Dodaj do ulubionych

Czosnów - Palmiry

15.12.12, 16:00
Nie zapłacisz podatku , dostaniesz surową karę plus odsetki od zaległości . Jak nie będziesz miał z czego - sprawdzi to komornik , ostatecznie będziesz gnił w więzieniu .
Jaka jest kara dla prominentów za marnotrawienie naszych , resztką sił płaconych podatków ?
Zamknięciu nowoczesnego muzeum w Palmirach nie towarzyszył błysk flesza , zabrakło prominentów . Ale nie dlatego , że to nie pora akcji wyborczej .
Mieszkańcom pobliskich podtapianych osiedli zarzucano , że wybudowali swoje domy niezgodnie z prawem budowlanym , odmówiono odszkodowań za negatywne oddziaływanie wysokiego poziomu wód gruntowych .
Kosztowny będzie remont nowego muzeum .
A może dla oszczędności , szpital dziecięcy ograniczy przyjęcia .
Obserwuj wątek
    • 54-magda Re: Czosnów - Palmiry 16.12.12, 13:49
      Witam. Nie bardzo jestem w temacie dlaczego i z jakiego powodu Piotrze zamkneli muzeum. Czy były ku temu jakieś przesłanki.
      • piotr_nowy2 Re: Czosnów - Palmiry 16.12.12, 18:23
        Witaj
        Spodziewałem się że sprawa nowego muzeum jest znana w Czosnowie .
        Wybudowano go w pośpiechu , huczne otwarcie odbyło się tuż przed wyborami .
        Jego zamknięcie było kwestią czasu , już po otwarciu ujawniały się wady budowlane .
        Osiadanie konstrukcji powodowało nieprzyjemny obraz dla zwiedzających .
        Twórcy tego projektu zostali wyróżnieni wieloma nagrodami , tym bardziej szkoda że wykonawstwo temu nie dorównało , lub - po co był ten pośpiech .
        Muzeum będzie zamknięte 3- mce , tyle potrwa remont .
        • krzysiom_nowy Re: Czosnów - Palmiry 16.12.12, 20:53
          ??? Jaki związek ma Czosnów z muzeum Palmirach, pomijając położenie?
          • adserserwis Re: Czosnów - Palmiry 16.12.12, 21:18
            W tłumie przy otwarciu muzeum , nie zauważyłem włodarzy czosnowa , a budowa (koszt ponad 3mln ) nie była finansowana z budżetu gminy .Część kosztów remontu poniesie Warszawa i wykonawca , również nie widzę związku z naszą gminną społecznością .
            Muzeum dobrze spełniało swoją rolę .
            pozdrawiam
            • 54-magda Re: Czosnów - Palmiry 17.12.12, 06:14
              Witam. Włodarze naszej gminy zawsze podkreślają Palmiry i Wiersze . To właśnie tam odbywają sie różne uroczystości patriotyczne. Ostatnio nawet miałam zaproszenie na uroczystoąści w Palmirach ale nie korzystałam bo już patrzeć na te lanse nie mogę ,niedobrze mi . Zamiast tych lansów mogliby coś zrobić pozytecznego dla mieszkańców a nie tylko lanse pochwałyi podziękowania. Tak . Tak już się w naszej gminie przyjęło.I niech ktoś mi nie mówi ze jest inaczej. Pozdrawiam.
              • krzysiom_nowy Re: Czosnów - Palmiry 17.12.12, 06:46
                Tak ma każda "władza"....
                • piotr_nowy2 Re: Czosnów - Palmiry 17.12.12, 18:07
                  i z tym akcentem proponuję zatrzasnąć drzwi za nie naszymi publicznymi pieniędzmi i lekką ręką je wydającymi administratorami .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka