkim zapleczu maszynowym jakie posiadają Chiny,są oni w stanie wyprodukować dosłownie wszystko. Dlatego jakość produkty zależy też od jego ceny. Jeśli więc zamawiamy od chińskich dostawców tani produkt, nie oczekujmy od razu ze będzie świetniej jakości. Zbliżają się właśnie targi Lifestyle Expo w Warszawie, gdzie będą wystawione produkty z Chin i Hong Kongu, zarówno te tańsze jak i te bardziej ekskluzywne. Targi trawają od 21 do 23 września, ostatni dzień otwarty jest również dla osób prywatnych (czyli nie tylko przedsiębiorców) a wstęp na nie jest bezpłatny. Myślę, że warto przyjść i sprawdzić co piszczy obecnie w Chińskiej trawie... :) Pozdrawiam Aleksandra HK Odpowiedz Link Zgłoś