suselka03 05.07.05, 09:39 proszę o opinie...czy naturalne!....jakie ceny...czy można w Polsce kupić.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kraxa własnie dotałam od kolegi z pracy lip balm 18.12.05, 04:01 Przywiózł mi z UK. Nie wiem, ile kosztował, bo to niby prezent. Skłąd bez zarzutu, w metalowym pudełeczku, nietestowany na zwierzynie. tylko troche za mocno chłodzi jak na mój gust, ale zawiera tylko ekstrakty roslinne. Jedyny zgrzyt dla wegan to lanolina. dla mnie bomba Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 ja też mam lip balm 18.12.05, 10:17 Też mam ten balsam, kupiłam na Allegro. Dla mnie to chłodzenie jest super:) Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 balsam do ust beeswax 18.12.05, 16:42 Balsam do ust ma taki skład: coconut oil, beeswax, sweet almond oil, peppermint oil, tocopheryl acetate & tocopherol (vitamin E), lanolin, comfrey root extract (ekstrakt z korzenia żywokostu), rosemary extract. Ja go kupiłam od tej pani na Allegro: www.allegro.pl/show_item.php?item=77551182 opcja w sztyfcie też jest: www.allegro.pl/show_item.php?item=77553718 Odpowiedz Link Zgłoś
mokta Re: balsam do ust beeswax 18.12.05, 17:24 no skład przyzwoity tylko ja ze po prostu wolałabym opcje w sztyfcie. No i chyba bym nigdy nie wykończyła balsamu do ust o pojemności 8,5 g. Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: balsam do ust beeswax 18.12.05, 18:52 Sa opcje w sztyfcie, widzialam. A co do chlodzenia - sa ze cztery wersje balsamu do ust, tylko jedna chlodzaca. I sa tez wersje dla wegan, bez lanoliny. www.burtsbees.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10751&storeId=10101&productId=10161&langId=- 1&categoryId=&showSubCategory=yes Odpowiedz Link Zgłoś
mokta Re: balsam do ust beeswax 18.12.05, 19:03 a dzieki dzieki :) chyba go sobie fundne na święta (a mam już jedną pomadke z alverde i z eco cosm....) Odpowiedz Link Zgłoś
zanzare Re: balsam do ust beeswax 04.01.06, 11:25 w poniedziałek dostałam przesyłkę z tym balsamem - czekałam włączając w to weekend 5 dni - kupiłam wersję w słoiczku - i bardzo jestem zadowolona, bo: dułgo utrzymuje się na ustach pomimo picia i jedzenia, poza tym usta są świetnie odżywione, to alterntywa dla tych, którzy po posmarowaniu ust miodem szybko go zlizują:))a chcą mieć gładkie wargi. Odpowiedz Link Zgłoś
green-eyed-girl Re: balsam do ust beeswax 04.01.06, 16:38 www.allegro.pl/show_item.php?item=79343527 ta sama pani sprzedaje tez cos takiego, zastanawiam sie, ktore lepiej kupic? moze ktos mial albo wie, jaki to ma sklad? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa pani jest niezła 05.01.06, 13:48 zachwala jak przekupa na targu : "Jedno z ziół zawiera alantoninę,";-))) Zioła nie zawieraja alantoiny, ale moze ALANTONINĘ tak??? W kazdym razie te rzeczy sa tak dobre, ze nie potrzeba im takiej tandetnej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa dzisiaj dostałam stuff 05.01.06, 19:07 W postaci machewkowego balsamu do ciała, kremu pod oczy i zestwu startowego "top to toe". Ale to wszystko fajniutkie. pachnie super, popakowane w puszeczki, podoba mi sie. Pouzywam troche topowiem Wam cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
xiao jak balsam kraxa? 11.01.06, 11:59 ja też dziś dostałam lip gloss - cudo i pomadkę, a właściwie lip shimmer koloru watermelon, wspaniale chłodzi, moje usta od razu czują się lepiej. mam jeszcze mydełko w kostce dla dzieci i oczyszczacz do twarzy z ziarenkami maku ale jeszze nie wypróbowane. a jak balsam kraxa? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa doskonale, pachnie troche "wapniowo" 11.01.06, 17:10 Jak lotion do opalania Lavery. Nie wykumałam jeszcze jaki to wspólny składnik daje ten zapaszek. Bardzo ładnie sie wchłania, skład bez zarzutu. Mam takze mase innych drobiazgów, bo w prezencie dostałam "top to toe kit", który zawiera duzo róznych produktów w małych pojemosciach. Po kolei bede sie dzielic wrazeniami. Tonik pomidorowy do twarzy dosc mocno pachnie alkoholem, nie uzywam go zatem zbyt czesto, ale jak tylko jakis syf wyskoczy od razu go tym traktuje. Myje sie mydlem z miety pieprzowej- jest czarne!!!Masc do rak dałam mamie a sama wyprobouje krem do rak bananowy. Alez mi dogodził- oczywiscie TEN, który mi to wszystko przywiózł;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 Re: doskonale, pachnie troche "wapniowo" 07.02.06, 22:08 Ktos wyprobowal zelu do mycia twarzy? Dzis zastanawialm sie pomiedzy nim a Weleda.Kupilam tez drugi,bo znam firme i..byl tanszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa dalsze wiesci z frontu 16.02.06, 22:47 Zelu do mycia twarzy nie miałam, ale aktualnie uzywam mydła marchewkowego do twarzy. Dobrze myje, chłodzi, wszystko super. w ogóle mydła BB sa swietne. poza czarnym mietowym i złuszczajacym cytrusowym pod prysznic mam jeszcze mydło z maślanki- ale jeszcze nie zdazyłam uzyc bo to z ostatniej dostawy;-) Razem z mydłem dostałąm duzy słój kremu migdałowego do rąk ( i ewentualnie stóp), błyszczyk truskawkowy(mimo, ze w ponad 98 % naturalny pachnie troche sztucznie) i krem do czyszczenia twarzy z ziarenkami maku. tu mam lekka zagadke, Xiao- jak go usuwasz z twarzy??? Chusteczka na sucho czy zmywasz wodą? W kazdym razie BB stał sie w ostatnim czasie moim faworytem wsród naruralsów. Nie wiem czy to za sprawa ciagłych dostaw, czy tez moze uczucia w stosunku do darczyńcy, które zdaje sie wykluwać;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pani_darkbloomowa po co? 17.02.06, 13:10 mozna sie ekscytowac smacznymi zapachami w mydlach BB ale baza alkaliczna ph kazdego z tych mydel wynosi ponad 10, przez co potencjalnie wysuszaja i podrazniaja skore. Tonik pomidorowi wymienia alkohol denat na drugim miejcu, wiec za ta cene to sie z rownym skutkiem mozna Wyborowa po twarzy podziamac, tylko po co? Blyszczyki i sztyfty nie zawieraja zadnego filtra ochronnego natomisat zawieraja olejek mietowy, ktory na dluzsza mete wysusza i podraznia wargi. Nie zaszkodzi: Orange Cleansing Creme, o ile nie macie uczulen i pozostale kremy do twarzy i ciala.Sama sie oblizuje na widok Marshmallow Vanishing; Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa w sprawie mydel to ja juz gupia jestem 17.02.06, 14:58 Otóz wg Dr Mychy to walsnie dobrze, ze wyzsze pH zmusza skóre do "przećwiczenia" powrotu do stanu fizjologicznego, ale ja nie wiem, ja lajkonik jestem, coraz bardziej skołowany teraz. W kazdym razie nie zamierzam zarzucać BB, ale chetnie posłucham rzeczowych głowsów w tym sporze ideologicznym;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pani_darkbloomowa Re: w sprawie mydel to ja juz gupia jestem 17.02.06, 17:34 niegrozny spor niegrozny... wyzsze ph nikogo nie zabije ale po prostu niweluje skutki dzialania wielu dobryh skladnikow ( np w kremach : za wysokie ph sprawia ze dodoane BHA/AHA albo retinol wcale nie dzialaja, bo nie maja jak_) ja np mydlana jestem , bardzo_(kurcze nie moge znalezc wykrzyknika w klawiaturze azerty) ale tylko do mycia ciala. I to hardcorowo:jak juz to "pain d 'alep": syryjska kostka z oliwy i olejku laurowego w proporcjach 8/2, zadego zapachu , ponury kolor, "jedzie kupa" przez pare sekund a potem juz tylko piekny zapach czystosci... a doswiadczenia buziowe mam zle :z mydlmi LUSH. przepeikne w kolorze i na oko ,ale podraziaja i wysuszaja i do obledu doprowadza silna dawka olejkow eterycznych. Ale sa za to mocni w "naturalnym "dyskursie,a ja od niego z daleka, z daleka... Odpowiedz Link Zgłoś
xiao Re: dalsze wiesci z frontu 21.02.06, 08:38 no właśnie, też mam ten krem oczyszczający, nie wiem co mam o nim myśleć, zmywa makijaż ale nie używam go do oczu więc ciągle muszę używać też mleczka (wcześniej miałam żel alterry który za jednym zamachem załatwiał wszystko) jeżeli zmyję go tylko wodą to niestety zostaje tłusta warstwa która jest mieszaniną mojego podkładu i właśnie kremu oczyszczającego + ziarenka maku. zmywam więc wacikiem, może być lekko wilgotny. doprawdy dziwny ten kosmetyk. a jeżeli chodzi o mydło maślankowe, to jest bardzo delikatne i ładne tylko jak zmyłam nim twarz to strasznie szczypało mnie w oczy więc już nie ryzykuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mokta nowa aukcja 20.02.06, 21:44 www.allegro.pl/item88027016_beeswax_lifequard_s_choice_ratownik_ust_.html mam nadzieje ,ze wrócą te podstawowe beeswaxy... Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 zel do mycia twarzy 07.04.06, 19:07 Kupilam po skonczeniu z Weledy. Nie moge sie przyzwyczaic do tlustawej konsystencji ktora pozostaje na twarzy. Oczyszcza wprawdzie dobrze,choc pomaranczowy zapach troszke za slodkawy. Wolalam chyba delikatnie kremowa Welede.6/10 Odpowiedz Link Zgłoś