Dodaj do ulubionych

Praca weekendowa

25.04.14, 23:05
W związku z chorobą żony, a co za tym idzie, zapotrzebowaniem na naprawdę duże pieniądze na leczenie, służę pomocą we wszelkiego rodzaju pracach domowych lub ogrodowych. Nasz dom wykończyłem własnoręcznie od stanu surowego otwartego do stanu zamieszkania, więc co nieco wiem. Budownictwo, hydraulika, glazura i terakota, płyty, panele, gładzie, malowanie, mycie powierzchni itp. Poza tym wszelkie sprawy związane z ogrodem: koszenie, przycinanie, sadzenie, kopanie i co kto sobie jeszcze życzy. Wszelkie inne prace według życzenia
Posiadam większość potrzebnych narzędzi, gwarantuję uczciwość i jakość.
Mam możliwość zakupu farb Flugger w niższej cenie.
Prace mogę wykonywać tylko w weekendy, święta lub inne dni wolne, w tygodniu nie dam rady.
Preferowana stawka to 50 zł za godzinę PRACY. Nie podlega negocjacji.
Wszystkich zainteresowanych proszę o telefon pod numer 601 209697
Obserwuj wątek
    • adserserwis Re: Praca weekendowa 27.04.14, 11:29
      bardzo dobra cena ,ale wiadomo- musisz dorobić
      .Wychodzi dwa razy taniej od np. tego cennika :
      cennik-budowlany.remontuj.pl/cennik/uslug-hydraulicznych
      • tgserwis Re: Praca weekendowa 27.04.14, 19:25
        adserserwis napisał:

> bardzo dobra cena ,ale wiadomo- musisz dorobić
        > .Wychodzi dwa razy taniej od np. tego cennika :
        > cennik-budowlany.remontuj.pl/cennik/uslug-hydraulicznych
        Dzięki za cennik, trochę jestem zdziwiony takimi cenami.
        Zobaczymy co społeczeństwo powie na moją propozycję.
        • krzysiom_nowy Re: Praca weekendowa 27.04.14, 19:59
          Społeczeństwo nie jest przygotowane na propozycje zatrudnienia wyrażane w takiej formie...
          Pomyśli, poczekaj trochę i napisz jeszcze raz po ludzku.
          • tgserwis Re: Praca weekendowa 27.04.14, 22:48
            Tyle że ja mam gdzieś społeczeństwo i jego oczekiwania. Znam swoją wartość i nie mam zamiaru robić za grosze. Mnie interesują ludzie myślący i normalni a nie pospólstwo.
            • tgserwis Re: Praca weekendowa 27.04.14, 23:03
              Może inaczej. Społeczeństwo to inwestor, ja to wykonawca.
              Warunkiem porozumienia jest znalezienie kompromisu między oczekiwaniami i możliwościami inwestora a oczekiwaniami i możliwościami wykonawcy. Wykonawca obiecuje od warunkiem wykonalności pewne parametry, inwestor to akceptuje i wymaga. Proste jak budowa cepa. Tyle że wykonawca zobowiązując się do pewnej jakości wymaga odpowiedniego wynagrodzenia, oferując w zamian określone i ustalone działania. I to jest szczególna forma umowy cywilno- prawnej.
              I tyle. Jasne określenie obowiązków, jasne określenie wynagrodzeń, jasne określenie rozliczeń i już. Czysty kapitalizm, bez naleciałości socjalistycznych.
            • siasiadek61 Re: Praca weekendowa 29.04.14, 19:16
              Trzeba się zdecydować czy ma się społeczeństwo i jego oczekiwania gdzieś, czy czeka się co społeczeństwo odpowie na Twoją ofertę.
              A już jak kapitalizm bez naleciałości to czy wystawisz fakturę na swoją działalność i odprowadzisz podatki?
              • tgserwis Re: Praca weekendowa 29.04.14, 20:14
                siasiadek61 napisał(a):

> Trzeba się zdecydować czy ma się społeczeństwo i jego oczekiwania gdzieś, czy c
                > zeka się co społeczeństwo odpowie na Twoją ofertę.
                > A już jak kapitalizm bez naleciałości to czy wystawisz fakturę na swoją działal
                > ność i odprowadzisz podatki?
                Oczywiście. Tylko że jeśli chcesz fakturę, to co ceny musisz doliczyć podatek dochodowy 18% oraz VAT 23%. Czyli wówczas godzina pracy kosztuje 61 zł netto plus VAT czyli 75,03 zł.
                Mówiąc krótko, oddajesz Państwu 25 zł za godzinę z tytułu chorych przekonań. Masz prawo, to twoje pieniądze. Inaczej rzecz ujmując: urzędnicy mają o 25 zł więcej na premie dla siebie za każdą godzinę mojej pracy u ciebie. Nie licz że fiskus wystawi ci za to pomnik. Raczej naśle kontrolę. Zdrowia ci życzę. Rodzinie również.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka